laracroft -> RE: Porodiliste u Zenici (27.11.2007 12:07:43)
|
Trazi na informacijama broj polivalentne patronazne sluzbe,a kada njih kontaktiras trazi sestru Behisu koja ce ti dati dalje upute.Od dokumentacije ti je potrebna samo zdravstvena knjizica.Mislim da doktor nece praviti problem oko prisustvovanja muza na porodu,meni bar nije,tako da ne brines,a znam jos parova gdje je partneru bilo dozvoljeno da prisustvuje.Samo budi opustena,predisi kontrakcije i sve ce biti super. Meni je muz dosta pomogao svojim prisustvom u radjaoni,brisao mi celo,cuvao za ruku i jednostavno sam bila sigurnija.Od stvari koje ces ponjeti potrebno ti je :uzosci Vir extra,bar 3 pakovanja(uvijek ti neko moze donijeti jos) ili Chiccovi koje imas za kupiti u Sarajevu i koji su fantasticni,vlazne maramice,obicne maramice,dva peskira,pribor za licnu higijenu,grudnjak(po mogucnosti onaj za dojenje),carapice,ubrusi,papuce(gumene zbog kvasenja),mobitel,labelo jer ce ti usta biti suha i ispucala...Garderobu za izlazak iz bolnice ce ti donjeti na dan izlaska,a za bebicu ti trebaju pripremiti; -par jednokratnih pelena,preporucujem ti Pampers,jer je fakat najbolji -dvije benkice -carapice -neko odjelce -autosjedalica ili korpa -kapica...
|
|
|
|