|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
24.1.2011 19:04:09   
MEGI 99
Drage moje dugarice pa znali ko da lije kod tog doktora Mehmedbašića uspjela vantjelesna oplodnja user posted image

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 1576
24.1.2011 19:23:01   
BENU
pa stvarno dali neko zna da je ijedna vantjelesna uspjela kod mehmedbašiča,kako ga nije strah boga da kaže da je sanjalica krivauser posted image user posted image ,sram ga bilo,kako nije razmišljao kako če ona to psihički podnijet a plus tako nešto izjavit pa može to da utiče i na brakuser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu MEGI 99)
Neposredna veza do poruke: 1577
24.1.2011 22:01:03   
snowrose
Sanjalice,zaista nemam riječi za tretman i traumu koju si preživjela.
user posted image user posted image user posted image  baš sam ljuta user posted image user posted image user posted image  

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 1578
24.1.2011 22:36:36   
napolitanka
sanjalice žao mi jeuser posted image user posted image

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1579
25.1.2011 13:54:46   
sanjalica_m

IZVORNA PORUKA: ena0002

Sanjalice ja zaista nemam rijeci za sve sto ti se izdesavalo ....zao mi je user posted image ....i mislim da je bas krajnje neprofesionalno to sve sto se izdogadalo.....mislim kakva je svrha sto ti nije naplatio kad si ti dala pare za stimulaciju a gdje je uticaj tih hormona na organizam user posted image ....i on kao da ispadne dobar pa nije naplatio user posted image
Nego interesuje me dijagnoza tm....ko vam je dao tu dijagnozu i nisam bas dobro shvatila koja je, on ima spermica a li ne mogu da prodju ....ne kontam user posted image

ena, on je imao klamidiju koja mu je zacepila sjemenovode. jedino hirurski mozemo daci do spermica, kroz testise. a unutra je spermatogeneza u redu, spolni hormoni u redu.

Mamina princeza 29.10.2012.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1580
25.1.2011 13:57:58   
sanjalica_m
ja zaista nemam rijeci...ne znam sta da mislim o njemu, do sada ne da sam imala pozitivno misljenje, nego puno vise od toga. svoju familiju i prijateljice sam mu slala i bukvalno ih "tjerala" da idu njemu jer je divan, strucan, bla bla
da li je samo imao los dan, ili pokazao pravo lice, ne znam.

(odgovor članu sanjalica_m)
Neposredna veza do poruke: 1581
25.1.2011 14:01:05   
malena27 RR
sanjalice, obzirom na vasu dg, ja ti savjetujem inostranstvo gdje se radi TESA i zamrzavanje....Maribor ili eventualno Prag...
stvarno mi je zao sto si prosla kroz takvo iskustvo. ne znam ni sama sta bih uradila da sam na tvom mjestu. ali nema opravdanja za dr.a, jedino ako ti nisi htjela saradjivati tokom punkcije....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 1582
25.1.2011 16:58:34   
@malena@
malena27 RR-kod koga si ti radila postupak i uspjelo ti je iz drugog pokusaja? kad si prokrvarila prvi puta,,ja sam oba puta 10 dan..pa me sad trema hvata..veliki sam panicar pa mi mozda to i neda da se prilijepe za mene..

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1583
25.1.2011 18:36:21   
sanjalica_m

IZVORNA PORUKA: MEGI 99

Drage moje dugarice pa znali ko da lije kod tog doktora Mehmedbašića uspjela vantjelesna oplodnja user posted image

pa stvarno ljudi moji, ja nisam uspjela nikoga naci u ovih pola godine koliko idem kod njega, da kaze da je kod njega uspjelo. jedino sta sam nasla, na nekim forumima da neko kaze da poznaje nekoga kome je uspjelo, ali konkretan primjer nisam uspjela naci...

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

sanjalice, obzirom na vasu dg, ja ti savjetujem inostranstvo gdje se radi TESA i zamrzavanje....Maribor ili eventualno Prag...
stvarno mi je zao sto si prosla kroz takvo iskustvo. ne znam ni sama sta bih uradila da sam na tvom mjestu. ali nema opravdanja za dr.a, jedino ako ti nisi htjela saradjivati tokom punkcije....

ja jesam bjezala od igle i priznajem, to je moja greska. dzaba, ja protiv toga ne mogu, to mi je refleksivno. a njemu nije prvi put da mi radi punkciju, znao je sta treba ocekivati. a i sam je rekao jos davno, nakon prvog puta, jos prije bete, u slucaju da mi ne uspije, ako budemo drugi put, on NE ZELI meni ponovo raditi punkciju BEZ ANESTEZIJE.
i sada postupak krece, mi dogovaramo, on opet kaze hoce anesteziologa, hocu i ja, sve ok...i sta bude...katastrofa!!

(odgovor članu MEGI 99)
Neposredna veza do poruke: 1584
25.1.2011 19:24:56   
mala75
Bože, daj nam snage, da ustrajemo na svom putu do user posted image . Sanjalice kako si ti????? stvarno neznam šta čovjek više da misli a kamoli šta da keže.

Neposredna veza do poruke: 1585
25.1.2011 19:33:26   
snowrose
TESA i aBd od marta zamrzavanje se radi u Tuzli kod dr.Balića.

Sretno Sanjalice,šta god da odlučiš,ja lično njemu ni pod razno.( imam bezvezno iskustvo s njim,ali ima i mojid prijateljica koje su prezadovoljne njime).

< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.1.2011 8:36:37 >

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

Neposredna veza do poruke: 1586
25.1.2011 19:41:50   
sanjalica_m
drage moje, ja sam dobro, sve je proslo, sta bi sad...
malo cemo se opustiti pa onda u nove pobjede user posted image
nije mi cilj bio da oblatim mehmedbasica, svako ima drugacije iskustvo i drugaciji problem, a samim time i drugacije rjesenje. ovo ne znaci ni da necu ponovo ici njemu....niko ne zna sta ce sutra misliti i kako ce se osjecati. nikad ne reci nikad...
samo, drage moje, bez obzira kod koga idete, budite oprezne, trazite ugovore prije postupka (prvi put smo potpisali, drugi put nismo), i na bilo koji drugi nacin trazite da se dogovoreno ispuni. ljubim vas sve user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1587
25.1.2011 19:48:57   
ivannna
Cure ovo je stvarno jedno grozno iskustvo za Sanjalicu, ako je znao da ne može protiv igle i da uzmiče, nije smjeo dozvoliti da to ponovi bez anestezije, a njegova reakcija nakon toga je krajnje neprofesionalna. No dobro, ja ionako nemam nimalo lijepo misljenje o tom doktoru, jer znam da je puno greški pravio u prošlosti, al neki ga vole, znam neke koji su uspjelu trudnoću nakon vantjelesne izgubili njegovom greškom, al opet kažu da bi opet njemu, ja to ne shvatam i neću ni blizu toj ordinaciji. Lično ne mislim da je on loš doktor, ali da mu je trka za parama uništila dio ljudskosti i profesionalnosti.

Sanjalice, stvarno imate vremena da napravite pauzu i da uživate jedno u drugom, nastavite s izlascima i svemu drugom što vas čini sretnim, i uživajte u mladosti, a kad se osjetite spremnim onda ponovo u borbu za user posted image .

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1588
25.1.2011 21:43:57   
Mia
Potpisujem user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.1.2011 8:37:28 >

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 1589
26.1.2011 8:37:11   
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: snowrose

TESA i aBd od marta zamrzavanje se radi u Tuzli kod dr.Balića.

Sretno Sanjalice,šta god da odlučiš,ja lično njemu ni pod razno.( imam bezvezno iskustvo s njim,ali ima i mojid prijateljica koje su prezadovoljne njime).

bas me interesuje kolika ce biti cijena?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1590
26.1.2011 8:41:29   
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: @malena@

malena27 RR-kod koga si ti radila postupak i uspjelo ti je iz drugog pokusaja? kad si prokrvarila prvi puta,,ja sam oba puta 10 dan..pa me sad trema hvata..veliki sam panicar pa mi mozda to i neda da se prilijepe za mene..

malena, ja sam prvi postupak radila u jednoj priv. klinici u italiji-sa anestezijom i 3.dnevnim embrionima. drugi postupak u ljubljani u klinickom-bez anestezije i sa 5. dnevnim blastocistama.....
nisam prokrvarila prije bete ni u jednom pokusaju...bez obzira sto je prvi put bilo neuspjesno, docekala sam betu ali je bila jako niska, 12,89.... nakon 3 dana 1,89......
ovaj put beta 13 dpt 577.... 15 dp 1772....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1591
26.1.2011 16:14:20   
Alhemicarka
Znam ja ženu koja je nakon VTO kod Mehmedbašića dobila dvojke. Sve uredno i normalno prošlo. Ne znam jeste li gledali prije par godina emisiju na Zabranjenom forumu o VTO, gost je bio Mehmedbašić (i još par doktora, ne sjećam se kojih), puno ljudi je zvalo, mahom borci, da mu se zahvale jer bez njega ne bi dobili dijete.
Sanjalice, šta konkretno misliš da je pogriješio? Mislim, šta je moglo uzrokovati nemogućnost punkcije, osim tvog izmicanja?
Zaista mi je žao što si morala proći kroz takvo iskustvo, i divim se na tvojoj snazi.

