|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
19.4.2012 16:34:16   
Lilitu
Cure ja sam radila MPO u IVF poliklinici u ZG kod Šimunića, prvi pokušaj.
ET je bio 05.04. jednog 7stanicnog i drugog 6stanicnog embria.
BEta mi je pozitivna, dupla se pravilno ali je niska? (16.04. Beta 12, 18.04. Beta 28)
Neko imao slicna iskustva?

Napokon trudna :D

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2651
19.4.2012 16:36:02   
CICIKA MICIKA 74
Lilitu zo je lijepo,cestitam ,duplace se ona ,a ti se odmaraj,sve sam najbolje cula i za dr.Simunica.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lilitu)
Neposredna veza do poruke: 2652
19.4.2012 16:37:23   
Lilitu
Evo vec 6 godina, na izmaku sam snaga.

Ne znam samo sto je ovako niska, nije valjda vanmatericna ili ona biokemijska user posted image

< Poruku je uredio Lilitu -- 19.4.2012 16:38:13 >

Napokon trudna :D

Neposredna veza do poruke: 2653
19.4.2012 16:45:51   
VTO pacijentica

IZVORNA PORUKA: snowrose

IZVORNA PORUKA: VTO pacijentica

devojke, treba mi mala pomoc, bila sam na prvom uzv (dugi protokol, skoro zavrsavam sa mikroginonom, prekosutra pocinjem sa supresijom, decapeptil, a 3.maja sa menopurom), na desnom jajniku imam nekih 4-5, a na levom samo dva folikula. endometrijum mi je 6mm. kako ovo vama izgleda, ja se ne razumem uopste.. hvala unapred.

Izvini,Mikcrogynon je kontracepcija kojom se želi postići mirovanje jajnika u tom ciklusu kako bi sa stimulacijom se što više i bolje dobilo folikula /js pa me zbuni s tim podatkom o toliko folikula jer tek trebaš dobiti user posted image ,potom počinješ sa stimulacijom.
Barem sam tako ja i dvjevojke oko mene.Na prvi UZV sam išla 2 dc da se vidi da li je sve "čisto" i onda počinje stimulacija Decapeptyl,potom Menopur/Merional/Gonal ovisno.

Gdje radiš IVF?

raspitala sam se malo, kazu devojke da su to antrali folikuli i da se oni broje da se predvidi odgovor na stimulaciju. radim u banjaluci.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 2654
19.4.2012 22:52:41   
snowrose
Da,jesu antralni folikuli,ali cilj kontracepcije je da se jajnici odmore,samim tim to znači da ne proizvode folikule taj ciklus.
Možda neko zna drugačije od mene.
Tebi sretno u svakom slučaju.

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu VTO pacijentica)
Neposredna veza do poruke: 2655
3.5.2012 16:00:02   
esmasa1
Drage moje... Evo da se prvi put javim...Imam sina 7g i od prije neke 4 god. pokušavamo da dobijemo drugo i ništa. Radila laporoskopiju koja se zakoplikovla, doktor je mi je probio maternicu, pa odmah klasični rez, nakon toga dobijem bolničku bakteriju.. ma čitav haos. Nakon 2 godine od same operacije, ponovo pod nož zaglavim i to na hitnoj operaciji, jer nije uradio prvi put posao kako treba tako da su mi izvadili lijevi jajnik i jajovod, jer je cista koju je trebao prvi put otklonit "pojela" jajnik a jajovod bio pun gnoja. Tako da sam sada ostala samo sa jednim jajnikom i jajovodom i naravno ne znam da li je prohodan i koliko je funkcionalan. Nakon dugogodišnje borbe, muž i ja smo odlučili da probamo VTO, s' tim da sam čula za neku Kliniku koja treba da se otvori, a navodno su iz Turske. Da li je neko imao prilike ići kod njih na besplatne kontrole koje su navodno radili u Hađićima i kakvi su za saradnju???user posted image
Čitala sam većinu postova i vidim da je težak proces, kako psihički tako i fizički. Ipak mislim da smo mi žene puno jače i da je s'razlogom što sve mi to i deveramo.user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 2656
3.5.2012 18:30:37   
sabas
esmasa1 , imaju dvije teme sa klinikama cija je prvenstvena djelatnost VTO , Jinemed (Euromedical) ima posebno tema i Behceci takodje ima tema 'Besplatni pregledi...' na temama imas kontakt tel. najbolje ti je da zakazes pregled -konsultacije oni ce pregledati dosadasnju dokumentaciju i navesti koje jos pretrage treba da uradis Tek nakon toga slijedi postupak.
Na navedenim temama imas tekstova o iskustvima forumasica.

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu esmasa1)
Neposredna veza do poruke: 2657
7.5.2012 18:36:39   
gami
Pozdrav drage moje! Nova sam na ovom forumu, pa su mi potrebne informacije o vantjelesnoj oplodnji. Inače, imam PCO, bila sam na klomifenu-folikulometriji, pa radila i laparaskopiju i ništa. Dr mi predlaže vantjelsnu, nalaz mm je ok. Živimo u Republici Srpskoj a vantjelesnu bi radili kod Sanje Sibinčić, pa me zanima procedura, šta treba od papira, nalaza...? Unaprijed hvala!!!

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2658
7.5.2012 18:58:28   
Leva
Gami imas posebnu temu lijecenje kod dr. Sanje Sibincic. Na zalost ne znam kako steka procedura i ne mogu ti puno pomoci ali mislim da ces na toj temi dobiti vise informacija. pozz

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 2659
9.5.2012 13:22:40   
White rose
Pozdrav svim forumasicama!

Imam vise pitanja :).
Koliko se ceka prvi pregled i razgovor u Citu? I koliko nakon tako otprilike zakazuju postupak ICSI? ( jer znam da se u Mariboru dugo ceka)

Da li su cijene one koje su postavljene na njihovoj web stranici ili su sad neke druge, jer vidim da ste i o tome pisale?

I da li je moguce cuvanje embrija u Citu, jer koliko znam njihov zakon to ne dopusta, a vidim da ima i ta stavka na cjenovniku, a cak su mi i oni u mailu to rekli, pa mi sad nista nije jasno?

I zadnje, Cito ili Maribor-dr.Vlaisavljevic? Vasa iskustva?

Pozz

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2660
9.5.2012 14:15:18   
ennii

IZVORNA PORUKA: White rose

Pozdrav svim forumasicama!

Imam vise pitanja :).
Koliko se ceka prvi pregled i razgovor u Citu? I koliko nakon tako otprilike zakazuju postupak ICSI? ( jer znam da se u Mariboru dugo ceka)

Da li su cijene one koje su postavljene na njihovoj web stranici ili su sad neke druge, jer vidim da ste i o tome pisale?

I da li je moguce cuvanje embrija u Citu, jer koliko znam njihov zakon to ne dopusta, a vidim da ima i ta stavka na cjenovniku, a cak su mi i oni u mailu to rekli, pa mi sad nista nije jasno?

I zadnje, Cito ili Maribor-dr.Vlaisavljevic? Vasa iskustva?

Pozz

Pozdrav White rose, U Cita se ne čeka razgovor i pregled dogovoriš telefonom ili e-mailom, kada tebi odgovara. Postupak dogovaraš na prvom pregledu i ako je sve OK ide jako brzo, prije toga uradiš neke pretrage, koje ti odredi dr.
Ja sam za Cito iako je i Maribor OK. Sretno.

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 2661
   RE: VANTJELESNA OPLODNJA
9.5.2012 19:08:32   
suma
Drage cure ,
Ja sam novi clan na forumu i htela bi da zamiolim za par odgovora
Radila sam ICSI pre 10dan zog neizvesnosti i nestrpljena otisla sam danas i napravila test
ali test je pokazao negativan :(
Ja nemam nikakve simptome sem sto imam osecaj da cu dobiti ciklus svakog momenta .... pa tako da svakih 15min idem do toaleta da proverim :(
Zanima me dali neko od vas zna kolko su pouzdani ti testovi nakon 10tog dana od ET ... dali da gubim nadu?
ili da i dalje cekam 16ti dan ????
Nakon test javila sam se doktoru koji mi je rekao da nebrinem i da sacekam i da se drzim terapije ,da se taj test ne vazi...
Veliki pozdrav svima i hvala na svakom odgovoru

“Courage is found in unlikely places.”
― J.R.R. Tolkien

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 2662
10.5.2012 19:09:07   
ena0002
Suma dobro dosla user posted image ...u svakom slucaju strpi se jos malo pa uradi beto, ona ti je najmjerodavnija....sretno user posted image
Enii ja koliko znam ne zaledjuju embrije vec jajne stanice.....i cini mi se a mozda i grijesim, nisam sigurna.....da smiju oploditi samo tri jajne stanice ...tako nekako....u svakom slucaju zakon ih poprilicno ogranicava
Lilitu sta bi sa tobom...je li beta raste user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu suma)
Neposredna veza do poruke: 2663
11.5.2012 0:17:02   
suma
ena Hvala puno ... ali to me strpljenje najvise ubija:) pa ovo su najduzih 14 dana u mom zivotu :S

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2664
11.5.2012 9:08:07   
ennii

IZVORNA PORUKA: ena0002

Suma dobro dosla user posted image ...u svakom slucaju strpi se jos malo pa uradi beto, ona ti je najmjerodavnija....sretno user posted image
Enii ja koliko znam ne zaledjuju embrije vec jajne stanice.....i cini mi se a mozda i grijesim, nisam sigurna.....da smiju oploditi samo tri jajne stanice ...tako nekako....u svakom slucaju zakon ih poprilicno ogranicava
Lilitu sta bi sa tobom...je li beta raste user posted image

Pozdrav ena0002. Jesi li ti bila kod Cita?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2665
11.5.2012 15:48:27   
mala75
IZVORNA PORUKA: suma

Drage cure ,
Ja sam novi clan na forumu i htela bi da zamiolim za par odgovora
Radila sam ICSI pre 10dan zog neizvesnosti i nestrpljena otisla sam danas i napravila test
ali test je pokazao negativan :(
Ja nemam nikakve simptome sem sto imam osecaj da cu dobiti ciklus svakog momenta .... pa tako da svakih 15min idem do toaleta da proverim :(
Zanima me dali neko od vas zna kolko su pouzdani ti testovi nakon 10tog dana od ET ... dali da gubim nadu?
ili da i dalje cekam 16ti dan ????
Nakon test javila sam se doktoru koji mi je rekao da nebrinem i da sacekam i da se drzim terapije ,da se taj test ne vazi...
Veliki pozdrav svima i hvala na svakom odgovoru

“Courage is found in unlikely places.”
― J.R.R. Tolkien

meni je test 14 dan nakon transfera pokazao dvije prilično blijede ali dobitne crtice, samo se naoružaj strpljenjem i sačekaj još koji dan. SRETNOOOOOOOOOO

(odgovor članu suma)
Neposredna veza do poruke: 2666
14.5.2012 1:25:19   
suma
DRAGE CURE
DANAS MI JE BIO 14TI DAN I DOBILA SAM :( OTISHLA SAM KOD LECNIKA I NAPRAVILA TEST I BIO NAZALOSTI NEGATIVAN ....
CAK SE I ON ZACUDIO JER SVE JE BILO OK ... MALO SAM PLAKALA ALI TO JE TO IDEMO DALJE
PLANIRAM SAD ZA MESEC DANA NAPRAVITI SPONTANU OPLODNJU PO PREPORUCI DOKTORA ...
ZNA LI NEKO KOLIKO JE TO USPESNO?
HVALA SVIMA NA PODRSCI
:******

Deepak Chopra
"Najlakši način da dobijete ono što želite je da pomognete drugima da dobiju ono što žele"

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 2667
14.5.2012 23:31:43   
suma
DRAGE CURE
ZELIM VAM POZELETI SRETNOOOO SVIMA KOJIMA IDU NA VANTELESNU OPLODNJU ...
SAMO HRABRO I NAPERD I BEZ ODUSTAJANJA
KAKO UVEK KAZU: SRECA HRABRE PRATI
A SVE ZENE KOJE PRODZU OVAJ PUT MOGU DA KAZEM DA SU HRABRE I JAKE
XOXOXOX

