Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.4.2012 23:50:34
kaktuscic
Nanika sta te ima biti sramota, mi smo isto dugo dojili i znali imati vise podoja u toku dana, e kad sam odlucila da prestanemo onda smo ih jeeeedvaaaa smanjili, a ja hvala Bogu dragom nisam imala nikakvih problema s mlijekom. Doduse jesmo postepeno prestajali, znao je nakon 3 dana traziti i ja mu dam, on povuce samo malo i odustane, mozda zato nisam imala probleme s mlijekom.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 13.4.2012 15:16:46
gerberka
i mi dojimoooo hvala Bogu Dragom!
lejlaka hvala na pomoci
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 30.4.2012 12:34:30
elmaL
Mi dojimo skoro dva mjeseca i nadam se da cemo nastaviti jos mnogo mjeseci
Imam jedno pitanje za sve mame, da li mi beba moze ozedniti izmedju podoja, tj.da li bi mu trebala dati vode ponekad jer u Mostaru su vec pocele vrucine a setamo po danu, pa me strah jel zedan a doji odprilike svako dva sata. I jos da napomenem da ce za 9 dana napuniti 2 mjeseca.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 30.4.2012 15:22:53
ucitelj
elmal kazu ne treba davati ali ja sam svom davala od prvog dana a rodio se 31.7 bilo je pakleno a jos sam dugo bila u bolnici pa znam kako je gore daj tii njem unemoze mu skoditi samo pokusaj kaskicom nemoj mu davati na bocu (iako moj i doji i jede bocu i caj na bocu pije i doji dudu nije se odbio cice nezz)
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 20.5.2012 10:51:34
Amam
Mi se odjavljujemo s ove teme nase dojenje je trajalo 13 mj i 3 dana,zadovoljni smo,bilo nam je lijepo i sam prestanak je bio bezbolan za oboje hB. E jednostavno vise nije htjeo siku,odbijao je,a ja ako insistiram on me ugrize,slaze face kao da nije nikad ni proba,ja nisam imala nikakvih problema hB.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 20.5.2012 12:22:26
teacher75
IZVORNA PORUKA: elmaL
Mi dojimo skoro dva mjeseca i nadam se da cemo nastaviti jos mnogo mjeseci
Imam jedno pitanje za sve mame, da li mi beba moze ozedniti izmedju podoja, tj.da li bi mu trebala dati vode ponekad jer u Mostaru su vec pocele vrucine a setamo po danu, pa me strah jel zedan a doji odprilike svako dva sata. I jos da napomenem da ce za 9 dana napuniti 2 mjeseca.
ja cu samo citirati nasu savjetnicu za dojenje, Leju Ka:
Ja kao mama savjetnica moram preporučiti da se i ta voda izbjegava jer od nje nema koristi, a ona unosi poremečaj u bebinu probavu, popunjava prostor u želudcu koji je u ovih prvih 6 mjeseci potrebno ispuniti majčinim mlijekom pa bebi stvara i privid sitosti, i također ispira korisni sloj crijevne flore i odmaže pravilnoj probavi.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 20.5.2012 13:28:26
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: elmaL
Imam jedno pitanje za sve mame, da li mi beba moze ozedniti izmedju podoja, tj.da li bi mu trebala dati vode ponekad jer u Mostaru su vec pocele vrucine a setamo po danu, pa me strah jel zedan.
Beba će i kad je gladna i kad je žedna tražiti da doji, jer tu joj je i "voda" i ručak
Kad ste u šetnji, fino negdje u neku kafanicu (oj kako ja volim sjediti po baštama u Mostaru ), malo se pokrijete pelenicom ili kakvim šalom i mama limunadu, a beba milk-šejk
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 22.5.2012 11:40:25
bejbibi
jos uvijek smo tu 9 i po mjeseci ..i jos cemo aBd....najljepsi osjecaj za mamu i za bebu ...uh sad zna gdje se nalazi pa trpa ruke u majicu,glavu,nosic ma divota
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.5.2012 14:19:10
Selma Kikoebu
evo da se i ja prijavim ovdje Jest da smo na pocetku, bilo je tesko prvih 10 dana, pa smo probali i flasicu, ali evo 2 sedmice smo iskljucivo na dojenju, hvala Bogu dragom...i planiramo nastaviti tako
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 29.5.2012 19:41:42
anđelo
sretna i presretna.....konačno da se i mi prijavimo ovdje...nakon mijesec ipo borbe,konačno smo pobijedili i evo već 8 dana samo dojimo....i planiramo do škole aBd
za 8 dana dobili smo 150 grama
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 30.5.2012 9:53:59
migule
mi se odjavljujemo nakon 24 mjeseca i 13 dana. sve je proslo prilicno dobro hvala Bogu. najljepsi osjecaj i jedva cekam da ga ponovim uskoro ako Bog da
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.