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu MEGI 99)
Neposredna veza do poruke: 1592
26.1.2011 16:34:49   
lamama
Meni da je bar nekog upoznati ko je dobio VTO-om kod njega dijete, još se na forum nije niko javio, a ni uživo nisam nikog upoznala, samo par žene kojima je on radio pripremu za inostranstvo, ali ne i postupak, ja bih iskreno voljela da je tako, ja imam strašno ružno iskustvo sa njim i to na početku liječenja od steriliteta, ma vala voli da bombe baca, a nula je!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 1593
26.1.2011 18:58:02   
sara za
Draga Sanjalice zao mi je zbog svega,ali nazalost takve stvari se desavaju,neka im Bog presudi,ali draga moja glavu gore i ja imam Pcos i ostala sam trudna nakon 8 god iz mog prvog pokusaja Icsi kod dr Balica,medutim ja sam sa punih 5 mj trudnoce izgubila svoju curicu i prosla kroz pakao prije mjesec i po,ali se nedam i pomalo vec razmisljam kada dalje,zato mila moja odmori se i mjenjaj doktora,i drage cure htjela sam reci da mi je od mog postupka ostalo 18 Menopura kojima rok istice u aprilu,pa ukoliko je neko zainteresovan moze mi se javiti na pp.Hvala vam i izvinite sto ovo mjesam sa temom ali mozda nekom pomognem,a i meni ce dobro doci.Pozdrav

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 1594
26.1.2011 19:58:19   
sanjalica_m
Ne sumnjam ja u Mehmedbasicevu strucnost, niti komentiram. Njegova greska je sto nije doveo anesteziologa, niti mi dao lokalnu anesteziju, a obecao je. I drugo, to samo sumnjam, ne mogu tvrditi, jeste da je nesto krenulo lose zbog cekanja punkcije. Dan prije me nije pregledao, a na dan punkcije je kasnio sat, sat ipo...mislim, nije kasnio, nego je primao pacijentice...a otkud ode kad je nedjelja??? sta novac cini od ljudi....

< Poruku je uredio malena27 RR -- 27.1.2011 11:41:23 >

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 1595
27.1.2011 11:01:52   
mida
Sanjalice mila nemoj ti vise o tome razmisljati,pokusaj se opustiti i nerazmisljati vise o tom ruznom iskustvu,vrijeme lijeci sve i to ce proci.Sada misli o drugim lijepim stvarima,kad si vec odlucila pauzu praviti,svog muzica za ruku setnja radite stvari koje vas cine sretnim.Vjerujem da tom doktoru vise neces ici(ja nebi)jer neznam sa kakvom anesteziom da radi ti se kod njega vise nemozes opustiti i imati povjerenje u njega.Zato mila moja tokom pauze se raspituj za drugog doktora,pa posle pauze u nove borbe i pobjede ako Bog da.Ma mi trudilice smo najhrabrije zene na svijetu,zelimo,hocemo i moramo sve za tog malog drekavca kojeg cemo i mi imati ako Bog da.Mila moja saljem ti user posted image  podrske i javljaj nam se....

ja sam jos cekalica,8 dana od transfera,ponedeljak beta,osjecam ptitisak u donjem dijelu stomaka,mozda smijesno ali ponekad zigucka i oko pupkauser posted image ,ledja bole a grudi nemogu taknuti,neznam mile moje ali mi malo lici i kao simptomi pred user posted image  nedaj Boze,stalno slusam sta ce mi tjelo reci,samo da ostanem pametna jos tri dana...
ljubim vas mile moje i zelim vam sve najbolje a najvise hrabrosti da ustrajemo na ovom putu....

Neposredna veza do poruke: 1596
27.1.2011 11:40:14   
ledy blue
Mida nadam se pozitivnom ishodu..i da aBd beta bude torcifrena user posted image
Sretno!!!!!

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1597
27.1.2011 11:52:26   
sara za
Mida to sto imas simptome user posted image  nemora nista da znaci,ja sam imala sve  te simptome cak mi se pokazalo i smeckasto i onda dan prije bete velike user posted image ,a beta je to i potvrdila sutradan,mene su jedino grudi toliko bolile i onda su odjednom prestale da bole dva dana prije prije bete i ponovo su pocele da bole nekoliko dana poslije bete,a inace kada hocu dobiti bole me konstantno,zato pokusaj ne razmisljati i opusti se.Sretno i javi se obavezno.

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1598
27.1.2011 12:08:36   
ivannna
Mida samo da ti zazelim sreću, mogu misliti kako sad osluskujes svoje tijelo, i ne možeš dočekati ponedjeljak. Sretno user posted image

(odgovor članu sara za)
Neposredna veza do poruke: 1599
27.1.2011 12:12:15   
malena27 RR
Mida izdrzi, sad ce brzo beta! I to aBd da bude trocifrena user posted image user posted image user posted image user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *