Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 29.6.2010 17:06:43
Visnja RR
Jos jedan savjet nasim majkama koje moraju na kontrolu nakon poroda ... NE IDITE u GAK na kontrole vec u vase ambulante, bar dok se sve ne sanira
suncice hvala sto si podijelila s nama svoju pricu... istina se mora znati ...znam da je uznemiravajuca za nase trudnice ali one moraju imati pravu informaciju a ne neku pricu zamotanu u celofan...
< Poruku je uredio Visnja RR -- 29.6.2010 17:11:23 >
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 29.6.2010 18:49:39
Skvo RR
Visnja, odlicna si bila na TVSA....
Revolt mi ne da mira....nevjerovatno, ali da li su uvazeni doktori sa presice svjesni okruzja kako su izgledali, zeleni carsaf (operacisjski) ko fol stoljnjak, iza neka ohrndala tabla...ma dajte, kako se rukovodstvo ne stidi okruzja kakvo su napravili.... Ma slabo ce njima pomoci nova zgrada....Ja ne mogu shvatiti da nista ne rade da bar okruzje ne poprave, kada im se vidi okruzenje, jasno je da im je MRSA ljubimac.
Gdje idu nase pare od zdravstvenog, pa kome idu.....Zar je skupo okreciti, kupiti novu posteljinu, opremiti "staru zgradu", a ne pod opravdanjem selimo se u novu zgradu godinama traze opavdanje u svom bijednom izgledu....SRAMOTA....!!!!!!!!!!!!!!!
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 29.6.2010 19:06:31
saby10
sve vec vidjeno receno ali eto da i ja nesto kazem...
u 40 am sedmici do sada sam vodila trudnocu u dom-u zdr. saraj polje ali naravno povremeno kod privatnika na ultra zvuk itd kao sto rekoh vec receno i vidjeno... dva puta sam bila na kosevu i sve je bio ok naravno radilo poznanstvo ali ko nam je kriv sto radimo za to zdravstvo i opet trazimo stele, veze , vezice presla sam u vojnu i nije mi palo na pamet da ikoda trazim niti zelim jer stavrno je vise dosta, koverte pokloni pa ni meni niko na poslu ne daje poklone, koverte vec radim normalono za svoju platu... u biti sta me je opametilo je izjava jedne poznanice cija je majka medic. sestra je "znas pa mora se koverta dati fesic je fesic (50KM) " ostala sam bez teksta i stvarno neznam dokle ovo vise, pa bolje bi bilo da svi dajemo koverte poklone imaretu narodnim kuhinjama domovim za djecu bolesne a ne njima koji rade za platu i to ne bilo kakvu ili nekim slucajem neredovnu ili nesigurnu..... pozzz i sretno
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 29.6.2010 19:10:10
breskvicaa
Višnja potpisujem Skvo RR bila si odlična
Nisam trudnica ali sam trudilica i ležala sam u bolnici dr.Abdulah Nakaš radila sam laparoskopiju one čistoće nikad neće biti u GAK-u jer sam jedno vrijeme se liječila i gore a u bolnici dr.Abdulah Nakaš se vrši svako jutro dezinfekcija odijela i to prije vizite ma šta da se kaže stvarno su fantastični i čisti nadam se da će se brzo riješiti ova situacija radi naših trudnica A zaboravila sam napisati da su u sobama samo po dvije pacijentice
< Poruku je uredio breskvicaa -- 29.6.2010 19:12:08 >
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 29.6.2010 20:00:23
bedelindja
Danas sam prvi put otisla u Vojnu bolnicu i sad sam sigurna da cu se dole i poroditi. Gledala sam vijesti na Hayatu i njihovo saopstenje za javnost sa GAK,nije mi jasno ako vec tvrde da su porodilje bile jos po prijemu pozitivne na MRS-u i bebe koje su rodjene sa klicom kao da su je dobili od majke,kako je moguce da se nijedna takva porodilja nije zadesila u Vojnoj bolnici ????
Ambijent u kojem je odrzana ona konferencija je smjesan a njihova lica bas onaku obecavaju bolju situaciju ha-ha Posebno dr.Izetbegovic onako uvjerljiva 100% Pouzdano znam da je u cetvrtak u toku noci u Vojnoj bolnici rodjeno 16 beba sto je 3-4 puta vise od njihove uobicajne smjene.A na GAK-u tvrde da se broj poroda nije umanjio. Zao mi je svih beba i njihovih roditelja sto prolaze kroz sve ovo,nadam se da ce se stvar brzo rijesiti
Takodje drage moje ako morate iz bilo kojeg razloga posjetiti ortopediju na kosevu imajte na umu da je gore MRS-a prisutna vec godinama.
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 29.6.2010 20:30:13
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dadada
ja nisam gledala Visnju...nazalost...penali su u pitanju bili
ono sto sam na dnevniku vidjela...no comment
idi na svim forumašicama želim reći..stavila sam link
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 29.6.2010 23:20:57
misica
evo gledam emisiju i pravo sam se iznervirala i nemogu da vjerujem da je rekla da imaju posjete u bolnici kosevo. Ja barem dok sam lezala ,a lezala sam i kao porodilja i kao pacijent druge vrstei ni pod razno mi niko nije mogao doci u posjetu tj.nije se mogao popeti u bolnici po sobama. nemam komentara.............. uzas!!!
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 29.6.2010 23:22:30
misica
IZVORNA PORUKA: misica
evo gledam emisiju i pravo sam se iznervirala i nemogu da vjerujem da je rekla da imaju posjete u bolnici kosevo. Ja barem dok sam lezala ,a lezala sam i kao porodilja i kao pacijent druge vrstei ni pod razno mi niko nije mogao doci u posjetu tj.nije se mogao popeti u bolnici po sobama. nemam komentara.............. uzas!!!
Reci da se najvjerovatnije posjetam unijela bakterija sjedanjem na krevete pacijenata hahahahahah Kako sam lezala poslije poroda u jednoj posteljini krvavaoj sa komentarom sestara kako nemaju drugu i da nekomentarisem kako sam dobila novu posteljinu nakon 3 ,a lezala sam 5 dana . Posto su mi razvalili venu i svakim vadjenem da mi se ukljuci infuzija krv je izlazila i naravno ja sam im bila kriva. Znaci zene su lezale 5 dana u istoj posteljini, a odakle bakterija.
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 9:12:57
Leenaa
Tako mi je zao sto nisam bila na forumu kada vam je trebalo, jutros sam zvala tvsa ali je bilo zazuzeto,sinoc sam pratila gostovanje na ftv i toliko sam bila ljuta!kao prvo za zaposlene kako su odgovorni a nijedna odgovorna sestra ne prazni kateter na umivaoniku,nema duge nokte hej pa tu je leglo bakterija,nemoguce je 15 beba presvuci i nahraniti za 10 minuta,svojim ocima sam vidjela da ih hrane istom flasicom i ne peru ruke poslije jedne bebe i uzimaju drugu i rekla sam to sestri koja je odgovorila da ih nema dovoljno a puno je beba .....Nevjerovatno....kako ja mogu znati da moja beba nije imala i gore koznu infekciju kad ih mi ne presvlacimo,ja sam svoju bebu prvi put presvukla i citavog vidjela kad sam dosla kuci tad se vec prosirilo.....a generalno ciscenje ja nisam vidjela,ja kako sam prokrvarila na pod kad sam ustala stajalo je dva dana a svoju sam posteljinu sama promjenila kao i kolegici pored mene......ja sam spremna dati svoju izjavu samo mi je potrebna informacija kako i gdje pa vas molim ako neko zna da mi javi......jer poslije onih lazi ne mogu sutjeti.....
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 11:24:30
sanjarka
Koliko sam shvatila, treba bar 1000 potpisa da se nesto moze uraditi, a sadih ima jedva 480, pa molim vas, svima je stalo da se nesto pokrene a neka krene od nas
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 11:27:15
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: sanjarka
Koliko sam shvatila, treba bar 1000 potpisa da se nesto moze uraditi, a sadih ima jedva 480, pa molim vas, svima je stalo da se nesto pokrene a neka krene od nas
poslal fb zahtjeve svim rpijateljima i svima dostavila paticiju... eto neka mrdnemo sa mrtve tačke...vrijeme je
a skvo ovo sa cvijećem nije loša ideja...
