Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2011 15:10:25
na korak
hvala na informacijama, znam da dom zdravlja na Otoci rad i popodne. Kutija klomifena u apoteci Dina kosta 5 KM, pa mi se bas i ne da ici u dom zdravlja
meni na poslu ne znaju nista, pa nisam u istoj situaciji kao vas dvije , ali nesto cu izvesti...prvi put na foliko cu otici (uzeti slobodan dan) na Jezero jer mogu znati unaprijed kad mi je 8DC, a drugi put privatno kod njega i sta da radim
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2011 19:09:19
hmela
Pa da naravno na korak da to ne mora biti isti dan al et možda i bude hihihi Vještice hvala na savjetima i podržci,i svim ostalim curama,mamama naravno. Meni je rekao odnosno napisao 2 puta pa vjerovatno će mi u apoteci reći. U savkom slučaju sretno i javnem se opet nekad kad počnem piti i kad odem prvi put a i ti na korak please ,pa koja prije hehehehhehehe,sretno
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 25.3.2011 20:23:22
vjestica
hmela neće ti u apoteci ništa reći za klomifen, jer je različito doziranje (najčešće ide 2x1 ili 2x 0,5) i od kada se pije (može od 3 dc , a može i od 5 dc) Godinjak napiše u nalazu da li ćeš piti po pola tablete ili cijelu, ali svakako ide 2 puta dnevno i on uvijek daje od 3 dc na korak nisam ni ja na poslu govorila kome idem i zašto idem, samo da idem ljekaru i da ne znam kad ću doći na red nekad se desi da završiš do 9, a nekad duže čekaš, pa i do 2 sata, jer sve zavisi koliko ima operacija i kada
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2011 22:43:11
hmela
Ok gvala vještice.Meni je napisao od trećeg dana 2x1 nego to je vjerovatno ujutro i naveče nema šta eto to sam mislila,hvala
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.3.2011 8:04:20
na korak
vjestice, hvala na informacijama.
hmela, i meni je napisao od 3DC i 2x1, to ti je jedna ujutro i jedna navece, ja sam sinoc prvu popila, jer sam i dobila predvece.nadam se da ce biti "efekta" . Sad samo kontrola-folikometrija.
Meni je kad sam bila kod njega bio 27DC i endometrij mi je bio 9mm, receno mi je da je to super...voljela bih cuti jos koje misljenje.
i da, koliko sam shvatila, poslije folikometrije obavezno ide pregnyl. Kada dr.kaze za pregnyil, na prvoj foliko.,drugoj?? i mene isto interesuje koliko injekcija je potrebno, od cega zavisi,da li je u pitanju Pregnyl 5000...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.3.2011 9:34:25
myself
Draga na korak doktor ce ti reci kad ces primiti i hoces li promiti injekciju pregnila, jer to zavisi od toga kako budes reagovala na klomifen i kako se budu razvijali folikuli. kada se kupi injekcija (ja sam kupovala u apoteci dina) mora se cuvati u frizideru da bi ostala ispravna tako da i na to obratis paznju. znam da je dr. godinjak ranije radio samo cetvrtkom privatno. radi li sada svaki dan i u kojim terminima? hvala unaprijed. i naravno puno srece i da sto prije ugledas ili
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.3.2011 9:57:52
Nezara
Pozdrav svima, vec duze vrijeme pratim ovaj forum, pa sam pozeljela da i ja uzmeme ucesca....pacijentica sam kod dr Godinjaka vec 2 godine....odradjeno par inseminacija, a sad dr. rekao idemo na ivf zbog mojih godina (41).... interesuje me da li je neko radio ivf na klinici...u dr ne sumnjam nimalo, jer je veliki strucnjak, ali kakav je biolog gdja. Rada, jer je to jako bitno....ako bi neko mogao da mi kaze rade li punkcije sa totalnom anestezijom i kad rade transfer.. jos moram sa dr da vidim sta ako ovulacija pada vikendom, jer mi je par cura reklo da biolog i sestre tad ne dolaze.. sva sam u tim razmisljanjima....ako znate nesto drage cure, molim vas napisite p.s. molim admin da post ostavi na temi kojoj pripada, jer nisam sigurna, hvala
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.3.2011 16:07:59
ena0002
Koliko je meni poznato Rada ne radi ICSI...znaci radi klasicni IVF...sto znaci da ti je bolje ako ti je nalaz muza bolji. E sad ne znam ako to sve pad avikendom da li rade obzirom da je IVF u pitanju...mislim da bi ipak dosli jer ne mogu pustiti da to tek tako sve propadne.....a koliko mi je poznato kad se radi punkcija ne uspavljuju ali pretpostavljam da ti daju bar lokalnu anesteziju. Sretno
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.3.2011 21:07:10
hmela
Draga na korar piši opet kako je prošao drugi pregled i opiši mi od dana kada si počela piti kako si išlami sve što je slijedilo please da znam šta me čeka,hvala
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.3.2011 21:28:23
Almaa
Nezara, odmah pitaj Radu koji medij ti treba da nabavis, jer mi sve sami radimo, cesto se desi da oni nemaju medija, a taj medij kod IVF ne mozemo kupiti u apoteci on se posebno narucuje i ceka...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.3.2011 21:37:54
Nezara
Alma hvala za inf da rade vikendom, a gdje se narucuje onda taj medij, , mozda rada ima, jer je imala za inseminaciju....cula sam da su sve injekcije jeftinije u bg.... kad bi bar napisao neko ko je to radio na klicnici kako ide sve....dr je zaista divan , vidi da sam sva zblanuta, pa kaze da to ide k"o od sale...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.3.2011 21:44:02
Almaa
to nije isti medij koji se koristi kod inseminacije, naravno trebat ce ti i taj, najbolje je da ti na vrijeme vidis s Radom, ona cete najbolje uputiti, jer jednom sam bila svjedok da je zeni umalo propao IVF zbog medija, nije na vrijeme znala da ga treba naruciti , a na klinici ga nije bilo
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.3.2011 7:50:49
na korak
draga hmela, naravno da cu pisati, sve po redu i u detalje .
