RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

srce1 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.9.2012 14:59:43)

imali neko recept za bolji spermigram pozdrav

srce1 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.9.2012 15:02:07)

i ako mi neko moze da objasni sta na nalazu za spermigram znaci laksa ota posto sam nova ovdje ali pratim vas vec duze vrijeme molim odggg

maxus svratila -> RE: Dr. Balić - Tuzla (8.9.2012 17:21:16)

srce ja ti nebih znala reci nista o tome.
Jel se lijecis kod Balica, sta su ti rekli, jesil ti radila pregelde.
Imas temu http://www.ringeraja.ba/forum/m_1396316/mpage_6/tm.htm

pa dodji na tu temu, tu mi zenice razmijenjujemo iskustva......cekamo te.......

srce1 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (11.9.2012 23:27:01)

bila sam kod balica i radila jednu inseminaciju i nije uspjela ali nikad nije mi muz isao urologu samnom je sve ok zdrava ko drjen ali kod njeg mi spermigram nije dobar pa kontam da odem i urologu da cujem i njegovo misljenje zbunjena sam skroz neznam sta da radim

maxus svratila -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.9.2012 8:15:24)

Pa sta BAlici kazu.
I ja idem kod njih, kod koga si ti, jesil kod doktorice ili doktora?
Odite i urologu, jer ipak je on strucniji, samo nemoj da se opterecujes i sikiras puno, ima mnogo nas zenica koje se borimo sa ovim.
Tu smo da razmjenjujemo iskustva, i d apomazemo jedna drugoj.

Madica -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.9.2012 13:08:20)

Drage moje, nakon neuspjesne inseminacije (beta 1.20[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]), doktor je zbog loseg spermograma i mojih 29 godina smatrao da je najbolje da odmah krenemo sa pripremom za ICSI, pa mi drzite fige!!!
srce1 moj muz trenutno pije vitaminski kompleks, mada, ako je spermogram bas losh, ne moze se nicim bitnije popraviti, bar je tako nama doktor rekao.

srce1 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.9.2012 18:13:00)

kod doktora sam kada je prvi spermigram kod njega radio rekao je nije ni dobar a nije ni katastrofalan moze doci do trudnoce ali malo teze onaj dan kad mi je radio inseminaciju reka mi je da sam preko 30 g isao bi odma vantjelesnu meni su se tada sumnje stvorile da je to jako lose koncentracija mu je 13mili a progresivni 8,9 pa neznam zbunjena sam imam 22g on 26 i jos je dodao svako popravljnje spermigrama je bacanje para neznam opet ni sta bi ni kako bi ja sve ovo razumjela a vama drage moje hvala na odg puno mi znaci kada mi neko da savjet

tissa -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2012 18:08:05)

Veliki pozdrav drage forumasice,

Pratim vas vec 10-tak dana i citajuci ovaj forum u meni su se izmjenjivala razlicita raspolozenja od suza radosnica kada je neka od vas imala pozitivan ishod do suza razocarenja, neizvjesnosti i straha...ovaj forum mi je dosta pomogao, razbio mi strah i ulio nadu... [sm=smiley1.gif]
U braku sam 5 godina, vec 3 godine pokusavamo da zatrudnimo, krajnji nalaz kod mene zacepljeni jajovodi(urađen HSG), kod MM loš spermogram-preporuka i najbolje rješenje IVF-otišli kod dr.Balica koji nas je odmah ubacio u program za novembar/odnosno kraj oktobra.

