Ilhana RR -> RE: "hajde ba,nece mu nista biti" (2.4.2010 19:48:20)
|
IZVORNA PORUKA: Lalana E moja Ilhana, ja ti govorim da me ubjedjuju da toliko dijete mora da zna da kontrolise potpuno [sm=smiley19.gif], druga je stvar da mozda nekad izjutra napravi posao na tuti [sm=smiley1.gif], mada je to meni potpuna slucajnost, a ne sposobnost djeteta, a vezano za bespelenase i oni sami govore kako im se djeca cesto upiske po njima, kuci, ja to ne podrzavam nikako, cak mi je besmisleno, ali nije to tema[sm=smiley1.gif] a i naravno nikoga ne kudim svako zna svoje i ima pravo za to za sto se zalaze, tako i oni. Nadam se da me neces pogresno shvatiti [sm=smiley31.gif] Ma nisam te pogresno shvatila nego govorim kakve kulture po svijetu sve postoje, ni ja to nepodrzavam... beze mi pravo... a to jeste druga stvar i naravno da beba nemoze regulisati pisanje tako mala al polahko mozes uciti dijete i navikavati na tutu. Ja kad sam svedjanki rekla da sam pocela Lamiju da stavljam na tutu svako jutro i ona je poslusala mene i kupila maloj svojoj tuti i isti rezultat je bio kao i sa Lamijom a i njena mala skoro pa se odvikla od tute (neki dan joj bilo 2 godine) A Private svidja mi se to, mozemo iznostiti te savijete ovdje jer vjerujem da ima mnogo korisni... Kad je moja Lamija imala ospice prosle godine, imala je u grlu ih tako da nije htijela nista da jede a svekrva mi je rekla ako ikako mozes natjeraj je cokoladu ili nesto sta bilo slatko da pojede i nestat ce od toga.... ja sam je jedva nagovorila da pojede puding tipa monte i sutradan je vec pocel ada jede, koje doktor nije mogao da vjeruje jer kad je pregledo je ran prije bilo je toliko ospica u grlu da nije bilo ni cudo sto nije jela... Znaci, korisan savijet koji je pomogao...
|
|
|
|