Lilly -> RE: lijećenje kod dr.Godinjaka na ginekološkoj klinici sarajevo (6.9.2008 15:58:25)
|
Ja koliko znam, obavezno se mora narucivati. One koje se pripremaju za op, mogu bez termina jer nalazi ne mogu cekati. Od onih, koje su narucene, prednost imaju trudnice i cekalice za folikumetriju a one prije i dobiju termin kada nazovu da zakazu. Sto se tice poklona prije ili poslije pregleda, ja nikome nista ne nosim jer imaju svoje plate;), i super su ljubazni i bez poklona, kad doktor ne prima zasto bi sestre. <Da me neke pogresno ne shvati; Jednom sam imala nezaboravno iskustvo...Doktorica X (na Kosevu), bila je jako ljubazna pa sam joj u znak paznje ponijela praline da se osladi sa sestrama a ona meni pred svima: "Jaooo, pa zasto nosite gospodice, pa vi ste osigurani, vase osiguranje snosi troskove"[sm=hudicek.gif]. Uhh, kako mi je bilo[sm=hudicek1.gif], pa kontam, u pravu je, tad i nikad vise sa poklonima[sm=hudicek1.gif]....Inace, meni je jedini problem cekanje i pored zakazanog termina, mada se nekad duze a nekada krace ceka ali SVI cekaju, pogotovo kad dr mora negdje hitno izaci, op, ili slicno. Sto se tice uputnice za papa test, meni nije trebala uputnica, kao ni za briseve, hormone itd., jedino za lapraraskopiju, pa sad ne znam kako to sve funkcionise. Vidim, nekome traze a nekome ne. Meni su npr. prije laparo. trazili da obnovim sve nalaze a nekome nisu[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|