Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.11.2010 19:16:15
idacha
evo, dala mu cepic voltaren i soljicu domace pilece supice i izgleda da spada, hvala Dragom Bogu... poceo se na momenat preznojavati, to je od supice i lagano pocinje da se hladi, pa cu za koji min opet mjeriti temp... Iz usta mu LIJE, nevjerovatno.. izbila mu jos 2 zuba..
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 14:28:58
Lady26
Nazalost evo i ja pisem na ovoj temi... Lana gori, maloprije sam joj mjerila temperaturu 38,7 dala sam joj odmah kasicicu paracetamol sirupa pa u joj uskoro izmjeriti opet. Necu da trcim doktoru na prvu, sacekat cu da vidim kako ce dan proci.... eh da, koliko cesto ce smije dati paracetamol, na 4 ili na 6h?
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 14:31:14
Anoniman
Lady,sta je bilo lanici....odkud tura dosadna,,,da nije do zubica mila.... Daji joj paracetamol,i oblogice i naravno prati ju,jer tura se dosadna vraca .....nadam se da nece da ce nam brzo ozdraviti
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 14:36:08
bebbe RR
Lady, prati, kao što i hoćeš, naravno. Ako ne bude spadala rashlađuj dijete, to je ključno za skidanje temperature. Neće joj ništa biti, sigurno se neće još više prehladiti. Slobodno izmasiraj mokrom pelenom, kao što je Skvo negdje predlagala, ili istuširaj mlakom vodom. I daj joj da pije. Puuuunooooo.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 14:37:00
Lady26
Pa ja vjerujem da je od otvaranja vrata, prozora, gasenja grijanja.... Imali puno gostiju pa zagusljivo... Nadam se da ce brzo spasti Tu nam je i teta (koja je cuva), nisam sama, evo napravila sam joj caj od sipurka po tetinom savjetu i evo je pije, sreca oduvijek voli piti tecnost i trenutno je bas puno pije... Hvala puno
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 17:57:32
Lady26
evo mene opet, tura je bila oko 3 37,2 a evo sad je opet skocila na 38,4. Od sirupa je proslo svega 4h kad joj opet mogu dati ili sta da radim, da je okupam, tj tusiram?
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 18:04:49
taurus
idealno bi bilo da razmak između dvije doze sirupa bude 6 sati, ali ako nastavi rasti možeš i poslije 5 sati dati novu dozu u međuvremenu tuširanje mlakom vodom, obloge, masaža, izbjegavati ležeći položaj (glava na visoko), mnogo tečnosti
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 18:24:44
Lady26
Tnx evo nadjoh na netu... sad sam je izmasirala mokrim peskiricem i obukla joj gore samo bodi a dole je ostala u stramplicama i trenerci. Ma kakav lezeci polozaj, ona lezi samo kad spava , te oblogice i to mogu samo kad spava i to cu i uraditi ako ne spadne, cekam do pola 8 i dajem sirup opet ako ostane temperatura....ako ovako ostane do ujutro idemo doktoru
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 18:26:32
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26
evo mene opet, tura je bila oko 3 37,2 a evo sad je opet skocila na 38,4. Od sirupa je proslo svega 4h kad joj opet mogu dati ili sta da radim, da je okupam, tj tusiram?
ja koliko sam skontala po sebi...a i Andreju ono jednom sto je imao temp....najvise skoci izmedju 19.00-21.00...tako da bih ja jos pricekala s sirupom...a mozda cak i cepic stavila ako bude presla 38,8...a to ce ti najvjerovatnije oko 8...tako da bih sada samo tusirala
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 20:09:09
Lady26
Evo mene, temperatura je bila prije pola h 38,6 istusirala sam je i dala joj sirup, ona ne kaslje, ne kise..jl mogu biti zubici? Samo joj je glava vruca, ruke i noge hladne.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 20:39:38
Srecica_mala
Evo mene, temperatura je bila prije pola h 38,6 istusirala sam je i dala joj sirup, ona ne kaslje, ne kise..jl mogu biti zubici? Samo joj je glava vruca, ruke i noge hladne.
Identicna situacija i kod nas bila i ja sumnjala na zubice. Moj S. ima 7,5 mjeseci i nema jos niti jedan zubic. kako je temperatura porasla na 39 ipak smo otisli pedijatru. Ona utvrdila virozu :(.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 20:51:11
bebbe RR
Temperatura koju izazivaju zubići ne bi smjela preći 38.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 21:08:06
Niina
LADY Ako ne kaslje, ne kise, ne slini, ne vristi u smslu da je nesto boli uradi sljedece, stavi je na ledja savij joj lagano nogice jednom rukom a drugom malo prepipaj stomacic jel mekan, zatim joj skini pelenicu i razmakni velike usmine i pomirisi ako smrdi kao na nesto pokvareno moze biti urinarna infekcija... mozes li joj pogledati grlo,..da je uho ne boli???? a pogledaj i desne kakve su joj...to je trenutno sto mi pada na um.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 21:14:40
Anoniman
temperatura do 39 kod nicanja trica,svi nalazi urađeni,pregled kod 3 pedijatra i nikose nam trice tako da ne mozemo tvrditi da nije od zubica jer nisu sva djeca ista lady kupi lupocet cepice ide noc!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 21:26:39
Niina
Kada rastu zubici obicno kod djece pada i imunitet tako da te temp mogu da idu i vese od 38. Naravno djeca su razlicita, u svakom slucaju kada se pojavi febrilnost kod djeteta tj temp visa od 38 C treba se osmotriti i neke druge stvari, cisto da sta ne promakne stagod.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 21:33:37
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Niina
Kada rastu zubici obicno kod djece pada i imunitet tako da te temp mogu da idu i vese od 38. Naravno djeca su razlicita, u svakom slucaju kada se pojavi febrilnost kod djeteta tj temp visa od 38 C treba se osmotriti i neke druge stvari, cisto da sta ne promakne stagod.
bas tako ja sam svoju vodila doktoru i iskljucili smo upalu uha,grla,urinarnu infekciju itd nakon 2 dana dobili trice,tura prestala
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 21:41:50
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: anidla
jel iko pomislio na trodnevni virus? ja jesam
lady kupi ti i dalsy sirup, nek se nadje za svaki slucaj....
zao mi je malene, nadam se da ce noc proci brzo i bez ture....
Jesam ja. Kada ju je moja curica, prije godinu dana, imala, izgledalo je upravo ovako kako Lady opisuje. I ja sam mislila da su zubići, jer je sve izgledalo i normalno i OK, osim temperature, ali kada sam nazvala pedijatra, rekao je da nisu jer temperatura prelazi 38. Nakon tri dana pojavio se je osip i dijagnosticirana je trodnevna groznica...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 6.12.2010 21:50:02
Lady26
Zaspala je prije 9, izmjerila sam joj ped spavanje turu, bila je u opadanju 38,4 i pocela joj se glavica znojiti, sad sam je pipnula nije mi vruca, jos malo pa u mjeriti toplomjerom. Niina danas sam joj pipala usi nista, a nisam prije vidjela tvoj post, imala sam gose pa nisam bila za racunarom obratit cu paznju ujutro, joj samo da nije opet upala mokracnih kanala....najezim se od pomisli i na "gostovanje" u bolnici 5 dana ljetos.. Kazem opet vesela je, vrlo malo kenjkava i ne kaslje niti kise....nadam se da ce bar noc biti mirna... PS gore ima dva zubica odavno, dole izlaze dvojke, a za ostale ne znam jer ne dozvoljava da vidim, nece otvoriti usta...
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.