Trenutno pijem Mikroginon, pa cu od 01.okt.poceti sa Dipherelinom, a od 15.okt. sa Menopurom.
Ako neko od vas ima Dipherelin/Dekaptetil i Menopur, a da mu vise nije potreban kupila bih da ne idem u Sa ili BG-posto zivim u Zenici ??

pisite ako je neka od vas u programu za novembar, pussica svima :***

sanjalica_m -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2012 21:00:42)

Draga tissa dobrodosla na forum [sm=smiley36.gif]
Zelim ti puno srece u postupku, i evo da te ohrabrim, saljem ti puno pozdrava od svoje "Balic-bebe" iz februarskog postupka. I ja sam, kao i ti i sve ostale na ovom forumu, bila u neizvijesnosti i znam kako spooooro dani prolaze, i strah hoce li uspjeti itd, i zelim ti poruciti da se opustis koliko god vise mozes i vjerujes u uspjeh. Cuda se desavaju svaki dan [sm=bravo.gif]
I sama sam prozivjela dane kada sam mislila da mi se zelja nikada ostvariti nece, a sada hvala Bogu, moja cura u 34. sedmici vec 2700gr [sm=duda.gif]
Sretno jos jednom, i vidimo se uskoro na temama o [sm=duda.gif]

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2012 21:21:28)

Pozz cure
Tissa želim ti uspješan postupak,aBd da uspiješ iz prvog puta kao ja .
Sanjalice mila dugo te nisam nigdje upratila.Ti si bas fino dogurala,ja sam s Bozijjom pomoći 25 sedmica i hB za sad je sve ok.
Volim najvise moje divne doktore Balić ...[sm=smiley1.gif]

Mia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2012 21:24:56)

sanjalice mashAllah za bebica dragog [sm=love.gif] Zar je vec 34. sedmica [sm=smiley3.gif] Kako vrijeme leti! Drago mi je da si dobro i super sto se javis da das podrsku novim trudilicama [sm=bravo.gif] Cuvaj se i da znas da cesto pomislim na tebe.

tissa draga, dobro dosla na forum i da sto prije odes na teme za [sm=nosecka.gif] I ja sam jedna od trudilica ... bila sam u septembarskom postupku kod Balica i sad sam u iscekivanju nalaza bete. Uzdam se u Boziju pomoc da ce sve ispasti dobro [sm=bravo.gif] Vidis kako je sve super ispalo kod nase drage sanjalice [sm=bravo.gif]
Na ovoj temi:
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1396316/mpage_30/tm.htm
imas dosta zenica koje su u postupku kod Balica, a nekima je vec uspjelo pa su sada na temama za [sm=nosecka.gif] i [sm=duda.gif] Pa ako zelis, pridruzi nam se [sm=smiley1.gif] Sto se tice lijekova, ja ti imam dvije kutije merionala i jednu injekciju decapeptyla i rado bih ti poklonila. Ja sam u Sarajevu, pa ako imas nekoga ovdje ko bi ti to mogao dostaviti, ja sam raspolozena da tih dam.

sanjalica_m -> RE: Dr. Balić - Tuzla (25.9.2012 23:24:59)

Tu sam ja, drage moje, pratim vas svaki dan skoro [sm=smiley36.gif]
Meni se primaklo pravo, oko 27.10. cu ici na carski, sa 38. sedmica. Tacan datum cu znati sredinom 10. mjeseca. Kaze mi doktor kod kojeg vodim trudnocu da je poslije IVF-a carski najcesci, da bi se rizik sveo na minimum, i tako smo se odlucili za to. A sto se tice trudnoce i bebe, sve je hvala Bogu ok, beba se vec davno okrenula glavicom prema dolje, i krupnija je za jedno 2-3 sedmice po tim nekim tablicama gdje se vidi prosjek. Do nedavno sam se osjecala odlicno, trudnocu ne bih ni osjetila da nije bilo onih paklenih vrucina, ali sada su tegobe vec pocele... Stalno sam zedna, stalno mi se piski [sm=smiley21.gif], budim se nocu po par puta..a o bolovima u ledjima da ne pricam... Ali eto, jos malo i eto meni mog andjela [sm=bravo.gif]
Patrizia, kako se ti osjecas? Kako spavas? Znas li je li decko ili cura? Neka ti bude sretno [sm=bravo.gif]
Mia, vibram za trocifrenu betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kada ces raditi betu? Kako se osjecas?

Vedica -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.9.2012 7:21:15)

Tissa dobro nam dosla i da sto prije selis na Pdf Trudnoca [sm=bravo.gif]

Evo imas bodrenje od jos jedne [sm=nosecka.gif] iz ordinacije Balic.
Mi smo svoje cudo docekali iz 2.inseminacije nakon 4,5 godine borbe, i pregurali smo vec pola [sm=smiley1.gif]

Samo vjeruj dr. i aBd ubrzo ce biti visoka beta i radovat cemo se [sm=rozacrtici.gif]

Elica 5 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.9.2012 10:11:57)

IZVORNA PORUKA: Mia

sanjalice mashAllah za bebica dragog [sm=love.gif] Zar je vec 34. sedmica [sm=smiley3.gif] Kako vrijeme leti! Drago mi je da si dobro i super sto se javis da das podrsku novim trudilicama [sm=bravo.gif] Cuvaj se i da znas da cesto pomislim na tebe.

tissa draga, dobro dosla na forum i da sto prije odes na teme za [sm=nosecka.gif] I ja sam jedna od trudilica ... bila sam u septembarskom postupku kod Balica i sad sam u iscekivanju nalaza bete. Uzdam se u Boziju pomoc da ce sve ispasti dobro [sm=bravo.gif] Vidis kako je sve super ispalo kod nase drage sanjalice [sm=bravo.gif]
Na ovoj temi:
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1396316/mpage_30/tm.htm
imas dosta zenica koje su u postupku kod Balica, a nekima je vec uspjelo pa su sada na temama za [sm=nosecka.gif] i [sm=duda.gif] Pa ako zelis, pridruzi nam se [sm=smiley1.gif] Sto se tice lijekova, ja ti imam dvije kutije merionala i jednu injekciju decapeptyla i rado bih ti poklonila. Ja sam u Sarajevu, pa ako imas nekoga ovdje ko bi ti to mogao dostaviti, ja sam raspolozena da tih dam.

Mia,,, sad vidje da si čekalica bete pa šta reći draga moja,,, čuvam fige i da bude trocifrena, [sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif] a možda prije bete da vidiš i [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

Mia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.9.2012 12:55:40)

Elice draga, hvala ti na podrsci [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Dao dragi Bog svim trudilicama da im se ispune snovi i da u narucju drze svoje malene [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

sanjalice tvoji postovi meni dodju kao terapija [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Draga, toliko si u mene unijela pozitivne nergije da cu ti uvijek biti zahvalna, iako te ne znam licno[sm=smiley36.gif] Vec sam ti rekla, ali cu opet ponoviti, da si ti bila, ono sto kazu, sevep, sto sam ja otisla Balicima i evo sad hB cekam svoju betu[sm=bravo.gif] Danas mi je 7 dan nakon ET i vec me je pocela hvatati neka trema, tako da ne znam kad cu vaditi betu, ali sigurno necu cekati 14 dana [sm=smiley36.gif] Ljubim te i izdrzi jos malo i onda ces se aBd sresti sa najdrazim bicem na svijetu koje ce citav zivot biti vezano za tvoje srce [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

sanjalica_m -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.9.2012 13:32:38)

Iako se ne znamo licno, lijepo je znati da si pomogao nekom na bilo koji nacin i od srca mi je drago ako sam zaista uspjela [sm=smiley1.gif] ...to mi je bila namjera [sm=smiley36.gif]

Madica -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2012 15:34:55)

zene moje, ja imam pitanje za one koje rade...treba uskoro da pocnem da radim, poslije dugo vremena, super posao, a takodje treba da krenem sa vantjelesnom, pa kakva su vasa iskustva...

tissa -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2012 19:27:40)

Hvala vam svima na tako lijepoj dobrodoslici[sm=smiley36.gif], bas ste me prijatno iznenadile

Mia-uspjela sam da kupim sve u BG, ali puno ti hvala sto si se ponudila da mi poklonis, to je isto kao da si mi dala-hvala puno!
Od ponedjeljka pocinjem sa bocama, pa mi pisite svoja iskustva, ko vam je davao, dali ste isle na posao i normalno radile, ja radim kancelarijski posao, koji nije fizicki tezak, ali je ponekad stresan, imate li ideju da li da odmah odem na bolovanje(imam tu mogucnost) i da mirujem dok primam terapiju ili da idem na posao ???[sm=zmeden.gif]

Znam da su vam ova pitanja dosadila, ali ovdje ima puno postova, pa ne stignem sve procitati, a nije naodmet da i ponovimo, jer ovdje se svakim danom pojavljuju nove zenice, a vi ste prave iskusne trudilice i mame, pa kad budete imale vremena pisiite nam :) Meni ste kao sto sam vec i rekla stvarno dosta pomogle...[sm=bravo.gif]

pozdravljam vas sve redom Sanjalica, Mia, Patrizia, VEdica [sm=smiley1.gif] .....

imansanja -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2012 19:29:36)

Ja sam nova na ovom forumu i zanima me da li vas je dr Balic slala za nalaz na trombofiliju , odnoso genetske analize ? Ja sam taj nalaz uradila i treba da dodjem do njih u Tuzlu da mi ocitaju, odnosno zajedno sa hematologom ? Ima li netko od vas to iskustvo ? Unaprijed zahvalna !

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2012 20:00:34)

draga tissa
Kao prvo želim ti sve naj u postupku,da sve prodje u najboljem redu.Ja sam decapeptyl/diferline davala sama sebi u stomak,a merional/menopur mi je davala med sestra,jer on mora iskljcivo u debelo meso.Što se bolovanja tiće,čitavo vrijeme bocanja sam radila,a nakon punkcije sam otisla na bolovanje i nakon utvrđene trudnoče samo nastavila.Sretno..

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2012 20:09:32)

Sanjalice mila moja
Ja jos uvijek spavam ko top[sm=smiley36.gif],s tim da me ujutro ledja bole pravo.Kod mene je braco,2 puta potvrdjeno UZV .Za dva dana ulazim u 26 nedjelju.Idu dani hB ,jos samo da sve bude aBd u redu.Pusa

sanjalica_m -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.9.2012 21:17:45)

tissa, ja sam sebi isto sama davala Decapeptyl u stomak, a Menopur sam primala u hitnoj, on ide u guzu. Mozda zvuci strasno sam sebi u stomak dati injekciju, ali vjeruj, to je nista-a ja sam prije imala fobiju od injekcija i bukvalno padala u nesvijest prilikom svakog primanja iste...
A ne mogu nam pitanja dosaditi, zbog toga se i druzimo ovdje [sm=smiley1.gif]

imansanja, dobrodosla na forum, ja licno nemam iskustva s nalazom trombofilije, nisam radila, ali sam sigurna da ce se javiti neko sa iskustvom i pomoci ti. Sretno!

patrizia, ja sam ti ujutru uvijek ok, meni se bas tegobe pojacavaju kako dan odmice, da bi u noci kulminiralo. A tako mi je bilo i u prvom tromjesecju sa mucninama. Kod mene su bile nocne mucnine, a ne jutarnje [sm=smiley36.gif]
Sve ce biti ok, sigurna sam... Vazan prag je 20. sedmica jer se od tada mogu davati lijekovi za zaustavljanje poroda i sl. u "ne daj Boze" situacijama, i drugi prag je 32 sedmice, ne znam zasto, ali mi je doktor (ne Balic, nego ovaj koji mi vodi trudnocu u mom gradu) pricao kako je odahnuo kada mu je supruga presla 32 sedmice...i ona je nedavno rodila.. A jos sam citala po netu da je takodjer neka granicna vrijednost 2500gr , kada to beba prevali, onda je kao minimalna sansa za neke posljedice u slucaju prijevremenog poroda.

