RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 15:21:10)

A eto ja nisam radila jedno sa drugim,sad ne znam. malena sta ima kod tebe,nema te na forumu,desava li se sta? [sm=smiley1.gif]

malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 15:22:35)

Pepika,nista konkretno,jos pauziram pa na proljece planiram u postupak aBd,[sm=smiley1.gif]

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 15:30:00)

super [sm=bravo.gif] sretno,jel kod Balica?

malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 15:32:48)

Jos sam u fazi razmisljanja gdje cu,ali 80% da cu kod Balica.

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.1.2013 15:46:48)

MaJa, dobro nam dosla, nadam se da ces i ti uskoro biti jedna sretna prica ordinacije Balic [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nisam ti sigurna, ali misilm da ti taj OGTT koji si uradila nije validan ako nije radjen zajedno sa IRI, znaci u isto vrijeme. ali ne sikiraj se, samo ponovo otidji po uputnicu i kad odes na Gradinu da ti izvade krv za IRI, napomeni da hoces da ti dio stave u male epruvetice za OGTT. oni ti krv za OGTT i IRI vade na 0', onda popijes seces, i onda opet vadis na 30', 60', 120'. znaci, ne ide dodatna kolicina krvi za OGTT, ali moras imat posebnu uputnicu i ti odnijeti u Dom Zdravlja.

a sto se tice hormona, nije ni to nikakva velika kolicina krvi, i ja sam prezivila, a najgora sam i uvijek padam u nesvijest kad mi vade krv, tako da se ne sikiraj. ja doduse nisam radila sve odjednom. ako moras raditi one standardne hormone, to je onda samo jedna dodatna epruvetica taj dan. sretno u svakom slucaju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
a ne cudi me nimalo tvoje iskustvo sa drugim ljekarima, a posebno doticnom doktoricom koju sam odmah prepoznala po tvojoj prici, i sama sam nazalost imala takvo iskustvo, samo sam na nasu srecu odmah poslije godinu dana naletila na dr Delu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

malenaze, tebi jedno posebno veliko SRETNO [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] ako Bog da da budes proljetna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2013 0:38:05)

AAvalon,mila moja hvala ti[sm=smiley1.gif]Danas sam bila u Tz,tj,juce posto je je vec prosla ponoc,kod doktorice.Dogovorile smo da uradimo dobru pripremu za postupak.Dobila sam da pijem dobri stari Primolut,da pokrenem ovaj svoj blesavi ciklus,pa poslije vjestice na kontrolu.Nije bas zadovoljna endom i rekla je da cu mozda morati ponoviti histero,ali nije sigurna jos.Tako da nece da zuri sa postupkom,nego da polako se pripremam,pa dalje je u Bozijim rukama.Pusa mojim curama[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

napolitanka -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2013 1:03:38)

malena[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]prije svega dobrodosla u klub primolut nor- ki, a s obzirom da i ja radim na remontu endometrija, ima da ga sredimo da bude ko beba, a onda u akcije[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]u dobrim smo rukama, i ja vjerujem u konkretne rezultate[sm=bravo.gif] i za tebe i za mene [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2013 9:14:09)

IZVORNA PORUKA: AAvalon

Draga AAvalon, hvala ti puno za podrsku.
Nakon toliko ispricanih prica od dr. Balic, nakon toliko uspijesno postignutih trudnoca ja se iskreno nadam da sam nakon 3 i pol godine lutanja nasla pravu osobu.

O doticnoj doktorici mogu samo reci nista. Bice dovoljno.
Sto moj muz rece, kada nam je polemisala o vantjelesnoj, kao u crticima sto lete pticice oko glave, njoj leti novac. [sm=smiley36.gif]
Kako god, sve ce jednog dana izaci na vidjelo, ako vec uveliko i nije.

Nego, vezano za OGTT i ostalo, kada mi je dr. Devleta napisala sta sve treba da uradim nije mi naglasavala da zajedno moram raditi OGTT i insulunemiju - osim sto je rekla ovo uradis u DZ, ovo na Gradini.
I tako, odem ja do mog porodicnog, on mi napise dvije uputnice - jednu za OGTT u DZ, a hormone i insulunemiju stavi zajedno na drugu uputnicu i kaze ovo ces zajedno uraditi na Gradini na Nuklearnoj.

I tako, ja naredni dan odem u DZ da radim OGTT pitaju imam li nalaz secera u krvi - posto nisam imala rekli mi da prvo to odradim i ako mi bude ispod 10 da dodem u subotu raditi OGTT jer samo subotom rade taj nalaz. Secer mi je bio 4,6 i ja u subotu dodem, uradim OGTT na 0' i na 120'. I to je to.

Eh sad ne znam..[sm=zmeden.gif]
Moja prijateljica je radila isto tako na ovaj nacin.
Samo sto ja nju nisam bas razumila jel radila hormone i insul. za isti dan, ali znam da mi je rekla da su joj, haman, za ins. uzimali krv 4 puta tokom dana! Zadnji put je bio oko 3,4. Ma da ona nije sta pobrkala?!?!
[sm=smiley1.gif]

malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2013 10:21:04)

Napoooooooooo[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif],koliko placas primolut?Ovde je 15 km[sm=zmeden.gif].Ako imas j.eftiniju soluciju da mi poneses,platicu ti nutella kup[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2013 10:27:21)

Ma_Ja,vec sam pisala za taj OGTT i IRI,ja koliko znam da treba to dvoje uraditi isti dan,zbog uporedjivanja ta dva nalaza.Kod nas u Ze,se samo Ogtt moze uraditi u DZ,ali tu takodje ne rade inzulin.Onda sam ja trazila u porodicnoj da mi da veliku uputnicu na kojoj pise ogtt sa iri i tad sam radila u bolnici u centralnoj labaratoriji.Posto nismo isti kanton ne znam kako je kod vas,ali da te vise ne zbunjujemo nazovi doktoricu i pitaj.Sretno ti u svakom slucaju[sm=smiley1.gif]

napolitanka -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2013 12:49:15)

IZVORNA PORUKA: malena ze

Napoooooooooo[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif],koliko placas primolut?Ovde je 15 km[sm=zmeden.gif].Ako imas j.eftiniju soluciju da mi poneses,platicu ti nutella kup[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

malenaze ja prvu kutiju kupila u tuzli ako nije bila 16,5[sm=smiley13.gif] ako ovdje nadjem jeftinije javim ti u svakom slučaju[sm=smiley1.gif]pa vrijedi nutela cupa[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.1.2013 15:40:22)

Primolut 14,20 km,kupila sam.[sm=smiley1.gif]

sani@neri -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.1.2013 19:43:48)

Pozdrav cure,ako nekome bude trebala femara tablete neka se javi našla sam po 76 km tablu od 10 tableta a inače su 100 KM[sm=bravo.gif]

Vedica -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.1.2013 9:21:29)

Samo da prijavimo ishod nase inseminacije [sm=smiley1.gif]

U ponedjeljak, 14.1. na svijet je dosla nasa zvjezdica od 3500g, uspjeh dr.Dele i ordinacije Balic.

Osjecaj da nakon 6 godina cekanja drzimo svoju curu u rukama je neopisiv [sm=love.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.1.2013 11:20:36)

Cestitaaaaaaaaaaaaaaaam! Neka je ziva i zdrava, i da vam donese mnogo radosti i veselja. Mnogo je lijepo procitati ovako divnu vijest, a pogotovo kada je uspjelo kod dr.Balic, nadam se da ce i meni tako uskoro! [sm=bravo.gif]

Mozes li mi reci u cemu je bio problem, pa ste isli na inseminaciju? Je li vam bila prva ins.? Ljubi curicu![sm=duda.gif]

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.1.2013 11:38:29)

Vedice i ja cestitam da je zdrava i ziva,i mene kao i witch interesuje sta je bio vas problem posto i ja imam namjeru ici kod Balica u proljece..

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.1.2013 11:57:27)

sreca27 dok cekamo [sm=smiley1.gif] u cemu je problem kod tebe? Jesi li vec bila kod Balica? [sm=bravo.gif]

sreca 27 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.1.2013 13:01:07)

witch kod mene ti je ovakva situacija u martu ce biti pune tri godine kako pokusavamo dobiti bebicu,1-1,5 dana nismo se bas nesto posebno opterecivali niti isli dr,poslije smo otisli dr,pregledom kod mene je sve bilo uredu,dao nam da mm uradi spermiogram a ja nalaze hormona(prolaktin,testosteron.lh.fsh)kod muza nalaz dobar kod mene prolaktin povisen ured pa duplo od gornje granice ostali nalazi uredu,moj dr.mi propisuje svaki dan 2x1/2 tablete bromokriptina kao da bi regulisali prolaktin posto on utice na ovulaciju,poslije 3 mjeseca isla na folikulometriju da prati rast i pucanje folikula,sve to uredu normalno se razvijaju pucaju,dva mjeseca dobila po 2 stoperice da budemo sigurni da folikuli puknu moj dr,ubijedjen da je to to da se doci do [sm=nosecka.gif] cak mi daje i folacin i da dodjem 7 dan kasnjenja[sm=hudicek1.gif],medjutim nista se ne desava,onda dr.kaze ovo je sve uredu jedino jos da provjerimo prohodnost jajovoda.i to uradim bilo je zacepljenja i to je otklonjeno,to je sve sto je moj dr,mogao odraditi,kaze s medicinske strane je sada sve uredu,ako ne dodje u narednih 6 mjeseci do [sm=nosecka.gif] da se obratim specijalistima za sterilitet,pa sada jos uvijek cekam hoce li sta biti ako ne idem Balicima...ja oduzih pravo...a kod tebe sta je problem...???

malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.1.2013 18:17:17)

Vediceee,iskrene cestitke,neka vam je ziva,zdrava i vesela cura[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Id@@@ -> RE: Dr. Balić - Tuzla (19.1.2013 11:48:48)

zdravo cure mene zanima dr Suade Tinjic jeli koja od vas radila kod nje van tjelesnu oplonju i kakva je ona ima li uspjeha kod nje jer ja upravo kod nje trebam da radim van tjelesnu oplodnju onako oni su mi svi ok pogotovo dr samo sto neznam ima li uspjeha. pa bi molila ako ima ko da mi kaze sta

malena ze -> RE: Dr. Suada Tinjic - Tuzla (19.1.2013 18:11:32)

Vecina cura na forumu nema bas lijepo misljenje o doticnoj doktorici..........

kevser -> RE: Dr. Balić - Tuzla (20.1.2013 13:35:16)

[sm=smiley1.gif] Draga Vedice,od srca vam čestitam dobitak kćeri, a dr Balić još jedan uspjeh u njenom humanom radu sa nama. Neka vam je cura živa,zdrava,hairli i vesela, a i vi sa njom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja sutra, ako Bog da idem na kontrolu,trebala bi da bude finalna, jer ćemo se dogovoriti o porodu[sm=smiley36.gif], a ja sam već 10 dana u 9.mjesecu [sm=smiley1.gif] One koje nisu čitale ranije postove,samo da upoznam da je trudnoća iz prve inseminacije Vjerujte u Božiju milost i znanju naše drage dr [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]Javljam šta je bilo na kontroli .Svima želim mnogo uspjeha i sreće, te da bude što više [sm=nosecka.gif] i [sm=duda.gif] u ovoj godini

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.1.2013 11:37:02)

kevser draga zar vec 9 mj [sm=bravo.gif] Kako vrijeme prolazi. Sretno i javi nam se sa lijepim vijestima [sm=smiley27.gif]

kevser -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.1.2013 17:55:58)

Hvala draga Pepika [sm=smiley1.gif] jeste, Boga mi evo već 9. mjesec polako "curi"[sm=bravo.gif]
Danas sam bila kod dr Devlete.Smatra da je sve OK i pošto je stanje OK,po pokazateljima bi se trebale vidjeti opet za 9-10 dana,pa onda uput u bolnicu iza vikenda [sm=smiley36.gif] Momak,masAllah napreduje i za sada je sve OK.Težimo već tačno 3 kg i 1 g [sm=smiley36.gif] Srećno svima i želim vam svako dobro, isto kao što sam poželjela i samoj sebi.Da vam sve proteče u najboljem redu i da svi javimo lijepe vijesti o rođenju novih [sm=duda.gif] Ljubim sve naše hrabre cure na forumu

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.1.2013 18:58:47)

Pozz cure moje

Samo da vam i ovdje napišem da sam rodila sinčinu svog (ANĐELA MAMINOG) iz prvog pokušaja IVF-a drage moje doktorice Balić.Nikada nemote odustati,i imajte vjeru u Boga.Ljubim vas sve

Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sljedeća stranica >   >>