(odgovor članu suma)
Neposredna veza do poruke: 2668
21.5.2012 22:40:29   
Lodos
Pozdrav,
malo sam citala po forumima o inseminaciji i tako nadoh i vas user posted image
Citajuci vase komentare vidim da nisam jedina koje je sve to isto prosla na klinici u Sa.
Ja sam kod dr.Godinjaka imala 2 inseminacije koje nazalost nisu uspjele.
Iskreno, sav onaj stres koji covjek gore dozivi (cekanja po 6h sati, 10 zena, nervoze, pozuri kad dodes na red itd) nebih nikom pozeljela.
A kao jako je bitno da zena nije pod stresom......
Nakon svog ovog iskustva sam i ja pocela da trazim klinike van BiH.
Ali sam ipak pronasla zaista vrhunsku kliniku koja je u SA, tek nedavno otvorena. Moram priznat da sam prezadovoljna od samih konsultacija koje su bile prije 4 mjeseca, pa sve do dan dana kada se spremam za IVF krajem mjeseca. Sam pristup ljekara i vrijem koje ti posvete se nemoze poredit sa onim sto sam prosla gore.
Pregleda komplernih nalaza koje sam do sada radila, objasnjenja postupka, prijedlozi i mogucnosti koje imamo i sve ostalo je meni dalo ogormno povjerenje i zato jedva cekam datum IVF i zaist vjerujem da ce ovaj put da bude uspjesnouser posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 2669
21.5.2012 22:59:26   
Lodos
Jel oni rade i ICSI?

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2670
21.5.2012 23:06:49   
Lodos
Suma,
gdje is radila ICSI?
Ja se upravo spremam ...

(odgovor članu Lodos)
Neposredna veza do poruke: 2671
22.5.2012 9:52:32   
sabas
Lodos sretno vjerovatno radis u Jinemedu VTO , molim te da nam napises koji ti je  protokol i kako sve funkcionise kod njih

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Lodos)
Neposredna veza do poruke: 2672
27.5.2012 14:08:44   
Jelena86

IZVORNA PORUKA: CICIKA MICIKA 74

Pa postupak tj.cijena postupka nije s ljekovima mo girl,tako da racunas da ce na zalost sigurno biti vise,a sad da svima prenesem jednu dobru vijest,razgovarala sam s prof.Godinjakom oko IVF postupka ,pitala sam ga da li bi on meni to radio ,dobila sam potvrdan odgovor ,sto je divno ,problem je samo sto nema u BIH ,a cudilo bi me da nesta ima,Medija za embrione ,pa to treba nafatati,elem ,postupak s lijekovima bi stajao oko 3000 km.Stim da postupak placa osiguranje tj.dobijete uputnicu dr.porodicne medicine na kojoj pise IVF pa to nesto kosta plaho malo ako ste osigurani.Eto ,meni je ovo uljepsalo danasnji dan .

cicika micika, izvini što te smaram, ali sam upala kao sa marsa na temu, i vidim da spominješ dr. Godinjaka i IVF...jel on to radi u bolnici, ne privatno?
i najviše me zanima ovo sa cijenom...znači ako radimo kod njega iVF, ne plaćamo punu cijenu od 3000 km.
oprosti ako sam nešto pogrešno skontala...
ja se spremam na drugi ivf u citu, ali mi je rezerva sa lovom otanjila, pa me zanima sve što jeftinije mogu proći...

p.s.da li je iko upoznat sa ovim novim zakonom što bi trebao ići do kraja maja, da se uvedu 2 besplatna postupka?

Neposredna veza do poruke: 2673
28.5.2012 11:20:40   
CICIKA MICIKA 74
mostarka 86 dr.Godinjak mi je rekao da me lijekovi samo dodju oko 2500 d0 3000km ,a da postupak sa uputnicom iz porodicne ambulante koja glasi na Gak IVF dodje oko 100km ,i platis 2 ili tri folikulometrije,ja sad vadim hormone malo me posmatra ,al sve sto dalje saznam javim ,iako oni na gaku nemaju haman nista tj.nemaju zaledjivanje embriona ,ni sperme al eto.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2674
28.5.2012 21:39:11   
Jelena86
hvala ti na ovim informacijama, nisam znala za ovo...ja slabo reagujem na terapije, tako da mi i nema se šta zalediti, a MM je sperma ok, tako da mi to nije probleem, barem sa te strane.
ali mi nije jasno zašto ovoliko lijekovi koštaju. ja sam iskoristila u prošlom postupku u Citu u Splitu 24 menopura, 3 cetrotide i 1 ovitrelle, sve me je došlo malo manje od 1000 km, nije mi jasno šta je sada ovo ovako skupo.

ako saznaš još nešto u narednom periodu, molim te da mi javiš, pls :)
čuvam fige da ti sve prođe u najboljem redu :*

Neposredna veza do poruke: 2675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *