|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
30.6.2010 12:24:16   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: misica

Da izmedju ostalog slazem se sa tobom,ali dati novac da bi se promijenila posteljina . Napr. moj sin je bio u jednom povoju 5 dana. Kada je hranjen bljucao je i to po tom istom povoju naravno kada sam zvala sestru da ga presvuce ona isti taj povoj okrenula samo na dole prema nogama ono sto je izbljucano mislim sta rec??!!!???!!!
Jedn dan je presvucen u 5 popodne i tek sutra dan je ponovo presvucen popodne u 5 jer ujutro nisu stigle jer po tri spremaju jednu bebu za vanka mislim ici kuci. Zamisli te stres jedne porodilje koja uzme bebu da je doji ,a dijete uzasno smrdi ....................
Mislim da ovdje nema vise komentara u cemu je problem??? U meni!!!!
Nemoj te me pogresno svatiti .....

draga ...trauma kod tebe očita je...i žao mi je...zaista...user posted image
niko n ekaže da si ti porblem ...pa mila...ovdje smo svi na istoj strani...strani čistoće, lijepog i higjenski spremnog porstora da podarimo nove živote....

sve gore treba da se mjenja, sve....
al uvijek treba krenuti od prvog...da bi kraj bio dobar....

čupati za rep a glavu ostaviti glodaru...niđe veze....
elem ružno poređenje al od glave krenuti rep će se sam spustiti...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 276
30.6.2010 12:25:04   
veeseelaa

ne znam koliko ko razumije ,ali ja se iznerviram do bola ............... i neka bude smjesno i zalosno...
sorry na pravopisu i greskam jer od ljutnje nemogu da kontrolisem sta pisem hvala

ma super si, vidim ja da si se ti raspucala

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 277
30.6.2010 12:25:10   
vjestica
IZVORNA PORUKA: sanjarka

samo kad se sjetim koliko su me peglali za uputnice na svaki ctg pregled koji je bio skoro pa svaki drugi dan i nije bilo sanse da izvadim toliko uputnica u tako kratkom roku jer i u porodicnoj medicini te moraju naruciti, pa onda ici na blagajnu pa ako je zatvorena idi na dip na blagajnu, pa kad pitas pa sta je sad sve ovo, pa znate poostrena pravila itd, a onda padnu na osnovnoj higijeni

zato uzmeš veliku uputnicu za porođaj i na nju radiš sve preglede pred porodom koji su svaki čas (na blagajni ti samo zakači onaj papir i vrati uputnicu)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 278
30.6.2010 12:27:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: dadada

Da izmedju ostalog slazem se sa tobom,ali dati novac da bi se promijenila posteljina . Napr. moj sin je bio u jednom povoju 5 dana. Kada je hranjen bljucao je i to po tom istom povoju naravno kada sam zvala sestru da ga presvuce ona isti taj povoj okrenula samo na dole prema nogama ono sto je izbljucano mislim sta rec??!!!???!!!
Jedn dan je presvucen u 5 popodne i tek sutra popodne u 5 jer ujutro nisu stigle jer po tri spremaju jednu bebu za vanka mislim ici kuci. Zamisli te stres jedne porodilje koja uzme bebu da je doji ,a dijete uzasno smrdi ....................
Mislim da ovdje nema vise komentara u cemu je problem??? U meni!!!!
Nemoj te me pogresno svatiti .....
ja nisam u opste skontala tvoj postuser posted image

pa kao ovi iz bolnice bi rekli da je problem u porodilji a ne u osoblju
aaaaaaaaaaa...sad sam skontalauser posted image user posted image user posted image morala sam procitati jos jednom...ne palim bas najbolje

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 279
30.6.2010 12:29:45   
sanjarka
IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: sanjarka

samo kad se sjetim koliko su me peglali za uputnice na svaki ctg pregled koji je bio skoro pa svaki drugi dan i nije bilo sanse da izvadim toliko uputnica u tako kratkom roku jer i u porodicnoj medicini te moraju naruciti, pa onda ici na blagajnu pa ako je zatvorena idi na dip na blagajnu, pa kad pitas pa sta je sad sve ovo, pa znate poostrena pravila itd, a onda padnu na osnovnoj higijeni

zato uzmeš veliku uputnicu za porođaj i na nju radiš sve preglede pred porodom koji su svaki čas (na blagajni ti samo zakači onaj papir i vrati uputnicu)

kad sam ja radjala prije godinu dana, to se nije moglo, velika uputnica ti sluzi samo kad hoces da legnes u bolnicu, ali moguce je da su poet nesto mjenjali jer kad god pitam neku trudnicu, nesto je novo.

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 280
30.6.2010 12:30:08   
misica
ma palis samo ja fulam....haahhahahaah malo da se i nasmijemo.
user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 281
30.6.2010 12:31:58   
Anoniman
misljenja sam da novo porodiliste nista nece promijeniti ako se oni ne promijene...negdje zakazuju...jel' stede na higijenskim sredstvima i odrzavanju opcenito...ili imaju "higijenicarke" koje ne znaju raditi...elem...kako god... do njih je...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 282
30.6.2010 12:36:14   
vjestica
pretpostavljam da u ovakvim uslovima na GAK-u sad nema šanse da muž prisustvuje porodu user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 283
30.6.2010 12:37:55   
misica
Ja sam gore lezala prvo zbog vanmatericne, a onda bila na sterilitetu..... i pravo puno provodila vremena gore i svega se nagledala. Vrhunac je bio kada sam se porodila i vidjela uslove za male bebice.
Kada sam isla na vjezbe za trudnice i vodili nas u obilazak bolnice ma nema sta nisu nam pokazali od sobe gdje se kao moze gledati na tv kako se doji beba i edukacije o njegi bebe itd.
A kad dojdete gore nis od sobe i ljubaznosti .........
Kada sam dosla da se porodim pomislila sam sta bi sa ovim sestrama.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 284
30.6.2010 16:30:01   
Leenaa
Drage moje zvali su me danas sa tvsa dala sam im na raspolaganje moju pricu bebine i svoje nalaze koji potvrdjuju da imamo mrsu koju smo dobili  na Gak-u,htjela sam samo da moje ime i prezime ostane anonimno,pa sad ne znam koliko to njima odgovara rekli su da ce me obavjestiti..

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 285
30.6.2010 16:38:34   
niki83
user posted image bravo Leenaa
svaka cast na hrabrosti pored svih svojih problema

N&N

(odgovor članu Leenaa)
Neposredna veza do poruke: 286
30.6.2010 16:41:27   
malena_t
Bila sam jucer na konferenciji za novinare na GAK-u. Iz aviona se vidjelo da nesto kriju, ali... Cinjenica jeste da ima svakakvih ljudi, uhljupa sto bi se reklo. Primjera radi zena koja je bila sa mnom u Vojnoj u porodilistu nije se istusirala nakon poroda, a mogla je.....
Dr Nakas me odusevio sinoc kad je Sebiji odrzao predavanje iz predmeta "higijena".

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Leenaa)
Neposredna veza do poruke: 287
30.6.2010 19:54:56   
Leenaa
nisu me danas zvali ponovo, vjerovatno im ne odgovara sto zelim biti anonimna ako bude kakvih promjena javicu vam pozz od bebe i mene.....

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 288
30.6.2010 19:57:21   
Leenaa
IZVORNA PORUKA: Leenaa

Drage moje zvali su me danas sa tvsa, ponudila sam im moju pricu, bebine i svoje nalaze koji potvrdjuju da imamo mrsu koju smo dobili  na Gak-u,htjela sam samo da moje ime i prezime ostane anonimno,pa sad ne znam koliko to njima odgovara rekli su da ce me obavjestiti..

(odgovor članu Leenaa)
Neposredna veza do poruke: 289
2.7.2010 14:54:45   
lillyy85
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

ma sve je to super, peticija, potpisi, obnova rodilišta al šta vrijedi ako se stav i ponašanje osoblja ne promijeni?

mislim, možda usporedba nije najbolja ali kavez je kavez bez obzira jel metalni i zahrđao ili zlatni

prljav wc je prljav, bio nov ili star, i u novom kupatilu sa novim lavaboom možeš nemati sapun, i u lijepoj sobi te mogu klistirati i poslati u wc u kojem nema ni sapuna ni toalet papira a o količini izmeta, urina i krvi da ne govorim, krvava posteljina je krvava bilo nova ili stara.

ako se ponašanje osoblja ne promijeni ništa se neće pomaći na bolje ni za milimetar

user posted image user posted image user posted image user posted image  potpisujem!

mama je glagol od glagola RADITI ;)

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 290
2.7.2010 14:57:55   
hanabanana
Moram dodati slijedeće: MRSU ćete rijetko naći u hali, ali hoćete često u operacionoj sali.
Što će reći, nije do go*ana i hale.

(odgovor članu lillyy85)
Neposredna veza do poruke: 291
2.7.2010 15:17:55   
lillyy85
user posted image user posted image  što nam ti to  poetski pojasni user posted image user posted image

Ozbiljan problem al fakat kad pročitaš-izgleda smiješno,soorryuser posted image

mama je glagol od glagola RADITI ;)

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 292
2.7.2010 15:19:29   
ajnur
Samo mi nije jasno zasto zene biraju da rode na kosevu?Kad vidis zgradu u kakvom je stanju ,cujes kako je prljavo?AA mogu da biraju vojnu koja je u svakom pogledu puno puno bolja?Niko nikog ne tjera sam biras.

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

Neposredna veza do poruke: 293
2.7.2010 15:29:38   
hanabanana
Da se razumijemo - i ako bi ponovo radjala, opet bih izabrala Kliniku.
Zašto??
Zato što sam štreber.
Ne daj Bože bilo kakve komplikacije opet bi i mene i dijete doveli na Kliniku.
A prvu kćer kad sam radjala, Opšta nije imala ni dežurnog pedijatra niti inkubator.

< Poruku je uredio hanabanana -- 2.7.2010 15:31:12 >

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 294
2.7.2010 15:57:05   
selmoni
Ja se stvarno i iskreno nadam da će se stvari promjeniti kad presele na jezero a meni je doktorica rekla da sele u augustu jer ja sam zadovloljna sa svojom doktoricom ali opet mislim na svoje djete i i na sebe.

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

Neposredna veza do poruke: 295
2.7.2010 16:12:38   
mama2009
IZVORNA PORUKA: ajnur

Samo mi nije jasno zasto zene biraju da rode na kosevu?Kad vidis zgradu u kakvom je stanju ,cujes kako je prljavo?AA mogu da biraju vojnu koja je u svakom pogledu puno puno bolja?Niko nikog ne tjera sam biras.

kao prvo draga vidim u tvom postu dosta neistina (cula si ih, a nisu istinite)

prije 5 mjeseci sam se porodila na GAK-u i opet bi....
zgrada jeste oronula, stara.... prljavo nije, koliko je zgrada stara ona je cista tj koliko moze da se ocisti cisti se, boksovi su cisti i uredni, zene koje kazu da je prljavo brate ne znam sta ocekuju u bolnici mozda klinike sa TV-a ili slicno pa neka idu negdje drugo pa traze to....
vojna nije bolja tvrdim  ti to i kao majka i kao strucno lice, vojna nema pedijatra, nema tim(stalni anesteziolog instrumentari itd) , nema pedijatriju dal je ovo dovoljno

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 296
2.7.2010 16:13:42   
vjestica
IZVORNA PORUKA: ajnur

vrati se na ranije postove gdje sam bar 2 puta objasnila svoje razloge
klinika je ipak klinika, a što je meni najvažnije moj doktor se vratio sa godišnjeg

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 297
2.7.2010 16:16:01   
vjestica
i definitivno se ne slažem s tim da je vojna u svakom pogledu puno bolja
ok, jesu bolji neki uslovi i to je to

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 298
2.7.2010 19:26:52   
leona81
i ja bih opet rodila na Kosevu...ja im samo zelim da dobiju bolje uslove, a sto se tice ostalog prema meni su svi bilio fer i korektni...nisam lezala ni minute u krvavoj posteljini osim u intenzivnoj al tamo i nema smisla da je mijenjaju odmah jer krvaris non stop i to jako puno, a u sobi cim sam imala mrljicu mijenjali su je odmah...bebu su mi presvlacili redovno, ja im samo zamjeram prenapucenost u sobama pa zene koje cekaju porod ili cuvaju trudnocu leze sa zenama koje su imale spontani ili im je beba umrla pa im izazivaju porod? to jednostavno nije u redu kao i sto zene cije su bebe rodjene prerano pa su u inkubatoru leze sa zenama kojima donesu bebe? mogu samo zamisliti kako je bilo tesko djevojkama koje su lezale sa mnom, jedna je non stop plakala a nisu joj dali da ode da vidi bebu 6 dana? nikakvi uslovi tokom klistiranja bar kad sam ja bila nije bilo tople vode, lose braunile i katetere pa sam fasovala bakteriju... i sto je najgore nikakav odnos prema zenama koje bi zeljele da doje svoje dijete zbog toga sto je njima mrsko i ima premalo osoblja pa fasujes ragade, mastitis, upale, zastoje i sl...a bebu sopaju humanom pa non stop spava, a kad kuci dodjes belaj...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 299
2.7.2010 23:27:59   
Apotekarka
Ja sam bila zadovoljna I osobljem i svime  a boze moj oni nisu krivi za uvjete kakvi jesu,kriva je drzava nasa divna,mogla sam da biram jer sam svakako platila sve ne pripadam tom kantonu,ali bomne klinika je klinika a u njihovu strucnost ne sumljam osobito strucnost mog doktora...Sem wc koji su neuredni zahvaljujuci porodiljama koje ga takvofg naprave ostaloi je ok cisto...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *