babina beba -> RE: PROBLEMI U BRAKU (17.6.2010 14:34:13)
|
Mislim da nas nikad vise nije bilo ni najednoj temi u istom trenutku. Masala sta nas je samo da je tema veselija al bice akb. Elem mozda ce me neke kritikovati mozda podrzati. Procitala sam skoro 90 % postova upucenih bebani. Svaka daje svoje misljenje, savjete, neke od Vas uopste nekontam, jer nije brak maciji kasalj pa da se sad uzmu sad rastave, da nije djeteta sve bi lakse bilo. Svi mi imamo problema u braku samo sto ih manje iznosima. Pocev od sebe i ja sam imala problema al sve se rijesi. I moj je muz ovdje bez ikoga, pa jos ni posla nema i par puta je bilo ozbiljnih svadja i spominjaje razvoda al sve je to u momentima kad je covjek ljut, uhvati ga nostalgija, bjes. Ne branim bebanu nit krivim joj muza, rekla je kakav je pa ponesto i o sebi. Rekla nam je njegovu losu stranu vjerovatnu tu ima i dobrih mana jer zato se i udala za njega. Mozemo mi svi ovdje pisati i pisati, a ustvari niko nezna sta se desava iza nasih zatvorenih vrata. Moj savjet bebani je da pokusa razgovarati sa svojim muzem o njegovim viziji kako on vidi brak, sta ocekuje od nje, zasto se tako ponasa itd. Zatim nek uzme savjete za foruma, razgovara sa svojima, al da ne dozvoli da iko i ista utice na njih dvoje, da daju sansu braku da uspiju! Lako se je razvesti, a sta poslije kako djetetu objasniti kad bude trazio oca. Kad drugu djecu ocevi povedu u skolu, na training kako ce se on osjecati? Mozda ce majku kriviti za sve. Ovo je ozbiljno i treba ozbiljno problemu pristupiti, a ne samo u momentima ljutnje i bijesa jer covjek je tad na sve spreman. Neko je i spomenuo sigurnu kucu, pa Boze dragi nije dotle doslo niti ce. Ako ipak moraju svak na svoju stranu bebana ima roditelje kojima se moze vratiti, a i ako nedaju uvjek se moze osamostaliti. Jeste tesko u sadasnjim vremenima, al mlada je i svojim trudom moze sinu obezbjediti normalan zivot i odrastanje. Sto se tice batina tu vas sve forumasice podrzavam, jer to je onda bas previse. Ja se nadam da ce prebroditi ovu krizu, naci rjesenje najbolje za sve i da ce djete odrastati u miru. Bebana samo mudro i pametno i nedonosi odluke u momentima bijesa.
|
|
|
|