suncica09
|
Pozdrav svim mama, sadasnjim i buducim! Prvi put se javljam, uzasno izrevoltirana odgovorima koje su nadlezni dali na ovoj press konferenciji. "Sve bebe su otpustene sa GAK-a sa cistom, ruzicastom kozom, na pedijatriju su se javile iz svojih domova!!!" UZAS...EDUKACIJA PACIJENATA....svi smo divljaci, samo su oni edukovani...i svi u svojim domovima imamo mrsu, nema sanse da smo je donijeli iz one "divne ustanove"...stoka koja cuve svoje fotelje...naravno da su sve bebe otpustene ciste koze, kad nisu ni u jednom otpusnom pismu za novorodjence napisali ista suprotno tome, naravno da bi sebe zastitili od ovakvih stvari, tuzbi i slicno, treba smijeniti cijelo rukovotstvo, a posebno pedijatre, koji letimicno pregledaju bebu i puste je kuci, i sve sto vide uopce i ne napisu u otpusnici Porodila sam se 27.04. (iz prethodnih postova se vidi da ove infekcije datiraju iz aprila, a ne kraja maja i pocetka juna kako tvrde), otpustena 01.05., naravno sve super u otpusnici. Bebica je imala gnojne pristice u peklenskoj zoni, tretirala sam ih alkoholom, bivacinom, medjutim rasirile su se i prerasle u velike pristeve velicine oraha i tri cira velicine ljesnjaka. Javila sam se dr. Ademovic (privatno) 9 dan nakon poroda (CR), koja je konstatovala stafilodermiju i rekla da ne moze bez injekcija. te da se dalje javimo ili na pedijatriju ili u D.Z. Javili smo se u D.Z. Omer Maslic, gdje su odmah ukljucili garamicin ujutro i uvece. Svaki dan je bebica od 9 dana primala i injekcije i bila na pregledu kod pedijatra, nakon 15 injekcije cirevi su sazreli i iscjedjeni. U medjuvremenu tretirani su lokalno, rivanol, hipermangan...Sedam dana nakon toga bebi leukociti 26, savka 4 dana smo ponovo vadili krv, padali su na 17, ali ne dalje...Da li neko od gospode doktora moze zamisliti kako je gledati bebu od 9 dana kako dva puta dnevno prima garamicin, ili kako je pipati svaki milimetar koze, u strahu da se nije jos nesto sakrilo ispod i dali ce otici u krv i izazvati sepsu ...ja nasiroko i nadugacko, ali sam stvarno ljuta... Ne pomenuh da je i meni curila rana, 15 dana... nisam imala snage ici na GAK ponovo...prestalo je hvala Bogu. Beba je sada dobro, juce smo vadili krv, leukociti 11, primio je vakcinu, koju je trebao prije mjesec...Iskreno se nadam, za sve buduce narastaje, da ce nekada ovdje biti bolje, ali dok su tu ljudi koji lazu da sebe zastite,a ne briga ih sto time ugrozavaju mala, neduzna bica koja tek trebaju doci na svijet...tesko. Sve vas srdacno pozdravljam i zelim vam puno srece!!!
|