|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
23.1.2011 17:16:28   
Mia
sanjalice nemoj molim te tako da mislis user posted image  Danas si pod stresom pa ne mozes racionalno da razmisljas. Molim te se pokusaj sabrati i okrenuti ka pozitivnijim mislima i temama. Nece sutra biti tako crno kao danas! Znam da ti je tesko i da si razocarana, ali nemoj dozvoliti da te ova izgubljena bitka obori na koljena. Procitaj malo komentare na drugim temema na ovom forumu pa ces vidjeti da ima puno gorih situacija od te u kojoj se ti nalazis. Samo dragi Bog zna zasto ti je danas bila takva sudbina i zapamti da samo ON zna sta je najbolje za nas!!!! Molim te ne odustaj od user posted image , a pogotovo ne dozvoli da ovo utice na tvoj brak!!! Molim te izdrzi!!!!

(odgovor članu sanjalica_m)
Neposredna veza do poruke: 1551
23.1.2011 17:24:10   
BENU
sanjalice isplači se izbaci to iz sebe,nikako nemoj dozvolit da ti to utiče na brak,vidječeš sutra če sve biti drugačije,stvari neče biti tako crne,shvatam da si nervozna i ljuta možda dijelom i na samu sebe,al pokušaj to izbacit iz sebe,evo mi smo ovdje da ti pomognemo kolko možemo,shvati da ništa nemožeš sad promjenit.smiri se sve če bit okuser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1552
23.1.2011 18:25:54   
@malena@
sanjalice..nemoj odustajat sad trebate biti jedno zu drugo znam da ti nije lako i mi smo sve prosle kroz to i gore stvari sam prezivila i evo me opet necemu se nadam...a doktor kako ga nije strah boga pa tako nest uradit user posted image grozim se na takve..znao je kako boli sto nije na vrijeme trazio samo im daj pare to im je vazno user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1553
23.1.2011 18:42:24   
Mia
sanjalice jesi li ti bila sa dr. definitvno dogovorila anesteziju? Ja nesto kontam da mu je to glupo obrazlozenje da nije mogao naci anesteziologa zato sto je nedjelja user posted image  Pa nije ga valjda tek jutros trazio user posted image  To je trebalo ranije dogovoriti, i termin i cijenu. Ne vjerujem da danas ima dr. koji odbijaju ponudu za tako lako zaradjen novac.user posted image  Vjeruj mi da je njima novac vazniji nego nekoj sirotinji! Oni su uvijek gladni para, pogotovo kad nesto mogu zaraditi neradnim danom. Mozda je trebalo da naglasis da neces nista raditi bez anestezije i da ti nadje anesteziologa bez obzira na cijenu. Joj kako me ljute ovakvi postupci doktora user posted image user posted image user posted image  Kao da se ne radi o zivim bicima, a pogotovo zenama koje tako silno zele biti user posted image  i za koje nema drugog rjecenja od VTO.  

Tako mi je zao sto si bila izlozena tolikoj boli user posted image user posted image user posted image  Cuvaj se molim  te i budi jaka!!!!

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 1554
23.1.2011 18:52:23   
orange 00
Oj bozeuser posted image , sanjalice, ne znam sta reci osim ne ponovilo se. Jako mi je zao, trebas biti jaka. Ne daj da te jedna izgubljena bitka sprijeci da dobijes rat. Samo hrabro!

