RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

kevser -> RE: Dr. Balić - Tuzla (21.11.2012 7:53:32)

Opet u definiciji bračnog steriliteta, fali dio " u trajanju od 2 godine"[sm=zmeden.gif]
Danas nismo OK,ili ja ili moja tastatura [sm=jezicek.gif] Sorry svima [sm=jezicek.gif]

pahuljica85 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (23.11.2012 23:05:14)

Drage moje ja danas krenula sa klomifenima , ima li jos koja da ide ovaj mjesec na IUI kod Balica?? To bi nama bila aBd prva IUI i sva sam nesto [sm=zmeden.gif]

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (24.11.2012 14:39:25)

Ima li neko da je mozda imao spontani, pa da je radio analize kod dr. Balic? Imala sam spontani u 6. nedjelji, pa planiram kod dr. Balic na pretrage, pa me zanima zna li neko sta se sve radi?

dajanab -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.11.2012 19:51:23)

zdravo svim zenicama na ovom forumu... naime ja nemam bas takav vas problem. no ja sam imala pre dve godine 2 uzastopna spontana pobacaja, a ove godine tj. pre mjesec dana imala sam porodaj koji nije se zavrsio sretno... naime rodenjem mrtvog djeteta.. a onda sam radila obdukciju gdje je receno da je djete zahvatila eventualna majcina akutna infekcija, jer nisu dobili pupcanu vrpcu da znaju tacno. pitanje koje bih postavila jeste odlazak kod dr.balića dal da odem. jer cula sam da ima i dr.koji radi u doboju a dolazi iz beograda pan medica. pa gdje da odem da vadim sve nalaze.. molim odgovor..

witch -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.11.2012 20:06:26)

Zao mi je sto ti se to desilo, drzi se! Sto se tice Balica, mislim da su oni stvarno strucnjaci, bar ja imam pozitivno iskustvo s njima, i opet cu da idem kod njih. Pregled ti je 50KM, tako da mozes otici cisto na konsultacije, pa vidi sta ce ti reci, i je li ti odgovaraju.

magistra -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.11.2012 20:07:02)

Pozdrav, već neko vrijeme vas čitam i odlučih da se pridružim. Čitajući ovdje i odlučila sma se promijeniti dr i otići kod dr Dele. Mislim da je suvišno reći da sam oduševljena! Moji tj naši pokušaji da dobijemo dijete traju oko godinu dana, tako da sam se odlučila baciti u akciju. Dr Dela je odmah posumnjala na problem sa cervixom jer imam bol iza stidne kosti i godinama niko nije znao šta je u pitanju i ubjedjivali su me da je sve ok i da je to od pms-a. Ona je dijagnosticirala ektopiju grlića i bila sam kod nje na krioterapji. Trenutno čekam da prodje potrebano vrijeme od 6-8 sedmica pa idem na kontrolu. Uradila sam hormonski status, mislim da je manje više sve ok, samo me zanima ako neko zna koliko košta TVL kod dr? jer ću možda trebati da je uradim.

dajanab -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.11.2012 21:01:42)

nije mi bitna cjena,, samo me zanima koliko je poliklinika balić dobra.. il pan medica za koju sam cula da dr.koji dolazi iz beograda.. i kod njega se rade isto nalazi

uplasena22 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2012 10:30:11)

dajanab Hoću da ti pomognem kod odluke između Panmedik ili Dr. Balić, jer sam išla u obe ordinacije.
Što se tiče Panmedik-a i doktora Vasiljevića koji dolazi iz BG, mogu ti reći da je veliki stručnjak, odličan i posvećen doktor, jedina otežavajuća okolnost je što on dolazi jednom sedmično u Panmedik a ponekad i duže, pa možda malo izgubiš na vremenu, a i malo je nezgodno, baš zbog toga što nije uvijek dostupan. Još jedna stvar koje me iritirala u toj ordinaciji ( zbog toga sam i otišla kod dr Dele), je doktorica koja radi u ordinaciji Panmedik, i koja je takoreći prva ruka doktoru, je jako površna, gruba i novac je prioritet...nju ne preporučujem, ali mislim da je nećeš moći mimoići ako odeš tamo, što je šteta, jer doktor je stvarno odličan.
Što se tiče ordinacije Balić i doktorice Dele, nemam baš mnogo iskustva, bila sam par puta, mogu samo reći da je jako ljubazna i da sam otišla baš zbog toga što sam čula dosta pozitivnih iskustava.
Možda ti nisam baš pomogla u odluci, al' ti je bar sad možda malo ''slika jasnija''.
Srećno!

Leva -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.11.2012 11:40:17)

Drage moje, treba nam par iz Sarajeva koji je uspio dobiti dijete uz pomoc vantjelesne oplodnje a koji je voljan govoriti pred kamerama za tv SA. Svi moji javni nastupi kao i ovaj trebali bi skrenuti paznju javnosti na znacaj donosenja zakona o Medicinski potpomognutoj oplodnji kao i usvajanja odluke o besplatnim postupcima. Javite se sto prije dok je prica jos aktuelna.

NANA 2 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.12.2012 14:53:29)

Ja sam nova na ovom forumu, prvo da vas sve pozdravim i zazelim mnogo srece. Imam ja imam problem koji nije mi bas jasan, radila sam 2 puta vantjelesnu al nije uspijelo. Sada pijem Siofor a muz ima asthenozo.

Amelaa RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.12.2012 15:18:19)

Prenos postova s duple teme

IZVORNA PORUKA: aida987

drage moje...tek sam se uclanila....vidjela sam da mnoge od vas idu kod dr.balica tako da sam i ja odlucila otici...nista mi nije rekao sto ne znam...trebam uraditi neke dodatne nalaze kao sto su hormni, torch, briseve i papa pa cmo vidjeti...iskreno se nadam da cu uskoro imati svoju bebicu u rukama nakon 2,5 godine cekanja...

IZVORNA PORUKA: witch

Dobro dosla i sto prije se javila sa lijepim vijestima. Uradi te nalaze, pa vidi sta ce biti, nadam se da ces biti zadovoljna dr. Balicem, ja njega ne znam, ali sam isla kod doktorice, divna je, i cula sam sve pohvale za njihovu ordinaciju. Imate li neki konkretan problem? Izvini ako sam direktna. Zelim ti sve najbolje! [sm=bravo.gif]

sani@neri -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.12.2012 20:34:48)

Draga Dajana Sandra je drago mi je što si se uključila u forum i želim ti sreću da dođeš do cilja Pusaaaaaaaaaaaa

dajanab -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.12.2012 18:52:10)

draga sandric.. nadam se i ja tome .. a takode molim se za tebe da kod tebe to uspije.. i da konacno imamo cemu da se radujemo kad dodemo kuci...... pusa

dajanab -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.12.2012 14:30:50)

jutros sam imala katastrofa dan. prvo sam otisla svom dr. u dispanzer gdje sam trazila mu uputnice za vadenje nalaza .. koje mi je i dao. otisla u bolnicu i uradila torch, a za opšti bris vagine i cerviksa na sve vrste bakterija , bris na Klamidiju , bris na Mikoplazmu i Ureaplazmu nisu imale uopce.. a dok sam do njih dosla trebala sam obici tri saltera.. niko ne zna a jos i nemaju. privatnici takode. dal to ima i dal to rade u tuzli kod dr.balića.. pozz svima

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 9:39:53)

Vec duuugo, duugo pratim temu o dr. Balicima, i evo napokon nesto da napisem.

Nakon oko 3,5 godine braka i toliko lutanja od ovog do onog ginekologa, razocarenja u rad ovog ili onog dr., pohlepnosti za novcem - pacijent je sasvim nebitan [sm=smiley5.gif], odlucim otici Balicima prosli mjesec.
Sama prica dr. Devlete dala mi je krila, nadu.
Moj predposljednji dr. mi je nakon HSGa rekao da vise ne zna sta bi mi uradio i da je jedino ostalo da cekam - terapiju mi nikad nikakvu nije dao.
A o posljednjoj dr. bolje da i ne pisem. Onako usput mi je rekla da nismo kompatibilni muz i ja, tj. njegovi spermatozoidi sa mojim jajnim celijama. Nalazi nam uredni, sve ok, hvala Bogu, i u odnosu na to ona mi je tako hladno saopstila tu vijest, kao i to da ne brinem, uradice mi vantjelesnu...
Napominjem da nikad nijednu terapiju nisam koristila!

Dr. Devleta je ostala zapanjena sa svim dozivljajima [sm=smiley24.gif] kroj koje smo prosli - sto u odnosu na nalaze, sto u odnosu na nase godine, sto u odnosu na to da je vantjelesna zadnja stanica, a mi do sad nismo bili ni na jednoj. [sm=smiley1.gif]

Posto nisam nikad do sad radila hormone, nijedan od mojih famoznih dr. kod kojih sam bila nikad mi nisu rekli da to treba da uradim - htjela sam na svoju ruku da ih radim, ali nije mi se dalo, rekla mi je da nakon mjesecnice koju bi trebala dobiti 12.1. uradim taj nalaz (od 2. do 5. dana), kao i OGTT i insulinemiju.
OGTT kao i nalaz secera u krvi vec uradeni. Nalazi uredani, hvala Bogu.
Sad cekam 12.01. pa cemo da vidimo. [sm=smiley1.gif]

Uh bas se ja raspisah. [sm=smiley9.gif]

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 11:31:23)

Draga Ma-ja [sm=smiley1.gif] dobro dosla. Sad si u pravim rukama kod dr. Devlete,ona je takodje i moja dr. i jako sam zadovoljna. I mi smo nakon 3 godine lutanja i pogresni dijagnoza stigli do nje i uz njenu pomoc i Boziju ja se nadam da cemo doci i do bebice. U sigurnim si rukama sad,samo hrabro i sto prije aBd ugledas [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] sto ti od srca zelim.

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 12:27:05)

Hvala pepika!
[sm=smiley1.gif]

Ja jedva cekam na nas naredni susret koji bi se trebao desiti nakon nalaza koji su mi preostali da ih uradim iako mislim da ce to da potraje [sm=smiley13.gif]...mislim da se na nalaz hormona ceka oko 20ak dana, a za insulinemiju bas i ne znam - s tim da bi sve to trebala da radim izmedu 14. i 16. januara.

Ali sve u svemu, nikad se nisam ovoliko radovala nekom doktoru kao sada dr. Devleti! [sm=smiley4.gif]

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 13:27:33)

Vjerujem ti,draga je skroz. A sta to toliko cekas 20 dana [sm=zmeden.gif] kod nas nalazi budu odma sutra dan. U svakom slucaju sretno i da nalazi budu ok [sm=bravo.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 13:58:14)

Nalaze cu raditi na Gradini, u suprotnom sve bi me to kostalo oko 700KM (svi hormoni koji se mogu uradti osim zadnjih+insulinemija).
E sad, ne znam gdje si ti to radila. Mozda se nesto i promijenilo, pa budu odmah gotovi. [sm=smiley1.gif]

Da li mozda znas to da kad se rade hormoni da li isti dan rade insulinemiju ili je to nesto naknadno?
Cula sam da za insulinemiju treba dati krv 4 puta u poprilicno velikim vremenskim razmcima u toku jednog dana..a da za sve te hormone ti pune neke tri male epruvete krvi - odjednom! [sm=smiley29.gif]
Ama da to mene neko nije prepao? [sm=smiley24.gif][sm=smiley22.gif][sm=smiley2.gif]

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 14:18:36)

Ja sam radila sve te nalaze u Zenickoj bolnici. Inzulinemiju su meni vadili cini mi se 4 ili 5 puta iz vene svaki pola sata. Znaci iz prvog vadjenja ti mogu odma izvadit krv i za ostale hormone. Vidi sa njima,ja sam doduse radile hormone od 2-5 dc,a inzulinemui sam radila naknadno. Nesmijes nista ni jest ni pit,oni ce ti dati glukozu da popijes i onda vadis krv svaki pola sata. Jest nezgodno al izdrzi se. I OGTT se vadi iz prsta isto tako 5 puta cini mi se svaki pola sata [sm=smiley13.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 14:31:09)

Vidis, kod nas je sve suprotno. [sm=smiley24.gif]
OGTT sam radila prije 10ak dana i kod nas ti prvo izvade krv iz vene pa onda popijes 100gr. secera istopljenog u cca 2dcl vode, pa onda cekas 2 sata. Ne smijes se previse kretati, bilo sta jesti, piti, zapaliti [sm=smiley1.gif], nista!
I poslije 2 sata ti izvade opet krv iz vene i to je to.
S tim da moras uradi i nalaz secera u krvi. Ne isti dan, vec sa tim nalazom dolazis raditi OGTT.

Sve su prilike da cu morati da nazovem da pitam kako se hormoni i insulunemija rade. [sm=smiley36.gif]
Ja kada trebam vaditi krv prvo sto kazem kad sjednem na stolicu i dam i ruku - bojim se! [sm=smiley1.gif][sm=smiley23.gif]

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 14:38:14)

Ja kolko sam puta do sad izvadila krv,vise sam navikla. A inace se bojim krvi,bolnica,bolseni ljudi sve sto je vezano uz to. I dan danas kad vadim krv nikad ne gledam,uvijek se okrenem,jer sam jednom kad sam gledala pala unesvjest,bas sam slabic [sm=smiley13.gif]

Ma_Ja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 14:50:36)

Nisi sama slabic.
I ja sam. Padala sam u nesvjest zbog krvi. Ali tada su mi ustanovili nisko zeljezo i to je valjda zbog toga bilo. [sm=smiley1.gif]
Kolko si ti kod Balica? I do koje si faze dosla? [sm=smiley1.gif]

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 15:11:55)

Evo godina,odradila i hsg i histeroskopiju,sredila hormone,jedna neuspjela inseminacija iza nas,eto to je to ukratko i idemo u daljnje borbe aBd,sad trenutno odmaramo [sm=smiley1.gif]

malena ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.1.2013 15:15:04)

Ma_Ja,OGTT i inzulinemija se rade zajedno,jer se ta dva nalaza uporedjuju da bi se dobila prava slika.Bar sam ja tako radila,jer jedno bez drugog ne ide.U svakom slucaju sretno[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>