drasan -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (29.11.2010 13:11:34)
|
Ja isto mislim da je to sve O.K. pa i nema potrebe za češćim pregledima, samo ako ima komplikacija onda ideš češće. Koliko se sjećam i ja sam u početku išla svako mjesec i pol- dva, a onda svaki mjesec. Moja doktorica na Otoci je Bralo i svakih 6 nedjelja mi je do 6 mjeseca zakazivala UZ, sada svaki mjesec. Mada sam imala nekih problemčića i onda dođem kad hoću, odmah me primi, u ginekološku ambulantu. Nisam išla privatno ni sa prvom trudnoćom! Mislim da je to sve isto, samo manje čekanja jer naravno plaćaš, ali meni ni ovo nije problem kad uđeš u fazon. Pare ću radije potrošiti na bebu! Ali uporedo vodim trudnoću i u Vojnoj kod Nakaša i gore sam otišla u 16. nedjelji, bez uputnice ili preporuke (gore sam se porodila prvi put) i tražila da zakažem pregled kod doktora jer želim tu da se porodim pa hoću i trudnoću da vodim. Sestre su me zakazale na prvi slobodan termin(bez problema) i sada idem na Otoku jednom mjesečno, a kod Nakaša svakih 10 dana, tj.sada svake sedmice jer sam već u devetom. No sikiriki! [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|