snijeg -> RE: kakve nam škole pohadjaju djeca (22.5.2012 9:55:37)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: snijeg Joj pretjerivanja na ovoj temi...nepovjerenja u sposobnost vlastitog djeteta, predrasuda prema obrazovnom sistemu...tužno brate mili, a škola je oduvijek bila nešto lijepo makar u mojoj porodici. Nosali smo i mi ruksake, pjevali pjesme iz muzičkog i recitovali iz bukvara, pa živimo. Izvini snijeg, ali zašto misliš da ja pretjeruje? A ni nemaš dijete koje ide u školu, niti znaš nešto o školskom gradivu prvoškolaca? Nemam ja, ali imam i prvačića i osnovaca, srednjoškolaca i studenata u porodici i među prijateljima. Prelistavala njihove udžbenike, razgovaram svakodnevno sa njihovim roditeljima i njima. Škola je onakva kakvom je dožive roditelji, strašna, opterećujuća, obvezujuća ili lijepa, iskustvena, prijateljska i najljepše doba života. Meni moji roditelji nikad nisu stvarali pritisak oko škole, gradiva i ocjena, škola je bila prijateljska ustanova, a nastavni kadar visoko poštovan preda mnom, a znam sad da se iza kulisa dešavalo mnogo kritika i teških razgpovora na relaciji moja mama - učitelj. Dakle, samo želim reći i do nas je. I odakle ovo da ako nemam djete prvačića ne mogu diskutovati na neku temu, znači u prevodu teta koja nema dijete ne može radit u vrtiću, učitelj koji nema školarca ne može predavat....iznenađuješ me hanabanana [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|