|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
28.5.2012 21:44:04   
Mia
mostarka86 a koji je problem kod tebe pa slabo reagujes na terapiju? Izvini ako si negdje vec pisala o tome, ali nisam upratila user posted image Koje si lijekove koristila?

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2676
28.5.2012 22:34:49   
Jelena86
imala sam endometriozu, koju sam operisala, ali mi je naštetila dosta jajnicima, i dr. Poljak misli da mi je AMH zbog toga niži, što za posljedicu ima slabu reakciju, zbog slabe jajne rezerve. ali ipak, to su još uvijek nagađa, dok ne bude gotov AMH nalaz, koji čekam 20-tak dana. koristila sam terapiju, koja je za moje godine optimalna, barem bi trebala biti, ali je reakcija bila slaba. sada ćemo pokušati sa femarom, večeras sam dobila menstruciju, od prekosutra ih pijem, pa javim kako sam odreagovala na njih, iako se ni sam dr.puno ne nada...ugl, femara je bolja, jer kao daje bolju kvalitetu js, i ne smanjuje endomterij...

menopur- 24 ampule,
cetrotide-2 ili 3 ampule, ne mogu se sjetiti
ovitrelle- 1 ampula...

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2677
28.5.2012 22:59:40   
kiki82
Pozdrav curke! Jeli neko od vas radio VTO kod Balića?

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2678
29.5.2012 9:05:23   
patrizia
kiki 82
ja sam radila VTO kod Balića u aprilu i iz prve trudna hB.Imaš temu dr Balić pa tu možeš nači više .Sretno

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu kiki82)
Neposredna veza do poruke: 2679
29.5.2012 11:55:14   
CICIKA MICIKA 74
mostarka ne znam tasto je 3000km za lijekove ,tako je rekao,ako krenem u postupak na gak u javim ,iako mislim da cu u Split radije .

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2680
29.5.2012 12:02:05   
sabas
dr Zulfo vjeroavtno uzima za pretpostavku da se lijekovi kupuju u Bosni sto je ludost Takodje mediji za embrije su skupi mislim oko 500 KM (u privatnim klinikama to ulazi u cijenu postupka)

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

Neposredna veza do poruke: 2681
29.5.2012 12:07:32   
CICIKA MICIKA 74
sabas vjerovatno si u pravu ,a u BIH nema pola od potrebnih lijekova .

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2682
29.5.2012 13:30:38   
marija_sa
Gami,
imamo istu dijagnozu cini mi se.Ja imam PCOS i takodje sam radila laparoskopiju koja i nije dala neke rezultate (vec par godina nemam spontano menstruaciju vec sam konstantno na dabrostonima ili nekim drugim lijekovima, cekala sam je oko 2 mjeseca i opet nista).
Kod Sanje sam planirana za 9. mjesec, jer moram da se jos oporavim nakon laparoskopije.
Ako ti mogu nekako pomoci, slobodno se javi....

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 2683
29.5.2012 20:11:25   
kiki82
Patrizia, čestitam od srca! Nadam se da ću i ja biti te sreće :). Hvala puno

Neposredna veza do poruke: 2684
29.5.2012 21:42:12   
Mia
mostarka86 zao mi je zbog te endometrioze user posted image Ali bi ce to sada aBd OK sa femarom. Ja ti zelim da se zakaci jedno fermarce, a moze i dva user posted image Puno srece u daljoj borbi i samo treba biti uporan. Isplatice se aBd i tebi i svima nama koji se borimo za svoje user posted image

(odgovor članu kiki82)
Neposredna veza do poruke: 2685
29.5.2012 21:45:01   
Mia

IZVORNA PORUKA: patrizia

kiki 82
ja sam radila VTO kod Balića u aprilu i iz prve trudna hB.Imaš temu dr Balić pa tu možeš nači više .Sretno

user posted image user posted image user posted image user posted image Da Bog da i mi krenule tvojim putemuser posted image Ti si mi ulila nade kao malo ko!

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2686
29.5.2012 22:14:34   
Jelena86
hvala draga moja, dat će dragi Bog, svima, nama, jednom da i nas grle male ručice i zovu mamama...zašto živjeti, ako se nećemo nadati. hvala na lijepim željama, također, čuvam fige za sve buduće mame :)

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2687
29.5.2012 22:32:09   
Mia

IZVORNA PORUKA: mostarka86

hvala draga moja, dat će dragi Bog, svima, nama, jednom da i nas grle male ručice i zovu mamama...zašto živjeti, ako se nećemo nadati. hvala na lijepim željama, također, čuvam fige za sve buduće mame :)

user posted image user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2688
29.5.2012 22:44:16   
hmela
Zdravo vidim da si išla u Split i kako sam skontala radila si IVF jel bio uspješan kakav je postupak i sl.Unaprijed hvala

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2689
30.5.2012 9:58:06   
patrizia
Mia sve ćemo mi jednom biti mamice user posted image .Samo ne smiješ posustajati ,moraš biti puna optimizma.Još više da te obradujem i kažem da nas je u aprilu na ISCI bilo 15 ,a hB trudno 8,i koliko znam 2 nose dvojčice.Dr Balić su divni ljudi ako ćeš njima samo slušaj upute i no sikiriki user posted image

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2690
30.5.2012 11:23:43   
mo girl
jednom sam obecala ciciki miciki cijene iz cita pa evo mog iskustva:
sam postupak ivf me je dosao 9000kuna tj.8000 kn je ivf al dodaju jos folikulometrije,punkciju i sta ja znam jos sta al uglavnom meni je naplatila sve ukupno 9000 kn.
injekcije su me dosle 2000km tacno i tu je bilo 20 decepeptyla,30gonala i 1 ovitrelle.kad sve zbrojim ispade da me ovaj pokusaj dosao 4250 km naravno bez hrane i smjestaja koje sam platila jos 1000km

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2691
30.5.2012 11:45:51   
Mia

IZVORNA PORUKA: patrizia

Mia sve ćemo mi jednom biti mamice user posted image .Samo ne smiješ posustajati ,moraš biti puna optimizma.Još više da te obradujem i kažem da nas je u aprilu na ISCI bilo 15 ,a hB trudno 8,i koliko znam 2 nose dvojčice.Dr Balić su divni ljudi ako ćeš njima samo slušaj upute i no sikiriki user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Pa to su fenomenalne vijesti!!!!! Hvala Bogu na tome!

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2692
30.5.2012 12:17:27   
Jelena86
evo da se i ja oglasim. ja sam hmela, veoma zadovoljna citom, uslugom, ljubaznošću i naravno, stručnosću. meni nije uspio prvi put, ali to nije sigurno do njih. danas sam dobila user posted image , od sutra sam u novom postupku sa femarom.

razlika između mo girl i mene u cijeni je velikaaaa...moj postupak je koštao 4000,00 kn, znači 1000,00 km. ali to je iz razloga što su kod mene bile samo 4 js, od toga 2 oplođene i vraćene u obliku embrija, a ne blastica. osim toga, nije bilo ništa za zamrznuti, tako da je on bio stvarno fer i naplatio mi kao prirodnjak, a ne stimulirani postupak. kako kaže dr.P, dao bog da svi vi platitet po 10 000 kn, jer tada znaš da je sve bilo u najboljem redu ( i reakcija na stim, dovoljno js, blastice, smrzlići)...
ako vas još nešto zanimalo o citu, slobodno pitajte.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2693
30.5.2012 14:34:12   
sabas
mostarka sretno sa Femarom , nama se zna 'idemo dalje' puno zagrljaja i snage za novi postupak

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2694
30.5.2012 18:34:36   
Jelena86
hvala draga moja...javim vam reakcije na femaru :)

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2695
30.5.2012 18:46:12   
hmela
zao mi je sto nije uspjelo draga mostarka,bit ce abd drugi put,vidjet ces.Molim te reci mi jel bilo tesko sve nalaze skupit i to nesto od advokata sto traze,koliko si bila u splitu,koliko placala smjestaj,kakav je bio

