Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 9.2.2011 20:59:18
ena0002
Meni je prolaktin uvijek bio OK...ali nedavno sam kontrolisala i u drugoj fazi ciklusa je bio 600 i nesto i Godinjak kaze nije to nista strasno....ali opet rece ti on sta dalje...a i zavisi je li uvijek povisen ili samo ponekad...jer zna se povisiti i od stresa
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 10.2.2011 1:15:58
sar@
Nadam se da neće predstavljati veliki problem.Samo da me ne pošalje na MR hipofize, čeka se pravo dugo a i ne zanm da bih to snimanje mogla podnijeti,klaustrofobičarka Zna li neko da li su stigli reagensi na DIP, moram vaditi krv na 22dc?
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 10.2.2011 8:01:25
cvijecka
sar@ znam da su u moju lokalnu ambulantu napokon stigli reagensi ali ne za sve nalaze, bilo bi ti najbolje da nazoves dip i provjeris.
Ja sam od proslog ciklusa na klomifenu i evo morat cu nastaviti sa tom terapijom To i nije toliki problem (sto ne uspijeva odmah od prvi put) nego mi je problem sto nekako imam osjecaj da ga pijem uzalud. Imam vec jedno dijete 10god i zadnje 2 god pokusavam ponovo zatrudniti. Izmedju moje 1 trudnoce pa do sada se izdesavalo svasta nesta (CIN II prije 8 god.-laserski uklonjen, nedavno manji miom, ljetos polip koji je sam nestao- valjda se tokom odnosa otkinuo, menstruacije su mi se promijenile...) I upravo iz ovih razloga imam osjecaj da ga pijem uzalud.... Da, i nisam rekla da imam 34 god
Drage moje prijateljice u nevolji , da li neko ima slicnih iskustava?
< Poruku je uredio malena27 RR -- 10.2.2011 8:06:55 >
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 11.2.2011 9:44:56
amiyca
Bila jutros kod dr. Godinjaka. Iako je bio ljut sto sam dosla vec sa uradjenim nalazima na prvi pregled, na kraju ih sve prihvatio. Uradio UZV, dao mi da pijem Clomid 2x1/2 od 3dc (5 dana) i da dodjem na slijedeci pregled 8dc.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 11.2.2011 15:30:41
myself
drage moje gdje sad radi dr. Godinjak. Ako je na novoj klinici jesu li bolji uslovi nego ranije? Ljubim vas i zelim vam puno srece u borbi za vase malene
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 11.2.2011 16:32:04
san4
Dr radi na klinici Jezero i privatno hotel Terme ILidza. Sto se tice uslova na klinici,oni jesu bolji,ali nas doktor je i dalje prezauzet.Na nasu,ali i njegovu zalost! I dalje se ceka,dr ode u salu,opet ga cekamo....i tako, sve po starom.Ali,najbitnije je da ne odustajemo ni mi,a i dr Godinjak!Njemu svaka cast!
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 13.2.2011 22:25:43
hmela
jel tebi liječenje kod godinjaka upalilo???
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 15.2.2011 16:08:36
hmela
i nakon dugo čekanog termina od ( 1 sedmice ) za mene predugog :) dobila sam termin za petak 16:45 pa vam javnem šta će biti :) pusa i sretno svima
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.2.2011 10:43:18
malena27 RR
prenos postova:
IZVORNA PORUKA: na korak
Zdravo svima,
ja sam se tek prikljucila na ovu stranicu.
Jos uvijek nemam dijece, a zelim, posto ne uspijeva, idu pregledi itd. Kontaktirala sam Dr. Godinjaka, odn. med.sestru i dala mi je upute sta sve trebam uraditi, prije dolaska kod doktora, prvi put: - bris cervikusa i vagine - test mikoplazma i klamidija - kolposkopija, i naravno, - hormonalni status
Molom vas za informaciju, ako neko zna, da li se osim na Kosevu ili drzavnoj bolnici, jos negdje u dispanzerima, npr. Kumrovec ili Skerlica..., mogu uraditi ovi testovi.
Hvala puno
IZVORNA PORUKA: ledy blue
na korak...tema su postavila na pogresno mjesto..imas temu zatrudnjivanje..i problemi sa zatrudnjivanjem...a ima i tema lijecnje kod dr.Godinjaka..Ja sam sve te preglede radila kod godinjaka..prvi put sam cekala dugo..oko 10 mjeseci..kad sam otisla..obavila razgovor..ostale preglede ..sve od briseva..hormona...sam radila kod njega na klinici..ne znam sad sto gore ne radis ??
