Daliyah92 -> RE: Problemi u braku (29.5.2013 13:32:18)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Evo upravo ovako se osjecam. I moram pojasniti MIci Tici da svekrva nije dosla da mene pita imam li obaveza tad i tad, nebitno. Dosla je da me pita pet dana ranije hocu li imati te obaveze da ONA moze ostati s djetetom (sve ce odgoditi da ostane s djetetom). Nisam ja njoj toliko bas draga da mi cini toliku uslugu. Zna ona da ja imam dijete gdje ostaviti, ostavim ga kod svojih. U zadnje vrijeme primijetim da im to smeta, vidim krivocu na licu i zatisje cim kazem da cu kod svojih ostavit ga. Pa mislim da je ovo njeno bilo samo iz razloga da ne vodim dijete kod svojih nego ce ona ostati. Vesela, skuzila si me. MIslim da si jedina koja me u potpunosti skuzila za ovo vrijeme moje tegobe. Samo sam htjela privatnost u svom zivotu i postovanje od strane njih. Valjda je neka kultura ne ulaziti u tudji kat tek tako i dolaziti kad tebi odgovara bez obzira sto je ista kuca. Ja njima nikad nisam usla a da nisam pokucala i pitala jesu li slobodni. Ali po njima sam ja ispala namcor, puhander i pretjerujem sto ucim dijete kulturi. Oni mene s tim provociraju i u sitnicama izvrcu moje. A kad hocu svojim cak i pred muzem osjecam pritisak da kazem da sam planirala svojim jer oni sve to prenose i na njega samo sto on glumi da nije tako, a ko i oni je sklon provokacijama. Koliko puta sam ga samo zamolila neke stvari da ne radi, sitne, ali on opet to radi, cini se ko namjerno iako kaze da nije. i tako. nesretna sam. Da je bar on uz mene i da shvata, ali ne. Ja se glupiram po njemu i ja belajisem. U ovom prvom dijelu posta se vidi da je njima samo krivo ali da ti ne prigovaraju, (nadam se da ne prigovaraju [sm=zmeden.gif] ) Pokusaj se opustiti i nemoj ni primjecivati da im to smeta. Je li se oni brinu i razbijaju glavu ako tebe vide namrstenu, ako vide da ti nesto smeta? Vjerujem da ne. Tako i ti, samo hladno. Slobodno reci da imas gdje ostaviti dijete ali i pravi se da ne kontas sta ona s tim hoce. Pokusaj par dana ovako, i vidjet ces. [sm=smiley1.gif] A to za tm, ako je njemu i krivo prestace kad vidi da ti to ne primjecujes. Zato sto on nema raloga da se puse, ides svojima, nemas razloga za brigu. Ne radis nista krivo pa da moras misliti da si pogrijesila i njega jadnog naljutila [sm=hudicek1.gif] A veeseela, ona nas sve najbolje razumije [sm=smiley1.gif] Slobodno slusaj sta ti ona kaze, i radi tako. Neces se pokajati. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|