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2696
30.5.2012 23:33:19   
Jelena86
e ovako...prvo da krenem od nalaza!
naalazi su bili mačiji kašalj.
- sve ide na uputnicu, krv izvadiš dva puta u mjesecu za hormone. i to prvi put od 2.-5-dc, a prolaktin i mislim progesteron opet 7 dana nakon ovulacije, otprilike.
- ista stvar je sa markerima za hepu b i c i hiv 1 i 2, nalazi budu za 2-3 dana. meni zbog godina nije tražio amh, ali nakon slabe reakcije na stimulaciju i taj nalaz mi je tražio. uradili ga kod njega u labu.
- MM pored markera je morao uraditi i spermiogram, isto smo ga radili kod njega. radi se kompjuterski, ne ručno (kod nas u Mo, svi rade ručnu analizu-nepreciznija) nalaz gotov za sat vremena.
- također nam je trebalo mišljenje psihologa i pravnika, i to smo uradili u ST, nije mi se dalo po MO da usta isplaču sa mnom( ovo smo odradili u hodu, nije dr.zahtijevao da budu spremni prije, ovo je više da se zadovolji forma zbog eventualne inspekcije).
- pored toga, trebaš izvaditi i vaginalne briseve, ureaplasma,mykoplasma, klamidija, taj nalaz sam čekala 7 dana.
moj ti je savjet da ovo povadiš prije nego odeš na konsultacije i prvi pregled, da doktor ima jasniju sliku o čemu se radi kod vas, da pokuša što prije shvatiti uzrok problema...

koliko vidim, ti si iz Sa. nama treba 2.30 h, a ono sporije vožnje do 3 sata, tako da sam ja radije birala varijantu vozikanja tamo-vamo, nego da ostajem. svugdje lijepo, al je kod kuće najljepše. MM je uzeo odmor, tako da je na svaku folikulometriju, punkciju, ET bio samnom. ovaj put neće moći, ali ja vozim, tako da idem sama, ali opet bez noćenja, osim kad moram. ja sam noćila dva puta, i to noć prije punkcije, jer je bila u 8.00 ujutro, pa da ne moramo ustajati u 4 ujutro. i noć nakon ET, zbog udaljenosti. mislim da ovaj put neću ni to, jer sam se prošli put toliko pazila i smarala, nisam teže od kašike digla, i sada vidim da ne mora to ništa značiti...
noćili smo u podstrani, u divnim apartmanima, ii to sam nala na bookingu super ponudu, sve 50 % jeftinije, tako da nas je smještaj sa doručkom, pogledom na more, odličnom uslugom i čistoćom koštao svega 50 km. podstrana je kao pregrađe splita, udaljen oko 8 km od centra. tako nekako. nekad idemo autoputem, nekada magistralom, zavisno od raspoloženja.

ne znam jesam li šta zaboravila napisati. ako jesam, napomeni me. pisala sam kako mi je padalo na um, pa je sve zbrčkano, ali mislim da ćeš se snaći :)

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2697
31.5.2012 15:50:21   
hmela
super,hvala ti.imam jos1pitanje ako moze jel to ista boli,uspavljujul te,jel muz prisutan.mjere li kilazu i sl.ustvari ovo je malo vise od1pitanja

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2698
31.5.2012 16:34:01   
Jelena86
hehehe, ne, ne uspavljuju te, dobiješ neku injekciju u guzu, koja te malo umrtvi i ošamuti, kada je dobiješ, odležiš 15 minuta, dok ona počne djelovati i onda prelaziš na punkciju. ET ne boli nimalo. muž bude ispred ordinacije, nije sa tobom unutra. ne mjere kilažu, je te ne uspavljuju...

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2699
1.6.2012 13:07:02   
CICIKA MICIKA 74
Meni nije jasno zasto se kod nas ne koristi ta Femara nego klomifen,i da li ste primijetile da od kad su uveli klomifen ,folnu kiselinu i dabroston na recept ,tih lijekova nema u apotekama ,ko koga ovdje pravi budalama u ovoj glupoj kvazi drzavi,a neko je pitao o zakonu potkraj maja ovantjelesnoj oplodnji,ma dajte pa zar iko od vas vjeruje da ce ikad do toga doci.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *