Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 11:57:31
vjestica
to je sasvim normalno da su skoro svi prešli u vojnu bolnicu, ali je pitanje koliko vojna bolnica svojim kapacitetima, koji su puno manji , može osvojiti potrebe pojačanog priliva porodilja
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:01:45
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: sanjarka
plus sto je mozda neko ne daj boze zarazen otisao u vojnu pa ce i tamo da se prosiri bakterija
vrlo moguće
joj Bože nevjerovatno a u glavnom gradu živimo...pa rat je stao prije 15 godina...hej 15 godina nisu u stanju porodilište da nam obnove... nek su oni sebi skupštine i sale po milion puta renovirali
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:02:35
vjestica
na pregled nosi antibakterijske maramice, a kod kuce odmah sve na pranje a ti na tusiranje.
odjeća i obuća se može fino dezinfikovati da sa deterdžentom dodaš malo izosana g (ima kupiti u apoteci) a umjesto antibakterijskih maramica bolje u apoteci kupiti onu malu bočicu sa antibakterisjkim sredstvom za suho pranje ruku ja to koristim u zdravstvenim ustanovama
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:06:45
misica
sve gore navedeno vec vidjeno i tacno. Samo zelim da se zna da ovo nije nacin da se sabotira neciji rad ,a li cinjenica je da nemoguce da se nemaju osnovne stvari( posteljina, pelena za povoj djeteta,sapun i itd.....) koje su jednostavno materijal koji je nemoguce da nema u jednoj bolnici. Recimo da se stavi na stranu uslovi tj. stanje bolnice i prostranost koja ni pod razno nemoze uticati na gore navedene stvari za higijenu i licnu potrebu pacijenta. Mislim da se treba ovdje apelovati da se promjeni osoblje npr. sestre koje nemaju edukaciju u odnosu sa pacijentima. Nije upitno stanje bolnice jezero vec ljudi koji ce preci gore....... Ja uvijek imam komentare jer proci pakao hospitalizacije i nagledati se svega i svacega gore je tesko rijecima opisati. PooZZZ!!!
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:07:06
vjestica
i ova bakterija je opasna za rane, a što se tiče stafilokoka aureusa, bilo rezistentnog , bilo senzitivnog, on se povremeno nađe u brisu nosa (slučajnim pregledom, npr kod uzimanja brisa za sanitarnu knjižicu) a da ljudi ni ne znaju da ga nose, ali ako dođe na ranu, ti izaziva probleme ako i neko dođe u vojnu bolnicu sa tom bakterijom, a u vojnoj bolnicu rade u uslovima asepse i antisepse, nema bojazni da će se proširiti bakterija
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:11:03
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: misica
sve gore navedeno vec vidjeno i tacno. Samo zelim da se zna da ovo nije nacin da se sabotira neciji rad ,a li cinjenica je da nemoguce da se nemaju osnovne stvari( posteljina, pelena za povoj djeteta,sapun i itd.....) koje su jednostavno materijal koji je nemoguce da nema u jednoj bolnici. Recimo da se stavi na stranu uslovi tj. stanje bolnice i prostranost koja ni pod razno nemoze uticati na gore navedene stvari za higijenu i licnu potrebu pacijenta. Mislim da se treba ovdje apelovati da se promjeni osoblje npr. sestre koje nemaju edukaciju u odnosu sa pacijentima. Nije upitno stanje bolnice jezero vec ljudi koji ce preci gore....... Ja uvijek imam komentare jer proci pakao hospitalizacije i nagledati se svega i svacega gore je tesko rijecima opisati. PooZZZ!!!
da sve si u pravu ali opet dvije strane su tu... kako treba educirati osoblje treba i pacijenete...tačnije pacijentice...
ma pakao je sve oko nas...ovo nam je samo šlag na tortu... teško je biti pametan al ja nebih mjenjala osoblje i ono je u riziku...ja bih mjenjala rukovodtsvo ono novac krije i ne ulaže u njihovu edukaciju niti u potrebni materijal za rad bar donekle normalan.
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:12:38
Hanady RR
Mozda sam glupa, ali ne kontam:)ovo za odavanje pocas_ti
mislim da se osnosi na ono cvijeće na GAK u subotu...
skvo ja sam za odmah nakon baby bazara...
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:13:50
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Eh, ovako koliko nas je za odavanje dostojanstvene pocas_ti, osoblju i klinici GAK-a?
ma Skvo...oni su vec sebi "presudili"...ne mogu se iz ovoga iscupati nema sanse...al ako treba da nas bude vise...tu sam
i ja mislim da je ovo kraj GAK na ovome mjestu... sigurna sam da je frka dovoljno velika i dobro porblematična da se nešto mjenjati mora...odmah i sad.
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:15:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
da sve si u pravu ali opet dvije strane su tu... kako treba educirati osoblje treba i pacijenete...tačnije pacijentice...
ma pakao je sve oko nas...ovo nam je samo šlag na tortu... teško je biti pametan al ja nebih mjenjala osoblje i ono je u riziku...ja bih mjenjala rukovodtsvo ono novac krije i ne ulaže u njihovu edukaciju niti u potrebni materijal za rad bar donekle normalan.
meni bi...nakon ovog svega....jedini logican potez bio da daju ostavke..jer su pokazali da ne znaju i da nisu u stanju...da su zakazali
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:16:47
misica
Da izmedju ostalog slazem se sa tobom,ali dati novac da bi se promijenila posteljina . Napr. moj sin je bio u jednom povoju 5 dana. Kada je hranjen bljucao je i to po tom istom povoju naravno kada sam zvala sestru da ga presvuce ona isti taj povoj okrenula samo na dole prema nogama ono sto je izbljucano mislim sta rec??!!!???!!! Jedn dan je presvucen u 5 popodne i tek sutra dan je ponovo presvucen popodne u 5 jer ujutro nisu stigle jer po tri spremaju jednu bebu za vanka mislim ici kuci. Zamisli te stres jedne porodilje koja uzme bebu da je doji ,a dijete uzasno smrdi .................... Mislim da ovdje nema vise komentara u cemu je problem??? U meni!!!! Nemoj te me pogresno svatiti .....
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:17:12
Visnja RR
povezala sam nasu Leenaa sa urednicom TVSA...danas najvjerovatnije ide prilog o svemu... hvala Leenaaa i da nam sto prije i ti i beba budete dobro pa da pijemo nase RR kafice
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:18:48
Anoniman
Da izmedju ostalog slazem se sa tobom,ali dati novac da bi se promijenila posteljina . Napr. moj sin je bio u jednom povoju 5 dana. Kada je hranjen bljucao je i to po tom istom povoju naravno kada sam zvala sestru da ga presvuce ona isti taj povoj okrenula samo na dole prema nogama ono sto je izbljucano mislim sta rec??!!!???!!! Jedn dan je presvucen u 5 popodne i tek sutra popodne u 5 jer ujutro nisu stigle jer po tri spremaju jednu bebu za vanka mislim ici kuci. Zamisli te stres jedne porodilje koja uzme bebu da je doji ,a dijete uzasno smrdi .................... Mislim da ovdje nema vise komentara u cemu je problem??? U meni!!!! Nemoj te me pogresno svatiti .....
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:19:04
sanjarka
samo kad se sjetim koliko su me peglali za uputnice na svaki ctg pregled koji je bio skoro pa svaki drugi dan i nije bilo sanse da izvadim toliko uputnica u tako kratkom roku jer i u porodicnoj medicini te moraju naruciti, pa onda ici na blagajnu pa ako je zatvorena idi na dip na blagajnu, pa kad pitas pa sta je sad sve ovo, pa znate poostrena pravila itd, a onda padnu na osnovnoj higijeni
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:20:41
veeseelaa
Da izmedju ostalog slazem se sa tobom,ali dati novac da bi se promijenila posteljina . Napr. moj sin je bio u jednom povoju 5 dana. Kada je hranjen bljucao je i to po tom istom povoju naravno kada sam zvala sestru da ga presvuce ona isti taj povoj okrenula samo na dole prema nogama ono sto je izbljucano mislim sta rec??!!!???!!! Jedn dan je presvucen u 5 popodne i tek sutra dan je ponovo presvucen popodne u 5 jer ujutro nisu stigle jer po tri spremaju jednu bebu za vanka mislim ici kuci. Zamisli te stres jedne porodilje koja uzme bebu da je doji ,a dijete uzasno smrdi .................... Mislim da ovdje nema vise komentara u cemu je problem??? U meni!!!! Nemoj te me pogresno svatiti .....
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:21:17
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
povezala sam nasu Leenaa sa urednicom TVSA...danas najvjerovatnije ide prilog o svemu... hvala Leenaaa i da nam sto prije i ti i beba budete dobro pa da pijemo nase RR kafice
žene moje ovo je znak RR će da rastjera MTSU garant ...ne iz GAK-a već iz BIH
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:23:16
misica
ne znam koliko ko razumije ,ali ja se iznerviram do bola ............... i neka bude smjesno i zalosno... sorry na pravopisu i greskam jer od ljutnje nemogu da kontrolisem sta pisem hvala
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 12:24:14
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: dadada
Da izmedju ostalog slazem se sa tobom,ali dati novac da bi se promijenila posteljina . Napr. moj sin je bio u jednom povoju 5 dana. Kada je hranjen bljucao je i to po tom istom povoju naravno kada sam zvala sestru da ga presvuce ona isti taj povoj okrenula samo na dole prema nogama ono sto je izbljucano mislim sta rec??!!!???!!! Jedn dan je presvucen u 5 popodne i tek sutra popodne u 5 jer ujutro nisu stigle jer po tri spremaju jednu bebu za vanka mislim ici kuci. Zamisli te stres jedne porodilje koja uzme bebu da je doji ,a dijete uzasno smrdi .................... Mislim da ovdje nema vise komentara u cemu je problem??? U meni!!!! Nemoj te me pogresno svatiti .....
ja nisam u opste skontala tvoj post
pa kao ovi iz bolnice bi rekli da je problem u porodilji a ne u osoblju
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.