Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 17.7.2012 14:14:40
ziki
Samo da se javnemo godina i 24 dana, dojimo još uvijek hvala Bogu i nastavljamo istim tempom, povratak na posao i odvajanje na 8,5 sati nas nisu omeli niti napravili probleme sa grudima
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 17.7.2012 14:35:22
veki_aki
Svaka cast na temi!A mamama veliko sa dugim stazom! Prvi je izdrzao pola godine na siki uz dohranu jer dr.tako rekao, a sad ova bebica samo doji evo vec vise od 3 mjeseca i fino napredujemo(po 1200g mjesecno) Samo da pitam ove mamice koje rade kako uspjevaju odrzati dojenje?Ja cu morat na posao kad mu bude 6 mjeseci, i nece me biti od 7 do(nadam se)4-4,30. Kako da odrzim dojenje?
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 17.7.2012 14:45:40
ziki
Potraži temu dojenje i povratak na posao, tamo su se javljale mame koje su se ranije vraćale na posao i nastavile da uspješno doje. Ne znam kolki si u mogućnosti da srvedeš da izlaziš na dojenje, na ovo imaš pravo po zakonu dok beba ne napuni godinu 2x po sat vremena.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 17.7.2012 15:23:10
palachinken
IZVORNA PORUKA: veki_aki
Svaka cast na temi!A mamama veliko sa dugim stazom! Prvi je izdrzao pola godine na siki uz dohranu jer dr.tako rekao, a sad ova bebica samo doji evo vec vise od 3 mjeseca i fino napredujemo(po 1200g mjesecno) Samo da pitam ove mamice koje rade kako uspjevaju odrzati dojenje?Ja cu morat na posao kad mu bude 6 mjeseci, i nece me biti od 7 do(nadam se)4-4,30. Kako da odrzim dojenje?
veki_aki, ako hoćeš, ja cu ti svoje iskustvo napisati na temi dojenje i povratak na posao. Vratila sam se na posao kad mu je bilo 6mjeseci, a evo doji i dalje, prekosutra mu je, aBd, godina.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 17.7.2012 16:00:21
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: kaktuscic
Mi smo dosli da se odjavimo... Sve sam nekako zaobilazila ovu temu, jer je na kraju odvikavanje teze palo meni nego njemu. Prestali smo prije dva mjeseca, M je tad imao 2 godine i 4 mjeseca. Uskoro nam dolazi nova bebica i vjerujem da cemo imati isto ovoliko staza.
Evo ponovo se prijavljujemo! Dosla nam je nova bebica i dojimo 2 mjeseca, u prvom mjesecu smo dobili 1 400 gr
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 21.7.2012 18:39:49
Ninchi
Mile moje tema je suuuperr bravo..mnogo korisnih stvari sam procitala..Dojim svog malenog djecaka evo 20 dana/jos je jako mali / i vec je dobio 900gr i trudit cu se svim silama da tako ostane i da traje i traje..jer osjecaj kada dojim je neopisiv..Ovo mi je druga beba..imam djevojcicu 6 god. nju sam dojila 4 mjeseca i onda mi je mlijeko jednostavno stalo..ni kapi nisam imala ..mozda sam ja grijesili ili neznam sta vec uglavnom sada znam mnogo vise nego tada..ali eto uspjela sam koliko toliko da joj pruzim ono najbolje..Ja pijem pivski kvasac..tj.vitamin B..od njega mi mlijeko nadolazi kao ludo..takođe kompot i dodajte malo cimeta on je dobar za probavu i za vas i za bebu..pogotovo ako maleno ima zatvor iil ga muci stomacic pomaze 100% vjerujte mi
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 30.7.2012 13:08:38
BBubica
Pofalicemo se sa skoro 20 mjeseci dojenja :) Radim od bebinog sestog mjeseca, prvo po cetiri sata, al vec 9 mjeseci po osam sati u to svaki dan od 11 do 19h i bebac jos uvijek doji. Prilagodili smo se tom ritnu i idemo dalje :) Sretno s dojenjem
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.8.2012 18:28:59
anđelo
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: veki_aki
veki_aki, ako hoćeš, ja cu ti svoje iskustvo napisati na temi dojenje i povratak na posao. Vratila sam se na posao kad mu je bilo 6mjeseci, a evo doji i dalje, prekosutra mu je, aBd, godina.
veki po zakonu (ne znam da li si znala ) poslodavac te je dužan pustiti 2 ili 3 puta u toku dana da ideš podojiti svoju bebu
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.8.2012 18:30:14
anđelo
i mi da potvrdimo...još uvijek dojimo...sutra ce biti tačno 4 mjeseca...jest da u zadnje vrijeme bojkotuje siku al nadam se da cemo i tu fazu prevazići
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 6.8.2012 0:24:24
mala14
ja sam mama prvi put čitavu trudnoću sam puno čitala o dojenju i unaprijed se radovala tome, iako se taj predivni osjećaj povezanosti zaista nije mogao zamisliti- to sada znam Od početka mi dojenje predstavlja zadovoljstvo i želim da poručim svim budućim mamama da doje svoju djecu jer je to najbolji način da im iskažu svoju ljubav. Moj sin ima 10.5 mjeseci i još uvijek uspješno dojimo hvala Bogu
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 13.8.2012 21:40:24
nermina_
i ja bih da se s ponosom prijavim ovdje. evo mjesec dana dojim svoju princezu i nismo imali nikakvih problema od pocetka pa do sad, a nadam se da i necemo. ovo isticim sa velikim zadovoljstvom jer svog starijeg sina nisam uspjela dojiti zbog ravnih bradavica i zbog mnogo mnogo mog osobnog neznanja.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 31.8.2012 16:18:25
Pretty mamma
Evo ja sam se u biti zaboravila odjaviti sa ove teme :) Dakle, prestali smo dojiti kada je L imala 3 godine i 10 dana!!! To je bilo prije 2 mjeseca. Nadam se da se ponovo prijavljujem u prosincu :)
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.