Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 17:55:10
Daj daj
Hvala vam. Zaista ne znam kako bih se ponasala u slucaju ne daj Boze gore situacije. Kao izluda hodam po kuci, a dijete se normalno igra i ponasa. Upravo je i jela.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 22:11:15
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Daj daj
Evo mene ponovo U pola pet sam dala Dalsy sirup. Temperatura je sada opet 38,9, a ona plese i pjeva Strah me da stavim cepic Voltaren?
koliko je njoj? voltaren ide nakon godine dana.... na ovu temperaturu ga možeš dati?
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 22:16:33
Hanady RR
Dvije godine i dva mjeseca. Stavila sam cepic i temp polako vec pada.
ok...ali obavezno polovina čepića...uzdužno ...pa stavi... ako si sada dala cijeli nemoj da brineš ništa strašno samo tek za 8 sati možeš ponovno lijekove koristiti... ubuduće da znaš pola udzdužno Biće to pk tura će spasti
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 22:26:13
Hanady RR
Stavila sam cijeli jer mi dr tako rekao. Jutros su joj i u hitnoj na istu temp 38,9 stavili cijeli cepic, 12,5mg
to su već 2 za 24 sata... u redu notreba se poloviti iz razloga 2... 1. voltaren može oštetei sluzokožu lako pa će tako doći do krvarenja iz čmara što te može prepasti.... a ne treba...to porđe ali djetetu zna biti vrlo neugodno i pomalo bolno... 2. kada se da čitav tek za 68 sati imaš mogućnost davnja nekoga lijeka... kada je virus u pitanju obično temperatura varira na 4 sata...tako da sa davnjem cijelog odvordiš debe u pozociju da narodnim lijrkovima slidaš visoku temperaturu 4 sata...
to je ono što ja pazim ... ap podjelih sa tobom... znam ja u hitnoj dali... al meni je doktorica djetetu od 6 mjeseci serbez dala čepić i propisla ga na recept ...a u apoteci žena mi kaže ne može voltaren njoj...( jer sam dala knjižicu djeteta) ona je mala ja kad nisma u trans pala od ljutnje
RE: Skidanje temperature, kada i čime 29.9.2010 19:42:22
Anoniman
eh evo i mene na ovoj temi jutros mi je Nane ustao sa temperaturom... nije bila previsoka pa sam mu dala paracetamol sirup... medjutim kako je noc krenula temperatura se lagano povecavala... pa sam mu u 16,30 stavila cepic Lupocet... spala mu je temperatura, ali je jako nervozan i sve su prilike da je u pitanju neki zubic, jer nema nikakvih drugih naznaka da je mozda nahladjen ili tako nesto slicno... sve su prilike da cu nocas biti dezurna na RR
RE: Skidanje temperature, kada i čime 29.9.2010 19:45:01
sporty mamaa
Bambi cuvaj nam naneta, brzo ce to proci Ma svi smo ponekad dezurni na RR, al lijepo je da ima netko tko te razumije i nastoji ti pomoci pa makar i ovako virtualno. Ako nista poslati dobrih vibri i puno podrske
RE: Skidanje temperature, kada i čime 29.9.2010 21:29:17
Anoniman
hvala sporty... ma znam ja kako cu mu skinuti penturu i sta mi je ciniti, ali upravo ovo mi je trebalo... ne mogu od mm ocekivati podrsku jer i on prolazi i osjeca isto sto i ja...
ipak Lupocet nije bio dovoljno jak da spusti penturu, pa sam zvala hitnu i pitala za savjet na sto su mi rekli obzirom da je debeljuco da slobodno 1/3 voltaren cepica i evo tek sada je temperatura malo spala... tek se poceo i preznojavati... a temperatura mu je bila 39,6... stavila sam mu i krompir na nogice, nakon alkoholne masaze stopala... hvala Bogu vec je veseliji... i sad sve rukicom nesto trazi sa stola, mi sok - nece, mi mobitel - nece, mi hapu - nece, mi hljeb - ja radosti njegove... evo ga jede samog hljeba...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 29.9.2010 22:57:46
Anoniman
eno ga zaspao je dusa moja... najeo se hljeba i zaspao... nema ture, ako se u toku noci ne vrati ali dezurat cemo na smjene ja i mm... ja sad odoh malo zaspati, pa ce me buditi poslije da ja dezuram... hvala vam moje drage mostarke...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 29.9.2010 23:06:59
acudesa
IZVORNA PORUKA: Bambi09
hvala sporty... ma znam ja kako cu mu skinuti penturu i sta mi je ciniti, ali upravo ovo mi je trebalo... ne mogu od mm ocekivati podrsku jer i on prolazi i osjeca isto sto i ja...
ipak Lupocet nije bio dovoljno jak da spusti penturu, pa sam zvala hitnu i pitala za savjet na sto su mi rekli obzirom da je debeljuco da slobodno 1/3 voltaren cepica i evo tek sada je temperatura malo spala... tek se poceo i preznojavati... a temperatura mu je bila 39,6... stavila sam mu i krompir na nogice, nakon alkoholne masaze stopala... hvala Bogu vec je veseliji... i sad sve rukicom nesto trazi sa stola, mi sok - nece, mi mobitel - nece, mi hapu - nece, mi hljeb - ja radosti njegove... evo ga jede samog hljeba...
oo...bambi, bas povisoka temperatura...meni taj lupocet nikad nije skinuo ni dio stepena.. voltaren je dobar...ljubac za malenog...da sto prije prodje
RE: Skidanje temperature, kada i čime 29.9.2010 23:12:30
Hanady RR
bambi dušu... znam zvala si hitmnu...ali meni je doktorica pedijatar dala volateren na recept...a unutra fino piše ne pdije navršenih 12 mjeseci. naime voltern je dosta jači i oštećuje sluznicu... ti njemu možeš radi kilaže staviti čitav lupocet na ovako visoku temperaturu....
i nebih da sugerišem previše...ali 39.6 meni je previdoka da je od zubića....
jel ima nosić da curi... jel mu se mokraća u peleni čuje... jel ima suh kašalj... kako diše...da ne hropti.... jeli mu apetit OK...
obavezno mu tečnosti daju dosta... temperatura je visoka...a on mašalllah bucko...treba mu tečnosti
RE: Skidanje temperature, kada i čime 29.9.2010 23:19:58
dinaa
Bambi ja ako se dobro sjecam ti si imala lose iskustvo sa Sabinom u vezi temperature,i znam da si zbog toga jos opreznija to jeste visoka temp.a ja mislim da mu ta doza cepica nece naskoditi,jer i ja sam po preporuci ped.svojoj curici kad je imala sest mjeseci stavila isto tako trecinu voltaren cepica i kod nje je temp bila preko 39.5. Kod nas viroze uzimaju maha pa mozda je i tvoj bebac pokupio kakav virus,a mozda su i zubici jer imam i takvo iskustvo sa svojom djevojcicom cetiri dana temp preko 39 a nicala gornja dvojka. Zelim vam mirnu noc i da buco sto prije ozdravi.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 30.9.2010 7:26:00
Hanady RR
Bambi kako nam je nane. Nadam se imali ste lahku noć
RE: Skidanje temperature, kada i čime 30.9.2010 10:26:24
Anoniman
eee duse moje drage... hvala vam sto brinete... evo tek maloprije smo ustali, nisam nocas smjela da zaspim al hvala Bogu Nane nije vise imao onako visoku temperaturu... sinoc nakon one polovine voltarena, temperatura je spala, ali se vracala nakon 4 sata... doduse ne onako visoko pa sam mu davala paracetamol sirup i djelovao je... jutros hvala Bogu nema temperaturu ali sam mu za svaki slucaj dala jos jednom paracetamol sirup... evo ga dedo mu dosao pa sa njim se igra...
Hanady draga, nista od navedenog nema... to i jeste najveci problem, sto mi nikakve znakove nahlade ili bilo cega ne pokazuje... zato i sumnjam na zubic... ali evo jutros i Sabina je imala temperaturu, sto vrlo lahko moze biti virus... evo babo mi prica da se raja zali na bol u stomaku i temperaturu, pa moguce je da je i njih dvoje to saletilo...
dinaa, dobro si upamtila, pa bas iz tog razloga uvijek i imam voltaren u kuci... cak imam i dijazepam za svaki slucaj... cim rok trajanja se priblizi, bacam a uzimam novi... znas kako kazu: koga jednom guja ujede i gustera se boji... ili ko se o mlijeko oprzi i u jogurt puse... (ova mi je smijesna )
hvala svima na podrsci i savjetima... sta bi ja bez RR... ma sta bi MI bez RR...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 10.10.2010 0:57:26
scarlett
Moj malac je danas imao 3x proljev i evo sada temperaturu 38,5. Ko je danas bio na rođendanu, vidio je da je beba ok i takav je bio i kod kuće samo malo umorniji. Ali ova temp. me zabrinula, pa sam mu dala paracetamol i imam namjeru kod slijedećeg podoja da mu stavim obloge od senfa, ne stavljaju mi se obloge od vode jer spava, ali izmjeriti ću mu ponovo temp., pa ako bude potrebe i to ću uraditi. Ali me zanima ovo što pročitah gore u Hanadynom postu: da li mu urin ima čudan miris - to sam primijetila, pa me interesuje šta to znači
RE: Skidanje temperature, kada i čime 10.10.2010 1:03:41
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: scarlett
Moj malac je danas imao 3x proljev i evo sada temperaturu 38,5. Ko je danas bio na rođendanu, vidio je da je beba ok i takav je bio i kod kuće samo malo umorniji. Ali ova temp. me zabrinula, pa sam mu dala paracetamol i imam namjeru kod slijedećeg podoja da mu stavim obloge od senfa, ne stavljaju mi se obloge od vode jer spava, ali izmjeriti ću mu ponovo temp., pa ako bude potrebe i to ću uraditi. Ali me zanima ovo što pročitah gore u Hanadynom postu: da li mu urin ima čudan miris - to sam primijetila, pa me interesuje šta to znači
Draga ovo što sam pisala bambi pitala sam je u smislu da nije neka upala jer joj je dijete imalo temperaturu a nije imalo simptome nikakve. Međutim kod tvoje bebe čuje se mokraća jer ima i porljev...virus draga moja...takav je. neko povraća, neko ima porljev a neko uz sve to i temperaturu.
Senf je dobar za skidanje a i stajaća voda.... Paracetamol je ok...
Ako bude povraćanja i proljeva više puta u isto vrijeme obratite se pedijatru. tečnost nadomjestite i biće to sve OK nadam se.
Ovo p
RE: Skidanje temperature, kada i čime 10.10.2010 1:08:40
scarlett
ok, hvala draga, ja se već zabrinula šta bi to još moglo da znači Ako je virus, fakat mi nije jasno gdje ga je mogao pokupit, nismo izašli iz kuće danima do danas , a nije ga ni danas pokupio jer je jutro krenulo već s proljevom
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.