aboni76 -> RE: Spermiogram (5.4.2013 20:32:46)
|
Draga Kikitown, sva sam se naježila kada sam pročitala tvoj post, vratila si me tačno godinu dana unazad, kada smo se mi prvi put sreli sa dijagnozom azzo (još uvjek u ladici čuvam jedan test ovulacije). Svijet nam se srušio, plakali smo oboje, pitanje zašto baš mi, šta dalje...Tada je draga Sos (opet ti Sos hvala puno na onom trudu oko mene) napisala isto kao i tebi šta trebamo uraditi. Ja ću ti naglasiti ono što ti je Sos rekla, na osnovu jednog spermograma se ne može utvrditi dijagnoza azoo, potrebno ih je uraditi 3. Nama je na drugom spermogramu dijagnoza bila cryptozospermia (nađeno ih je nekoliko poslije centrifuge, ali nepokretni, narušene morfologije). Na trećem su bile nule (kao i na svakom slijedećem), a onda je uslijedio dodatni šok, kada smo dobili nalaz kariograma, mm ima Klinefelter sindrom i to je uzrok azoospermije, Mi smo uradili sve nalaze što ti je Sos napisala, osim inhibin. MM nije radio punkciju, jer se otvorila Bahceci klinika i odlučili smo da ćemo to preskočiti i ići na Micro Tese. Bili smo u decembru, kod mm je nađeno nešto spermatozoida, nije puno, ali ćemo moći pokušati VTO. Ako ti bilo kako mogu pomoći, javi se, rado ću to učiniti jer vrlo dobro znam kako se osjećate....
|
|
|
|