RE: HPV, Cin I II III i konizacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (5.9.2009 12:33:01)

Nema na cemu... Valjda sam ti dobro objasnila gdje je cvjecara, i meni je tako nekako bila sarisari objasnila i nasla sam odmah [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Imaju oni isto rasadnik u nedzaricima, rekla mi je ona teta da ima i tamo ta aloja, pa eto ako ti je to blize...

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (5.9.2009 12:39:55)

Ja sam prije desetak dana bila u toj cvjecari bas kupovala ovu aloju jer sam jednoj prijateljici pravila ovaj lijek i bilo je, pa se nadam da ces je naci, trebalo bi jer je uvijek imaju, nema na cemu cure moje drage samo vi pitajte sta vas zanima, sto znam pisem vam, sretno.

sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (6.9.2009 18:58:37)

Ja sam jos uvijek u fazi prikupljanja sastojaka, pa kad budem pravila taj lijek vjerovatno cu imati jos neikh pitanja, valjda necu biti puno dosadna :) hvala ti sarisari puno

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (6.9.2009 19:15:48)

E evo imam jedan novi recept koji je kazu stare zene za sve zenske bolesti, ja sam popila ovaj sa alojom i sada sam ovaj pokiselila pa cu njega da pijem jer tek za sest mjeseci mogu ponovo ovaj sa alojom tako mi barem dina rece, a novi recept je:

u 1/2 l rakije pokiseli se 40 cvjetova nevena i to stoji 40 dana, zatim se procjedi kroz gazu i doda 1 kg meda ( pravoga ), promjesa se ( drvenom kasikom sve ) i svako jutro uzima po jedna kasika, a moze i navec.

Nema na cemu sanela samo vi pitajte.

malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (6.9.2009 22:52:32)

Hvala za recept Sarisari probat cu ga ali dok zavrsim sa ovim.
Nisam ni ja prikupila sve sastojke, nemogu bas da stignem od djece
ali ovih dana cu imati sve.Nego malo me zbunilo ovo sto mi rece jedna kolegica
ova aloja se kupi u saksiji ili kako vec,to mi bas nije jasno ona mi rece da je ona u neđaricima kupovala u saksiji.

malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (6.9.2009 23:18:15)

Bezbroj puta sam procitala sve postove u vezi sa ovim hpv-om i cinovima
i zelim da se zahvalim djevojkama koje su napisale svoje recepte.
Kako sam mogla primjetiti Kovrđava je rekla da ima dobar recept ali ga nije napisala,
neznam iz kojeg  razloga[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (ako grijesim sorry)
Ja bih isto pomogla svakome ako bih vec znala neki dobar recept;neznam zasto to neka od nas ne bi uradila:
Sanela dali ti imas taj recept od kovrđave i dali ti je pomogao?

dinaa -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (7.9.2009 0:02:54)

Malenagoga,navela si da si radila biopsiju i kakav je bio nalaz,sta ti je dr.savjetovao poslije nalaza biopsije?
Ja sam isto tako poslije loseg nalaza papa testa isla na biopsiju i samo je potvrdjena dijagnoza i morala sam na hitnu konizaciju.
Ali meni nesto nikad nije bilo jasno pa nije ni sad,meni je dr.rekla da promjene na grlicu koje sam tada imala(CIN III-CIS)nisu povezane sa hpv virusom,nego sam ja imala ranicu na grlicu i usljed cestih upala doslo je do toga.Sad me zanima da li je CIN I,II,III iskljucivo povezan sa hpv virusom jer ja vise ne znam u sta da vjerujem,iako mi je hB u zadnjih cetiri godine nalaz papa testa uvijek uredan bez CIN-ova.

aamra -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (7.9.2009 8:24:37)

CIN-ovi nisu vezani iskljucivo za HPV virus. Moja mama je imala CIN II-III-CIS i radjena joj je radikalna histerektomija. Nije imala HPV. Znaci CIn-ovi se mogu javiti i bez HPV-a

malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (7.9.2009 9:55:27)

aamra je u pravu,ja na zalost pored cinova imam i hpv.
Kad sam radila biopsiju prije godinu dana pokazala mi je cin1.
Doktor kaze da to samo treba pratiti,kao taj cin pokazuje zbog hpv.
Kad sam prije 4 mjeseca radila bris za hpv i papa test pokazao je cin2,
i ja ovih dana trebam ici opet da ponovim biopsiju. 

ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (7.9.2009 11:40:48)

Hvala svim curama na odgovorima, a to je ono čega se bojim,povlačenje HPV-a može trajati godinama. Nisam pesimist ali ne očekujem da će papa test kojeg idem raditi za 20-ak dana pokazati da nema CIN-a i HPV-a, a meni se ne čeka na bebicu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Znam da ovo stanje ne utječe na trudnoću i bebu, ali je u [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image] tijelo osjetljivije i lako je doći sa CIN 1 do CIN3 pa ni sama ne znam što bih. Ja bih i riskirala za sebe ali mm nije oduševljen tom idejom da se izlažem tom riziku, a sve mi trudilice znamo koliko je jaka želja za [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]! Valjda ću bit pametnija kad dobijem nalaz papa testa.

sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (7.9.2009 23:55:53)

IZVORNA PORUKA: malenagoga

Bezbroj puta sam procitala sve postove u vezi sa ovim hpv-om i cinovima
i zelim da se zahvalim djevojkama koje su napisale svoje recepte.
Kako sam mogla primjetiti Kovrđava je rekla da ima dobar recept ali ga nije napisala,
neznam iz kojeg  razloga[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  (ako grijesim sorry)
Ja bih isto pomogla svakome ako bih vec znala neki dobar recept;neznam zasto to neka od nas ne bi uradila:
Sanela dali ti imas taj recept od kovrđave i dali ti je pomogao?

Mislim da kovrdjava nije mislila ni na kakav konkretan recept koji se pravi protiv hpv-a, bar ja tako mislim, da je imala neki konkretan recept sigurno bi ga podijelila s nama ali ona je meni mnogo pomogla cim sam saznala da imam hpv, rekla mi je za vitamine koje je koristila i ishranu jer ona je saznala da ima hpv u sedmom ili osmom mjesecu trudnoce ne sjecam se tacno, i pila je te vitamine koje sam i ja bila uzela i povukao joj se hpv tj dovela ga je valjda u stanje mirovanja... Eto to je to sto ja znam...

malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 0:26:28)

hvala Sanela[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 12:09:59)

Nema na cemu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 12:59:54)

Mislim da nema razloga da neko ako ima neki recept ne napise, ja zaista sve sto znam pisem i mozda sam vam moje hanume nekada i dosadna, samo da potvrdim da CIN_ovi ne moraju biti uzrokovani HPV_om, nego i mnogim drugim starima, samo eto kod nas dosta kako vidim uzrok je HPV jer u posljednje vrijeme je taj virus jako prisutan i neka istrazivanja pokazuju da cak 70-90% ljudi ( muskaraca i zena ) je njime zarazena samo sto kod mnogih ne izaziva promjene te tako ni ne znaju da ga imaju.
Ne bih zeljela da me neko pogresno shvati, ali ivana st napisa da HPV moze napredovati u trdnoci radi osjetljivosti organizma pa bas zbog toga sam ja vec prethodno pisala da je po mome misljenju bolje uraditi LETZ konizaciju pa tek onda raditi na bebi, mislim da vam je to mnogo sigurnij put nego povlacenje HPV u tom slucaju mu se nikada ne zna kada ce se aktivirati jer se on ne moze skroz izlijeciti, a poslije LETZ_a on je uklonjen i znaci da bi se ponovo pojavio mora se nedo Bog doci u dodir s njim.

ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 13:37:06)

Sarisari pitati ću svog ginekologa za tu LETZ konizaciju pa budem vidjela što će mi reći ,jer ipak smo mi svi slučaj za sebe i ne odgovara svakom ista terapija ,i  hvala za informaciju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Jer čini mi se da ovim vitaminima i aloe verom taj proces izlječenja može potrajati i par godina, a meni se zaista ne čeka toliko na bebicu. Ma učinila bih sve samo da se što prije riješim tog virusa i da dobijemo  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]!

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:13:13)

Naravno da ne odgovara svakome isto, provjeri pa vidi i odluci, ja samo pisem svoje iskustvo, hvala Bogu do sada je sve u redu poslije tog zahvata, a nadam se da ce ako Bog da i dalje da bude ok jer lijecnici kazu da su prezadovoljni ovim sto je uradjeno i sto je do sada, znam kolika ti je zelja da dobijes bebu i zato ovo i pisem, ali naravno svako zna svoje, a sa dizanjem imuniteta to zaista kazu da jako dugo traje, za LETZ se dobro raspitaj, predpostavljam da se radi i u Hrvatskoj kod nas se tek u posljednje vrijeme poceo raditi, a imas dosta informacija na googlu pa procitaj i ja sam dosta pretrazivala prije nego sam se odlucila, a u svakom slucaju nije ti ni Sarajevo daleko uvijek to mozes ovdje uraditi svakako se to radi privatno.

kovrdjava -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:18:17)

Tu sam sada pa me pitaj šta želiš,jer ja sam svoj HPV izlječila (zalječila mislim) pomogla sam Saneli,pa cu pomoci kome god treba.
Jer kod mene je bio visokorizični HPV,slobodno pitaj šta te interesuje..

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:20:19)

hmmm, ne znam je li se ovo donosi na mene, ali ja te nisam imala nista pitati.

kovrdjava -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:23:41)

Ja sam svoj HPV otkrila u 8 mjesecu trudnoće,jer mi je imunitet opao jako (samo sam dobila 7kg za čitavu trudnoću)bio mi je visokorizični i kad sam se porodila ja sam u roku 2 mjeseca digla imunitet sa svojim vitaminima i hvala Bogu evo skoro 3 godine mi se uopće nije pojavio!!!

Vrlo rado bih ubacila slike vitamina al neznam kako se stavljaju,pa da vidite takozvani moj recep,Saneli sam također rekla šta da pije i da radi i eto kod nje hval bogu sad ga nema..

sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:27:00)

E hajde ne moras ubacivati sliku napisi kako se zovu to je dovoljno pa ko bude zelio neka kupi sebi, thx.

ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:32:20)

Sari evi sam malo tražila po internetu i radi se i u Splitu taj postupak, u ptivatnoj klinici koja se nalazi u kvartu do mog. Ti si imala CIN2 a to je malo agresivna metoda za CIN1, bar sam tako čitala, a moguće komplikacije su teže otvaranje kod poroda ili prerani porod ili mogućnost spontanog ako se ranije trudnica počme otvarat pa se baš ne preporuča ako nije nužno, tako bar piše.Pitat ću svog gin. što misli o tome, a što su tebi rekli glede tih mogućih posljedica?

kovrdjava -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:37:31)

Ja kad sam otkrila HPV,doktori nisu bili toliko upućeni. Jer mi je doktor moj na klinici rekao da kupim ALDARA kremu pa ce on meni nju nanositi u grlić.
I ja je nisam našla kod nas nego u LONDONU i košta 250KM,ali sam vidjela da se ona isključivo koristi za skidanje bradavica koje se pojave u vagini i van je,znači samo se smiju bradavice mazati,jer ih krema ta prži,nikako zdravo tkivo.

Onda ja fino sjedem za računar i bukvalno sve pročitam oko HPV-a.
I onda ja sama sebi odredim terapiju.

Poručim iza Amerike

Vitamin C 1000mg i pijem 3x1
Viactiv Vitamins D and K 3x1
Viactiv Multi-vitamin 3x1
Viactiv calcium 3x1

i što više sviježeg voća i povrća...

ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:51:47)

Kako sam pila više tih tabletica sa vitaminima i folnom kiselinom, malo me štufalo  i nedavno sam pronašla napitak od Jamnice (pro sport-izotonik) sa okusom limuna i grejpa, a sadrži vitamine C,E, niacin, folnu kiselinu, cink,kalcij,magnezij... S time da jedna boca sadrži RDA i veći od 100% za vitamine. Zadnjih dana sam se ostavila svega drugog i sad pijem oko pola litre ovog soka dnevno i nadam se da će biti od pomoći.Ako ništa bar je dobro za promjenu jer sam se zasitila ovih tabletica. 

ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:57:51)

Evo i jedan savjet jednog ginekologa sa kojim sam nedavno razgovarala, rekao je da je dobro svaku večer popiti jedan mali bićerin  rakije prije spavanja i da svi to radimo da bi nam svima imunitet bio puno bolji. Rakiju baš ne volim ali kad mi se da, popijem malo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Kovrdjava pijem sve ovo što si navela, pa možda i kod mene ovaj nalaz bude dobar aBd.

kovrdjava -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 14:59:29)

kako se slika ubacuje????

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>