RE: HPV, Cin I II III i konizacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (12.11.2009 13:42:26)

Ej ivana hvala ti na savjetima... Papa test ce biti gotov do ponedjeljka pa cu tada znati da li ima cinova ali i da ih ne bude svakako mi stoje te promjene na materici koje se ne povlace [sm=smiley19.gif] sto je najgore ja nema sta nisam pila za imunitet, od svih mogucih vitamina, ecomera, meda i propolisa, maticne mlijeci, aloje, hranila se zdravo i opet se te glupe promjene koje je uzrokovao hpv na grlicu nisu povukle a bas sam se nadala da hoce s obzirom sta sam sve uzimala... doduse, jedino sto nisam uspjela da se rijesim stresa a kazu da je to najvaznije kada je u pitanju hpv...

malena1978 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (12.11.2009 23:42:10)

IZVORNA PORUKA: sanela22

A sad malo o mom slucaju... Danas sam bila na kontroli, radila papa test, kolposkopiju i UZ i nazalost moje promjene sa grlica materice se nisu povukle [sm=smiley19.gif] Papa test ce biti gotov valjda do ponedjeljka pa cu znati jel ima cinova...
doktor mi je preporucio da uzmem beta glukan 1,3 ili tako nesto ne znam tacno kako se zove i interferon vaginalete a u zavisnosti od toga kakav ce biti papa test, vidjece da li cu ici na operacioni zahvat ili nesto drugo...
Taman kad sam mislila da sam se pomirila s tim da imam hpv, imam osjecaj da poslije toga sto mi je rekao doktor danas da mi se te promjene sa grlica nisu povukle, ponovo prozivljam sve isto, taj stres i sve ostalo zbog glupog hpv-a [sm=smiley19.gif]
E sad me zanima da li neko zna kako mogu doci do tih vaginaleta interferon, doktor mi je rekao da se mogu nabaviti samo u Tuzli, pa ako neko zna kako se zove ta apoteka ili bilo sta neka napise... hvala

Sanela22, ja sam iz tuzle, pa ću pogledati u svim apotekama kad god budem u prilici.. ne brini, naćemo ih, ukoliko ih ima ovdje

baš mi je žao što si se opet stresla, ako ti šta znači, ima nas jako puno koje te razumijemo i podržavamo u daljoj borbi sa beštijama... i zajedno ćemo se radovati kad se toga riješiš

sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (13.11.2009 9:31:32)

malena1978 hvala ti od srca, znaci mi to puno naravno...

crna_lala -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (26.11.2009 22:16:38)

Drage moje...
čitam vaše postove i jako sam očajna, naime spopao i mene taj glupi hpv i odlučila sam isprobati sa tim lijekom sa početka ovoga foruma, ali nije mi baš sve najjasnije pa bi molila za pomoć one koji su to probali.
1. kako ste ogulile aloju kada je nož od metala?
2. kako ste ga samljele kada je bubanj mašine od metala?
3. jeli opasno zog toliko postotnog alkohola?
4. kako se pije u trećem intervalu, jedna velika kašika jednom dnevno ili isto tri puta dnevno?
5. i za kraj kakvog je okusa?

vidim da je sarisari jako aktivna tu od samog početka pa se tako nadam da ćeš i meni pomoći!!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

sirenaedita -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (11.12.2009 11:06:33)

pozdrav svima

ja sam nova ovdje, ali nazalost nisam nova sa istim problemima. Prije godinu dana mi je papa pokazao cin3 i odmah su mi predlozili konizaciju. hpv visokog rizika. ne trebam vam opisivati ocaj u koji sam upala. izgledalo je kao kraj svijeta. onda beskrajna lutanja internetom i samo jedna misao u glavi - hpv je neizljeciv:(
međutim, sve sam ubrzala, tako da sam otisla na konizaciju odmah i srecom bila kod izuzetnog ljekara koji me jedini zaista rasteretio. rekao mi je da to nije nista strasno, i da se konizacijom uglavnom odstrani i veci dio virusa, jer je hpv virus lokalnog tipa (znaci ne kruzi cijelim organizmom). kad se uradi dublja konizacija (sto je on meni uradio) vrlo je mala vjerovatnoca da se virus ponovo aktivira ili da ostanu cin promjene na resekcionim rubovima. hvala bogu, bilo je upravo tako. prvi papa nakon konizacije uredan, i evo prosle sedmice ponovo mi stigao papa - potpuno uredan (kaze doktor kao u djevojcice:)
koristila sam noni, aloja veru i ehinaceu (ne zajedno naravno), sad koristim ehinaceu ujutro samo i bijeli luk sa jogurtom navece. bijeli luk skroz sitno isjeckam (nekad jednu ili nekad dvije cehne to je dovoljna dnevna potreba) i pomiješam sa casom jogurta i to popijem. miris je jako slab i nestane brzo jer ne zvacem luk, potpuno je usitnjen, samo ga progutam sa jogurtom, poslije pojedem jabuku i nakon pranja zuba miris u ustima postane ok.
malo sam duze pisala, ali eto zeljela sam podijeliti sa vama i svoje iskustvo a najvise zbog onih koje su se tek susrele sa dijagnozom, jer znam kakvo je to psihicko stanje strasno i koliko je meni znacio razgovor sa ljekarom koji ima ispravan pristup. tek sad, nakon godinu dana, kad mi je i ovaj papa neki dan stigao uredan ja sam se vratila u neko svoje normalno stanje. citavo ovo vrijeme sam nekako bila uvijek pod tim utiskom. ono, ja radim i zivim i ponasam se normalno ali to je prisutno negdje u podsvijesti. sad sam se napokon rasteretila. e da, zaboravih reci da nema ni hpv (znam ja da se on samo pritajio ali ne zelim mu vise dopusitit ni da priviri van iz tog svog skrivenog coska).
sretno svima koje moraju da se bore, ali zapamtite da to stvarno nije kraj nicega, ni blizu kraja.

ultracura -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (12.12.2009 18:54:47)

pozdrav svima

ja sam vam nova ovdje. citam sve i svasta. I mene su snašli isti problemi. imam 34 godine nisam rađala imam isti problem. rutinskim pregledom kod kod ginekologa mi je utvrđen cin III uradim biopsiju i kolposkopiju. danas mi nalaz dodje i pise mi ovo:
DG NEOPLASIA INTRAEPITHELIS GRADUS GRAVIS CERVICIS UTERI (CIN III).
Materijal od 4 komadića tkiva gdje tri predstavljaju uzorak cerviksa te su prva dva na dijelu površine vidi mjestimice deskamiran višeslojni epitel koji pokazuje porećaj sazrijevanja stratifikacije, hiperkromaziju i polimorfiju jezgara te pojedine mitoze od dvije trećine debljine. u trećem materijalu na površini se nalazi pravilan višeslojni pločasti pitel a četvrti materijal predstavlja komadić istmusa.
ginekolog mi prepisao samo VAGINALETE POLYGYAX I KONTROLA POSLIJE NOVE GODINE PONOVIĆE MI PAPA TEST.

AKO NEKO ZNA ISTA O OVOME MOLIM POMOĆ.
ZABRINUTA SAM JER NISAM RAĐALA JOŠ UDALA SE PRIJE 4 MJESECA. DALI OVO UTJEČE NA TRUDNOĆU.

POZDRAV

malena1978 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (13.12.2009 14:44:28)

sirenaedita, hvala ti što si svoje iskustvo podjelila sa nama....

ultracura, moj prijedlog ti je da odeš negdje još po mišljenje.... polygynax vaginalete su dobre, al kako kaže moja doktorica, jedini način da se liječi cin i hpv je odstranjivanje zaraženih ćelija

ja sam radila krioterapiju prije par dana i sad čekam da prodje tri mjeseca da bih znala jesmo li skinuli cin i kakav je status sa mojim hpv-om.

