lilly86 -> RE: Spermiogram (22.4.2013 19:37:14)
|
draga lilly ne razumijem se mnogo ali meni lici na slabiju pokretljivost spermatozoida, ipak sacekaj nekog ko se bolje razumije lilly duso nalaz nije najbolji koliko se ja razumijem, jako slaba pokretljivost i mali broj....i sami se borimo s tim.,...najbolje je direktno dobrom urologu da se otkrije uzrok....zelim vam svu srecu IZVORNA PORUKA: lilly86 pozdrav svima... ja i mm vec duze vrijeme pokusavamo da dobijemo jednu bebicu,ali bezuspjesno,i konacno smo se odlucili krenuti sa istragama,sta nije uredu,ja sam radila folikometriju na 12 dc i imam vodeci folikul na desnom jakniku 16mm na 13 dc je 18.2 mm..endometrij na 12dc je 8.9 a 13 dc je 7.8...moj muz je dobio nalaze spermiograma,pa molim va sd ami neko kaze ako zna jesu li ok...za 2 dana idemo ginekologu,ali nam je puno cekati da vidimo je sve ok... evo nalaza: volume-3.5ml color- greyish white count/ml 5.ooo.oooml t.count per ejaculate 17.500.000 abnormal-forms 25% spermatogenetic-cell 1-3 hpf activ prog 5%(after liquifaction) a 0% after 1 hour activ non prog 5% 0% sluggish prog 5% 0% immotile- 85% 100% jako mali broj progresivno aktivnih (oni koji oplodjuju jajnu stanicu) i jako veliki broj nepokretnih, cak 85%... jesi li sigurna da tm nema varicocele? obavezno otici urologu... hvala vam drage moje,na odg...i ja slutim slicno,ali veceras idemo kod ginekologa ,pa cemo vidjeti sta ce da nam kaze...
|
|
|
|