|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
23.10.2010 23:39:47   
iv@ncica
pisala  sam  na temi povisena tem.  nas  stanje..ma  proci  ce..adana  sretno  i  tebi ;)))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 951
23.10.2010 23:54:05   
Adana
Hvala... i ja kazem, proci ce aBd ... user posted image

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 952
27.10.2010 20:04:19   
Mya_81 RR
Sad mjerim rektalno i pokazuje 39,8 user posted image

Dala sam joj odmah dalsy sirup i išli se tuširati. Obučena je samo u bodi. Čekam da prodje malo da opet izmjerim.

Uh, valjda neće biti toliko visoka user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 953
27.10.2010 20:06:24   
jasmin
Mya,ne volim da te plasim,ali bas je visoka turica.Imas li ibuprofen djeciji sirup da pravis kombinaciju s paracetamolom?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 954
27.10.2010 20:08:17   
ziki
Mya za tako visoku temepraturu jos kad ide mrak bolje je cepice. Pitacu seku posle koliko mozes dat cepic ako nedaj Boze ne padne. Koliko si Dalsy-ja dala?

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 955
27.10.2010 20:08:30   
jasmin
Sorry,sad sam vidjela sastav dalsyja.Ovdje nije s tim nazivom pa nisam upucena.Ovdje je ibuprofen Profinal.
Nadam se da ce vas brzo proci.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 956
27.10.2010 20:09:01   
Meri29
Mya kakve su joj rukice i nogice, ako su tople mozes i sirce razblazeno staviti. Meni je samo ono spustilo Majdi temperaturu, neko vece smo se borili sa timuser posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 957
27.10.2010 20:14:03   
ziki
Mozes da probas da joj skidas temeraturu tako da pomijesas pola vode pola medicinskog alkohola i prskas je, ovo mi je savjetovao dr

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 958
27.10.2010 20:15:07   
Mya_81 RR
Rukice i nogice su joj uvijek hladne.

Nisam htjela još davati čepić jer ide spavati tek oko 10, pa to čuvam baš za kasnije. Inače, dala sam joj 2,5 ml Dalsy-ja.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 959
27.10.2010 20:23:09   
ziki
Ako ne daj Boze ne spadne temepratura za 4 sata mozes da das cepic. Nogice i rukice trljaj da ugrijes ili da ih uvijes u toplu pelenu, na taj nacin povucices temepraturu i spasce. Obuci joj carapice da ugrije nogice. Sretno

Neposredna veza do poruke: 960
27.10.2010 20:24:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin

Mya,ne volim da te plasim,ali bas je visoka turica.Imas li ibuprofen djeciji sirup da pravis kombinaciju s paracetamolom?
mya,bas mi je zaouser posted image dusa draga i nama pomogne ovo sto je jasmin napisala.
Paracetamol,uz ipubrufen on je bas jaki i brzo nam odma djeluje .
I kod nas budu hladne rukice i nogice,gledaj da joj none utoplis zagrijes da temp.sidje u noge iz glave ,tako je nama ped.uvjek savjetovala kad ima turu.
Kad se none zagriju,ako imas sirceta stavi obolge na none da izvlace
dusa malauser posted image

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 961
27.10.2010 20:25:19   
Mya_81 RR
Hvala vam user posted image user posted image user posted image

Eh, sad mi je dilema da li dati čepić voltaren ili paracetamol user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 962
27.10.2010 20:33:49   
juni
Nama pomaze masiranje ledja, ruku i nogu sa mokrom mlakom pelenom, a mozes je zamotati u mokar mlak peskir, i to automatski skida vatru. Ovo sam vec negdje pisala. Drzimo fige da nam djevojcica brzo ozdravi!

