|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
20.3.2011 7:39:50   
ena0002

Ja nista ovdje ne kontam user posted image ...mozes li molim te lijepo objasniti....jer u drzavnim bolnicama se i do sad moglo raditi ali si ti morao snositi troskove lijekova.....je li sad te lijekove placa zdravstvo i za koje kategorije.....jer je post toliko nejasan da ja nista ne kontam sta si htio reci user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 20.3.2011 21:20:27 >

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 951
20.3.2011 12:41:27   
prevareni
Prie je moglo u CHR Zenica raditi RVI,bez ikakvih naknada,sada je uvedeno da mogu svi raditi u Državnim bolnicama,bez ikakvih nadoknada,na području Federacije.Ali opet trebate dobro da provjerite,ja sam čito u službenim novinama federacije BiH Broj 21/09.Kada je riječ o Vantjelesnoj oplodnji navedenom odlukom je utvrđeno da se iz sredstava obaveznog zdrastvenog osiguranja FINANSIRA Vještačka oplodnja do 37 god.starosti žene,kao i vještačka oplodnja do drugog pokušajajer je obaveza zavoda zdrastvenog osiguranja kantona,ovaj citat je iz odluke. 

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 952
20.3.2011 21:53:00   
sabas
Encika ovo je ono sto sam i ja govorila, samo se treba raspitati u Kantonalnom zavodu za zdravlje jer troskove snosi Kanton kojem pripadas , ja nisam u kategoriji 37 tako da nista od mene
Placena dva postupka

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 953
21.3.2011 13:00:33   
myself
drage moje konacno sam odlucila da se narucim kod dr. godnjaka ponovno, nakon 2 godine pauze. zovem na broj 250 - 254, ali mi se niko ne javlja? ne znam sta da radim. pomozite... 

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 954
21.3.2011 13:20:15   
amiyca
Dobar ti je broj. Treba zvati od 12:00-13:0o. Po vremenu kada si napisala post, skontah da si zvala tada... Ne znam sto se niko ne javlja. Probaj opet sutra... user posted image

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 955
21.3.2011 13:40:26   
myself
hvala puno. dobila sam maloprije. rekla mi je gospodja izeta da moram ponovo raditi sve nalaze i da dodjem do nje po program jedan dan. gdje se oni sada tacno nalaze, jer sam ja bila ranije kad su bili na kosevu? 

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 956
21.3.2011 13:45:31   
myself
i nije mi jasno gdje se radi svi ti nalazi, jer sam ih prije radila kod dr. godinjaka. ako znate pisite. user posted image

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 957
21.3.2011 15:05:58   
amiyca
Oni su ti sada na GAK-u (Jezero). Kada udjes na glavni ulaz ides desno. Na lijevoj strani, prije liftova imas stepenice. Sidjes jedan sprat nize, i desno udjes na vrata, onda ides lijevo... user posted image Cini mi se da se i sada rade nalazi kod njih... Ja sam uradila sve, pa dosla, tako da ne znam kako je tacno...

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 958
21.3.2011 15:09:50   
na korak
Draga myself, ja sam sve ovo radila nedavno. Ne znam zasto trebas ici po program, mogla ti je Izeta sve reci sta trebas preko telefona. Uglavnom... kod svog ginkologa uzmes uputnice za :
- hormone 8DC (7 hormona) i 21 DC (progesteron i prolaktin), koje vadis na DIP-u (ujutro od pola 8 do pola 10, na prizemlju gdje se vadi krv), ne trebas se narucivati, nalazi budu sutra gotovi, preuzimaju se do pola 4,
- papa test,kolposkopiju, bris cervisksa i vagine, test na klamidiju i mikoplazmu, ovo sve radis na Jezeru (narucis se na odjelu kolposkopije na 033/250-274), kad odradis testove, daju ti ih, nosis ih na DIP, na odjel mikrobiologije (na prizemlju) i oni ih kad ih obrade sluzbeno posalju na Jezero, tamo ih mozes preuzeti nakon 7-10 dana, osim pape, on se ceka i po 2 mjeseca, pa ti je mozda bolje da papu radis negdje drugo),
- spermiogram za muza, on se takodje radi na Jezeru kod Radmile, naruci se na 033/250-275.
kad dobije sve nalaze, nazoves Izetu i narucis se kod Godinjaka
eto nadam se da sam ti pomogla, i zelim ti puno srece

