Anoniman -> RE: Problemi u braku (17.4.2012 12:53:12)
|
IZVORNA PORUKA: snijeg Mislim da se vesela šali :) Da se razumijemo, vrijeme i način za prevariti supružnika uvijek možemo naći, ukoliko nam savjest/karakter to dozvoljava. Dakle, pauza za ručak na poslu se može iskorištavati za te stvari, a mi znamo da su naši muževi na poslu :) Ovdje nisu u pitanju mogućnost i saznanja o kretanju naših partnera, u pitanju je poznavanje njihove savjesti i karakternih mogućnosti da prevare suprugu i dođu kući kao da se ništa nije desilo. Anonimna nema povjerenja u svog muža, a povjerenje se gradi prije ulaska u brak, a u braku se nadograđuje i potvrđuje. Ja u svog muža nimalo ne sumnjam, ne zato što znam gdje, kad i s kim se kreće nego zbog toga što znam da mene i naše dijete ne bi mogao pogledati nakon takvog čina, znam da bi drugačije postupao prema meni jer je brižan, nježan, odgovoran i savjestan čovjek/otac/suprug. I još jedan razlog, ali ne manje validan, što fakat nemam kad razmišljati varali me ili ne jer imam previše obaveza u životu i ne zamaram se glupostima, a maštu upotrebljavam u druge svrhe. Nije mi pružio niti jedan razlog da počnem sumnjati u njegove ljudske vrijednosti. Upravo o ovome se radi. Sto je drugaciji prema meni. Nista mi vise ne govori, ni gdje ide, nit mi prica sta ima na poslu, ni sta radi, nista, bas nista. Kad ga pitam sta ima, samo kaze "nema nista, sve po starom" i to je to. A nema inicijativu ni za intimu. Ja ne iniciram da bih vidjela hoce li on, ali nista. Drugaciji je skroz. Imali smo raspravu oko toga i kaze kako smo eto dovde dosli da nema rjesenja, da ne mozemo pricat o svemu i da je najbolje tako.Ali ne zelim ja to i radije bih se razvela. Da li je samo do mene? Zasto se sad ponasa ovako, samo zbog mog ispada u vezi kolegice? On u zadnje vrijeme i nema vremena za mene i porodicu. Obavezan je samo oko svojih. Ne sjecam se kad smo sta planirali skupa. Sta uradit? I meni je zao zbog prenosa, ali kako sad da ga vratim a da se bas skroz ne ponizim?
|
|
|
|