IZVORNA PORUKA: na korak
nova sam, pa dok se malo ustelim, gdje i sta. hvala na informaciji meni su rekli da prvo izvadim ove sve nalaze i da ih pozovem da me naruce kod doktora. s obzirom da radim, sve dane od pon. do petka do 16h, a malo je tesko izaci s posla, mislila sam da nalaze uradim negdje gdje to mogu obaviti i poslije 16h.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.2.2011 10:46:41 >
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.2.2011 10:47:48
ledy blue
na korak..a posto radis...da pokusas kod njega privatno uraditi te nalaze...sad ne znam da li je moguce sve uraditi u njegovoj privatnoj ordinaciji..al ne bi bilo lose pokusati...prije bi te ''prebacio'' na kliniku..a ono sto ne bude moglo kod njega privatno..mislim da ce ti reci da dodjes gore...
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.2.2011 11:06:15
na korak
hvala jos jednom
pokusacu privatno, sto kazes, mozda brze "predjem" na kliniku, samo prvo da vidim koliko ce kostati.
pitala sam za druge dispanzere, jer sam prije 3 godine operisala endometriom, koji se bio "zakacio" za ligament na stomaku (srecom), poslije toga redovni pregledi..izmedju ostalog su me poslali na kolposkopiju, koju sam uradila na Otoci, mislim da je doktorica Hasanovic, ona jednom sedmicno dolazi u Kumrovec, a inace radi u Skrelica. od operacije pokusavamo , ali ne ide
da budem iskrena nismo se opterecivali, niti ciljali odnose, nego onako sve "prirodno".sad sam se vec pocela brinuti i istrazivati po netu i uopstene price...i vidim da je Godinjak za te stvari strucnjak,pa....
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.2.2011 12:39:26
ivannna
Po mom iskustvu ni dr. Godinjak ne moze uraditi privatno te nalaze, samo papa testi i uzv, jer ja sam isla privatno al sam za sve pretrage briseve i ostalo morala ici prvo svojoj dr. po uputnice onda na dip ... da ih vadim, tako da mislim da ti je neminovno da izađeš s posla, a sad da li neko drugi radi sve te briseve od privatnika ne znam, al znam da dr. Godinjak najvise voli kad su nalazi s Koševa i da njima najvise vjeruje. Ali svakako mu mozes ici privatno, kad prikupis nalaze da ne cekas dugo na termin, i da taj dan ne moras presjediti u njegovoj klinici čekajući ga, naravno ako to možeš financijski. Sreno
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.2.2011 13:44:54
ena0002
Na korak znas kako mozes te briseve uraditi na Otoci: prvo moras dobiti uputnicu, sa tom uputnicom na DIP po reagense pa se vracas na Otoku da ti ih gin uradi pa ih opet nosis na DIP ......a to opet ne mozes uraditi nakon 16 h tako da ti je najlakse da sa uputnicom odes na Jezereo i ni to gore urade
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.2.2011 15:30:33
na korak
ivannna i ena 0002, hvala punooooo
po svemu, moracu iskombinovati izlazak s posla i sve uraditi na DIP-u, nadam se da za nalaze necu morati cekati dugo, pretpostavljam da se i za to moras "najaviti"
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 16.2.2011 19:15:22
san4
Na korak,ja sam te nalaze radila prosle godine,dok je klinika bila na Kosevu. Sto se tice hormonalnog statusa,dr.Godinjak trazi nalaze 8 dana ciklusa i 21 dana.Znaci,sestra je trebala napisati na uputnici 8 dan i 21 dan,krv se vadi na klinici steriliteta,a onda se krv nosila na dip.To ide brzo,zavisno koliko nas ima,ja sam taj dan bila deset minuta! Sto se tice briseva,njih moze uzeti i dr.Godinjak. Meni je preporuceno od strane seste Izete,da se narucim tamo gdje se radi papa test i kolposkopija,sto sam i uradila.Prilikom narucivanja rekla sam da sam pacijent drGodinjaka,da sam u obradi steriliteta i za tri dana sam dobila termin.I tu je islo brzo,ali sam opet morala uzeti slobodan dan,je nisam znala kako ce to ici. Sto se tice papa testa,na klinici rezultat se ceka jako dugo,tako da sam uradila privatno kod dr.Godinjaka. Veliki pozdrav!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 17.2.2011 8:50:38
na korak
san4, da receno mi je 8 dan, 7 hormona i 21 dan, jos 2 hormona. sta znaci "dok je klinika bila na Kosevu", sad se to radi na Jezeru ili... Da vidim da li sam dobro shvatila - hormoni 8. i 21. dan ,vadim krv na klinici za sterilitet ( to je sad na Jezeru?)i nosim na DIP (da li se mora naruciti za vadjenje krvi?) -narucim se za kolposkopiju, i tu mi urade i briseve, papu sam radila "nedavno", u julu 2010., pa mi je sestra na tel.rekla da ne moram ponovo ( a mozda da bas se narucim kod njega privatno za papu, i do tad odradim ostale nalaze, i odnesem mu privatno ili u svakom slucaju da ubrzam cekanje na pregled na klinici)
izvini ako dosadjuem s pitanjima, ali sam nova oko ovoga svega, pa nisam sigurna kako postupiti
Hvala i veliki pozdrav
< Poruku je uredio malena27 RR -- 10.3.2011 7:55:30 >
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 17.2.2011 9:40:04
amiyca
Meni je dr. Godinjak prihvatio nalaze od aprila 2010 (papa, briseve) i od oktobra 2010 (dodatni bris i hormone), iako mi je sestra Izeta rekla da su poprilicno stari nalazi. Uradio UZV i odmah me od slijedeceg mjeseca stavio na Klomifen, kao sto napisah u ranijem postu...
