Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 26.1.2011 8:38:06
hmela
pa kako za muža neće ništa reći,pa zar mi on nije trebao preporučiti urologa ako nije nešto ok,a Rada nije nikakva bila,bila neka mlađa sestra kada je on to uzimao :(
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 26.1.2011 9:37:30
vjestica
hmela Godinjak je ginekolog, nema on ništa sa muškarcima 8svima znamo za šta je ginekolog ljekar ) Rada je biolog, ona radi spermiograme, pa zar ti nije muž mkod nje došao po nalaz? mm je kod nje radio nalaz tj dao njoj nalaz, došao kad je bio gotov i ona mu sve objasnila (čak je spominjala neke gaće sa ventilacijom, da bi liku koji ih je izumio dala Nobelovu nagradu jer su spermiogrami godinama sve lošiji, prije nekoliko godina je donja granica bila 50 mil, sad su je spustili na 20 mil) pa kod koga je tm uzeo nalaz?
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.1.2011 8:56:52
Leki 80
Zdravo
ja sam nova na forumu interesujeme me zna li neka ako doktor izađe sa predpostavkom hidrosalpinksa na desnom jajovodu , a ja nakon toga sam uradila hsg i desni jajovod mi nije začepljen da li postoji mogučnost da i dalje imam hidrosalpinks.
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 28.1.2011 10:31:56
ivannna
"Hydrosalpinx je proširenje na jajovodu u kome se skuplja tečnost koju luči epitel jajovoda. Zbog nemogućnosti da ta tečnost izađe u trbušnu duplju jer je jajovod zatvoren ona se sliva u matericu i na taj način sprečava implantaciju embriona. Hydrosalpinx se može dijagnostikovati HSG-om, laparaskopski ili na ultrazvuku, mada se UZ nemora videti!"
Obzirom da se i dijagnosticira HSG-om, a da se na UZ može samo predpostaviti, onda ako su ti rekli da ti je jajovod prohodan ne bi trebalo ni da imas, a vjerovatno ni da si imala Hydrosalpinx
Ako ko ima drugacije iskustvo, ili misli drugacije nek se javi
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.1.2011 19:31:51
hmela
znam ja da je on za žene al pošto mi je tražio mislila sam ako nešto nije ok dsa će mi on preporučiti et samo to ????
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 31.1.2011 18:48:11
hmela
E evo da se javnem .Našla sam štelu za magnetnu i nalaz hipofize je super znači nema ništa i sada mi recite zna li iko i da li se je nekom od vas desilo da je sve bilo ok.Pa šta onda nakon toga kada se ode kod dr.Molim vas javnite mi pusa.
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 31.1.2011 19:29:29
ledy blue
Hmela..ja nisam razumjlela kakv je nalz tm..to sa pokretljkivoscu..ma otkucaj ti to nama ..pa da protabirimo Ako su kod oboje nalazi uredu...Godinjak...koliko ja znam praktikuje..prvo ciljane odnose...pa ako to ne upali onda insiminacija...
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 31.1.2011 20:00:43
mala87
hmela za nalaze ja sam radila isto mr hipofize i bio mi je uredu a prolaktin (900-1029) posle tog nalaza mi je doktor predlozio inseminaciju....ako sam dobro pročitala sa su tvoji ostali nalazi svi uredu osim prolaktina i te pokretljivosti kod tm....pa sto ledy kaze vjerovatno ciljani sretnoooo
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 1.2.2011 7:44:02
hmela
hvala vam drage moje hvala puno pa sve je u redu i kod mene i kod muža.Samo nam je rekao da je kod mene prolaktin im progesteron veliki i da uradim MR a kod muža je rekao sve super samo ta pokretljivost slaba.I nas dvoje smo malo to pratili i studirali po netu i fakat je tako.Zato sam vas i pitala.Znači trebala bi odprilike ciljani.Pa et naručit ću se iduće sedmice pa ću vidjeti.Nego mi je lakše kad bar neko nešto pre4dpostavlja,a reko možda je neko bio u sličnoj situaciji pa zato.A pošto ste vi sve to prošle,šta se podrazumjeva pod ciljanim,hvala.
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 1.2.2011 9:19:26
ledy blue
Hmela..ovako..kada zakazes kod njega pregled..ako bude ciljani..onda ce ti vjerovatno reci da od treceg dana ciklusa..znaci treci dan kad stigne pijes klomifen..8 dc se obavlja folikumetrija..tj gleda se stanje folikula..uradi se jos jedna ili dvije folikumetrije..i kada bude vrijeme reci ce ti da primis stopericu ..i u narednih par dana kad dodje do pucanja foluikula da imate odnose..tj otprilike to...al ipak vijet ces sta ce ti on reci..eto valjda sam bar malo pojasnila...
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 1.2.2011 15:30:08
hmela
jesi super hvala ti puno
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 1.2.2011 15:42:43
ena0002
Samo dobro pazi prilikom primanja stoperice...odnos bi trerbala imati 36 sati nakon primanja stoperice pa dobro izracunaj...da se ne bi morala buditi ujutro u 4 da akcijas
< Poruku je uredio ena0002 -- 1.2.2011 15:43:07 >
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 2.2.2011 7:42:59
hmela
ma joj ustala bi vala i u 4 hehhhehehehehhehe
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.2.2011 11:30:36
myself
Drage moje, nisam nova sam na ovom forumu i htjela bih da vas pitam za savjet. prije dvije godine sam bila na klinici kod dr. Godinjaka i dosla sam do inseminacije i prekinula postupak. i meni i suprugu su dobri nalazi (ja sam imala jedino malo povisen prolaktin) pa smo odlucili jos malo da pokusavamo prirodnim putem, nazalost bezuspjesno ovih dana ponovo rasmisljam gdje i kako i mislim da bih se najradije vratila kod dr. Godinjaka, ali ne znam kako sad da se pojavim poslije ovolike pauze . Vjerovatno bih trebala sve iznova da radim, a nisam bas raspolozena za kritike . Zaboravila sam reci da je muzu 33 a meni 32 godine.
Sta mi vi predlazete?
< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.2.2011 10:46:55 >
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.2.2011 11:38:18
ena0002
Ma samo nazovi gore sestre i reci da si inace pacijent dr.Godinjaka ali da si napravila duzu pauzu....one ce te naruciti i onda ce ti dr. reci sta dalje....i opet si u zacaranom krugu A mislim sta ko ima kritikovati sto si ti odlucila da malo pauziras i odmoris se od svega....a ako su vam nalazi OK mislim d ainseminacijom zaista povecavate sansu za ....po meni je ipak bolje raditi nesto konkretno nego cekati da se prirodno desi....a godinama se ne desava
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.2.2011 15:09:52
san4
Myself,nemoj da brines!Nazovi,reci da si pacijent dr.Godinjaka i zakazi termin!Ne mora niko da zna razlog tvoje duze pauze.To moze biti bilo sta i mozes reci bilo sta!Puno srece u novim postupcima!Cao!
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.2.2011 16:25:40
amiyca
Drage moje, ja sam konacno dobila termin kod dr Godinjaka na klinici. :) Nisam nikada bila do sada kod njega. Radila sam nalaze hormona, sve moguce briseve, mm spermiogram. Kod mene prolaktin malo povisen, imala eserihiju na jednom brisu, a poslije streptokukus, a mm uredan nalaz. Sta mogu ocekivati na prvom pregledu? :) Hvala...
RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 9.2.2011 18:49:30
sar@
E cure i ja sam počela liječenje kod dr.Godinjaka.Kod mm spermiogram odličan, kod mene također malo povišen prolaktin, 590 je gornja granica a kod mene je 790, pa ne znam jeli to puno šta vi mislite.Inače čekam još rezultate briseva pa sa svim nalazima kod dr.Da li je neko sa povišenim prolaktinom koristio Vitex-konopljiku, da li ima efekta?