|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
13.3.2011 18:16:31   
AMELIC
Prevareni imaš temu Dr. Balić Tuzla pa iščitaj, tu ćeš naći sve što te zanima i oko postupaka i cijenauser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 926
14.3.2011 7:50:15   
ena0002
Godinjak radi IVF ali moras svakako biti njegov pacijent i proci svu onu standardnu proceduru...ima na temi.
A kako mislis da se sad moze raditi IVF u drzavnim bolnicama user posted image Je li mislis besplatno...da zdravstvo refundira jedan postupka...mislim na lijekove i sl........jer Godinjak odavno radi IVF, ali klasicni IVF...ne ICSI....ali se placaju lijekovi i jos par stavri tako da dodje negdjeoko 3000 KM za one iz Sarajeva...a za ostale mislim i vise

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.3.2011 19:17:14 >

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 927
14.3.2011 22:51:21   
hmela
sljednji put kada sam bila kod DR.Godinjaka dao mi je da po9novim nalaz prolaktina,koji mi je prošli put bio preko 2350,a sada se smanjio i sada je 34o hvala Bogu sada sam sretna.
E sada sam se naručila kod njega ali tek za 24-ti abd,ali do tada šta mislite šta bi mi dalje slijedilo.Znači svi nalazi udure,pa šta mislite šta će mi dati ili raditi,molim vas nako odprilike vi koje ste kroz sve ovo prošle i kojima je situacija kao kod mene.Znači nalazi ok,menstr.neredovna svaki 35/36dan i nema ništa :)Please

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 928
15.3.2011 7:25:01   
Almaa
ciljani odnosi s klomifenom ili inseminacija, kod mene je poslije svih urađenih nalaza predlozio inseminaciju, ali ne radi on to sablonski sve je individualno...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.3.2011 11:18:20 >

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 929
15.3.2011 8:13:02   
hmela
Ma naravno da je individualno,ali nako odprilike da znam čemu se je nadati.Hvala ti u svakom slučaju8,a ja javnem poslije pregleda kako i šta ljubim vas sve i želim brzo dvije ćize ko god na svijetu to poželi :)

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 930
15.3.2011 10:02:27   
amiyca
Jutro! user posted image Ja sam juce bila na prvoj folikulometriji kod Godinjaka poslije prve terapije Klomifenom. Jucer mi je bio 9dc i na desnom jajniku je folikul 15mm. Na lijevom se pojavila cista (38x32mm). user posted image Nije bio previse uzbudjen zbog toga, pa se sve nadam da nije strasno. Endometrij 5,5 mm. Slijedeca kontrola 12dc, u cetvrtak... 

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 931
15.3.2011 19:01:04   
ena0002
Narucio te opet da prati tu cistu...pretpostavljam da ce te opet naruciti pred menzes da vidi hoce li otici sa njim...uglavnom ne sekiraj se on to prati

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 932
15.3.2011 22:03:21   
hmela
Zdravo draga moja!Možeš li mi reći koliko si već kod Godinjaka,jesi li vadila sve nalaze koje ti je on rekao.Šta ti je rekao šta nakon toga ako ovo ne upali.Ja sam naručena 24-tog al ne mogu čekati do tada odprilike se raspitujem kako i šta dalje,hvala ti amiyca

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 933
16.3.2011 11:15:45   
amiyca
Ja sam kod Godinjaka od proslog mjeseca. Prije toga sam prikupljala sve nalaze po dogovoru sa sestrom Izetom, koja je kod njega glavna. Hormone, briseve, a mm spermiogram. S tim nalazima (svi su bili uredni osim mog prolaktina koji je bio malo povisen- gornja granica 590, a moj nalaz 600) sam otisla kod njega i odmah krenula sa terapijom Klomifenom (2x1/2 od 3dc-7dc). I u ponedjeljak sam imala prvu folikulometriju, gdje mi je nasao cistu na jednom jajniku, a folikul na drugom. Nije mi nista rekao sta dalje, ako ovo ne uspije, a inace on malo prica. Po onome sto sam cula od drugih, uglavnom proba vise puta sa Klomifenom prirodnim putem, pa onda ide na inseminacije... Ja mu vjerujem, jer je tolikim parovima pomogao. Ne znam sto bih ja bila izuzetak... user posted image

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 934
16.3.2011 11:24:43   
amiyca
Hvala ena0002! user posted image I ja mislim da ce sve biti ok. Nekako imam povjerenja u ovog doktora... 

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 935
16.3.2011 21:21:16   
hmela
Naravno,vjerujem mu i ja i to baš dosta.Bit će abd sam ne odustajmo sretno i možda se negdje i sretnemo i ja sam sada u toh fazi povadila sve nalaze i isto prolaktin bio povećan sada spao na 350 e ne znam šta slijedi dalje,javim u svakom slučaju da svoj dio podjelim s drugima jer mi vaše riječi i prepričavanje mnogo znače nekako me sve ovo umiri 

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 936
17.3.2011 10:47:38   
amiyca
Jutros sa druge folikulometrije. Cista na desnom jajniku pukla, i to je super. Na lijevom folikul 20 mm, endometriom 7mm. veceras trebam dobiti Pregnyl 5000 mg, ali ga nema pod ovim nazivom u apotekama Sarajevo. Ima neki zamjenski... (jedna ampula 17KM). Da li je neko vec primao ove druge injekcije?

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 937
17.3.2011 10:53:02   
na korak
amica- super, zelim ti od srca da ovaj mjesec user posted image . Jesi li pokusala u apotekama u Lukavici, pitati za pregnil, ipak nemoj na svoju ruku uzimati zamjenu. Uglavnom sretnoooo i javi nam sve user posted image

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 938
17.3.2011 10:59:50   
vjestica
ima pod drugim nazivom (choriomon ili tako nekako)
nije to niakkav zamjena jer pregnyl je naziv koji je taj proizvođač dao
bitno je da je HCG 5 ooo ij
http://www.ibsa.ch/welcome-intl/products-fertility-choriomon-intl.htm

< Poruku je uredio vjestica -- 17.3.2011 11:02:17 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 939
17.3.2011 11:08:25   
amiyca
Znam da je ista generika, to su mi i rekli u apoteci... Al evo mi kazu kolege (radim u farmaciji) da mi je ipak bolje da uzmem Pregnyl zbog pomocnih supstanci... user posted image Uglavnom, nasli smo u apoteci Dina...user posted image Hvala na brzim odgovorima, cure! I na lijepim zeljama... Navijajte za user posted image  user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 940
17.3.2011 11:17:39   
vjestica
btw ja sma uvijek koristila pregnyl, a zadnji put (kad je i uspjela inseminacija) sam upravo taj choriomon koristila user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 941
17.3.2011 11:18:50   
amiyca
I sta sad ja da radim... Uzecu ja obje svakako, al koju da primim... user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 942
17.3.2011 11:27:28   
na korak
user posted image amica-drago mi je da si nasla pregnil, jos jednom ti zelim srecu.

drage moje, ja sam jutros dobila nalaze briseva, mikolazme i klamidije i jutros sam vadila 2 hormona 21 DC.
kao sto sam vec pisala dobila sam nalaze hormona i po meni su OK(u sklopu referentnih vrijednosti, folik.faza, 8 DC), :
- fsh 7,7 (ref.vr. 2,0-11,6)
- lh 11,3 (ref.vr. 2,6-12,1)
- beta estradiol 263 (ref.vr. 98-592)
- progesteron 5,3 (ref.vr 0,39-5,4)
- prolaktin 462 (ref.vr. 64-590)
- tetosteron 1,6 (ref.vr. 0,20-2,70)
- kortizol 456 (ref.vr. 123-626)

Nalazi briseva i ... su:
Bris cerviksa:
-kvasnice-negativan
-trichomonas v.-negativan
-gardnerella v.-negativan
N.gonorrhoae-negativna
I dir.mik.prep.nadjeno je malo PNL-a, Gram pozit.bacili
Bris vagine:
-kvasnice-negativan
-trichomonas v.-negativan
-gardnerella v.-negativan
N.gonorrhoae-negativna
I dir.mik.prep.bakretije i PLN nisu nadjeni
Klamidija:
Direktni fluoescentni test chlamidia trachomatis-negativan
Mikoplazma:
U dostavljenom materijalu mycoplame nisu nadjene

Ovo sve do sada meni izgleda OK user posted image

Eto jos ta 2 hormona i da muz je jutros radio spermiogram, popodne cemo znati rezultate.

Molim vas za vasa misljenja i sorry na dugom postu...

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 943
17.3.2011 13:23:16   
na korak
Spermiogram MM-normospermijauser posted image user posted image user posted image

E sta sad user posted image  Sve u redu a user posted image  nema. Ako neko ima misljenje, please pisite. Sta bi mogao Godinjak na ovo preporuciti, sta slijedi....

Hvala vam unaprijed, punooouser posted image

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 944
17.3.2011 13:24:50   
amiyca
Meni se cini da su ti nalazi ok. Sacekaj jos muzev nalaz i to svoje i onda kod dr. I meni je sve bilo ok, osim prolaktina koji je bio blago povecan. Nista strasno, a moguce je da je to bilo od stresa sto vadim krv (ja sam poseban slucaj user posted image , padam u nesvijest...). Odmah me stavio na Klomifen...(ovo mi je prva terapija)...

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 945
17.3.2011 13:26:23   
amiyca
user posted image super nalaz... U mom prethodnom postu ti pise sta bi moglo dalje da se desava, jer sam i ja u istoj situaciji. Znaci, vjerovatno ce ti dati Klomifen i onda ces ici na folikulometriju, i ako bude ok imaces ciljani... user posted image  

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 946
17.3.2011 13:30:02   
vjestica
na korak i kod mene je bila idiopatska neplodnost tj neplodnost bez poznatog uzroka
svi nalazi ok, pa sam onda radila laparoskopiju i histeroskopiju, pa nakon toga ciljane odnose i inseminaciju
odnosno dg idiopatska neplodnost ide tel nakon laparo i histero tj kad se utvrdi da su jajovodi prohodni i unutrašnjost materice ok i da nema ničega što ometa začeće
DR Godinjak nekad prvo šalje na laparo, pa onda ciljane i inseminacije, a nekome prvo to , pa laparo

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 947
17.3.2011 13:59:23   
na korak
hvala vam na informacijama. Ja se nadam da ce preporuciti Klomifen i folikometriju. Laparo sam radila prije 3 god, imala cistu, ali ne na genitalijama, pisala sam vec, pa su tad (barm su tako rekli) , radili "propuhivanje".
Vidjecemo sta ce biti...nadam se najboljem user posted image  user posted image , sto i vama od srca zelim

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 948
18.3.2011 8:54:14   
na korak
evo gotovi i hormoni 21DC:
- progesteron 52,5
- prolaktin 450
oba u sklopu ref.vrijednostiuser posted image

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 949
18.3.2011 15:03:44   
prevareni
Pošto je ministarstvo zdravstva izmjenilo odluku,pa sada se može raditi u državnim bolnicama u federaciji,neki mogu više puta ima kriteri šta i kako samo se treba raspitati i ide na saglasnost.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *