sanjalica_m
|
drage moje, hvala vam na podrsci u ovim teskim trenucima za brak kazem zato sto nam je zaista potrebna pauza, vrijeme za nas dvoje bez inekcija, folikulometrija i ostaloga... a sto se tice doktora, pokusacu vam objasniti sta se dogodilo. mi smo na pocetku terapije dogovorili da radimo sa anestezijom (na doktorov zahtjev prije svega). u petak mi je rekao da nece moci dovesti anesteziologa jer je nedjelja ali ce mi on dati lokalnu anesteziju u grlic maternice. ja sam pristala na to. medjutim, danas kad sam dosla u 9:30 (u 10 je punkcija dogovorena, a rekao mi je da dodjem pola sata prije), prvo sam cekala vani 10-tak minuta. onda nas je pustio unutra neki covjek koji mu tu odrzava ordinaciju, sta ja znam...onda smo cekali u cekaonici jos jedno 10-tak minuta. potom sam dobila koktel apaurin-voltaren i onda cekaj, cekaj, cekaj...pacijentice dolaze, odlaze...njih 8-9, ne znam ni sama koliko...dok sam ja dosla do stolice, bilo je sigurno 11 sati, tako da i ono sto je djelovao apaurin, tada je vec bilo kasno. nije mi dao nikakvu inekciju u grlic maternice, znam 100%, samo sam osjetia nesto mokro nakon sto mi je stavio onu gvozdjariju. pitala sam sta je to, rekao je da nije nista. e sad, da li je to bio neki analgetik u tekucem stanju ne znam, ali znam da meni nista nije utrnulo. onda je poceo sa punkcijom. ruku na srce, malo je tu i do mene, pocela sam skakti cak i na ciscenje maternice vatom on je znao kakva sam, nije prvi put da mi to radi, znao je da me mooora uspavati...sta cu mu ja. ja sam se truudila da ne bjezim od igle, ali zaista sam refleksivno skakala. pa nisam idiot, znam da ako pobjegnem, igla izidje iz folikula i ne usisa nista...ali dzaba, ne mogu protiv refleksa... uglavnom, on je izgubio zivce, i rekao mi da mu vise ne dolazim, da je to sve u mojoj glavi, da on 12 godina radi i hiljade je zena radio i nikad tako nije bilo...bla bla...onda je otisao mm i rekao da sam ja kriva, da samo trosim dzaba novac...uzas. e, onda kada se sabrao, dosao je opet do mene i rekao mi je da je "loptica nepravedno prebbacena na mene", da nisam ja kriva, takav je splet okolnosti...bla bla i nista nije naplatio. to je upravo ono sto mene buni...zasto nije naplatio on je ipak obavio tu punkciju, ipak je doveo osoblje na nedjelju, mora on to sve platiti...zato sumnjam da nije on nesto pogrijesio...ne znam moguce da su meni glavne folikule prije pukle, a on je napravio taj propust, u subotu me nije pregledao...ili je to, ili nesto drugo, uglavnom ja imam osjecaj da je on nesto pogrijesio. drage moje, hvala vam jos jednom na podrsci, zaista mi puno znaci mi cemo sada pauzirati jedno godinu, a ja kada dodjem na rr, hocu svaki put da zateknem novu jasno???