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 959
21.3.2011 15:35:55   
myself
hvala ti puno draga moja na ovako brzom odgovoru. ja sam vec ranije bila kod dr. godinjaka i sve to radila ali na njegovom odjelu, tako da sam sve vec zaboravila. dosla sam do inseminacije i prekinula iz privatnih razloga. sad nakon dvije godine ponovo picinjem borbu i ne mislim odustati.user posted image

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 960
21.3.2011 15:51:42   
na korak
nema na cemu, zelim ti sve srecu svijeta, os srca i da sto prije user posted image  i dobije svoju zeljenu user posted image

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 961
23.3.2011 20:21:47   
malena27 RR
prenos postova:

IZVORNA PORUKA: vjestica

na korak akosu jajovodi začepljeni skroz, onda ne pomaže ni laparoskopija, a kamoli macina trava
laparoskopija pomaže ako ima malih priraslica (i to je pobično sljedeći korak kod dr Godinjaka, nakon ovih pretraga koje si uradila)
macinih trava ima više, ali oni djeluju većinom na hormonalni status (a neke i na to famozno opuštanje) pa ako imaš normalan hprmonalni status, pripazi, jer je nekima upravo macina trava pobrkala normlani hormonalni status
a pogotovo je kontraindicirano uzimanje sa bilo kojim hormonalnim preparatom

IZVORNA PORUKA: na korak

vjestice-hvala na odgovoru. ja mislim da bi prvo trebalo vidjeti folikometriju, tj.da li dolazi do rasta, pucanja folikula-ovulacije..pregnil,pa ako je to ok, a ne dolazi do trudnoce, onda HSG, da se vidi prohodnost jajnika..pa onda laparoskopija, ako nisu prohodni. ne mislim da bi odmah trebala laparoskopija-operacija, a da se sve ovo prethodno ne provjeri, ali vidjecemo sta ce reci Godinjak.
hvala jos jednom svima. Javim sta mi je preporucio poslije termina kod njega, pocetkom aprila.
Ljubim vas sve i zelim vam sve najbolje od srcauser posted image

nakorak Godinjka ne radi HSG, nego laparoskopiju, koja je pouzdanija od HSG-a (HSG može pokazati lažno dobar nalaz, jer tečnost može proći pored priraslica, pa da se one tek poslije vrate na mjesto) a nije to nikakav posebna operacija, sutradan izađeš kući
bude dijagnostička, po potrebi i radna
meni je prvo radio laparo, pa tek onda klomifen i folikulometrije (mada ima i obrnutih slučajeva, valjda on procjeni po nalazima šta će prvo)
meni je logičnije prvo laparo, jer nisam za to da se uzima klomifen , koji nije baš bezazlne, ako se ne zna stanje jajovoda
mene je doduše Godinjak pitao nakon svih nalaza hoćemo li prvo laparo raditi i ja sam pristala (i izašla presretna iz ordinacije, ko da me šalje na more, a ne na operaciju  user posted image user posted image doduše ja sam se nadala da će tu naći nekiproblem, jer me je izluđivala idiopatska neplodnost

jer Godinjak nikad ne radi folikulometriju u prirodnom cikjlusu da provjeri jeli rastu folikuli, radi samo uz stimulaciju (pretpostavka je da ako su hormoni ok, progesteron 21 dc pokazuje da je bila ovulacija) a sve ostalo ako zašteka tokom folikulometrije rješava se odgovaraćiom medikamentoznom terapijom

vjestice-ja sam prije 3 godine imala laparoskopiju, endometrioza, paraovularis, rekao mi je tad doktor da je "propuhao jajnikeuser posted image , tako da dobro znam sta je laparo. ja sam prije za varijantu klomifen-folikometrija-pregnil, pa ako onda bude trebalo HSG i/ili laparo.