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 17.2.2011 10:11:18
san4
Na korak,to je to.Ne moras se narucivati za vadenje krvi,jer se tacno zna dan,a to je osmi i dvadeset prvi dan ciklusa. Samo,trebaju ti uputnice koje ces morati uzeti od svog ginekologa iz Doma zdravlja,jer ce ti to trebati kad budes regulisala placanje za obradu steriliteta.Nisam sigurna,mislim da se placa oko 120 km. To su uputnice za sve ovo sto ti je doktor rekao. Veliki pozrav!
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.2.2011 19:05:02
hmela
E drage moje ev odem večeras kod dr.Godinjaka na Terme i odem da mu pokažem nalaz magnetne rezonance, i on me počne ispitivati o menstraciji koja evo kod mene traje 15-ti dan.Sve nako po malo,pa krene malo više pa stane pa opet sve tako,ugflavnom 15-ti dan.I on me pita dsa nisam trudna jesul mi grudi nabrekle,a ja kažem da ne vjerujem i da nisu da je sve kao i prije.Nako je bio malo zabrinut,pa me uputio da sutra privatno uradim odmah beta HCG i da mu u nedjelju donesem na kliniku gore jer je dežurni da pogleda on sve to.Pa sam se sutra naručila rano,pa da mi to bude gotovo za 1h.jeste da se plaća puno više al nema veze nije mi to ni bitno.Tako da vam javim kako i šta dalje.To ću znati sutra i u nedjelju,pusa
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.2.2011 20:18:44
Mia
hmela gdje ces vaditi betu? Samo da znas da ti taj nalaz u poliklinici Tawil kosta 20 KM, a u Eurofarmu 46 KM. U ostalim privatnim laboratorijama je skuplje, koliko ja znam. Ovo ti govorim samo da znas kako se krecu cijene jer sam ti ja sve to nazalost, silom prilika, morala saznati Tebi zelim to sve ako Bog da prodje u najboljem redu! Sretno
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.2.2011 20:24:18
Mia
Drage trudilice i sve ostale zenice,
da li je vama poznato da li dr. Godinjak radi vantjelesnu oplodnju? Danas sam to prvi put cula Imam jos jedno pitanje: da li i jedna od vas ide kod njega zbog utvrdjivanja uzroka vanmatericne trudnoce i kakva su vam iskustva u vezi tog problema?
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 19.2.2011 12:23:20
ena0002
Radi dr. vantjelesnu.....ali koliko sam skontala da se tesko na to opredjeljuje ako ima bar malo sanse da se proba sa inseminacijom i sl. Vjerovatno radi kod zena kod kojih su oba jajovoda zacepljena ili ih nemaju.....a opet s druge strane ukoliko je kod muza los nalaz i ako treba ICSI njegov biolog to ne radi (koliko ja znam).
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 19.2.2011 14:27:35
hmela
Uradila nalaz beta HCg i kažu da je ok mislim 0.159 e sada mi je dr.rekao da taj nalaz odnesem njemu sutra gore na klininiku jer je dežurni,ali na žalost ga nisam pitala od koliko do koliko je dežurni,pa ako neko zna nek mi javne ili da mi da broj na koji se mogu raspitati.Unaprijed hvala pa se javnem sutra