DM -> RE: kakve nam škole pohadjaju djeca (23.5.2012 19:59:22)
|
E sad ste i mene bacile u razmišljanje[sm=smiley36.gif] Moj dječak je prvi razred i nisam primjetila da mu je teško pratiti gradivo iz bilo kojeg predmeta, s tim da redovno radimo i kući. Bio je odsutan 5 dana zbog bolesti i učiteljica nam je reovno mailom slala nastavne jedinice koje smo (nadam se ) uspješno odradili. Prvi dan u školi je imao test i uradio je bez greške(nakon ove petodnevne pauze). Jučer sam bila i na infoirmacijam ai na roditeljskom. Informacije-učiteljica misli da je po znanju daleko ispred ostale djece(misli na ono znanje koje je ponio u školu), ali da je malo "lijen"-što i sami znamo i nikako da se to kod njega promijeni(čita tečno i već je nekoliko knjiga pročitao-koje su prilagođene nj uzrastu, ali zato pisanje-haos, jednostavno je više verbalan tip), dobar je, pristojan, prati nastavu, odnos sa drugovima u razredu OK..... Roditeljski-ima djece koja nisu usvojila sva slova, koja slabo čitaju(misli na iščitavanje), neki ne znaju brojeve..... Iz moje perspektive-gradivo nije teško, a iz perspektive ostalih roditelja ne znam-nešto se ne žale(ovi iz S razreda) Što se tiče gradiva-možda idu brzo. Svaki čas matematike je novi broj(i učiteljica sama, kad sam je pitala o tome, kaže da nema predviđenih časova iz matematike za tekstualne zadatke iz matematike i da ima jako malo časova za ponavljanje, da je ona slala dopis da se uvede još jedan čas matematike sedmično, jer je gradiva puno...) Mi smo pola sveske izvježbali zadataka iz matematike, sa akcentom na te tekstualne. Tek od jučer razlučuje i sam pravilno postavlja zadatak(iz teksta), ali smo se baš napeglali s njima i neka smo nije mi teško.A šta će biti dalje[sm=zmeden.gif] Podsjeti me ovaj zadatak od hanabanane da ovo napišem( i S izračuna sve, bez da je postavio zadatak[sm=smiley36.gif]) I da -djeca računaju još na prste i na "čepove"-i on je tek počeo dsa računa "na pamet"!
|
|
|
|