Alfa -> RE: Spermiogram (20.10.2012 10:06:03)
|
Jutro Tiruliru, Moj muž kad je uradio prvi spermogram, pokretnih je bilo 0%, znači bilo ih je, ali stoje u mjestu. Spermogram je radio kod Radmile Mujkić na Gak-u-Jezero u Sarajevu (ako nemaš knjižice ili si iz dr grada-30KM), a onda ga je ona uputila kod urologa Šabanovića, tak. Sarajevo koji mu je propisao terapiju sa PROFERTILOM (Austrija), e vitamin, cink, selen...Tu terapiju je pio 2 X 3 mjeseca i predprošli nalaz 70% pokretnih, a zadnji 60% pokretnih-normospermija. Sad ne znam koliko si uporan, ali nema jedan dan piti tablete a jedan preskočiti ( i MM je bilo dojadilo, to je po 10 tableta na dan ( tablete su na biljnoj bazi), ali je istrajao-i pored toga med sa sjemenom žare, sjemenkama suncokreta, bundeve, susama, lana, cimeta-kašika ujutro i uveče) Ja ne kažem da bi tebi ista terapija pomogla, mada nije isključeno, samo hoću da ti sugerišem i na biologa i na urologa i na mogućnost popravljanja spermograma od katastrofalnog do odličnog (p.s. apstinencija mora biti 3-5 dana, malo je 2 dana)
|
|
|
|