RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.9.2014 8:16:26)

anandi zai mi je za mamu [sm=smiley19.gif] dzaba sve, mati je mati... Svrati nam u cekaonicu, mozda i kad pisnes da nas prijatno iznenadis, ne bi bila prva koja je ostala trudna od jednog keksa u stresnom periodu
beba83 i meni je doktor malo odbojan, mada sam se zaista samo jednom susrela sa njim ali eto bilo je dovoljno da mi se ne dopadne. Ali mi je doktorica za 10. Nekome on sjedne, nekome ne, svi smo ljudi i to je normalno, ne mozemo se svi slagati. Ti se nemoj oko toga uzbudjivati, misli na svoju blasticu, njeguj je, a aBd na kontrole u trudnoci se narucuj onda kod doktorice [sm=smiley1.gif] jeste li zamrznuli ostale?
twinkies ti ila zaradjujes sevape sto me hvalis kaka sam lijepa a ne gabaritna? A meni doktorica zabranila da se ovoliko debljam [sm=smiley36.gif]

beba 83 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.9.2014 10:53:46)

Aavalon jesmo zaledili smo nesto,a nesto nismo,bilo bi nam previse finansijski da sve zaledimo.[sm=smiley13.gif]A s njime ne zelim vise ni da komuniciram na bilo kojoj osnovi,samo moze biti zdravo za zdravo ,kulture radi....

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.9.2014 11:14:30)

IZVORNA PORUKA: AAvalon

twinkies ti ila zaradjujes sevape sto me hvalis kaka sam lijepa a ne gabaritna? A meni doktorica zabranila da se ovoliko debljam [sm=smiley36.gif]

Ja samo istinu govorim....ne hvalim dzaba...po mom ti bi mogla nabacit jos toliko kila bila bi extra..[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
oj bebo draga ti njemu pravo zamjerila...ma dobro ionako si bila osjetljiva zbog svega pa ti je to tesko palo....
nina sta ima kod tebe?sta si nam ti radila ovih mjeseci?[sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.9.2014 13:55:56)

Hvala vam drage moje. Danas je 33dc a ocekivala sam je na 29dc
Kao sto kazete ne bi bila ni prva ni posljednja da [sm=nosecka.gif] Inace Omi varira, a ovih proteklih mjeseci nisam vodila nikakvu evidenciju. Ovog mjeseca akcija je pala na 9,10,20,28 dc
I ja vama zelim od sveg srca [sm=rozacrtici.gif]

drvo -> RE: Dr. Balić - Tuzla (16.9.2014 22:19:12)

pozdrav cure usamljena sam, tuzna, ruzna, utucena, slomljena drugi put sam na vto, i nije mi uspjelo. s kim da podjelim neuspjeh?

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.9.2014 8:05:36)

Drago drvo, dodji na temu Neobavezno o,potpomognutoj oplodnji, tu se nalaze zenice koje prolaze kroz brojne postupke u pokusajima da zatrudne. Nekima je uspjelo, nekima ne, ali smo tu jedna za drugu, da se utjesimo, razumijemo, ponudimo savjet... Evo ti link...

http://www.ringeraja.ba/forum/neobavezno-o-medicinski-potpomognutoj-oplodnji---septembar/m_2289829/mpage_8/tm.htm#2303367

nina 79 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.9.2014 9:58:49)

Draga drvo,ne gubi nadu.Jako mi je zao.Ja sam radila iui i nije uspela,sad se pripremam za drugu pa cemo da vidimo.Moram da vam kazem da mi je drugarica trudna nakon 7 god.Rekli su joj da mora na vto,jer jedino ce tako ostati trudna.Ona uzela femisan a kapi i pila tri meseca i eto osta trudna prirodnim putem.

9months -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.9.2014 18:57:10)

Drage moje, nema gubljenja nade [sm=smiley1.gif] danas nam je u čekaonici žena koja se trudila 10 godina prijavila plusić [sm=bravo.gif]
Ako se ne varam, radila je jednu VTO koja nije uspjela, zato vjerujte da nada uvijek postoji [sm=smiley1.gif]

Eh...neka me sada neka od ženica uputi u detaljnu proceduru HSG-a kod Balića?
Znate mene, volim psihičke pripreme [sm=smiley1.gif]

drvo -> RE: Dr. Balić - Tuzla (17.9.2014 20:48:10)

Prvi put me nije ovako skrhalo kao sad, okrenem se oko sebe svi imaju djecu, i oni koji nisu zeljeli je imaju, poznajem takvih puno krivve Boga sto su ostale trudne, jer nisu htjele jos... Ispija mi se mozak sa upitnikom sta je sad problem.. ok znala sam kad sam posla u ifv da jajovodi ne funkcjonisu, pomirila se s tim, kao sve ostalo je dobro, bez belaja.. medjutim prvi put ne uspje, njih odg. ma to sigurno trebali su dva vratiti sad ce sa dva sigurno uspjeti medjutim krompir i ovaj put... dr mi predlaze da ispita sluznicu materice, prije nego li krenem po 3 put, pa hajd nadam se da je do nje, a sta ako ne bude do nje... sta onda [sm=smiley19.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.9.2014 12:21:47)

drvo dobro nam dosla i jos brze otisla na veselije teme. Mozes nam se prikljuciti i u cekaonici. Tu su sve zene pozitivne i divna je atmosfera. Nemoj da gubis nadu, kao sto kaze moja draga i mila sugradanka 9months u cekaonici nam je prijavila zenica koja se trudi 10-tag godina plusic. Sve nas je obradovala i dala nam nadu.
Evo i ja sam zena koja se trudi 5 godina i ne gubim nadu i vjeru jos je sve uredno. Bit ce kad nam bude sudeno. Tebo bar dr sugerise sta bi moglo stvarat problem, ako trebas ispitat sluznicu maternice ispitaj mozda bas to koci. Drzim fige da uskoro ugledas [sm=rozacrtici.gif]

9months ljepoto moja vec sam ti pricala na kafi koja je procedura a sad cu ti i napisat. Naime nista strasno, mislim da si odradila briseve i oni su sterilni i uredni ako se dobro sjecam sto si pisala u cekaonici.
Procedura ti je takva da dodes sjedes i rasiris nogice [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] dr ti ubrizga kontrast (tad pocnes da osjecas menstrualne bolove tj kao lagane grceve) i uz prati da li kontrast kruzi jajovodima. Ako kruzi znaci da su prohodni. Sad neke zene imaju jace te bolove ako su zacepljeni. Ja sam imala neke lagane bolove, vise me bolilo kad uz (ja to zovem dildu [sm=smiley36.gif])[sm=smiley36.gif] gurne skoro do ulaza u jajovode, opet kazem nije strasno.
Ja ti zelim da budu zacepljeni i da utvrde da te to koci u ostvarenju sna pa da nam vec iduci mjesec prijavis [sm=rozacrtici.gif]

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.9.2014 15:58:16)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

pozz svim damama,pridruzujem se u zeljama za potomstvo imala sam jedan kompletan spontati i et vec 1god.nema sretne vijesti pa citam iskustva sa dr.balicem interesuju me cijene

drvo -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.9.2014 17:00:40)

Hvala vam na podrsci, puno je lakse kada osobe koje isto prodju napisu iskustvo pa onda vidis da nisi jedini. Izgleda da mi je se sve pormetetilo kako sam ova dva puta isla, dobila sam menz. utorak da danas vec mi moze pomoci dnevni ulozak, jer nema malo, ne znam sta je sad do cega je, OMG!.. i mozete li mi reci ko je isao kod Balica na ifv da li oni ispiataju matericu prije nego li se krene u postupak? hvala vam jos jednom pozdrav za hrabre zene

okana -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.9.2014 18:11:50)

Drvo draga i ja sam imala postupak fet prije par dana, beta nula, menstruacija mi je kasnila 6 dana ali je bila drugačija. Ono što ti želim reći da se ne brineš za mecu, kod mene uobičajeno traje 7 dana, a ova je traja 4 dana, 2 dana svjetlo crveno krvarenje, a dva dana samo mali tragovi nisam ni dnevni napunila.Čitala sam da je to normalno poslije ivf postupaka, tako da se ne brineš mila. Jesi ti radila postupak u Bahceciju?

drvo -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.9.2014 21:16:33)

okano hvala ti, bas sam se pitala sta je to sad, inace su mi po 6 7 dana, tako da sad izgleda samo dva dana,jer je danas treci a dnevni mi je dovoljan... ja nisam ni radila betu, test nije nista pokazo tako da sam stala sa utricima, i nakon 4 dana gospodja mga je dosla. nisam, jesi li ti tu radila?

drvo -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.9.2014 21:23:54)

okana idemo dalje, udruzimo snage aBd i ta beta ce se jednom ukazati

nina 79 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (18.9.2014 22:21:05)

9months i ja sam radila HSG kod Balica i nije strasno.Malo me bolelo i dobro sam podnela i ne traje puno.Inace moram da kazem da taj dan kad cu ici raditi HSG mm dobio temperaturu 40.Njega sam ostavila kuci,pa otisla sa komsijom,jer neko mora da dodje sa tobom.Kad sam se vratila onaj moj bolesnik kilavio ceo dan kao da se on sirio kod doktora.

okana -> RE: Dr. Balić - Tuzla (19.9.2014 14:48:20)

Drvo mila jesam u Bahceciju, ali nije bilo sudjeno[sm=smiley13.gif]
Mislim da nam jednino preostaje ponovo pokušavati, doći će i naše bebare, samo malo zezaju nas [sm=smiley1.gif],
Gdje si ti bila u postupku?

zena srce -> RE: Dr. Balić - Tuzla (7.11.2014 17:29:11)

Pozdrav svim clanicama na ovoj temi..Moj problem su endometrioticne ciste na oba jajnika po jedna..Male su jedna 20,jedna 24 mm..Zelim da vas pitam da li je neka imala slicno iskustvo i lijecila se kod doktorice Balic,posto planiram ici kod nje,tj. promjeniti sadasnjeg doktora..I naravno planiram trudnocu..[sm=smiley1.gif]

rijeka85 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (9.11.2014 10:21:25)

Pozdrav svim trudilicama, i svim trudnicama, ja imam nekoliko pitanja ako ima neko voljan da objasni mi. Koliko se ceka na postupak vantjelesne oplodnje kod dr. Devlete? U slucaju da imam uradjene briseve, hormone, hsg, dvije inseminacije rađene ali bezuspjesne, nazalost. Zanima me ukoliko se odlucis da li moze odmah taj ili naredni mjesec krenuti se u postupak, ili se ceka određeno vrijeme? Da li se radi punkcija u lokalnoj ili opstoj anesteziji, da li je bolan taj postupak vantjelesne oplodnje, i kada se pocinje sa bocama o kojima pisete, je li to prije nego se uradi punkcija i transfer, ili poslije? E svasta ja napisah, ne znam ni sama koliko je pitanja ovdje, molim vas da ne zamjerite, ali zeljela bih da neko mi to objasni ko je vec prosao kroz taj postupak, kako, sta,= i jah da li se te boce daju u njihovoj ordinaciji, ili sam sebi, negdje sam citala da neko sam sebi daje, a lijekovi jel se nabave kod njih, ili negdje u apotekama. Uhhh bas sam svasta napisala, odnosno pitala, i na kraju koliko ukupno kosta cijeli taj postupak? Hvala vam unaprijed drage moje.
zelim da sto prije sve koje zelimo bebu taj cilj i ostvarimo uz Boziju pomoc. Ja cekam vec osam godina.

pepika -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.11.2014 12:33:27)

Draga rijeka85 [sm=smiley1.gif] ja sam prosla kroz postupak VTO u ordinaciji Balic i prvi put odma uspjesno hvala Bogu. Ako imas sve pripremljene nalaze i ako su friski sve ponesi i mislim da mozes odma u postupak. Znam da doktorica vecinu nalaza prizna koji nisu radjeni kod njih osim spermiograma. Vi otidjite ponesi sve nalaze i dogovorit cete se sve sa dokktoricom. Punkcija se radi u opstoj anesteziji,traje veoma kratko i nista nije bolno. ET isto tako... Imas dvije vrste boca jedne se daju u stomak,a druge u debelo meso. Ja sam sama sebi davala te u stomak i nije nista strasno,a te druge mozes kod nji dolazit da ti daju ako zivis u TZ,a ako ne nadjes nekog da te boca. Ja sam isla u svoju ambulantu. Mi smo lijekove kod njih kupili,ti ne moras ako nadjes negdje povoljnije cijene. Nas je sve izaslo oko 7.000. Tu je uracunat postupak,boce,lijekovi,gorivo... U svakom slucaju sretno i samo naprijedi sa Bozijom pomoci da dodjete do [sm=duda.gif]

rijeka85 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.11.2014 16:02:48)

Hvala ti puno draga moja, bas si me obradovala, cestitam ti od srca na uspjesnoj oplodnji. Kako je to lijepo cuti, hvala Bogu. Pa nalazi su od hsg-a hormona i brisevi od prosle godine kada sam i imala dva neuspjesna pokusaja inseminacije. Valjda da ce moci a njima, opet vidjet cu ako Bog da. Hvala ti jos jednom puno.

banovici -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.11.2014 13:00:44)

drage moje da li ste upoznate sa jednorogom maternicom meni je ta dijagnoza data 12.11 na pregledu kod dr.Balic naime sve do sada sve ok bilo al kazu da se to nije moglo vidjeti na obicnom uzv pa sve sto znate pisite i da preporucena je i histeroskopija a kod njih kosta 1500 km a meni treba samo u dijag.svrhe pa sam bas u dilemi sta i kako dalje inace 1 spontani i evo unazad godinu bez upjesno sve [sm=smiley19.gif]

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.11.2014 13:39:58)

Banovici a da histero uradis na vasem klinickom centru u Tuzli da ne bi placala?
Ipak 1500 KM je puno za jednu pretragu za dijagnosticke svrhe...

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.11.2014 13:41:09)

http://www.ringeraja.ba/forum/Uro%C4%91ene_anomalije_reproduktivnih_organa_%C5%BEena%2FDupla,_jednoroga_materica,_MRKH_sindrom_i_sl%25/m_469981/tm.htm
i evo tema za zene sa istim ili slicnim problemima pa mozes se i ovdje malo raspitati i informisati [sm=smiley1.gif]

banovici -> RE: Dr. Balić - Tuzla (14.11.2014 23:12:12)

hvala Malena raspitujem se kazu da je procedura cekanja,pa neki konzilij zasjedanje koje sta pa vidjet cu kako cu sta cu uglavnom i [sm=hudicek1.gif] je stigla pa sam sprijecena vaditi ostale nalaze i kazu da se histeroskopija radi odmah nakon [sm=hudicek1.gif] sa nalazima brisa dakle nesmiju biti stari tak da mi ostaje do iduce a dotad ako sta saznas javi molim te

Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>