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 11:38:36
mama Nataša
ma sve je to super, peticija, potpisi, obnova rodilišta al šta vrijedi ako se stav i ponašanje osoblja ne promijeni?
mislim, možda usporedba nije najbolja ali kavez je kavez bez obzira jel metalni i zahrđao ili zlatni
prljav wc je prljav, bio nov ili star, i u novom kupatilu sa novim lavaboom možeš nemati sapun, i u lijepoj sobi te mogu klistirati i poslati u wc u kojem nema ni sapuna ni toalet papira a o količini izmeta, urina i krvi da ne govorim, krvava posteljina je krvava bilo nova ili stara.
ako se ponašanje osoblja ne promijeni ništa se neće pomaći na bolje ni za milimetar
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 11:43:35
Hanady RR
ja stavrno ne mogu samo osoblje da krivim...u takvim uslovima teko je i raditi...pa zimislite vi njihovu traumu..babica i sestrica, čistačica i kuharica da svaki dan idu na posao gore sa velikim rizikom da vsojoj djeci donesu MRSU
Teško je oržavati higijenu u prostoru koji nije funkcionalan i u kome u jednom sobi tolike žene borave... ja njih ne opravdavam ali trebamo se zamisliti.... pa ja sam lično u vojnoj bolnici molila kolegicu koja je ležala do mene da promjeni ve i okupa se majkemi tužno...kroz koševo mnogi prođu...a prostorije su grozne...
ja iskreno vjerujem da će u novim porstorijama i nova pravila higijene vladati i da će osoblje biti sretnije i veselije i lakše i bolje raditi svoj posao... nemojte se ljutiti al nije ni njima lako...moramo biti relani...
meni radi rodica gore...žena je u šoku...nesmije seki da mi na babine dođe da joj nedao bog kakve infekcije ne prenese...a sama ima dvoje dijece jedno 4 godine jedno 2...zamislite njenu muku
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 11:45:36
sanjarka
Ja razumjem ogorcenje koje prouzrokuje ogromni pesimizam kod svih nas. I sama sam takva. Ali ako dopustimo da se pomirimo, oni su pobjedili. Tako nam je za sve u drzavi, sto se bunimo ako nesto ne radimo po tom pitanju. Ja bih pravila strajkove svako malo:) zbog svega sto se ljudima odbija od glavu. Ne mogu da zamislim strah trudnica koje znaju da se moraju poroditi a nisu sigurne hoce li nesto zaraditi u toj bolnici. Ono sto je jedino ostalo je da im pruzimo podrsku pa makar i sa tim cvijecem, sto mislim da je super ideja, bilo bi jako emotivno a mediji bi sigurno objavili to. A opet, to bi bio jedan veliki udarac na upravu bolnice, pogotovo ako bi mi donirali dekice ili cetke za wc. Pojeli bi se od muke a cisto sumnjam da bi mogli odbiti ako bi mediji bili ukljuceni
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 11:48:35
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama Nataša
prljav wc je prljav, bio nov ili star, i u novom kupatilu sa novim lavaboom možeš nemati sapun, i u lijepoj sobi te mogu klistirati i poslati u wc u kojem nema ni sapuna ni toalet papira a o količini izmeta, urina i krvi da ne govorim, krvava posteljina je krvava bilo nova ili stara.
ako se ponašanje osoblja ne promijeni ništa se neće pomaći na bolje ni za milimetar
Potpisujem.
Higijena im je 0
Moja prijateljica se porodila gore...prije 2 god...kaze da je morala sestri cusnuti 10 KM da joj posteljinu promjeni...lezala je onako u krvi satima...da bi na kraju ova dosla i stavila joj suh carsav preko onog krvavog
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 30.6.2010 11:48:48
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Leenaa
Tako mi je zao sto nisam bila na forumu kada vam je trebalo, jutros sam zvala tvsa ali je bilo zazuzeto,sinoc sam pratila gostovanje na ftv i toliko sam bila ljuta!kao prvo za zaposlene kako su odgovorni a nijedna odgovorna sestra ne prazni kateter na umivaoniku,nema duge nokte hej pa tu je leglo bakterija,nemoguce je 15 beba presvuci i nahraniti za 10 minuta,svojim ocima sam vidjela da ih hrane istom flasicom i ne peru ruke poslije jedne bebe i uzimaju drugu i rekla sam to sestri koja je odgovorila da ih nema dovoljno a puno je beba .....Nevjerovatno....kako ja mogu znati da moja beba nije imala i gore koznu infekciju kad ih mi ne presvlacimo,ja sam svoju bebu prvi put presvukla i citavog vidjela kad sam dosla kuci tad se vec prosirilo.....a generalno ciscenje ja nisam vidjela,ja kako sam prokrvarila na pod kad sam ustala stajalo je dva dana a svoju sam posteljinu sama promjenila kao i kolegici pored mene......ja sam spremna dati svoju izjavu samo mi je potrebna informacija kako i gdje pa vas molim ako neko zna da mi javi......jer poslije onih lazi ne mogu sutjeti.....
posalji mi svoj broj mobitela na pp ...ja cu ga proslijediti na TVSA... može?
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.