RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

/MMK/ -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (14.9.2010 16:01:58)

Hvala na info. Super, znači otpuštaju subotom, ko bi čekao do ponedjeljka.
Nemam pojma odakle mi to za petak, valjda da budem upućena, primaklo se.

nejraz -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (14.9.2010 17:56:33)

Pozdrav djevojke.Meni je termin prosao vec 10 dana pa bi volila da me pregleda dr. Masic cula sam da je on izvrstan doktor.Da li neko zna kada je on u smjeni?[sm=smiley19.gif]

Nadja08 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (14.9.2010 19:34:22)

Koliko znam, on je sad u smjeni. Bio danas, pa valjda je jos.

Mama2b -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (15.9.2010 13:33:58)

Dr.Masic je cijelu ovu sedmicu u jutarnjoj smjeni i radi do 14.

Pozzz

Nadja08 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (18.9.2010 14:21:53)

Zna li iko koji dr je dezurni sutra u Opcoj? Pretpostavljam da je Masic zavrsio sa svojom sedmicom? Hvala unaprijed!

rose -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (20.9.2010 16:25:36)

IZVORNA PORUKA: /MMK/

Hvala na info. Super, znači otpuštaju subotom, ko bi čekao do ponedjeljka.
Nemam pojma odakle mi to za petak, valjda da budem upućena, primaklo se.

jos malo...gledam ti ticker kaze jos 8 dana [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

merima87 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (3.10.2010 22:48:31)

cao,cao imam par pitanja u vezi carskog reza u ob.komisije,folovi,dal treba se svakih 5 dana javljati jlekaru radi ctg-a,tedim cr 15....sta dotad.....

rose -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.10.2010 9:37:58)

da li mi neka moze reci kada je najbolje da odem na prvi pregled u drzavnu...od danas sam u 36-oj sedmici, zeljela bih se poroditi u vojnoj...u vodi ili na stocicu pa bih trebala ici da se dogovorim...voljela bih da odem ili kod masica ili nakasa ali ne znam da li prvi put trebam ici u redovnoj smjeni ili ce me primiti i ako odem u dezuru...posto jos uvijek radim nekako mi lakse ici u dezuri [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Dinkica -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.10.2010 11:05:57)

rose, ako budes išla u redovnu smjenu, trebaš se naruciti a to traje nekih mjesec dana, bolje ti je da odeš kad je dežurni

rose -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.10.2010 11:50:02)

IZVORNA PORUKA: Dinkica

rose, ako budes išla u redovnu smjenu, trebaš se naruciti a to traje nekih mjesec dana, bolje ti je da odeš kad je dežurni

mislis da me nece vratiti posto je to meni prvi put da idem...zna li onda ko kad je masic dezurni ili nakas?

gulanferka -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (9.11.2010 8:54:04)

drage zenice, treba mi informacija ako mi neko moze dati.
ja sam osigurana u ze-do kantonu medjutim u sarajevu radim i zivjela sam ovdje godinama i sarajevo mi je puno blize za doci nego u zenicu (manje od sat vremena).
doktor u DZ kod kojeg sam isla otvoriti karton mi je jasno rekao da mi uputnicu nece dati osim za zenicu (ne zato sto ne moze nego zato sto je g...o).
mene zanima zna li neko koliko kosta porod u vojnoj i kakva je procedura?
ima li neki doktor od tamo privatnu praksu ili kog se moze kontaktirati po tom pitanju? ili postoji neki ured preko kog se treba ici?
hvala vam puno.

Malenaoduvijek -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (9.11.2010 10:28:35)

IZVORNA PORUKA: gulanferka

drage zenice, treba mi informacija ako mi neko moze dati.
ja sam osigurana u ze-do kantonu medjutim u sarajevu radim i zivjela sam ovdje godinama i sarajevo mi je puno blize za doci nego u zenicu (manje od sat vremena).
doktor u DZ kod kojeg sam isla otvoriti karton mi je jasno rekao da mi uputnicu nece dati osim za zenicu (ne zato sto ne moze nego zato sto je g...o).
mene zanima zna li neko koliko kosta porod u vojnoj i kakva je procedura?
ima li neki doktor od tamo privatnu praksu ili kog se moze kontaktirati po tom pitanju? ili postoji neki ured preko kog se treba ici?
hvala vam puno.

Sto se tice uputnice i ne moze ti je dr dati, nego ti treba tri potpisa da postoji med indikacija da se porodis u sa i onda se tek preko osiguranja mozes ovdje poroditi,nazalost.a sto se tice cijene znam da je bilo 500 KM svojevremeno a sada koliko je ne znam, ima vjerovatno neko od zenica ko se poradjao nedavno a da je morao platiti.privatno je radila sefica gin dr gutic u klinici na ciglanama, ne mogu sada da se sjetim imena klinike ja mislim medicus.neka me ispravi ako neko dr bolje zna.ali mislim da mozes i ovako otici kod njih iako ne znam kako te prime ako nisi nikada bila i nemas svog dr tamo.
nadam se da sam barem malo pomogla.

rose -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (9.11.2010 10:56:22)

mislim ako odes u 9 mjesecu i kazes da tu zelis da se porodis i da ces platiti mislim da te niko nece vratiti...najboloje ti je ganjati ove dezure za prvi put...kao sto sam ja masica uganjala pa je on sada zvanicno moj doktor i kada odem na kabinet prosljedjuju me samo njemu

gulanferka -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (10.11.2010 11:57:51)

cure, hvala vam puno na informacijama.
cekat cu jos dok se ne priblizi a onda cu otici do njih da se raspitam
ako neko jos nesto zna neka javi, svaki je savjet dobro dosao.
hvala jos jednom.

lilybeby -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (11.11.2010 17:02:54)

cure hitnomi treba broj babice Binase iz drzavne bolnice pa ako neko ima nek mi javi!hvala unaprijed

lilybeby -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (13.11.2010 9:30:38)

cao cure!
zanima me dal se u ovoj bolnici moze zamoliti ljekar koji ti vodi trudnocu da prisustvuje porodu i dal je neko imao iskustvo sa dr.Nakasem vezano za taj vid dogovora?meni on vodi trudnocu i porodio me prvi put kad sam ga prvi put i vidjela i malo je reci da je na mene ostavio takav dojam da sam se tad zarekla da ce mi on biti ginekolog do kraja zivota,ako Bog da.
jel neko imao neko negaativno iskustvo s njim i naravno kakav je sto se tice mita?dal mu trebas platiti,tj.dal rado kao i vecina drugih uzme novac kad mu ga ponudis?
unaprijed hvala!

Mala_Mo -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (14.11.2010 21:18:50)

Mislim da se mozes dogovoriti s njim da ti bude na porodu, logicno ako to nije u 4 ujutru:)
Ja imam s njim izuzetno iskustvo i ne bih mogla zamisliti drugi porod bez njega:)
Mito-ni slucajno. Ja sam neku sitnicu i to je jedva primio. O parama nece ni da cuje.
Nakas car.

drasan -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (16.11.2010 9:48:12)

[sm=bravo.gif] baš si me obradovala! Meni Nakaš vodi trudnoću od 4.mjeseca! I idem na kontrolu za 2 dana. U 35. nedjelji sam i sada bi se trebali dogovoriti oko poroda u vodi.
Već sam prethodno vidjela da negdje ima neki spisak, šta ponijeti u porodilište. Ja taj spisak nisam nigdje vidjela.
sa prvim djetetom sam se isto gore porodila,al 2004.[sm=smiley1.gif], ne mogu se sjetiti šta sam nosila za bebu...čini mi se ništa. Oni su je gore povili ko kiflu i motali je u svoje pelene. Tek kada smo krenuli iz bolnice muž je donio šta će joj obući.
Ako je neko u skorije vrijeme imao porod u Državnoj, javite šta sad treba![sm=smiley13.gif]

Mala_Mo -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (16.11.2010 10:15:07)

Hej,

Moj ti je savjet da se sa Nakasem dobro dogovoris oko te vode, nije to bas tako kako zvuci:) Vecina mojih prijateljica se smrzla u toj vodi, jer se brzo ohladi, a vrata su zatvorena pa te i ne obilaze stalno. Na kraju se opet poradjas na stolu a ne u vodi. Pitaj ti to njega:)

Ima negdje na forumu ta tema, sta ponijeti u bolnicu. U Vojnu moras ponijeti pelene i kremicu za bebu, i ono u cemu izlazi iz porodilista, naravno. Za sebe 2 spavacice, papuce, ulosci, jbg, zaboravila sam :)

lilybeby -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (16.11.2010 11:52:07)

drasan jel mi mozes javiti kad radi dr Nakas posto je on meni rekao da je u Americi na kongresu pa me zanima jel se vratio i kad se vraca ako nije.hvala ti unaprijed

drasan -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (16.11.2010 19:42:35)

Juče je stigao iz Amerike, danas mu je neradni dan, tako da mi je rekao sutra odmah da mu se javim(17.11.). Ali mu moram donijeti nalaze koje tek ujutro planiram vaditi u domu zdravlja, tako da ću ga u četvrtak potražiti(dok uzmem nalaze).
Pozdrav![sm=smiley1.gif]

drasan -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (16.11.2010 19:47:19)

Hvala Mala_Mo! Pa i planiram da se dogovorim sa njim...mada ne znam ni sama o čemu (ne znam šta me čeka)[sm=zmeden.gif]
na posljednjem pregledu je beba bila guzom okrenuta...tako da mi je rekao da ćemo otome pričati na sljedećem pregledu dok vidimo dal se beba okrenula glavicom![sm=smiley13.gif]Što mislim i da je učinila, osjećam nogice po rebrima[sm=smiley36.gif]
Vidjećemo da 2 dana šta će da mi kaže!
Znam da i neke briseve treba raditi kada uđeš u 9. mjesec...[sm=zmeden.gif]

lilybeby -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (17.11.2010 8:52:35)

e super za informaciju!mozes li provjeriti i kad je dezurni?tad najvise volim da odem,jer me obicno zakaze za popodne kad nema guzve pa mozemo natenane gledati bebu!

drasan -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (17.11.2010 9:23:12)

Mi ćemo ujutro da se gledamo! Pa ću pitati one sestrice kada je dežurni prvi naredni period i onda ti javim sutra popodne! no sikiriki![sm=smiley1.gif]
I mi smo već zadnjih par pregleda bili ovako ujutro kada dođe da nas pregleda kad ima vremena, ali bio je super...isto smo laganice sve odradili! Ali zlo mi dođe kada uđem u čekaonicu i ugledam onu gužvu![sm=nosecka.gif]

Almaa -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (17.11.2010 9:31:25)

IZVORNA PORUKA: lilybeby

e super za informaciju!mozes li provjeriti i kad je dezurni?tad najvise volim da odem,jer me obicno zakaze za popodne kad nema guzve pa mozemo natenane gledati bebu!

a kad je najbolje da se ode u dezuru, mislim u koliko sati i gdje da ga trazim?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>