|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
4.11.2010 10:58:51   
mamina princeza
uh evo me na ovoj temi a dugo nisam bila .... tempearturu preko 38,5 nismo imali godinu i po od trodnevne groznice al evo sad je krenulo ....
Preksinoc smo zavrsili na pedijatriji u pola noci jer nije mogla da disse - odjednom krenuo bronhijalni kasalj i temp koju nisam mogla da spustim. Dali su nam inhalacije , temo se spustila nakon sto smo dosli do njih p anisu nista.
I dalje primamo inhalaije i kasalj je zreliji i bilji al temperatura je bas kriza. sinoc je otisla i vise - 39,4 a moja curica se vec pri toj temp pocela da gubi u smislu da ne moze lijepo da prica da bunca i prica non stop al nebuloze. Probusila sam je tusirala dala punu dozu Panadol Baby 8 ml. Temp nije spadala uzas. Masirali smo je stavljali sirce na noge i tako sat i po i tek je onda krenula dole. U meduvremenu je i rasla tako da se bojim da je dostigla i 40. Bas sam se prepala.

Zaboravila sam sve moguce kombinacije koje se mogu davati.
Nikad nismo davali Dalsy sirup kakva su vas iskustva.... strah me kad nesto prvi put dajem.

Kioliko bi joj dala ( 2,5 godine 15 kG)

Doktorica je rekla da ne bi voltaren da dajem posebno zato sto je viroza ( nemam pojma zasto al tako rece)
Nekad prije smo davali pola voltarena kad bas nista drugo nije pomagalo.
Da li bi joj smjela dati

Kod mene je problem sto se zalaetim dam panadol pa kukam jer onda nista drugo ne smijem dati a on ne pomaze.

Kakve kombinacije mogu praviti ako panadol ne djeluje i nakon koliko.

Doktorica je rekla d abi mozda brze djelovali Lupocet cepici - nismo ih nikad stavljali. Kaze ona samo 1 ( da to nije malo na njemu kilazu? ) na kutiji pise 1-2 u uzrastu 1-5 godina. Strah me da stavim pa ne pomogne bas nista sta cu onda.

Molim vas za savjet jer sam sve pozaboravljala, nemam puno vremna da iscitavam sve a strah me noci i popdneva kad nam turapocinje da ratse. Jedino se nadam da a posto je virus ( radili smo analizu krv i leukociti i sve ostalo je ok) trebalo bi biti lakse trecu noc....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 976
4.11.2010 21:29:20   
Mya_81 RR
Eh, samo da podijelim nešto s vama vezano za temperaturu.

Ja sam svojoj curici davala Dalsy jer nam je to više odgovaralo od paracetamola. Po uputstvu piše da ide 2,5 ml. Medjutim, ovaj put djelovanje istog je bilo zaista kratko i tura bi se spustila samo malkice i vrlo brzo bi porasla opet na 39,8 najviše.

U bolnici su joj redovno kod tako visoke ture koja se tri dana vraćala u razmaku od 12 sati davali Dalsy i to 6ml. Kad sam pitala sestre zašto joj daju toliko rekle su mi da je to sve stvar iskustva i da joj doma kod tako visoke temperature sigurno mogu dati bar 4 ml.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 977
17.11.2010 21:48:25   
idacha
evo i moj guzi sa turomuser posted image user posted image user posted image
pojavila se odjednom danas.. bili u gostima i osjetim da je malko vruc, poslije pola sata dosli kuci i njemu temp 38,5 ispod pazuha.. dam odmah paracetamol sirup i spusti se na 37.. poslije 4 sata opet na vise od 38,5, opet dam sirup ali slabije djeluje, sada je oko 37,6 a sirup dala u 22h, i bojim se da se penje na vise..

inace i nosic mu je procurio, a i krenula su 3 zubica odjednom...

imam cepice lupocet, koje cuvam za veceras kad se probudi..
mogu li jos sta uciniti izuzev tusiranja, jer nemamo vode do sutra zbog nekog glupog kvara..
inace, u nedjelju ce mu biti aBd punih 7 mj..

pls, help, ako neko ima brzinski savjet...

hvala puno

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 978
17.11.2010 21:49:07   
idacha
jos da dodam da sav gori.. inace su mu rukice i nogice hladne, a sada je bas sav vreo...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 979
17.11.2010 21:53:30   
acudesa
ne treba tebi puno vode, mozes u jednu posudu nasuti tople vode i peskircicem ga istrljati, izmasirati..
senf na nozice, preko carapice
rendani krompir..
to su ti alternative, zao mi je..nadam se da ce brzo proci...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 980
17.11.2010 21:53:32   
Anoniman
ako su mu vrele nogice izrendaj krompir i stavi mu na nogice,a neka ti muz ode negdje kupiti onaj bidon vode pa ga masiraj.

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 981
17.11.2010 21:57:02   
bebacha
e joj.bem ti temperaturu.na ovo sve bih dodala da ga ne pretopljavas,grij mu ruke i nogice masazom.daji mu tecnosti

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 982
17.11.2010 22:00:30   
idacha
joj, jesam glupava, pa imam bidon vode od 5l, posto pijemo samo tu vodu... hocu li ga masirati mlakom vodom?
i, zanima me, kada da ga masiram, jer mu je sada temp 37.6, pa nju ne bih tretirala...

bebacha, mila, davala sam mu caja i vode, pije, dusa lijepa, sto nikad nece...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 983
17.11.2010 22:01:52   
Anoniman
ako je 37,6 mislim da ne trebas masiratiuser posted image

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 984
17.11.2010 22:03:30   
bebacha
voda nek bude mlaka.ako ima sad 37,6 onda nemoj.masiraj ga ako pocne rasti.
super ako pije tecnost,moji nikad nece dok su pod temp.zelim da noc prode bez visoke temp

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 985
17.11.2010 22:03:53   
Skvo RR
Moj ti je savjet..da dobro nakvasis vodom pamucnu pelenu i tako ga "umjereno" istrljas....Nama je uvije kto skidalo za stepen turu...I onda kada ga istraljas ostavi ha bez susenja minut, dva i onda ga posusi i lagano ga obuci, i ne brini...

I da VAZNO...forsiraj tekucinu. (zlatno pravilo)

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 986
17.11.2010 22:04:13   
idacha
pa i ja ne bih... ako se opet popne na 38,5 onda bih pokusala sa masiranjem, krompirom i senfom...

nismo do sada imali problema sa temperaturom nikada, pa me je malko uhvatio strah, ali ok.. drzim se i citam, citam, citam...

hvala puno noa, acudesa, bebacha...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 987
17.11.2010 22:04:35   
acudesa
nemas potrebe  sa tako niskom temp masirati, iznad 38 mozes masirati, ne glavu i OBAVEZNO topla voda, bolje toplija nego hladnija,

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 988
17.11.2010 22:04:54   
Skvo RR
I nece bebacu nista biti da ga mlakom vodom izmasiras...Bar ja to moje iskustvo...ne moze skoditi...user posted image  

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 989
17.11.2010 22:05:56   
idacha
Skvo, pokusacu.. nadam se da nece trebati :)

hvala mnogoooo

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 990
17.11.2010 22:08:42   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Moj ti je savjet..da dobro nakvasis vodom pamucnu pelenu i tako ga "umjereno" istrljas....Nama je uvije kto skidalo za stepen turu...I onda kada ga istraljas ostavi ha bez susenja minut, dva i onda ga posusi i lagano ga obuci, i ne brini...

I da VAZNO...forsiraj tekucinu. (zlatno pravilo)

isto, a ne igraj se da ne dajes tecnost, ako treba i na silu, hrana ti ja sad apsolutno nevazna, samo sto vise tecnosti..
i ne sekiraj se, prve ture su nazgodne, poslije to shvatis kao normalno...shvati da ti moras biti smirana i pribrana radi bebare i nije to puino visoka tura, ne brini se..
znas da ja do 38-ne dajem nista djetetu, samo iznad, al stalno pratim

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 991
17.11.2010 22:12:55   
idacha
acudesa, draga, moj inace nece vodu i caj ni naopako, ali eto sva sreca, popio je caja oko 80 ml u cugu.. dala sam mu kad je trebao da jede, a poguzija bi pojeo i drvo kad je gladan.. evo, spremila sam opet vode i caja kad se probudi, pa morace nesto popiti od toga..

znam da nije previsoka temp i relativno je brzo djelovao parac sirup, ali eto, valjda sto je prvo dijete, prva temperatura, moja prva noc sama sa njim...

hvala puno jos jednom, nadam se da su vase bebarice dobro i zdravo...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 992
17.11.2010 22:21:10   
acudesa
sve ce biti uredu, snaci ces se i bolje nego sto mislis..
znam ja sebe: kako ce se oporaviti, treba unijeti energiju da ozdravi, moze (i desavalo se), da po 3 dana skoro nista ne jede, pojede stapic za cijeli dan-ja sretna, ali caj sam mu stalno nutkala, ne previse odjednom, po pola flasice na cca 20 min, pola sata...
energija mu je sad usmjerene na oporavak, nemoj se brinuti ako slabije jede, a ako hoce-normalno da ces mu dati, ali laganiju hranu..
i ne brini se, bit ce sve uredu, navijaj sebi sat da te budi na svaka 2h (ja tako radim, a posto je on mali mozes i cesce) da mu provjeris temperaturu, pipni ga, ako ti nije sumnjivo-nastavi spavati, ako jeste, uzmi toplomjer i mjeri,pa ako treba reagovati, znas sta i kako

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 993
17.11.2010 22:26:54   
idacha
aha, e bas cu tako raditi... sada sam ga pipala, ne djeluje mi toliko vruc.. jeste topliji, ali nije kao danas...

nadam se da ce uskoro proci turica... ja vjerujem da su zubici, jer tri zuba uporedo nicu, pa mene bi iscrpilo, a kamoli maksumce malo....

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 994
17.11.2010 22:32:43   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: idacha

jos da dodam da sav gori.. inace su mu rukice i nogice hladne, a sada je bas sav vreo...

na hladne noge nikad ne stavljaj obloge ...vec masiraj da budu tople...kad one budu tople onda stavljaj obloge...
nadam se da će turica proći... inače za bebice sve do 37.5 je normalna temperatura

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 995
17.11.2010 22:35:46   
idacha
aha... ok... njemu su, kazem, sada, pod turom, vrele i rukice i nogice, pa zato kontam ako se ne daj Boze opet bude penjala temperatura da mu stavim obloge... iskreno se nadam da nece biti potrebe...

hvalaaa

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 996
18.11.2010 10:55:31   
acudesa
Idacha, javi kako je bebara

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 997
18.11.2010 18:03:42   
idacha
joj, drage moje, haos kod nas.. citavu noc temp varirala, nikako da spadne ispod 37,3.. penje se poslije 2 sata do 39.. stavljala mu i obloge (krompir) i nista.. cepici Lupocet nikako ne djeluju, bolje mi djeluje parac sirup.. vodila ga i pedijatrici danas, kada je temp porasla iznad 39.. kaze najvjerovatnije zubici, haman potjerala cijela gornja vilica..
rekla da nastavim sa svim sto radim, pa ako ne bude pomaka da sutra vadim nalaze..
sinoc spavala ukupno 3 sata, ali mi je i sinoc bio bolji nego danas.. temperatura cini mi se sve visa i visa..
odoh da ga tusiram i da probam da mu stavim voltaren cepic, polovinu, rekla mi ped da i to pokusam, ako nista drugo ne bude djelovalo.. ured sam poludila..
acudesa, hvala, mila, sto pitas...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 998
18.11.2010 18:13:16   
idacha
joj, pls, koliko otprilike treba da traje tusiranje???

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 999
18.11.2010 18:52:40   
anidla
to ces ti najbolje procijeniti, ne treba pretjerivati...i nemoj odmah hladnijom vodom, ja sam krenula sa onom kojom inace kupam nou, a onda postepeno polakoooo dodavala hladnu, iako je po meni banjica zakon

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *