M.A.M. -> RE: Spermiogram (22.10.2012 20:49:38)
|
IZVORNA PORUKA: M.A.M. Zavrsen pregled i kod urologa, prostata ok a vrijednosti hormona: FSH 4,5 Normalne vrijednosti prema laboratoriju 1,6-9,7 LH 4,5 Normalne vrijednosti prema laboratoriju 0,7-7,8 Testosteron 8,2 Normalne vrijednosti prema laboratoriju 4,6-28,2 Sad, ne znam postoji li taj neki medjusobni odnos imedju FSH i LH ili je ovo bas u redu, kao i da li bi testosteron morao biti visi!? Pored toga uraditi UZ testisa zbog sumnje na manju varikokelu, za ona 2-3 leukocita je dr. rekao da nije visoko i toliko opasno, za to sam dobio Doksiciklin 7 dana a nakon toga za upalu Citrol. Pored toga sam pijem dosta cajeva, najvise brusnice [sm=smiley1.gif] a poceo sam i sa orasastim plodovima i medom... Kad zavrsim s ovom terapijom da uradim jos jedan spermogram... Mali upd_ate sto se mene tice :)... Spermiogram neznatno bolji nakon ovog prvog tretmana, 10mil, progresivno pokretnih 40%. Dobio Prostamol (mislim da samo doktor zna zasto ali eto skoro sam popio cijeli kutiju). Urinokultura 3 dana sterilna. Spermokultura - Staphylococcus epidermis bez etioloskog znacaja, doktor na ovo kaze da je sastavni dio flore i da nema nikakav uticaj na spermiogram. Bez drugih bakterija i zaraznih bolesti. Eksprimat prostate negativan na sve bakterije (inace meni najmrzi pregled, nimalo ugodan [sm=smiley36.gif]). EHO urinotrakta uredan, malo pijeska u lijevom bubregu sto sam znao i bez pregleda Uradio sam jos jedan EHO testisa za svaki slucaj i pronadjena je manja cista (6mm), doktor za sada kaze samo pratiti jer ne uticu na plodnost. Posto je sve uredno od pocetka, bez bakterija, zaraza i slicno doktor mi je danas preporucio Profertil, nazalost kako vidim nema ga u BiH pa cu vidjeti da online narucim iz Austrije...
|
|
|
|