Zelimo_bebu -> RE: Spermiogram (8.12.2013 10:57:12)
|
IZVORNA PORUKA: filipmia pozz,nova sam na ovoj temi. MM i ja pokusavamo vec 2g al nista,mislili smo da je do mene posto imam neredovne menstr. vadila sam hormone prije par dana i sve ok,dok. me pregleda sve ok i dadne da MM uradi spermiogram kad ono sok... PH- 7,5 BOJA- blijedozuta VOL:- 3,3 LIKVEFAKCIJA- zavrstena il zamrstena ( nije bas citko napisano a ja se bas nerazumijem) UKUPAN BR U 1ml- 12 miliona JAKO POKRETNIH POSLIJE 60min- 5% SLABO POKR POSL 60min- 25% NEPOKRETNIH POSL 60min- 70% NORMALNI OBLICI- 30% PATALOSKI OBLICI 70% onda pise: SPERMIJ SE KRECE SPORO I VIJUGASTO U RAZMAKU SPERMIJI SU NORMALNE GRADJE I VELICINE PRISUTNA JE MASA NEZRELIH SPERM I 3-4L FRUKTOZA U EJAKULATU PRISUTNA e MM je noc prije pio alkohol i ujutru kad me je dok. poslao da donesem sperm. kad smo inali odnos vrlo otezano svrsio.,da li sve to utice na ovako los spermiogram? em sto smo zbunjeni zbog tog sto sam ja prije mjesec-dva bila kod drugog ginek. koji mi je rekao da MM i ja imamo odnos i da potom ja dodjem kod njega i zatim iz mene uzvadio sperm.i provjerio i rekao da je sa MM sve ok da ih ima puno i da su pokretni i zato nam je jos veci sok bio ovaj nalaz spermiograma??! mi smo odlucili da cemo otic privatno ponovo uradit da budemo sigurni! da li netko ima iskustva sa poluklinikom Medicom u Zenici??? ako ima itko da mi odgovori i pomogne bila bi jsko zahvalna... Draga moja zao mi je zbog nalaza,nalaz nije uopce toliko los, da se popraviti samo treba otkriti uzrok, moguca je upala, varicocela, postoji dosta uzroka.... sve i sami prolazimo tako da razumijem sve....kako ce ginekolog vaditi spermu i proucavati nije mi jasno, za to postoje doktori biolozi koji se bave time i strucniji su od bilo kog ginekologa...moj savjet ponovite nalaz za 72 dana ali bez konzumiranja alkohola i 3-5 dana apstinencije....u polikliniku medicom nema koristi da ides jer oni taj nalaz ne rade..i ja sam iz Zenice pa ti zato govorim....zelim svu srecu ako ti sto treba pitaj....
|
|
|
|