jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Ma dajte molim vas. Da je muz bilo koje od vas ovako napravio ko moj u ovoj situaciji, isto bi vam bilo krivo kao i meni. Niko nije rekao da ne treba pomoci. Ali ako gledas prakticno, to nije ok nimalo. Prvo, odkud nekome pravo da planira tudje vrijeme. Drugo, ja moram napraviti rucak , zavrsiti obaveze oko djeteta (pripremiti mu rucak i ostalo jer ga moram ostaviti na cuvanje nekom), pripremiti se za svoju obavezu (jer ona nije usput, to mi je posao koji zahtijeva uvijek prethodnu pripremu), sve to stic ujutro da bih mogla krenuti na vrijeme stignut pokupiti dokumenta. A uz to sve, nisam zdravstveno dobro nekoliko dana, jako sam iscrpljena i lose, moram dosta odmarati. Uprkos svemu tome, on je rekao stricu koji ce za to vrijeme uzivati i pijuckati nesto svjeze, ma nemoj se ti dzaba smarati, ona ce ranije krenut i zavrsiti to. Da se vas muz ponasa ko da ste robot, ne bi vam bilo krivo. Budite realne. Nije dzaba receno, samo mati i otac brinu istinski o vama. A nije mi nista tesko, samo ne mogu da shvatrim muza, nista ni stricu nebi falilo da malo proseta, zar ne? A muz ne moze sa mnom, radi. Smetalo bi vam svima takva bezobzirnost muza, a i nepostovanje zbog ovog prvonavedenog. Oči moje lijepe,jesi li ti sa svojim mužem u ljubavi ili nisi . Ako se volite,sasvim je logično da ćete pomagati jedno drugo,tako ako ćeš ti preuzeti tu papirologiju njegovog strica,onda će se valjda on pobrinuti za ručak i dijete,pa dijete nije samo tvoje. Razumijem da si umorna,ali da si baš bolesna ne bi išla obaviti svoju obavezu,već bi i to odgodila,a kad već ideš u taj grad,učini tu uslugu za ljubav svog muža i onda u kakvu ljetnu baštu,pa pijuckaj i ti nešto i odmaraj glavu. I naravno,podvuci mužu da ne može odlučivati za tebe,da bi efekat sigurno bio bolji da te nježno i pristojno zamolio za pomoć njegovom stricu. Tebi fali dosta razgovora s tm. Meni što je krivo,ja sjedem s mojom ljubavi i raspravimo to. Ne dižem frku po forumu. Ne prigovaram ti Bogami,ali ne kužim kako ti hejbet stvari smeta i misliš da će ti ih neko lijevi riješiti,a pravi 'kadija' dijeli s tobom krevet.