sweet -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.10.2012 11:29:21)

pozdrav svima, sto se tice 32 ge sedmice. Mislim da od tada beba moze samostalno da dise. Tako je meni doktor rekao prije no sto sam rodila. A i do tada, beba, ima vec neku optimalu tezinu. Pozdrav

Mia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (4.10.2012 15:23:55)

IZVORNA PORUKA: tissa

Hvala vam svima na tako lijepoj dobrodoslici[sm=smiley36.gif], bas ste me prijatno iznenadile

Mia-uspjela sam da kupim sve u BG, ali puno ti hvala sto si se ponudila da mi poklonis, to je isto kao da si mi dala-hvala puno!
Od ponedjeljka pocinjem sa bocama, pa mi pisite svoja iskustva, ko vam je davao, dali ste isle na posao i normalno radile, ja radim kancelarijski posao, koji nije fizicki tezak, ali je ponekad stresan, imate li ideju da li da odmah odem na bolovanje(imam tu mogucnost) i da mirujem dok primam terapiju ili da idem na posao ???[sm=zmeden.gif]

Znam da su vam ova pitanja dosadila, ali ovdje ima puno postova, pa ne stignem sve procitati, a nije naodmet da i ponovimo, jer ovdje se svakim danom pojavljuju nove zenice, a vi ste prave iskusne trudilice i mame, pa kad budete imale vremena pisiite nam :) Meni ste kao sto sam vec i rekla stvarno dosta pomogle...[sm=bravo.gif]

pozdravljam vas sve redom Sanjalica, Mia, Patrizia, VEdica [sm=smiley1.gif] .....

tissa nema na cemu [sm=smiley2.gif] Drago mi je da si sve uspjela nabaviti i zelim ti puno srece i da ti ovaj postupak bude uspjesan [sm=bravo.gif]
Sto se tice bockanja, ja sam sve prepustila medicinskom osoblju [sm=smiley36.gif] jer ja nisa mogla ni pomisliti da sama sebi dajem boce ... ali eo vidis ima hrabrih zenica koje kazu da je bas jednostavno i koje su same sebi davale, ali ja sam KUKAVICA i to javno priznajem! Cijelo vrijeme bockanja mozes raditi, samo ti je moj savjet da od punkcije pa sve do aBd bete izganjas bolovanje. To je cisto zato da se mozes odmarati i opustiti. I ja imam kanelarijski posao koji nije fiziki naporan ali je psihicki katastrofa, tako da sa ja bila na bolovanju. Nazalost moja beta je bila 0, sto tebi nikako ne zelim. Uglavnom, pokusaj izganjati sto vise bolovanja cisto da izbjegnes stresove na poslu. Sretno i javljaj nam se sa informacijama kako napreduje postupak [sm=bravo.gif]

tissa -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.10.2012 21:39:27)

Drage trudilice,

vec šest dana primam decapeptyl(stomak/ ruka) izmedju 18h i 18 i 30, prvi put mi je dala med. sestra, pa onda muz, a poslije sam pocela sama sebi da dajem,a nisam mogla ni da zamislim kako ce to da izgleda obzirom da imam fobiju od injekcija i iglica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], uglavnom sve je ok, ponekad malo osjecam rad jajnika, ali ono blago, kao pred menstruaciju.
Sljedeca sedmica ce takodje biti u znaku decapeptyla, a od 15.10 pocinjem sa menopurom, neko je napisao da se menopur daje u guzu, boli li i ko je vama davao??

Ljubim i volim vas sve redom, jer ste mi opet ponavljam punooo pomogle , ovo je zaista jedan human forum, a vi ste humane i divne zene koje nam pruzaju najbolje informacije do kojih je danas jako tesko doci u ovom našem "konzerva" drustvu.
pussica svima :******

Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>