RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.12.2014 15:27:28)

IZVORNA PORUKA: T_A_J_A

anandi nisam radila briseve, mislila sam to da uradim isto kod njih, prije HSGa... cekaju li se ti nalazi dugo? moze li se sve uraditi za jedan dan?

obavezno brisevi prije hsg-a a to ce ti i oni reci kad odes. Ne ceka se dugo, cini mi se da sam cekala samo dan. Znam da su me nazvali i rekli da su uredni i da dodem nA HSG sutradan.

Twinkies ma i ja kotrljam nekako, nista se ne desava. Nekoliko mjeseci sam bila bez mm, on bio na terenu s vremena na vrijeme sam mu isla al nikad nismo potrefili O. Danas [sm=hudicek1.gif] ocekujem al je jos nema, ne nadam se jer je ovog mjeseca pala samo jedna akcija oko O a poslije sam isla snimat ruku pa se ozracila tako da nista ne ocekujem. Iduce godine smo planirali mozda jos jednu iui ili vto, vidjet cemo kako ce se odvijat situacija.
Hoces li ti u kakve postupke, imas li sta u planu?

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.12.2014 15:33:17)

Ma neka si malo odmorila od svega.sledece godine abd kreni u akciju da nam zabebis.
A ode twinki na iui u januaru,pa sta mi bog dragi da.imala dvije stimulacije nista se nije desilo tako da I godine idu nemam sta vise cekat.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.12.2014 15:37:41)

Ma trebalo mi je psihickog odmora, ova godina mi je bas bila iscrpljujuca i preteska. Nadam se da ce nam iduca godina donjet srecu.
U pravu si godine idu ko lude... Drzim ti fige da iui uspje. Hocel ti ovo biti prva iui?

ananas_ze -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.12.2014 16:08:34)

T_A_J_A [sm=smiley31.gif] pratim te,drago mi je da ne tapkate u mjestu-drzim vam fige!

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.12.2014 16:27:01)

IZVORNA PORUKA: anandi

Ma trebalo mi je psihickog odmora, ova godina mi je bas bila iscrpljujuca i preteska. Nadam se da ce nam iduca godina donjet srecu.
U pravu si godine idu ko lude... Drzim ti fige da iui uspje. Hocel ti ovo biti prva iui?

Znam anandi draga sve kroz sta si prosla I da ti nije bilo nimalo lako.ali eto zivot ide dalje,tako moramo.

A da, bas mi je ovo prva iui.ma pokusat cu 3, onda idemo dalje[sm=smiley1.gif]

Lost_it_time -> RE: Dr. Balić - Tuzla (15.12.2014 18:53:26)

Drage..
Da li je neka od Vas radila histeroposkopiju (odstranjivanje polipa) kod Balica?
Kakva je procedura? Koliko kosta? Koliko traje zahvat??
Hvala unaprijed :*

banovici -> RE: Dr. Balić - Tuzla (15.12.2014 20:02:38)

kod Balica taj histeroskopski zahvat kosta 1500km kod Suade Tinjic a poliklinika Korak do Zivota 800km s tim da sam cula da su na Ukc Tuzla poceli sa terminima pa raspitaj se sretnooo

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.12.2014 17:08:57)

IZVORNA PORUKA: Lost_it_time

Drage..
Da li je neka od Vas radila histeroposkopiju (odstranjivanje polipa) kod Balica?
Kakva je procedura? Koliko kosta? Koliko traje zahvat??
Hvala unaprijed :*

Ja sam radila odstranjivanje septuma(tj uterus bicornis) a samnom je u sobi bila zenica koja je odstranila polip.sve je hb proslo super,ja koliko se mogu sjetit da je njena op trajala nekih pola sata.Znam samo da je nakon 2 mjeseca ostala trudna [sm=smiley1.gif]
Za operaciju moras pripremit briseve,vaginalni i cervikalni,klamidiju,mikoplazme i ureaplazme.

kosta zaista 1500 km,od toga su ti troskovi oko 980 km za lezanje u bolnici 1 dan i opšta anestezija jer se radi u centru za srce.tako da sama operacija izadje oko 500 km.
ja hb pa sam se odlucila kod nje da radim,ljudi u centru za srce imaju svu opremu,ne daj boze cega.i nisam se pokajala,ja imala problema u toku op zbog opste anestezije zbog astme.al evo me ziva i zdrava,ljudi su sposobni malo je reci.i iskreno platila bi i 2000 km da je trebalo samo da bude sve ok.
Bilo je ili dr Balić ili UKC,ali posto im je onaj histeroskop sumnjiv i stalno je pokvaren nisam htjela da rizikujem da stane usred moje operacije[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lost_it_time -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.12.2014 17:11:43)

Hvala Vam puno puno na informacijama..

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.12.2014 17:17:48)

Nema na cemu...i drugi put..[sm=smiley1.gif]
u svakom slucaju sta god odlucis sretno i da rijesis taj polipcic..[sm=smiley1.gif]

Lost_it_time -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.12.2014 17:36:49)

Hvalaaa jos jednom.. :*
IZVORNA PORUKA: Twinkies04

Nema na cemu...i drugi put..[sm=smiley1.gif]
u svakom slucaju sta god odlucis sretno i da rijesis taj polipcic..[sm=smiley1.gif]

An Nur -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.1.2015 23:04:17)

Pozdrav svim zenicama [sm=smiley31.gif]
Evo sad se pridružujem ovoj "Balić grupi" trudilica i opet imam puno pitanja i treba mi vaše iskustvo sa tim.
Naime prije dva dana uradili su mi histeroktomiju polipa u maternici... Otišli su na analizu... Zašto? Šta loše može biti?
Koliko dugo poslije ovog zahvata moramo cekati na početak dugog protokola za IVF ili pošto sam još uvjek na microginonu mislite da bi od slijedećeg mjeseca već mogla da se počnem bocati?
Polipa nije bilo puno, krvarenje mi je prestalo već drugi dan i samo me još malo boli kao da imam [sm=hudicek1.gif] i upalu trbušnih mišića ali strogo mirujem pod dekicom i pijem antibiotik.
Kakva su vam iskustva sa svim tim?
Ja sam doktorov pacijent i on mi izgleda muški realan i direktan ali svidja mi se što voli da ga pitam šta me zanima i spreman je odgovoriti na moja pitanja. Prilično je detaljan i pazljivo je pogledao i sve moje stare nalaze iz druge klinike i odmah odlučio da traži razlog neuspjeha uiu i ivf postupaka koje sam imala.
Doktorica mi je radila op polipa i stvarno mi je neka super ženica. Pažljiva i saosjećajna.
Ipak ja sam nestrpljiva da saznam šta me barem otprilike dalje čeka i naravno, kakva im je uspješnost.
Vjerujem im ali opet... treba mi još koji trunčić nade...

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.1.2015 16:30:06)

An Nur
E ovako,ja nisam imala polip,ali sam imala dvorogu maternicu.Uradila sam op histeroskopski.Samnom je taj dan bila zenica koja je imala polipcic i koji joj je odstranjen i znam da je dr rekla da se pravi pauza neka 2-3 ciklusa.
Nemoj da te brine sto je dr poslala uzorak na PH analizu.To je obavezno za sve sto se skine i odstrani da se posalje.
Eto ova zenica je 5 mjeseci poslije skidanja polipa ostala trudna[sm=smiley1.gif]

banovici -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.1.2015 23:29:10)

zenice moja opet vam se pridruzujem u cekanju i iscekivanju moja sreca kratko trajala danas mi je rađen abortus user posted image srce moje mrvice prestalo kucati sad nam predstoji borba za oporavak pa cuvanje par mjeseci dok se maternica ne oporavi i opet u nove pobjede ..[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (15.1.2015 8:48:03)

banovici zao mi je draga [sm=smiley19.gif] Pokusaj biti jaka, znam da je tesko...Abd ugledat ces opet [sm=rozacrtici.gif] a u meduvremenu pridruzi nam se u cekaonici. Ljubim te

banovici -> RE: Dr. Balić - Tuzla (15.1.2015 17:10:07)

hvala anandy nadam se da ce biti i da ce opet sijati sunce a do toga skupiti snagu i zivce za nove pobjede aBd

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (26.1.2015 14:55:43)

ako znate nekoga da je radio VTO a iz ZDK je, uputite ga na ovaj link, molim vas:

http://www.ringeraja.ba/forum/obavijest-o-refundaciji-troskova-za-clanice-iz-zdk-koje-su-radile-vto/m_2416419/mpage_1/tm.htm#2416419

jabuka21 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.1.2015 20:42:13)

banovici zao mi je [sm=smiley19.gif]. Zenice zna li neko koliko je trudnica u januarskom postupku VTO kod doktora Balica?

jakuta -> RE: Dr. Balić - Tuzla (27.1.2015 22:34:19)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

ako znate nekoga da je radio VTO a iz ZDK je, uputite ga na ovaj link, molim vas:

http://www.ringeraja.ba/forum/obavijest-o-refundaciji-troskova-za-clanice-iz-zdk-koje-su-radile-vto/m_2416419/mpage_1/tm.htm#2416419

Draga malena,Jel imaju pravo na refundaciju troškova žene koje su prešle četrdesetu godinu ?

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (29.1.2015 8:26:46)

IZVORNA PORUKA: jabuka21

banovici zao mi je [sm=smiley19.gif]. Zenice zna li neko koliko je trudnica u januarskom postupku VTO kod doktora Balica?

I mene zanima ova informacija kao i kad je sljedeca tura i na koliko prije se treba prijaviti

T_A_J_A -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.1.2015 15:41:48)

anandi MM i ja smo bili u cetvrtak u Tz, radila ja HSG... posto je nalaz katastrofa, oba jajovoda zacepljena, doktor nam je odmah dao program za mart... tako da ti za mart mogu reci da ima mjesta... po mojim papirima mislim da je polovina marta...

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (31.1.2015 20:31:39)

T_A_J_A zao mi je zbog hsg-a, pretpostavljam da je bio bolan postupak. Drzim fige da vam uspije. Jel ti to prvi postupak? Postojel kakve pripreme (nalazi,lijekovi) pred postupak? Nesto mi to previse brzo[sm=zmeden.gif]

mima985 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (1.2.2015 22:28:17)

Zene samo da Vas opomenem, bila sam kod Balica. I radili 4 inseminacije i 2 vantjeljesne....nikad ne bih krocila vise kod njih. Upozorenje za sve. Samo gledaju na profit. Uopste ne rade osnovne provjere hormona....u toku protokola. Samo onako šopaju inekcijama i uvijek rade u dugom protokolu. Ma sve staromodno....al su za to cijene moderne. Samo skrećem pažnju. Kako se kaze " Mani te se ćorava posla"

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (2.2.2015 8:29:07)

mima zao mi je zbog neuspjelih pokusaja. Jestel promijenili dr, dokle ste dosli? Sta da ti kazem, svi oni gledaju na profit a mi jadni moramo placat, covjek ako nema novaca moze se pozdravit sa svim... Znas li mozda kakva je situacija u NewLife kakvi su oni? Ja bih otisla u bahceci kliniku ali nazalost zbog mm obaveza ne mozemo van Tuzle

Lilly33 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (3.2.2015 21:03:13)

Kao prvo da pozdravim sve forumasice:) Nova sam na forumu sto se tice aktivnog ucestvovanja,ali redovno sam citala sve vase postove...Ja sam nova trudnica Dr.Balić iz januarskog IVF postupka :) koji sam radila prvi puta i uspjesno hvala Bogu..Takodje da istaknem da sam zadovoljna cjelokupnim tretmanom doktora i doktorice u toku postupka i imam samo rijeci hvale..pozzz

Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>