Pusauser posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1555
23.1.2011 18:55:23   
babygirl
jako mi je zao sanjalice user posted image pa ne mogu da vjerujem da se neko moze tako bezdusno ponasati. user posted image user posted image

(odgovor članu orange 00)
Neposredna veza do poruke: 1556
23.1.2011 19:00:02   
BENU
ovo stvarno nije fer,i nije ljudski što je dr uradio sanjalici,kolko je do sada svega prošla i ovo danas je definitivno njegova greška,njemu je bitno izgleda da je on dobio pare i sad još ovo danas da odradi pa nije bitno kakav če rezultat bit i kako če ona podnijet,stvarno sam iznenađena takvim postupkomuser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 1557
23.1.2011 19:30:47   
babygirl
sanjalice, da li ti je ponudio ikakvu kompenzaciju za to sto je uradio? mkar jeftiniji drugi pokusaj i obecanje da se to vise nece dogoditi, ili bilo sta? ma stvarno je user posted image

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 1558
23.1.2011 20:06:09   
BENU
ja bi mu otišla i rekla,dr ovo je vaša greška i mislim da trebamo da se dogovriomo za slijedeči postupak,jer ovo što sanjalica sad prolazi stvarno nije fer, prvo je psihički uticalo na nju a onda i finansiski,mi svi trudimo se mjesecima da skupimo novce za takvo nešto i onda dr napravi ovako glupu grešku,čuj nije mogao nač anesteziologa,pa nije bila hitan slučaj,zano je još juče da danas treba radit punkciju joj kako bi gauser posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 1559
23.1.2011 21:10:24   
mina minka
sanjalice ne znam sta da ti kazem osim da mi je beskrajno zao i ne mogu da vjerujem da ti se to dogodilo. bas sto baby rece pa imali sad kakve kompenzacij nisi valjda uzalud dala pare

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 1560
23.1.2011 21:48:57   
riba78
sanjalice beskrajno mi je žao user posted image user posted image user posted image
budi jaka user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 1561
23.1.2011 22:28:36   
rerica
sanjalice bas mi je zao user posted image user posted image ,to je meni uzas bez anestezije,bas sam se iznenadila od dr.to tako,posto sam procitala kod tebe da idemo kod istog dr. user posted image a to sto kazes za brak nemoj tako govoriti,jer ko ti je najveca podrska vec tm tako da ispaci se i u nove pobijede....

< Poruku je uredio rerica -- 23.1.2011 22:30:22 >

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 1562
23.1.2011 22:39:28   
mida
Sanjalice stvarno mi je zao,mogu misliti kako se osjecas i stvarno nemam rijeci utjehe.To sto ti je doktor uradio je cisti bezobrazluk i bezosjecajnost,nemogu da vjerujem da tako nesto jos postoji,odakle mu pravo da tako nesto uradi,posle tolike terapije,zivaca,vremena a i para da tako uradi...user posted image  ostajem bez rijeci.Draga moja znam da te sad nemoze nista utjesiti,nemoj slucajno da sebe krivis;TI NISI NISTA KRIVA; samo taj idiot od doktora snosi svu krivicu,trazi neku kompenzaciju obavezno.Mila moja znam da ti je sad tesko ali ipak vrijeme lijeci sve i to ce proci.E bas me ovo iznerviralo user posted image user posted image  DRAGI BOZE SMILUJ NAM SE.....
Mila moja ljubim te,mislim na tebe i saljem tiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 1563
24.1.2011 2:59:03   
sanjalica_m
drage moje, hvala vam na podrsci u ovim teskim trenucimauser posted image user posted image user posted image
za brak kazem zato sto nam je zaista potrebna pauza, vrijeme za nas dvoje bez inekcija, folikulometrija i ostaloga...
a sto se tice doktora, pokusacu vam objasniti sta se dogodilo. mi smo na pocetku terapije dogovorili da radimo sa anestezijom (na doktorov zahtjev prije svega). u petak mi je rekao da nece moci dovesti anesteziologa jer je nedjeljauser posted image ali ce mi on dati lokalnu anesteziju u grlic maternice. ja sam pristala na to. medjutim, danas kad sam dosla u 9:30 (u 10 je punkcija dogovorena, a rekao mi je da dodjem pola sata prije), prvo sam cekala vani 10-tak minuta. onda nas je pustio unutra neki covjek koji mu tu odrzava ordinaciju, sta ja znam...onda smo cekali u cekaonici jos jedno 10-tak minuta. potom sam dobila koktel apaurin-voltaren i onda cekaj, cekaj, cekaj...pacijentice dolaze, odlaze...njih 8-9, ne znam ni sama koliko...dok sam ja dosla do stolice, bilo je sigurno 11 sati, tako da i ono sto je djelovao apaurin, tada je vec bilo kasno. nije mi dao nikakvu inekciju u grlic maternice, znam 100%, samo sam osjetia nesto mokro nakon sto mi je stavio onu gvozdjariju. pitala sam sta je to, rekao je da nije nista. e sad, da li je to bio neki analgetik u tekucem stanju ne znam, ali znam da meni nista nije utrnulo.
onda je poceo sa punkcijom. ruku na srce, malo je tu i do mene, pocela sam skakti cak i na ciscenje maternice vatomuser posted image on je znao kakva sam, nije prvi put da mi to radi, znao je da me mooora uspavati...sta cu mu ja. ja sam se truudila da ne bjezim od igle, ali zaista sam refleksivno skakala. pa nisam idiot, znam da ako pobjegnem, igla izidje iz folikula i ne usisa nista...ali dzaba, ne mogu protiv refleksa...
uglavnom, on je izgubio zivce, i rekao mi da mu vise ne dolazim, da je to sve u mojoj glavi, da on 12 godina radi i hiljade je zena radio i nikad tako nije bilo...bla bla...onda je otisao mm i rekao da sam ja kriva, da samo trosim dzaba novac...uzas.
e, onda kada se sabrao, dosao je opet do mene i rekao mi je da je "loptica nepravedno prebbacena na mene", da nisam ja kriva, takav je splet okolnosti...bla bla i nista nije naplatio.
to je upravo ono sto mene buni...zasto nije naplatiouser posted image on je ipak obavio tu punkciju, ipak je doveo osoblje na nedjelju, mora on to sve platiti...zato sumnjam da nije on nesto pogrijesio...ne znam
moguce da su meni glavne folikule prije pukle, a on je napravio taj propust, u subotu me nije pregledao...ili je to, ili nesto drugo, uglavnom ja imam osjecaj da je on nesto pogrijesio.

drage moje, hvala vam jos jednom na podrsci, zaista mi puno znaci user posted image
mi cemo sada pauzirati jedno godinu, a ja kada dodjem na rr, hocu svaki put da zateknem novu user posted image jasno??? user posted image

Mamina princeza 29.10.2012.

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 1564
24.1.2011 3:10:31   
sanjalica_m
i da, zaboravila sam vam reci, a mozda nekoj od vas moze pomoci....
mi smo prije svega odlucili da pauziramo jer nam je tesko palo sto smo bukvalno zivot promijenili za 360°
mi smo mladi, ja 89. a mm 83. godiste, prestali smo izlaziti (da ne budemo u zadimljenom), pusiti, piti alkohol, piti gazirano...sve sve...i jedino cega sam se ja sjetila da pokusamo dok smo u pauzi jeste jedna ljekovita rakijauser posted image ona ne zahtijeva nikakvo odricanje. cinjenica, nije bas dobra za kvalitet spermica (obzirom da je alkohol), ali kod slucajeva kao mm, kojem su u redu spermici, samo zacepljen, to je super.
ovako, jedna zena iz mog grada nije mogla imati djece, jedan jajovod uklonjen, a drugi 80% zacepljen. onda je otkrila neke trave koje se namacu u cistu rakiju. nakon toga je prirodno rodila 2 sina (jedan od njih je isao sa mnom u skolu, dakle 100% je provjerena prica) od kad je njoj to pomoglo, pocela se baviti time. znaci od 86. ili 87. godine, kada je rodila prvog sina.
dok smo mi mislili da je do mene, ja sam uzela tu rakiju koja inace sluzi za ciscenje donjeg dijela stomaka, opcenito, za muskarce i zene. kako ja nisam zatrudnila, tako sam prestala vjerovati u tu rakiju. medjutim, kada smo otkrili da je do mm, onda skontam da ustvari nisam nikad nakon te rakije imala upalu mokracnih kanala, a prije sam je imala staaalno, redovno, i jake napade sam imala. to je prestalo. znaci, nema sta nego ta rakija, nista drugo nisam koristila u to vrijeme.
a ja licno znam neke zene sa zacepljenim jajovodima kojima je ona pomogla. zivim u malom gradu, svak svakoga i "svacije" znauser posted image a konkretan primjer je tetka moje najbolje drugarice iz srednje...
a i cula sam price da je stotine ljudi dolazilo iz svih krajeva bivse juge i da je pomagalo i muskarcima i zenama...
jos cemo to pokusati kod mm, pa cemo vidjeti. a ako je neka od vas zainteresirana, dat cu vam broj, pa pokusajte.
rakija je bila 50KM kad sam ja uzimala, a vjerujem da je i sada ista cijena. pije se 13-15 dana, ne sjecam se vise, podavno je to bilo.
ljubim vas sve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamina princeza 29.10.2012.

Neposredna veza do poruke: 1565
24.1.2011 7:40:40   
lamama
Sanjalice nemam riječi za takav tretman, a beskrajno mi je žaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image odmori se mila od svega, pa ponovo u borbu

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

Neposredna veza do poruke: 1566
24.1.2011 9:18:16   
malena27 RR
sanjalice, ostala sam bez rijeci.... user posted image user posted image user posted image

ovo je fuj sto je uradio dr., mogao ti je reci da se kod njega radi punkcija sa lokalnom anestezijom...
ko ce tebi vratiti sada tvoj novac koji si dala na stimulaciju? user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 1567
24.1.2011 9:26:15   
AAvalon
sanjalice, dosla sam da vidim kako je prosla punkcija, i onda zateknem ovakvu situaciju i prosto ne mogu da vjerujem.  user posted image user posted image user posted image

ko god da je taj dr., njemu ne treba vise niko da ode - to je krajnji bezobrazluk, da ti u petak kaze da nema anesteziologa, sigurno ga nije ni trazio, znao je da ces ti pristati raditi sa lokalnom - pa sta drugo da uradis ako si vec ulozila toliko novaca i zivaca???

i na kraju da tebe okrivi, jer te boljelo!!! on i nije naplatio jer zna da je on kriv i da radi njega nije bilo ni jedne js.
jako mi je zao sto je ovako ispalo, ali ti se odmori od svega, kakav raspad braka i to, nego vi fino u romantiku se bacite. i vidite moze li se to kod muza rijesiti na neki drugi nacin (nisam bas skontala sta znaci da je zacepljen??)

a majke mi, zene, ako se kojoj ovako nesto desi, same sebi preko vikenda nadjite anesteziologa, ima ih koji su voljni doci u nedelju 15 minuta kolko traje ta anestezija za pare

pa stvarno sam user posted image user posted image user posted image kao da je cura isla cukljeve da lijeci, pa ko veli, nema veze, drugi put cemo ccc

Dum spiro spero

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 1568
24.1.2011 9:44:24   
baby_joy
sanjalice žao mi jeuser posted image user posted image  

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1569
24.1.2011 10:46:50   
orange 00
Koji kreten od doktora!

Sanjalice draga normalno da ti nisi nista kriva, svako bi tako reagovao. 

(odgovor članu baby_joy)
Neposredna veza do poruke: 1570
24.1.2011 11:24:08   
veda
IZVORNA PORUKA: AAvalon

sanjalice, dosla sam da vidim kako je prosla punkcija, i onda zateknem ovakvu situaciju i prosto ne mogu da vjerujem.  user posted image user posted image user posted image

ko god da je taj dr., njemu ne treba vise niko da ode - to je krajnji bezobrazluk, da ti u petak kaze da nema anesteziologa, sigurno ga nije ni trazio, znao je da ces ti pristati raditi sa lokalnom - pa sta drugo da uradis ako si vec ulozila toliko novaca i zivaca???

i na kraju da tebe okrivi, jer te boljelo!!! on i nije naplatio jer zna da je on kriv i da radi njega nije bilo ni jedne js.
jako mi je zao sto je ovako ispalo, ali ti se odmori od svega, kakav raspad braka i to, nego vi fino u romantiku se bacite. i vidite moze li se to kod muza rijesiti na neki drugi nacin (nisam bas skontala sta znaci da je zacepljen??)

a majke mi, zene, ako se kojoj ovako nesto desi, same sebi preko vikenda nadjite anesteziologa, ima ih koji su voljni doci u nedelju 15 minuta kolko traje ta anestezija za pare

pa stvarno sam user posted image user posted image user posted image kao da je cura isla cukljeve da lijeci, pa ko veli, nema veze, drugi put cemo ccc

Potpisujem!

Strpljenje je oruzje mudrih!

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1571
24.1.2011 11:50:08   
mala75
sanjalice NEMAM RIJEČI!!!!!!!!!! Da mi je samo znati ima li na svijetu ijedna žena da se ne usteže od ginekološkog pregleda, onog najobičnijeg, i da ne uzmiče od one sprave zvane spekulum. Ja sam do sada imala poz mišljenje o dotičnom dr. a sad ne mogu ni ime da mu napišem. Čuj "nemam anesteziloga", nedjelja je. Ovo je prava bruka i sramota šta nam rade.  A neki dan na TV samo što nam ne tepa. Sanjalice još jednom stvarno mi je user posted image user posted image user posted image . Čuvaj se, odmori se i u nove pobjede aBd ali razmisli gdje i kome.

(odgovor članu veda)
Neposredna veza do poruke: 1572
24.1.2011 12:11:03   
Mia
Meni ovaj sanjalicin slucaj izgleda kao hororo film u kombinaciji sa naucnom fantastikom user posted image  Pa ne mogu da vjerujem da je dr. ispao toliki kreten! Zaista je za svaku osudu! Cuj nije naplatiouser posted image  Pa samo je jos trebalo i da naplati user posted image user posted image user posted image  

Sanjalice ti si jaaaaako mlada i vrijeme je na tvojoj strani, tako da mozete sebi priustiti pauzu i vise od godinu dana! Pokusajte se potpuno iskljuciti iz teme trudnoca i maksimalno se posvetiti stvarima u kojima oboje uzivate! Cuvajte se i nadam se da niko vise nikada nece dozivjeti ovo sto si ti dozivjela! A ja sam se tako obradovala kad sam procitala da se i kod njega punkcija moze raditi sa anestezijom, a vidi sad ovo user posted image user posted image user posted image  Pogotovo sto se covjek psihicki pripremi da ce biti anestezija, a onda pred sami cin saznas da nema nista od toga user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 1573
24.1.2011 12:24:26   
ena0002
Sanjalice ja zaista nemam rijeci za sve sto ti se izdesavalo ....zao mi je user posted image ....i mislim da je bas krajnje neprofesionalno to sve sto se izdogadalo.....mislim kakva je svrha sto ti nije naplatio kad si ti dala pare za stimulaciju a gdje je uticaj tih hormona na organizam user posted image ....i on kao da ispadne dobar pa nije naplatio user posted image
Nego interesuje me dijagnoza tm....ko vam je dao tu dijagnozu i nisam bas dobro shvatila koja je, on ima spermica a li ne mogu da prodju ....ne kontam user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1574
24.1.2011 18:15:44   
malena ze
Sanjalice mila zao mi je zbog toga sto si proslauser posted image user posted image user posted image ,a za dr.je svaki komentar suvisan,ne mogu da vjerujem.Zalosno zaista sta sve covjek moze da dozivi user posted image user posted image

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *