Medić* -> RE: PROBLEMI U BRAKU (27.6.2010 11:52:03)
|
IZVORNA PORUKA: Taha0'08 hvala puno[sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] teško jeste,jbg,godinama svašta nakupiš pa smo u 50tim rastrojene ko muhe bez glave..al kad bi se SVE razvodile jer očekujemo fantaziju od braka-a to nepostoji-nebi brakova postojalo uopšte!!doduše,to zapad i propagira,zašto se mučiti kad možemo SAME s djecom koju je ON napravio,pa tarlahaj se s kim hoćeš al netrpi...jbg,trpi onda moral..nisam na strani muškaraca uopšte,i mi smo živjele i u ratu,i svašta nešto,al razmišljamo opet srcem a oni jednom stranom mozga[sm=smiley3'.gif] ko voli nek izvoli,probala sam,i danas živim sa roditeljima koji su mi upropastili dijete razmazivanjem-nemam pravo djetetu narediti bilo šta.nema reda,ni kad treba spavati,jesti,u po zime deda kupi sladoled jer NEMOŽE ON NJOJ NIŠTA ODBITI,i kad skontam bolje je neke stvari pretrpiti-ta pa nisam jedina,izgladiti odnos sa mm,jezik malo uvući i odgajati ih na svoj način-a deda i nana jednom sedmično!i naravno rasteretiti ljude troškova..i živaca kako mojih tako njihovih.. u potpunosti se slazem sa tobom, u svakom braku ima trzavica ali se sve to moze prevazici na jedan mudar nacin, sto bi moja nana rekla sa svakim covjekom mora se mudro i promisljeno i da se svakom od njih mora uhvatiti red za sve u zivotu, najlakse je ostaviti nekoga i razoriti svoj brak, bobjeci od necega u potragu za necim boljim, treba se svim silama potruditi da se nesto promijeni a svi mi znamo mozemo li i na koji nacin doprinjeti necemu boljem. Tek onda ako ustanovimo da nakon velikog truda i volje nema uspjeha e tada nam drugo ne preostaje osim onog najtezeg i najgoreg / razvoda. Ovim ne mislim da samo mi zene moramo nesto preduzimati vec i na muskarce, u zavisnosti od toga koje u kakvoj poziciji u braku neka tako i djeluje.
|
|
|
|