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 963
27.10.2010 20:34:16   
ziki
Ja sam uvijek za paracetamol, voltaren mi zvuci jako. Nisam strucna al opet mogu da pitam pa da javimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 964
27.10.2010 20:36:04   
juni
Procitaj Ivancicin post, i ona je bila u istoj dilemi i dala je paracetamol jer nije htjela da mjesa dalsy i voltaren, i njima je pomoglo cini mi se. Pogledaj na Povisena temperatura.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 965
27.10.2010 20:50:36   
Meri29
kakva je situacija

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 966
27.10.2010 21:03:24   
Mya_81 RR
Malo prije sam mjerila i bila je 38,5 user posted image Odmah mi lakše...evo je umotana u vlažan ručnik, sjedi mi u krilu i gleda crtani...samo se nadam da će nam noć biti mirna....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 967
27.10.2010 21:11:19   
Skvo RR
Dobro je da spada...
Jel se prehladila?user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 968
27.10.2010 21:23:29   
Mya_81 RR
Ma, može biti i to...malo joj je nosić počeo curiti, ali ništa strašno...

Do sad je bila umotana u ovaj vlažan ručnik. Sad se jadna trese, vidim da joj je hladno, a ne znam koliko da je sad utoplim, šta da joj obučem da se ne pregrije previše user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 969
27.10.2010 22:17:24   
Anoniman
obuci  je normalo kao sto je oblacis ne previse....
drago mi je da je tura spala hb.
viri je veceras nadgledaj ako zaspi,pipaj je da se nebi tura nedo bog vratila

Neposredna veza do poruke: 970
27.10.2010 22:25:22   
Hanady RR
Evo i moja starija sa temperaturomuser posted image
Odmah sam joj uvela sirup rhinostop i spala je sa 38,5 na 37...sad se preznojava.
Djecu ne treba topliti kda imaju turu...moja je u pidžamici srednje debljine i nema čarapice i pokricena smao šliferom.
sad moram pratiti za noćas a ja najčešće ako moram dati čepić dajem ga za mirniju noć.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 971
27.10.2010 22:27:58   
ziki
Uh jes zaredalo, sretno svoj djeci sa turom, mama puno snage vecerasuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 972
27.10.2010 23:51:47   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: juni

Nama pomaze masiranje ledja, ruku i nogu sa mokrom mlakom pelenom, a mozes je zamotati u mokar mlak peskir, i to automatski skida vatru. Ovo sam vec negdje pisala. Drzimo fige da nam djevojcica brzo ozdravi!

mya-  a  misa  mu..pa  nama  je  za  vikend  tako  bilo..isto  tako  visoka....poslusaj  juni..ja s am tako  radila  s  masiranjem,  jer  nam  tusiranje  nije  bas  pomoglo,  bolje  topal  rucnik  i  masiranje  leđa  i  rukica  i  nogica  toplom  pelenom,  da  se  ugriju  udovi....onda sam  stavila  vlazne  carapice  s  mrvicu  alkohola  na  noge  i  kombinirala  panadol baby i  dalsy...kad  sam  ga  odvela  ujutro  pedijatrici, savjetovala  mi je  da  mu  dajem  svako 4-5 h  panadol   baby  bez  obzira  ima  li ili  ne  turu,  tako da  o   kon trolira  tako  visoku  turu, posto  je paracetamol ipak    naj naj  za  malene...  u  salucaju  nuzde  cepic...  pisala  sam  o  svemu na  povisena  temperatura..
sretna  vam  i bez  ture  noc
juni,  bambi i ostale  curke-  jos  jednom  hvala  na  brzoj  pomoci onda kad  je  bas  trebalouser posted image
hanady-da  tura    bjezi  i od  vas ,  ovo  su  viroze...izgleda  da  ih  prenosimo  i  ovako  preko  rr..ako nista  neke  viruse ;)..samo  nam  ozdravite  brzo

< Poruku je uredio iv@ncica -- 27.10.2010 23:54:21 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 973
28.10.2010 19:13:46   
juni
Mostarko moja, nemas nam se sta zahvaljivati, zato i jesmo na forumu, da pomognemo jedna drugoj. Sreca pa nas ima dosta tako da je uvijek neko tu. Kad je tebi bila frka ja sam u tom trenutku otvorila stranicu RR-a i prvo sto me docekalo je bio tvoj post pa sam mogla brzo reagovati a u tim trenucima ti svaka sekunda znaci, znam to dobro.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 974
28.10.2010 22:05:27   
iv@ncica
zato user posted image user posted image user posted image   od  mene  i  andreja..a  bome  i  tate  koji  je  tada  sav  jadan  bio  tek  izasao  iz  bolnice..a  panicar  po struci user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *