|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
1.6.2012 13:25:29   
mo girl
u pravu si i ja mislim da ovi nasi klosari nece to financirat fuj djubrad.eh ja sam klomifen doduse prije pola god kupila bez recepta,sad folnu uzimam na recept cisto jer mi onda kosta 1km,a kad ga kupim bez recepta onda je 5.40 km.dabroston sam isto davno koristila pa neznam sta je sad sa njim al ja utrogestan kupujem bez recepta al sam kontala sad otic i pitat u ambulanti moze li on tako na recept za 1km neznam.al utrogestan u nas kosta 15km kutija za 5 dana meni dovoljna a u hrvatskoj je 10km pa sam ja kontala fino se zaputit u metkovic i dole nakupovat jer mi je velika razlika

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2701
1.6.2012 13:59:28   
irisss
cicika ja vjerujem da će se stvari promijeniti, moraju! A to ste u pravu, sve što može na recept, nikad nema. Ja jučer pola grada obišla dok sam našla folacin na recept, a kad sam prvu kutiju kupovala bez recepta, bilo odmah u prvoj. Ćim vide da imaš recept ,nemauser posted image
Dabroston sam ja uvijek na recept dobivala, mislila moći ću i utrogestan, ma vraga, svakih pet dana 1 kutija po 18 i kusur KMuser posted image . Nije mi žao para, za moju mrvicu sve bi uradila, i nadavala sam se puuuno više u ovoj borbi, ali je svarno bezobrazluk. Šta će one jadne žene koje to sebi ne mogu priuštiti, uz sve ostalo što se morauser posted image
mo girl, ćestitam još jedanput, kako si me obradovala! Da mi organizujemo jedno prebacivanje boba, Metković - Mostar - Sarajevouser posted image ?

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2702
1.6.2012 16:58:47   
CICIKA MICIKA 74
Ja ne vjerujem da ce se ikad ovdje ista promijeniti,nenormalna je cinjenica da smo osigurani a sve placamo ,pa ljudi to nema ama bas nigdje.Naravno da ni meni nije zao za ovu stvar potrositi sve sto imam ,ali nista nam ne ide na ruku,da li shvatate to.Jadno je da SARAJEVO NEMA NISTA ,I DA SE IDE BILO GDJE ,NA KONCU DA BI SE ILI USTEDJELO ILI UCINILO ONO STO TREBA,JA SAM JAKO SOKIRANA ,da ne kazem ogorcena na cijelu situaciju,a zakon mislim ,i uvjerena sam nece nikad donijeti,Zenicki kanton,i tuzlanski imaju po 2 besplatna pokusaja ,a Sarajevo nema,nek mi neko objasni.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2703
1.6.2012 16:59:38   
Liamchica
Pozdrav svim trudilicama i trudnicama..... Dugo me nije bilo :) Imam jedno pitanje za sve one koje su iz Sarajeva:
Znate li za neku dobru medicinsu sestru ili neku privatnu kliniku koja radi uslugu davanje injekcija kuci? U pitanju su injekcije Dipharelina, znači u stomak..?
Hvala vam punooo user posted image

Ono što je najljepše na iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lijepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna naša mana ne dolazi do izraza.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2704
1.6.2012 17:26:19   
mo girl
irisss mogli bi neki kombi organizovatiuser posted image ja neznam moze li se dole bez recepta probacu ako nista recu doktoru da mi napise nekoliko recepata pa da mogu vise kupiti posto oni u apoteci ti uzmu recept jos ti traze i dokumenta nidje veze.
ma u sarajevu makar se nesto zna o ovome u nas ovde niko nema pojma kad trazis savjet kaze il idite u sarajevo il dalje preko granice katastrofa

(odgovor članu Liamchica)
Neposredna veza do poruke: 2705
1.6.2012 17:29:01   
riba78
Liamchi meni je drago vidjeti te na forumuuser posted image
a da pokušaš sam bocati u stomak ,jednostavno je pravo user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2706
1.6.2012 17:44:48   
Liamchica
Ribice moja draga user posted image user posted image user posted image

Ma nemam ti ja hrabrosti za to, na zalost user posted image

Ono što je najljepše na iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lijepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna naša mana ne dolazi do izraza.

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 2707
1.6.2012 18:05:28   
Leva
Liamchice nadjemo se na kafi i ja te bocnem prvi put, nije ni malo tesko vidjet ces user posted image
Fakat te nije dugo bilo i jako mi je drago sto te vidim user posted image Gdje ces na postupak?

< Poruku je uredio Leva -- 1.6.2012 18:07:25 >

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

Neposredna veza do poruke: 2708
1.6.2012 19:26:40   
Liamchica
Levooo moja user posted image user posted image user posted image

Nije me dugo bilo, jer zaista, nisam imala volje niti pisati o svemu ovome, niti razmisljati, ali sam vas sve redovno "virkala" i u toku sam :)

Ja sam u Junu prosle godine isla na VTO, sve bilo ok do punkcije folikula....probudila se iz anestezije i kazu 30 folikula punktirali u svih 30 jajne celije....niko sretniji od mene, ali.... dan nakon punkije belaj, buknula kao babura, borili se dva tri dana infuzijama i sl....ali na kraju kolabiram i zavrsim u klinickom centru na intenzivnoj, 20 kg dobila preko noci, sve sama vodurina, teska hiperstimulacija, i dok su se meni za zivot borili, muzu jave iz labosa da se svih 30 komada oplodilo,.... Ja ostala u hororu bolnickom 10 dana, 3 punkcije vode iz abdomena, 4 anestezije u 10 dana, potpuni nestanak vena s ruku i nogu, po tru braunile u isto vrijeme, kateteri i ostala raja....Jedva ziva! Zaledili 20 blastocista.U novembru isli na FET, bez rezultata, TSH me zajebao....

Sada se spremamo za Juli, svecano TSH 2,8, svi nalazi BO, i da iskoristimo priliku.....

Ma ne smijem ja da se bocam, imam ja fobiju od toga da sama radim.....

Kad pijemo kafu?

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2709
1.6.2012 20:50:33   
aboni76

IZVORNA PORUKA: CICIKA MICIKA 74

Ja ne vjerujem da ce se ikad ovdje ista promijeniti,nenormalna je cinjenica da smo osigurani a sve placamo ,pa ljudi to nema ama bas nigdje.Naravno da ni meni nije zao za ovu stvar potrositi sve sto imam ,ali nista nam ne ide na ruku,da li shvatate to.Jadno je da SARAJEVO NEMA NISTA ,I DA SE IDE BILO GDJE ,NA KONCU DA BI SE ILI USTEDJELO ILI UCINILO ONO STO TREBA,JA SAM JAKO SOKIRANA ,da ne kazem ogorcena na cijelu situaciju,a zakon mislim ,i uvjerena sam nece nikad donijeti,Zenicki kanton,i tuzlanski imaju po 2 besplatna pokusaja ,a Sarajevo nema,nek mi neko objasni.

user posted image

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2710
1.6.2012 22:27:03   
Mia

IZVORNA PORUKA: Liamchica

Ja sam u Junu prosle godine isla na VTO, sve bilo ok do punkcije folikula....probudila se iz anestezije i kazu 30 folikula punktirali u svih 30 jajne celije....niko sretniji od mene, ali.... dan nakon punkije belaj, buknula kao babura, borili se dva tri dana infuzijama i sl....ali na kraju kolabiram i zavrsim u klinickom centru na intenzivnoj, 20 kg dobila preko noci, sve sama vodurina, teska hiperstimulacija, i dok su se meni za zivot borili, muzu jave iz labosa da se svih 30 komada oplodilo,.... Ja ostala u hororu bolnickom 10 dana, 3 punkcije vode iz abdomena, 4 anestezije u 10 dana, potpuni nestanak vena s ruku i nogu, po tru braunile u isto vrijeme, kateteri i ostala raja....Jedva ziva! Zaledili 20 blastocista.U novembru isli na FET, bez rezultata, TSH me zajebao....

Ja se toliko bojim ovog scenarija user posted image user posted image a spremam se za VTO u septembru! Bas sam se skamenila kad sam ovo procitala user posted image Liamchica bas mi je za sto si prosla kroz taj pakao od hiperstimulacije user posted image Jes li ikad saznala sta je eventualno moglo uticati na to? Mada mi je jasno da su te situacije nepredvidjive, ali eto ima li nesto sto je dodatno uticalo na to user posted image

Neposredna veza do poruke: 2711
1.6.2012 22:55:58   
mersudina 27
Pozzzz djevojcice reko da se i ja ukljucim u ovu temu,uhh kako je mene strah bockanja,ali vidim da nisam jedina,nekako mi odmah lakseuser posted image .Liamchica i ja imam fobiju od onih prokletih igala,tako sama pomisao da sama sebi dajem injekcije zvuci mi nestvarno.Ali morat cu izgleda na to naviknuti.Leva trazit cu instrukcije od tebeuser posted image user posted image .

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 2712
1.6.2012 23:18:26   
Leva
Nema frke organizujemo kurs bockanja cim javite da vam treba user posted image
E moja Liamcice dobro si zivu glavu izvukla... Nek ti je hairli priprema i da se ovaj put aBd pingvini dobro ugnjezde user posted image Javni se na face pa cemo dogovoririti kaficu u blizini. Cuvaj se i samo pozitiva user posted image
Mia ovakva hiperstimulacija se dobija u jako malom broju slucajeva, pokusaj da ne panicis.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 2713
1.6.2012 23:24:20   
nella
Liamchice draga ne mogu da vjerujem kroz sta si sve prosla... cuvaj se i sretno ubuduce user posted image user posted image user posted image

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2714
1.6.2012 23:46:27   
Mia

IZVORNA PORUKA: Leva

Mia ovakva hiperstimulacija se dobija u jako malom broju slucajeva, pokusaj da ne panicis.

user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2715
2.6.2012 9:47:58   
mersudina 27
Liamchica bas mi je zao zbog svegauser posted image ,ali hvala dragom Bogu sve je to iza tebe,sada samo glavu gore i pravo do ciljauser posted image user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2716
2.6.2012 10:45:09   
Liamchica
Draga Mia....nemaš razloga za paniku....moraš se opustiti.... Na žalost, ja sam bila samo jedan od hiljadu slučajeva. Meni sto to vjerovatno desilo zbog PCOS, jer žene koje ga imaju podložnije su hiperstimulaciji.

Samo je bitno nakon aspiracije folikula, mnoooooooogo tecnosti piti, ali bas mnogo, mnogo....

Ne daj se! Bit će to u septembru sve u redu aBd!

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2717
2.6.2012 10:46:16   
Liamchica
Valjda je to cijena uspjeha! Ja sam taj pakao u to svrstala - lakše mi je :)))

Nadam se najboljem!

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 2718
2.6.2012 10:48:03   
Liamchica

IZVORNA PORUKA: Leva

Nema frke organizujemo kurs bockanja cim javite da vam treba user posted image
E moja Liamcice dobro si zivu glavu izvukla... Nek ti je hairli priprema i da se ovaj put aBd pingvini dobro ugnjezde user posted image Javni se na face pa cemo dogovoririti kaficu u blizini. Cuvaj se i samo pozitiva user posted image

Zovem ta draga ove hefte pa da pijemo kafu, da vidimo hocu li ja izgurati to samodavanje injekcija user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2719
2.6.2012 13:40:24   
san4
Draga mostarka i mogirl(Ali prvo da cestitam  mo girl na pozitivnoj betiuser posted image ,od srca zelim ti sve najbolje i ako Bod da lijepo ce se duplati) imam pitanje za vas.
Odlucili smo se na vantjelesnu oplodnju i idemo u petak na konsultacije u Slit kod dr Poljaka!
Kako izgleda taj prvi pregled!?Koliko novaca moramo pripremiti za taj prvi susret?Znaci,ukljucujuci i muzev spermiogram!?

Neposredna veza do poruke: 2720
2.6.2012 14:00:14   
sabas
san4 na stranici 108 imas info o Citu , a mozes mostarku i mo girl pitati za blize info jer su one 'friske' iz Splita Mostarka ponovo ide u sekundarni sa Femarom sada , a mo girl ima pozitivnu betu :)

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 2721
2.6.2012 17:19:56   
Mia

IZVORNA PORUKA: Liamchica

Draga Mia....nemaš razloga za paniku....moraš se opustiti.... Na žalost, ja sam bila samo jedan od hiljadu slučajeva. Meni sto to vjerovatno desilo zbog PCOS, jer žene koje ga imaju podložnije su hiperstimulaciji.

Samo je bitno nakon aspiracije folikula, mnoooooooogo tecnosti piti, ali bas mnogo, mnogo....

Ne daj se! Bit će to u septembru sve u redu aBd!

user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2722
3.6.2012 9:44:47   
san4
sabas,hvala puno na brzom odgovoru.Ja sam vec to procitala,ali  nisam nasla konkretan odovor,znaci ono sto je mene interesovalo.Koliko kosta prvi pregled i konsultacije?Idemo,ako Bog da,u petak.

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 2723
3.6.2012 11:34:11   
mo girl
draga san 4 hvala i sretno nadam se da ce ti se posreciti.
evo ti informacija o cjenama:prvi pregled ti kosta 300 kn plus 300kn za spermiogram koji ces dole uraditi znaci pripremi 600kn samo za to.meni je dao da odmah onde izvadim AMH i on je 400kn al ako ga imas nece ti traziti.ponesi sve sto imas nalaze svi vaze osim spermiograma al to ti je ona janja sigurno rekla.
sigurno ces biti zadovoljna ja sam sa njim prezadovoljna jer mi sve detaljno objasni mozda malo osoran djeluje al vjeruj mi da nisi pogrijesila u izboru.ako ti sta treba javi mogu ti do u detalje objasniti

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 2724
3.6.2012 14:17:29   
Jelena86
San4, potpisujem Mo girl, od riječi do riječi...

evo mene taman iz Cita, bila na UZV. dr.nije ništa puno komentarisao, u žurbi je bio.
ugl, 6 folikula, po 3 na lijevoj i desnoj strani, po 10 i 12 mm ( ja mislim da je to solidno s obzirom da je femara u pitanju, ne puna stimulacija. šta vi mislite? ).ne znam koliki je endometrij, zaboravih upitati...UZV opet u utorak, s tim što mi je sada uključio i po 3 menopura dnevno.

p.s.prvi put sam se sada bocnula sama..da sam znala da je ovako lako, ne bi im nikada dala da me oni bocaju

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 2725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *