Anoniman -> RE: Problemi u braku (20.4.2012 10:55:50)
|
Ma ne znam šta da vam kažem. Iskreno, poslušala sam vaše savjete, izvinula mu se, čak sam mu i pisamce napisala sa svim iskrenim osjećajima i željama za naš brak kao da bih malo bila romantična. Čini se da je sve ok, ali problem je očito dublje prirode. Kako sam i reklanije imao nijedan razlog da se prestane i dogovarat sa mnom oko normalnih bračnih stvari, nije imao razlog. Nekako sve radi na svoju ruku. Dogovor izostaje, a kad mu kažem, odgovor je: "de ba, pusti kraju, bježi tamo, nije tako." Čak imam i strah da mu kažem stvari koje realno smetaju od njega jer odmah ovakva reakcija i napuhan nos, opet do mene, sve do mene. I kako da budem raspoložena i ok. Živimo s njegovim u istoj kući, drugi sprat samo. S njima se uglavnom dogovara i razgovara i provodi najviše vremena, tako da ja izostajem iz većine, a nisam to zaslužila znam. Mislim da mu to nije ok. Ipak sam mu ja supruga. Nisam baš najsretnija zbog toga. Razvod kao alternativa mi je stalno u glavi, ali, šta sa djetetom mojim, ne bi mi ga dao odvesti iz kuće, a pravna pravila u tim slučajevima ne znam. Kome bi dijete pripalo, ne znam, a ja ne mogu bez dijeta ni minute. Bojim se da je to jedino što me koči da ne odem odavde. I ta me činjenica boli jer imali smo mi ipak lijep brak dok se nisu desile ove nepotrebne promjene kod njega. Roditelji, iako jako fini ljudi, imaju puno uticaja na ovu situaciju i to je činjenica. Ne znam šta da radim. Ako neko ima realan i iskren savjet neka kaže jer očito problem ima rješenje, ali ja ga joše ne vidim.
|
|
|
|