Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.9.2010 8:22:35
taurus
ne vjerujem da je taj paracetamol od Replek farme bolji od ovog Glaxo-vog, jer ipak je Glaxo britanska firma sa mnogo boljom kontrolom kvaliteta u odnosu na druge firme mislim da mu je paracetamol pomogao jer je temperatura bila niska u svakom slučaju važno je da ture nema
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.9.2010 8:36:52
acudesa
ne razumijete-ranije nikad nista nije palilo osim CEPICA ni manje temperature, nije nam skidao sirup...morali smo stavljati cepic... a, puno je lakse dati sirup, meni bar..
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.9.2010 9:13:21
Atarka
Nama je temperatura trajala 3 dana i koristila sam Panadol baby kod nize T (mada je i onu preko 38 skidao, ali sporije jer se daje oralno). U toku noci sam mu davala cepice Voltaren, jer je znala biti i preko 39. Acudesa, za malog djecaka da sto prije ozdravi.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.9.2010 9:16:35
M kao Mama
Majke mi meni je pedijatrica rekla da čepić stavljamo u znimnim slučajevima, odnosno 39,5, ali može se eto toleriati i kada je 39,00. Puno čepića nije zdravo za sluzokožu, ali evo vidm da je i taurus tu, pa vjerujem da će ona to bolje objasniti.
Kod mene je čepić zadnjaopcija, znači ja tuširam, trljam alkoholo/vodom ili rakija/voda, stavljam obloge na noge (senf ili rakija), paracetamol sirup, pa ako sve to ne da rezultata, a visok aj etemp. onda čepić.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.9.2010 9:28:22
Anoniman
Acudesa nadam se da ce R brzo ozdraviti,mi smo nedavno imali trodnevni virus,panadol baby nije pomagao temp 38,6 jedino su je cepici skidali..moja cura sad odbija sirup tako da su nam cepici jedino rjesenje kod temp. a doktor nam je rekao da probamo sirup Dalsy..
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.9.2010 9:42:48
lirio
IZVORNA PORUKA: acudesa RR
malac mi i danas dobio temperaturu, ne visoku..i, skinuo je paracetamol-na sto sam se ja iznenadila, a u pitanju je neki drugi paracetamol (replek farm-skoplje) od onog koji sam ja ranije koristila (onaj sa jagodom..ne znam ciji je)...mozda i nije do sirupa, videt cu jos...
.... bravo za sirup...al i za mamu naravno...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.9.2010 12:25:51
škorpija
evo da se i ovdje tuspasim, tri dana temeratura 39,5-40, nismo mogli sikunuti i paracetamolom ni dalsi sirupom, samo su voltaren čepići pomagali (ali tačno 6 sati djeluju i nakon toga opet skoči na 40), uglavnom nakon puzno tuširanja, masaže rastvorom alkohola, obloga, antipiretika, ništa dok samo nije spalo, uspjeli smo da privremeno snizimo 0,5 do 1 stepen, ali tek nakon tri dana se vratila u normalu( nije trodnevnaa groiznica jer nije bilo osipa), prehladio je stomak u hladnoj vodi
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.9.2010 12:29:06
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija
evo da se i ovdje tuspasim, tri dana temeratura 39,5-40, nismo mogli sikunuti i paracetamolom ni dalsi sirupom, samo su voltaren čepići pomagali (ali tačno 6 sati djeluju i nakon toga opet skoči na 40), uglavnom nakon puzno tuširanja, masaže rastvorom alkohola, obloga, antipiretika, ništa dok samo nije spalo, uspjeli smo da privremeno snizimo 0,5 do 1 stepen, ali tek nakon tri dana se vratila u normalu( nije trodnevnaa groiznica jer nije bilo osipa), prehladio je stomak u hladnoj vodi
Nama je bilo tako kada je imao 6 mjeseci...hb nikad vise...iako se nije osuo, dr. je rekla da je trodnevna Poljubi nam ovu sliku za pasosa
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.9.2010 12:33:24
škorpija
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: škorpija
Nama je bilo tako kada je imao 6 mjeseci...hb nikad vise...iako se nije osuo, dr. je rekla da je trodnevna Poljubi nam ovu sliku za pasosa
ajdin je uiz visoku temperaturu imao i proljev i malo je povraćao, zato nisam siguran da je bila trodnevna, ali hvala bogu da je prošlo i da se ovo desilo dok sam na godišnjem. ljubi i ti nama malog che guevaru
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.9.2010 12:44:32
Taha0608
evo i ja kuburim sa temperaturom već 3dana...krenuo u vrtić(a nema još 2godine) prije 2sedmice...non stop kašlje i slini ko lama..vodila ga pedijatru-dao mi tonu sirupa i antibiotika..drugog dana korištenja antibiotika dobije proliv-i ja ga automatski eliminišem,čini mi se da je cefaklor nisam sigurna..mucodyne sirup protiv kašlja-isto niđe veze..izbacim i to iz upotrebe..znači,nakon 10dana od toga dobije temperaturu,danima uzimam izlaz s posla jer su učiteljice iz vrtića toliko isprepadane bile,nesmiju dati djetetu ni paracetamol(i to niđe veze),dijete je kao grijalica,nespada ispod 38.5 tri dana..danas uzela slobodan dan-i nigdje temperature s glave,uzela stvar u svoje ruke,pedijatara i antibiotika sam svakako sita,neću ni da ga odvedem na pregled..pio je sok od ruže,masirala ga pola alkohol,pola voda; na noge stavljala bjelance i kukuruzno brašno, duž kičme bjelance na krpu stavila..i HVALA BOGU prošlo za tren oka..pije sirup od bijelog sljeza za kašalj, i apimed-ov sirup od meda i borovih iglica-dosta mu je bolje za samo jedan dan,a mucodyne pio 7dana i ništa apsolutno,šlajm ni dfa krene..imamo još vikend da se njegujemo pa ćemo vidjeti kako će izdržati sljedeću sedmicu..
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.9.2010 21:12:20
bananica
IZVORNA PORUKA: taurus
ne vjerujem da je taj paracetamol od Replek farme bolji od ovog Glaxo-vog, jer ipak je Glaxo britanska firma sa mnogo boljom kontrolom kvaliteta u odnosu na druge firme mislim da mu je paracetamol pomogao jer je temperatura bila niska u svakom slučaju važno je da ture nema
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 16:49:17
Daj daj
Hitno mi treba savjet!
A. vec od utorka prima pencilin injekcije, medjutim od jucer ima i temperaturu. Jutros odemo da primi injekciju ali zbog temp., 38,7 upute nas i dezurnom dr koji joj je dao Voltaren cepic. Temp je spala, medjutim sada se ponovo vratila 38,8. Nazovemo dr i kaze nam da damo kasicicu Dalsy sirupa.
Zanima me zna li neko od vas koji je vremenski razmak koji ide izmedju ta dva lijeka? Nemam vremena da citav prethodne postove.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 17:01:37
sporty mamaa
Ako je to bilo jutros, slobodno daj djetetu lijek... Koliko je dijete, ako je manje ja bi radije lupocet cepice nego voltaren, jer je voltaren jaci. Ja mislim da mozes svako 6 sati ukoliko temp.postoji staviti cepic. Ako ti je dr.tako rekao onda ti daj, mada vec sam ranije govorila na tu temp.ce ti brze i efikasnije djelovati cepic nego sirup. Iskustva s dasy sirupom nisam imala, jer moja nije htjela nikakav sirup, a i kad bi popila slabo i sporo bi djelovao(sirup isto lupocet)...
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 18.9.2010 17:02:33 >
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 17:04:12
Visnja RR
ako je jutros dobila injekciju...onda mozes sada dati dalsy... pogledj na kutiji uputstvo...ne znam koje dobi je tovje djete pa ti ne mogu nista vise reci... ako beba nece sirup mozes sa lupocet cepicem probati... a ako temperatura u noci bude isla veoma visoko onda uzmi pola voltaren cepica ( prerezan uzduz)
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 17:07:22
sporty mamaa
Imas i na predhodnoj stranici iskustva zena sa dalsy sirupom. Uglavnom smijes dati. Ako imas vremena procitaj, znam da si sada u frci, ali kad imadnes vremena Sada svakako daj djetetu lijek i javi nam kako je. Mrzim temperaturu
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 17:09:30
Daj daj
Asji su dvije godine. Sada sam dala Dalsy. Vise me buni sto ne znam u kojem vremenskom razmaku ide kombinacija Voltaren cepica i Dalsy sirupa, jer pretpostavljam da ce noc opet biti haoticna. Sada sam mjerila i temp opada, a ona cak pjeva i igra se kao da nista nije.
Gora sam ja od nje, jer nam dezurni doktor (opce prakse) dao uputnicu za bolnicu da je imamo kod sebe u slucaju pogorsanja obzirom da je vikend. Odemo privatno pedijatru i covjek nas smiri, kaze da nema potrebe ici u bolnicu nego samo da skidamo temperaturu, ali ja koliko sam izbezumljena i zaboravim pitati za taj vremenski razmak.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 17:32:50
sporty mamaa
Daj daj,kombinacija ide ovako, prvo das sirup, pa za 4 sata cepic, pa ponovo za 4 sirup, pa cepic... Znaci sirup na svakih 8 sati, kao i sirup... Neka me neko ispravi ako grijesim. Visnja ja sam te mislila pitati(ako takvo nesto ne postoji a ja mislim da nema) da recimo na prvoj stranici ove teme budu konkretne upute, kombinacija sirupa i cepica, koje kobinacije smiju, koje ne, koja doza, kakvi oblozi itd... Znaci svi strucni savjeti u slucaju hitnog a i svakog drugog skidanja temperature. Ovako ima previse postova, a covjeku kad je hitno nema kad citat. Mislim da bi ovo bilo korisno.... Kao i da se otvori neka tema "Prva pomoc" recimo kd gusenja, krvarenja i slicno. ne znam da li to ima???
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 17:35:51
sporty mamaa
Vidim ima tema koju si dpreporucila, temperatura, ali posto svako odma ide na ovu, nebi bilo zgoreg da se i ovdje na prvu stranicu prebace uputstva....
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.9.2010 17:43:27
Visnja RR
ok to cu veceras uraditi... ja sam bas zato temu o temperaturi zakacila da bude svima vidljiv... jer kad neko ide na ovu temu onda ide na zadnje postove ...
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.