Jelena86
|
e ovako...prvo da krenem od nalaza! naalazi su bili mačiji kašalj. - sve ide na uputnicu, krv izvadiš dva puta u mjesecu za hormone. i to prvi put od 2.-5-dc, a prolaktin i mislim progesteron opet 7 dana nakon ovulacije, otprilike. - ista stvar je sa markerima za hepu b i c i hiv 1 i 2, nalazi budu za 2-3 dana. meni zbog godina nije tražio amh, ali nakon slabe reakcije na stimulaciju i taj nalaz mi je tražio. uradili ga kod njega u labu. - MM pored markera je morao uraditi i spermiogram, isto smo ga radili kod njega. radi se kompjuterski, ne ručno (kod nas u Mo, svi rade ručnu analizu-nepreciznija) nalaz gotov za sat vremena. - također nam je trebalo mišljenje psihologa i pravnika, i to smo uradili u ST, nije mi se dalo po MO da usta isplaču sa mnom( ovo smo odradili u hodu, nije dr.zahtijevao da budu spremni prije, ovo je više da se zadovolji forma zbog eventualne inspekcije). - pored toga, trebaš izvaditi i vaginalne briseve, ureaplasma,mykoplasma, klamidija, taj nalaz sam čekala 7 dana. moj ti je savjet da ovo povadiš prije nego odeš na konsultacije i prvi pregled, da doktor ima jasniju sliku o čemu se radi kod vas, da pokuša što prije shvatiti uzrok problema... koliko vidim, ti si iz Sa. nama treba 2.30 h, a ono sporije vožnje do 3 sata, tako da sam ja radije birala varijantu vozikanja tamo-vamo, nego da ostajem. svugdje lijepo, al je kod kuće najljepše. MM je uzeo odmor, tako da je na svaku folikulometriju, punkciju, ET bio samnom. ovaj put neće moći, ali ja vozim, tako da idem sama, ali opet bez noćenja, osim kad moram. ja sam noćila dva puta, i to noć prije punkcije, jer je bila u 8.00 ujutro, pa da ne moramo ustajati u 4 ujutro. i noć nakon ET, zbog udaljenosti. mislim da ovaj put neću ni to, jer sam se prošli put toliko pazila i smarala, nisam teže od kašike digla, i sada vidim da ne mora to ništa značiti... noćili smo u podstrani, u divnim apartmanima, ii to sam nala na bookingu super ponudu, sve 50 % jeftinije, tako da nas je smještaj sa doručkom, pogledom na more, odličnom uslugom i čistoćom koštao svega 50 km. podstrana je kao pregrađe splita, udaljen oko 8 km od centra. tako nekako. nekad idemo autoputem, nekada magistralom, zavisno od raspoloženja. ne znam jesam li šta zaboravila napisati. ako jesam, napomeni me. pisala sam kako mi je padalo na um, pa je sve zbrčkano, ali mislim da ćeš se snaći :)
|