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (14.12.2009 16:48:19)

e cure evo mene opet:)

crna_lala ja sam aloju ipak gulila nozem jer nisam pronasla drugi nacin, ali to se brzo zavrsi ne stoji dugo na metalu da bi moglo poprimiti, a i ja sam dok sam gulila prala aloju i takodjer sam je isjekla na krupnije komade nisam je mljela,
nije opasnno zbog tolikog postotka alkohola jer u sastavu sa drugim tvarima alkohol je onda oko 40%,
u trecem intervalu se uzima tri puta dnevno velika kasika i ne pije se nego drzi u ustima sto duze moze pa tek zatim proguta i
super je ukusa, sretno

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (14.12.2009 18:13:39)

ultracura jako puno smo pisale na ovu temu pa procitaj prethodne postove da sada ne bih ponavljala, sta tvoj nalaz tacno znaci ne znam jer nisam ljekar, ali znam da CIN ne utice na trudnocu medjutim ti bi prvo trebala da rijesis CIN pa tek onda da razmisljas o trudnoci jer ti je to sada bitnije, CIN_ovi ne moraju znaciti nista preopasno medjutim moraju se blagovremeno izlijeciti (otkloniti ) preporucila bih ti da se posavjetujes sa jos nekim ljekarima ako ti tvoj dr.ne ulijeva povjerenje, ukratno nemoj se brinuti previse medjutim to rijesi i ako zelis mogu ti preporuciti svog ljekara jer kao sto mozes procitati ja sam radila LETZ konizaciju prije osam mjeseci i do sada je bilo sve hvala ALLAHU u redu, a nadam se da ce biti ako BOg da i dalje sve ok, sretno

safe -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.12.2009 11:17:30)

drage moje... ja kao nova evo i mene sa ovim problemom... vec godinama idem na sistematski i sve je u redu na PAPA i kolposkopiji. i ove godine je jsti slucaj bio. Sve OK, cak i bez terapije ikakve. idealno stanje. Ali prije mjesec otkrila sam neke izrasline na vanjskoj strani, odem kod ginica i on kaze kondilomi... mislila sam da cu umrijeti... Prvo pitanje odkud mi, onda kako,,, ako je PAPA OK i kolposkopija(radjeni u junu)... i uradim HPV nalaz. Kaze visokorizicna grupa. Ljudi sta da radim. Pijem B komplex, aloju, E vit.C vit. i kondilomi su se povukli, a gin.kaze da moze i od stresa. Obziorm da vec godinu gana zivim stresnim zivotom, problemi u porodici, ja i "suprug" pokusavam dobiti potomstvo,non stop problemi, moze li mi neko reci kako to PAPA i kolp.u junu, a sad HPV i to visokorizican. Smijemo li i dalje raditi na bebacu.
Pleaseeeeeeeeeee[sm=zmeden.gif]

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.12.2009 17:59:40)

Ako je sada sve u redu i nemas vise HPV mozes raditi na bebi, HPV ne ometa proces zaceca, medjutim treba se prvo njega (HPV_a) rijesiti, ali za svaki slucaj posavjetuj se sa dr. jer ja nisam ljekar pa ti ne mogu reci strucno misljenje.

Anoniman -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.12.2009 18:03:46)

E,ovako, moj slučaj:
Prvi pregled nakon poroda(da napomenem na ranijim pregledima sve bilo OK) UZ uredu, pregled vaginalono isto, kad PAPA pokaza CIN1 uzrokovan HPVom.
Terapija: trebala sam nabaviti kremu efudix i potom sam kod dr svake sedmice išla na tretman prvo mi je grlić mazao nekom tečnosti pa potom kremom i to sam radila pet puta. Pošto sam bila malo i prehladila se on mi preporuči da uzmem multivitamine 2xdnevno. Nakon tih pet tretmana korisitila deset dana vaginalete neo penotran 2x dnevno. Nakon sljedeće menstruacije uradila testove sve OK nigdje ničeg Bogu dragom hvala.
Za jačanje imuniteta nakon ultivitamina na prepuruku apotekarke uzela sam imunal kapi i popila 2 bočice.
Moje mišljanje je da ne treba toliko preparata odjednom piti, bolje na smjenu.

vesana -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.12.2009 21:06:45)

Ja sam nova na ovom forumu ali imam puno iskustva sa HPV-om jer sam zbog njega dvije godine protekle imala puno sranja! Puno papa testova, kolposkopija, pa biopsija, konizacija... Ako imaš HPV (a to se može dokazati jedino brisom na HPV) onda bi trebala napraviti HPV genotipizaciju da znaš koji tip HPV-a imaš( postoje visokorizični- uzrokuju rak grlića maternice i niskorizični-uzrokuju kondilome i razne promjene na maternici). HPV se ne može "izliječiti" jedino postoji mogučnost da ako je imunitet jači da ga organizam sam odbaci. U svakom slučaju kad budeš sigurna da imaš HPV ili ako već jesi, obavezno papa-test 1 put godišnje...

vesana -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.12.2009 21:22:16)

Moram nažalost i napomenuti da papa-test nije baš pouzdan test kod nas u HR pa vjerujem da je i u Bosni isti slučaj. Ja sam to saznala na vlastitom iskustvu. Kad je riječ o HPV-u:papa test+genotipizacija(PCR metodom)+kolposkopija i po potrebi biopsija. Mogu mislit kako ovo sad zvuči nekome tko to nije prošao ali nažalost to je tako. I da, tražite uvijek 2-3 različita mišljenja, često će biti različita jer je sve to još uvijek nedovoljno istraženo što se tiče struke, ali opet, dvije glave su pametnije nego jedna!

malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (26.12.2009 10:44:37)

Evo drage moje zenice i ja da se javim nakon duzeg vremena sa losim vjestima.
Papa test stigao cin2,cin3 sutra moram opet na kliniku sigurno biopsiju da uradim pa cu vidjeti sta dalje.
Ma ja sam se razocarala nakon svih tih preparata za jacanje imuniteta cin3.Vjerovatno ce mi predloziti konuzaciju odma[sm=smiley19.gif]

vesana -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (27.12.2009 19:35:09)

Ajd reci jesi testirana na HPV ? Da ne tražim stare postove!

malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (27.12.2009 23:08:08)

Jesam imam visokorizicni hpv virus koji mi je otkriven prije dvije godine u 3 mj trudnoce.

vesana -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (29.12.2009 5:33:45)

Ne mogu a da vas ne uputim na ovu stranicu koja daje objektivne informacije o HPV-u, ako se smatra reklamom neka admini maknu: http://www.anilas.net

A moja priča je prije par dana objavljena i u večernjem, evo članak ovdje: http://anilas.forumhr.com/gallery/Slikice/lanak-iz-Veernjeg-lista-pic_2.htm?full=true

ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (30.12.2009 13:19:29)

Drage moje evo da vam se javim sa novostima. Nakon 5 mjeseci ponovila sam papa test i nije mi pokazao cin (imala sam CIN1 i HPV visokog rizika). Papa mi nije u potpunosti uredan jer je nalaz pokazao prisutnost  abnormalnih stanica ali da su povezane sa upalom,te sam dobila vaginalete koje bi to trebale riješit. Svakako sam zadovoljna i evo da još jednom navedem što sam sve koristila ovih mjeseci.
Ispočetka sam pila aloe veru, potom sam popila tri kutije herbalife-ovih tableta za podizanje imuniteta Rose.ox koje su u potpunosti na pririodnoj bazi. Cijelo vrijeme sam uzimala jednom dnevno šumeću tabletu multivitamin i navečer bih povremeno popila bićerin rakije (po preporuci jednog starijeg doktora). Izbacila sam iz prehrane salame i sve konzervirano i nastojala sam jesti puno voća i povrća.
Uzimala sam i kratko veremna matičnu mliječ sa vitaminom C.
Nadam se da će nekom biti od pomoći moje iskustvo!
Malenagoga žao mi je zbog tvog nalaza [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Javi nam što je bilo. Nadam se da ćeš se i ti uskoro riješit ove beštije.
Vesana žao mi je zbog svega što si prošla. Sigurna sam da će knjižica koju pišeš biti od velike pomoći mnogim ženama!

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (30.12.2009 17:43:55)

Malenagoga zao mi je zbog losih vijesti medjutim ni to nije toliko strasno moras samo da pozitivno razmisljas, a CIN 2 na 3 se moze rijesiti konizacijom, ja bi ti preporucila ako mozes da radis LETZ konizaciju koja je potpuno bezbolna i odmah ides kuci, ali to moras provjeriti sa ljekarom jer svi ljecnici nece da rade LETZ kada je u pitanju CIN 3 mada se on i tada moze raditi, u svakom slucaju sterno i nemoj duhom da klones jer vidis koliko nas je sve to proslo pa ako Bog da i to ce biti jednoga dana iza tebe, puno srece pa se javi
P.S. LETZ konizacija ti ne bi smetala da kasnije dobijes bebe

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (30.12.2009 17:45:22)

ivana st je li se te herbalifove tablete zovu Roso.ox  mogu li se kupiti u apotekama i koliko kostaju?

ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (30.12.2009 20:07:50)

zovu se RoseOx i proizvodi ih Herbalife.Ja sam ih naručivala preko jedne gospođe koja se bavi prodajom njihovih proizvoda .Ne može ih se kupiti u ljekarni,ali imaš njihove internetske stranice samo utipkaj herbalife i naći ćeš. Tamo ima broj telefona preko kojeg možeš naručiti i pitati sve što zanima. Ako ti bude trebala pomoć da ih nabaviš pošalji mi pp. 

vesana -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (30.12.2009 21:58:58)

Razlog zašto ja nisam pristala na LETZ je slijedeći:
Od 1989 LLETZ (large loop excision of the transformation zone) postao je izbor za tretman cervikalne intraepitelne neoplazije u mnogim klinikama. Međutim ova metoda ima ograničenja, u tome da rubovi konusa tretirani LLETZ metodom ne mogu dati uvjerljiv histološki nalaz, zbog termalnih ozljeda u 5-30% uzorka. Nadalje, LLETZ se često uzima u nekoliko dijelova, što čini pato-histološki pregled nepotrebno teško.

Ili jednostavnije: rubovi konusa nakon zahvata su spaljeni a isto tako i rubovi ostranjenog tkiva, zato histološki nalaz nije pouzdan, a treba proći neko vrijeme da to spaljeno područje zacijeli da bi se ponovno radile neke pretrage i da se ne dobije lažno negativan nalaz!

malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (1.1.2010 13:22:55)

Hvala vam cure moje na podrsci,puno mi znaci i puno mi je lakse kad se s nekim ispricam,
ko me razumije.Ma da budem iskrena uopste nisam disciplinovana sto se tice uzimanja bilo koje terapije,
ja to uzimam jedno vrijeme i onda prestanem.Nakon onog pravljenog lijeka od aloje nisam nista uzimala,
znaci totalno sam prekinula a ni sama neznam zasto.A Sarisari sto se tice beba imam dvije tako da ne planiram jos
pa mi nije vazno hocu li moci zatrudniti posle.Ma neznam razmislit cu o letzu kad mi stigne nalaz biopsije,doktorica kaze ako bude cin 3 bolje hirurski zahvat,a nema se ni love,mada za zdravlje bi se mogao i kredit dici.Ljubim ja sve vas i hvala na podrsci CMOK!! I SRETNA NOVA GODINA SVIMA!!!

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (4.1.2010 13:50:07)

ivanast hvala na inf.pokusat cu nabaviti ako ne uspijem javim ti se hvala

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>