Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 20:08:17
ziki
Mya za tako visoku temepraturu jos kad ide mrak bolje je cepice. Pitacu seku posle koliko mozes dat cepic ako nedaj Boze ne padne. Koliko si Dalsy-ja dala?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 20:09:01
Meri29
Mya kakve su joj rukice i nogice, ako su tople mozes i sirce razblazeno staviti. Meni je samo ono spustilo Majdi temperaturu, neko vece smo se borili sa tim
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 20:14:03
ziki
Mozes da probas da joj skidas temeraturu tako da pomijesas pola vode pola medicinskog alkohola i prskas je, ovo mi je savjetovao dr
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 20:23:09
ziki
Ako ne daj Boze ne spadne temepratura za 4 sata mozes da das cepic. Nogice i rukice trljaj da ugrijes ili da ih uvijes u toplu pelenu, na taj nacin povucices temepraturu i spasce. Obuci joj carapice da ugrije nogice. Sretno
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 20:24:51
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin
Mya,ne volim da te plasim,ali bas je visoka turica.Imas li ibuprofen djeciji sirup da pravis kombinaciju s paracetamolom?
mya,bas mi je zao dusa draga i nama pomogne ovo sto je jasmin napisala. Paracetamol,uz ipubrufen on je bas jaki i brzo nam odma djeluje . I kod nas budu hladne rukice i nogice,gledaj da joj none utoplis zagrijes da temp.sidje u noge iz glave ,tako je nama ped.uvjek savjetovala kad ima turu. Kad se none zagriju,ako imas sirceta stavi obolge na none da izvlace dusa mala
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 20:33:49
juni
Nama pomaze masiranje ledja, ruku i nogu sa mokrom mlakom pelenom, a mozes je zamotati u mokar mlak peskir, i to automatski skida vatru. Ovo sam vec negdje pisala. Drzimo fige da nam djevojcica brzo ozdravi!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 20:34:16
ziki
Ja sam uvijek za paracetamol, voltaren mi zvuci jako. Nisam strucna al opet mogu da pitam pa da javim
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 20:36:04
juni
Procitaj Ivancicin post, i ona je bila u istoj dilemi i dala je paracetamol jer nije htjela da mjesa dalsy i voltaren, i njima je pomoglo cini mi se. Pogledaj na Povisena temperatura.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 21:03:24
Mya_81 RR
Malo prije sam mjerila i bila je 38,5 Odmah mi lakše...evo je umotana u vlažan ručnik, sjedi mi u krilu i gleda crtani...samo se nadam da će nam noć biti mirna....
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 21:23:29
Mya_81 RR
Ma, može biti i to...malo joj je nosić počeo curiti, ali ništa strašno...
Do sad je bila umotana u ovaj vlažan ručnik. Sad se jadna trese, vidim da joj je hladno, a ne znam koliko da je sad utoplim, šta da joj obučem da se ne pregrije previše
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 22:17:24
Anoniman
obuci je normalo kao sto je oblacis ne previse.... drago mi je da je tura spala hb. viri je veceras nadgledaj ako zaspi,pipaj je da se nebi tura nedo bog vratila
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 22:25:22
Hanady RR
Evo i moja starija sa temperaturom Odmah sam joj uvela sirup rhinostop i spala je sa 38,5 na 37...sad se preznojava. Djecu ne treba topliti kda imaju turu...moja je u pidžamici srednje debljine i nema čarapice i pokricena smao šliferom. sad moram pratiti za noćas a ja najčešće ako moram dati čepić dajem ga za mirniju noć.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 22:27:58
ziki
Uh jes zaredalo, sretno svoj djeci sa turom, mama puno snage veceras
RE: Skidanje temperature, kada i čime 27.10.2010 23:51:47
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: juni
Nama pomaze masiranje ledja, ruku i nogu sa mokrom mlakom pelenom, a mozes je zamotati u mokar mlak peskir, i to automatski skida vatru. Ovo sam vec negdje pisala. Drzimo fige da nam djevojcica brzo ozdravi!
mya- a misa mu..pa nama je za vikend tako bilo..isto tako visoka....poslusaj juni..ja s am tako radila s masiranjem, jer nam tusiranje nije bas pomoglo, bolje topal rucnik i masiranje leđa i rukica i nogica toplom pelenom, da se ugriju udovi....onda sam stavila vlazne carapice s mrvicu alkohola na noge i kombinirala panadol baby i dalsy...kad sam ga odvela ujutro pedijatrici, savjetovala mi je da mu dajem svako 4-5 h panadol baby bez obzira ima li ili ne turu, tako da o kon trolira tako visoku turu, posto je paracetamol ipak naj naj za malene... u salucaju nuzde cepic... pisala sam o svemu na povisena temperatura.. sretna vam i bez ture noc juni, bambi i ostale curke- jos jednom hvala na brzoj pomoci onda kad je bas trebalo hanady-da tura bjezi i od vas , ovo su viroze...izgleda da ih prenosimo i ovako preko rr..ako nista neke viruse ;)..samo nam ozdravite brzo
< Poruku je uredio iv@ncica -- 27.10.2010 23:54:21 >
RE: Skidanje temperature, kada i čime 28.10.2010 19:13:46
juni
Mostarko moja, nemas nam se sta zahvaljivati, zato i jesmo na forumu, da pomognemo jedna drugoj. Sreca pa nas ima dosta tako da je uvijek neko tu. Kad je tebi bila frka ja sam u tom trenutku otvorila stranicu RR-a i prvo sto me docekalo je bio tvoj post pa sam mogla brzo reagovati a u tim trenucima ti svaka sekunda znaci, znam to dobro.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.