Miracle*3 -> RE: kakve nam škole pohadjaju djeca (22.5.2012 11:05:01)
|
Skola je normalan slijed dogadjaja u zivotu, meni je to bila normalna stvar. Nisam pravila neki bauk oko toga. Eh sad i svako dijete je razlicito. Moja kcerka voli skolu, evo sad zavrsava drugi razred jos ni jednom nisam s njom uradila zadacu, dva-tri puta jesam ali na nacin da ona shvati kako treba uraditi a ne da joj serviram uradjeno. Problem sa uciteljicom, pa ne mogu reci sad da smo imali probleme, ali kad god doje iz skole i kaze sta joj je uciteljica rekla ili sta se desilo, odem sledece informacije i razgovaram i sa uciteljicom, i njoj kazem kako je to moja kcekra dozivjela. Imala je problem sa jednim djecakom koji je bas maltretirao dotle da je plakala svaki puta kad ide iz skole sta joj je on uradio. I to sam sa uciteljicojm rijesila, kad sam trazila da je premjesti da ne sjedi kod njega, ona je rekla kako se mora uciti da u skoli svi sjede sa svima, rekla sam joj ok, ali de nek se mijenja, nek takav jedan nemirko nekad sjedne i kod druge mirne djece. Ali rijesili smo. A sad NPP i je druga prica, sad ce matura pokazati kakav im je 9ogodisnji sistem. Po meni mislim da tu prvu godinu izdangibe, pogotovo na nacin sto je prvo polugodiste bezveze a u drugom i slova i brojevi. Hanady, nemoj da se bojis da nesto neces stici, svo ono vrijeme kpoje ste imali prije imacete i sad. Ako bude isla u produzeni sve ce zavrsiti dok podje kuci i onda opet imate vrijeme za sebe. Eh sad mene zanima ako neka mamam od skolaraca zna vezano za strani jezik. U skoli su imali ucenje engleskog, to sto je islo preko skole stranih jezika. Sad imaju engleski u trecem razredu redovno, jesam li u pravu? Dobili su juce u skoli obavijest iz skole jezika da mogu sledece godine uciti drugi strani jezik. Kad se u redovnu nastavu ukljucuje drugi jezik, od kojeg razreda? Moja navalila da hoce na francuski. nemam nista protiv, samo se bojim da joj nece biti previse ili je mozda bolje da se posveti jednom jeziku, jer moze izabrati i engleski da nastavi?? Zna li neka mama kako ovo dalje funkcionise
|
|
|
|