Cula sm da je Godinjak tu jos u slijedeci ponedeljak, pa da ide na mali odmor , provjericu to, jer meni u subotu pada 8DC, sto znaci da bi me trebao pratiti slijedece sedmice.
Zna li iko da li dr. prima na folikometriju vikendom, ako je gore i ako ti je dao terapiju (klomifen) i rekao da dodjes na kontrolu da prati folikule.
Koji DC su uglavnom za pracenje folikula, jer meni je, znaci u ponedlejak 10DC i ako poslije ode na odmor , da li je to malo da bi mogao reci za ciljani ili pregnyl...?
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.3.2011 7:59:54
Almaa
IZVORNA PORUKA: na korak
draga hmela, naravno da cu pisati, sve po redu i u detalje .
Cula sm da je Godinjak tu jos u slijedeci ponedeljak, pa da ide na mali odmor , provjericu to, jer meni u subotu pada 8DC, sto znaci da bi me trebao pratiti slijedece sedmice.
Zna li iko da li dr. prima na folikometriju vikendom, ako je gore i ako ti je dao terapiju (klomifen) i rekao da dodjes na kontrolu da prati folikule.
Koji DC su uglavnom za pracenje folikula, jer meni je, znaci u ponedlejak 10DC i ako poslije ode na odmor , da li je to malo da bi mogao reci za ciljani ili pregnyl...?
prima ako je na klinici i ja sam znala nedjeljom otici, ako mi kaze tad da dodem...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.3.2011 9:54:14
amiyca
Meni je rekao da dodjem 8DC, ali je to bila nedjelja i ja sam onda otisla u ponedjeljak 9DC. Onda me je opet narucio za 12DC. Mislim da ti zavisi o folikula koliko ces puta ici na mjerenje. A sigurno ce dr ostaviti nekoga da prati pacijente... I mene zanima koliko ce bit na odmoru...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.3.2011 10:44:56
na korak
ne znam koliko ce biti na odmoru. najgore od svega je sto sam ja mislila otici jednom privatno, a jednom na Jezero, jer ne mogu drugacije zbog posla. A sad posto ide na odmor privatno ga niko ne moze mijenjati.ne znam sta da radim, juce je bio dezurni i pokusavala sam ga dobiti na tel, ali nisam uspjela...ne znam da li da odem drugom doktoru privatno, sta ce Godinjak na to reci.... , a n ide na odmor, a poceo mi terapiju, uh
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.3.2011 11:05:55
ena0002
On kad ide na odmor ako je u Sarajevu radi privatno koliko sam ja mogla upratiti ...a jesu li ti sestre rekle da on ide na odmor ......ako ces ga jos jednom vidjeti prije tog odmora vidi sa njim....dogovori se ko bi ti mogao odraditi folikulometrije......a je li ti ides sad na ciljani ili inseminaciju...ne upratih
< Poruku je uredio ena0002 -- 29.3.2011 11:08:04 >
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.3.2011 12:01:22
na korak
na Termama su mi i rekli da ide na godisnji. vidjecu se s njim prije nego ode na GO, vidjecu sta ce mi reci, jer kao sto sam rekla meni je u subotu 8DC, a u ponedeljak na Termama su svi termini vec zauzeti nece me "ostaviti na cijedilu", sigirno da ima neka zamjena, samo privatno ne..mozda mi dozvoli/preporuci nekog drugog privatno, sve cu znati kad se vidim s njim.
ena0002-ovo mi je prvi put da probam bilo sta, otisla kod Godinjaka sa nalazima, dao mi klomifen od 3DC, i da dodjem na folikometriju, da prati..sta ce reci dalje , nemam poima, mislim da ce ici na ciljani, jer je prvi put, a svi nalazi i moji i MM su u redu
zna li neko ko ga mjenja na Jezeru i generalno kome Godinjak "vjeruje" od privatnika, ako budem morala privatno nastaviti folikometriju?
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.3.2011 12:06:46
Nezara
Na korak, na klinici ga obicno mijenja Idrisbegovic, a ja sam jednom privatno isla u Clarus, kad ga nije bilo-pogledao je sta je napisala dr i rekao da je ok....ako ti ovo nesto moze pomoci