A mozes li mi pojasniti to za progesteron 21 DC-pokazuje da li je bilo ovulacije...

hvala jos jednomuser posted image

IZVORNA PORUKA: ivannna

nakon što sazrije jajna stanica ona se izbacuje iz folikula, i nakon toga folikul postaje žuto tijelo koje onda intenzivno luči progesteron, koji je onda zahvaljujući žutom tijelu 21 dan ciklusa 10 do 20 puta veći nego u prvom dijelu ciklusa. Znači ako nema tog porasta progesterona u drugom dijelu ciklusa onda nema žutog tijela, a to znači nije bilo ni ovulacije.
E sada ima jos jedna mogućnost a to je da postoji ovulacija ali da je nedovoljan porast progesterona zbog postojanja tzv. insuficijencije žutog tijela, ali to se vidjeti uzv provjerom postojanja ovulacije.
user posted image

ivannna, meni je progesteron 8Dc bio 5,3, a 21DC 52,5, znaci puno veci, 9,9 puta, ipak ispod 10 putauser posted image . svakako hvala ti puno

IZVORNA PORUKA: ivannna

vidim da si se zabrinula, to sto sam napisala 10 do 20 puta je otprilike, koliko se ja sjecam prema referentnim vrijednostima mislim da je 51 jedna fina srednja vrijednost :) za taj DC

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.3.2011 20:22:21 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 962
24.3.2011 8:23:33   
na korak
ivannna, hvala, sad si me utjesila. znaci da bi ovo trebalo biti OK.I ja sam racunala gornja vrijednost je 71, pa je malo i nelogicno, malo vjerovatno da bude bas 20x veci. Uglavnom danas idem kod Godinjaka popodne-privatno (ne mogu da cekma termin na Jezeru, a onda gore ne znam kad cu doci na red...), da mi ocita nalaze i ako jos nesto treba...pa cemo vidjeti. Je li neko od vas isao kod njega privatno, mislim prvi put sa svim nalazima, ako jeste, da li odmah jos nesto radio (pregled, ultrazvuk), kakve su mu cijene?. Izvinite na puno pitanja, ali jedno vodi drugom, a sve me interesuje user posted image

Hvala punooo i saljem vam svima dobre vibracije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 963
24.3.2011 11:50:18   
ivannna
Ja sam isla i idem njemu privatno, kad sam dosla prvi put uradio je i ginekoloski pregled i ultrazvuk i pregledao nalaze, to dvoje je 80 km, a svaki drugi put je bilo 50 km jer je radio samo ultrazvuk.
Sretno javi sta je bilo

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 964
24.3.2011 13:31:59   
na korak
hvala na odgovoru puno. javljam obavezno user posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 965
24.3.2011 23:10:44   
hmela
Hej drage moje evo da vam se javim,danas sam bila kod dr.Godinjaka,pregledao mi je sve nalaze i uključio klomifen od 3-ćeg dana a men.a kada bude 8 dan ciklusa da dođem kod njega bilo da je na klinici ili u Termama.E sada me interesuje da li je iko od vasm bio na klinici kada je to trebalo i kada je najbolje doći???Koliko se čeka???I recite mi šta slijedi sad nakon ovoga,da li je u pitanju ciljani,hvala unaprijed!

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 966
25.3.2011 0:12:23   
sabas
Draga hmela , svi dolazimo na kliniku u 8 sati ujutro pa kada dr dodje Znalo se desiti da nas pregleda onda da ode na operacije, ili da izmdju dvije operacije da dodje i pregleda pacijente . A koliko se ceka to niko ne zna znaci od osam ujutro pa moze i do dva sata popodne , samo sam jednom cekala do pola pola cetiri. A sta ce dr odrediti dal ciljani ili UIU to samo on zna trebala si ga pitati. Budi spremana ako ti folikuli ne budu dovoljno veliki da ti ukljuci Menpur ili Gonal F (Menopur u nasim apotekama kosta oko 55 KM a Gonal F oko 80 KM) ocekuj takodje preglede 10dc 12 dc 14 dc sve zavisi od razvoja folikula nakon toga slijedi tvz stoperica Pregnyl (kosta oko 20 KM) nakon sto primis stopericu nakon 36 sati slijedi ciljani ili UIU Ako je UIU onda u 22 sata navece primas injekciju , a ako je ciljani sama nastimas kada ces ciljati :) nemoj ko ja zeznula se pa u 5 ujutro mi bilo istek 36 sati . Nadam se da nisam nista fulila , molim da me iskusne kolegice isprave ako jesam
pozz 

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 967
25.3.2011 8:06:49   
na korak
draga hmela (naravno i ostale :),drage moje), i ja sam juce bila kod Godinjaka i s obzirom da su svi i moji i mm nalazi u redu ukljucio mi je Clomid 3DC i narucio kontrolu 8DC, takodje ili na Jezero ili privatno. Ja sam cula da vezano za folikometriju (odn.tu kontrolu 8DC) se ne mora cekati cijeli dan, vec izadje u susret, jer ides vise dana za redom, da ti kaze kad tacno da dodjes. To mi je logicno, jer vecina zena radi, pa je stvarno nemoguce da recimo u jednoj sedmici 3 puta po cijeli dan odsustvujes s pola i cekas gore, a mozda i nisam u pravu.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 968
25.3.2011 9:40:26   
vjestica
na korak može ti reći tačno vrijeme kad da dođeš samo u termama, na klinici ne
nema tu izlaženja u susret, neo po redu "hitnosti"
pvo idu operacije (laparo i carski) koje mogu početi u 8 ili kasnije(pa on u 8 stigne pregledati)
kod pregleda prvo idu trudnice, pa onda folikulometrije
i definitivno na klinici nikad ne može znati kad će ko doći na red
svako izlazi s posla, bilo da dolazi ne pregled trudnica, folikulometrija ili samo na dogovor za operaciju, postupak i sl
btw folikulometrije su obične 2 (barem ja nikada nisam imala više od 2)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 969
25.3.2011 10:26:25   
hmela
na korak onda smo nas dvije zajedno bile juče a idemo i 8 dana vjerovatno :) hajd nekako mi lakše kad mi se objasni pa zato,hvala vam svima u svakom slučaju.Ma sve ću raditi i ići 100 puta ako treba nije mi stvarno problem :)

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 970
25.3.2011 10:59:03   
na korak
vjestice hvala na objasnjenju, ocigledno da cu morati ici kod njega privatno, jer ne mogu tako odsustvovati s posla, moram ranije najaviti, reci do koliko se vracam na posa...kako da objasnimuser posted image
znas li slucajno koliko naplacuje te dvije kontrole-folikometrije, privatno

hmela user posted image , vjerovatno jesmo, ako si i ti isla juce privatno kod njega, jer ja jesam. da ici cemo 8DC, ali to ne mora biti isti dan, zavisi kaduser posted image  dodje, user posted image

i da jos nesto da pitam, meni nije rekao a ja zaboravila pitati, kad pijem Clomid, ujutro, navece, prije jela poslije jela????

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 971
25.3.2011 11:05:36   
vjestica
ja nisam nikad privatno išla kod njega, pa ne znam koliko naplaćuje
ni meni nije bilo zgodno izostajati s posla, ili sam uzimala slobodan dan ili kažem idem na ljekarski pregled, pa kad stignem (pa im usput javim kad saznam dokle sam)
jest nezgodno, ali se isplati user posted image
barem se meni isplatilo, a nadam se da će i vama
sretno cure

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 972
25.3.2011 11:07:25   
vjestica
klomifen idu 2 dnevno ili 2 puta po pola tablete dnevno, zavisi kako ti on odredi
idmah da znate klomifen ide na recept, samo morate kod svog ljekara porodičnog sa njegovim nalazom
ja sam pila ujutro i uveče , poslije jela

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 973
25.3.2011 12:25:48   
na korak
pa ja bas tako ne mogu, jer mi sistematske radimo godisnje u firmi, a vec sam te neke druge" preglede" ispucala dok sam povadila nalaza, ali snaci cu se nekako, sto kazes isplati seuser posted image , nadam se da ce.
a za clomid, i meni je preporucio 2x1, znaci jednu ujutro, jednu uvece, ok.
a mislis da moram uzeti recept da bih kupila clomid?, to bi znacilo jod jedno cekanje, narucivanje i izostanak s posla, nema sanse.
Ja sam pitala u apoteci Dina, oni imaju Clomid i necu ga uzeti u drzavnoj apoteci i gotovo.Valjda ce mi u Dini dati bez recepta moram nazvati i pitati ih.

hvalaaa

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 974
25.3.2011 12:50:46   
amiyca
na korak, ljekar opste prakse radi i poslije podne. S obzirom da ides privatno kod dr. barem tu ustedi malo. Mozes otvoriti karton u zavodu za zene i materinstvo u domovima zdravlja Otoka, Saraje Polje (dr. Naima izlazi u susret kada su uputnice i recepti u pitanju), i oni rade poslije podne i traziti recept. user posted image I ja kao i vjestica kazem da idem dr i svi znaju zbog cega i kad god dodjem na posao, dobro dosla... Nisam nikada isla privatno kod Godinjaka...

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *