nasa princezica -> RE: "hajde ba,nece mu nista biti" (3.4.2010 1:51:13)
|
IZVORNA PORUKA: shejla IZVORNA PORUKA: Ilhana RR IZVORNA PORUKA: marny meni uopće savjeti ne smetaju, volim čuti kako su ljudi prije radili s djecom, neke stvari i primjenim na svojoj djeci. [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] I ja isto tako razmisljam jer svaki savijet koji mi je sveki i mama dala su uvijek bili najbolji, ja prvo njih zovem pa onda doktore... Mnogi nasi novopeceni roditelji misle da nasi stariji nista nisu umjeli oko dijece i da ni dan danas neznaju a to je po mom misljenju zalosno jer mnogi nasi znaju vise nego pola ljekara... slazem se.... Uopce ne mislim da su dr. sada pa,etniji od nasih roditelja... U redu nove tehnologije, nova istrazivanja...bla bla... pa su sad skontali da nesto sto je prije bilo zdravo - sada vise nije zdravo. Eh, sad posto su to nova istrazivanja, znaci da je moje dijete medju prvim generacijama na kojima se to NOVO sprovodi. A na onim STARIM pravilima smo svi odrasli i nikome nista ne fali ( ni od hodalice, ni bjelanca, ni hljeba...) Tako da sam sama sebi, sa svojim zdravljem, bolji pokazatelj nego preporuke dr. za koje niko ne garantuje da ce za 20-30 godina biti ispravne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]Shejla[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]Ja isto tako mislim.U svemu sam se prvo savjetovala s mamom,veliko olaksanje mi je bilo i to sto ima iskustva s bebama jer je radila taj posao.Tako da sam se pridrzavala kalendara ishrane od kad sam ja bila beba.Vjerovali ili ne ali moja maza je vec 20dan probala cjedjeni paradajz,a vec 21 dan cjedjenu mrkvu,to smo naizmjenicno davali svaki dan s tim da je sledeca bila jabuka.Posle tog mixali smo te tri vrste soka i povecavali kolicinu i dojila je cini mi se 24h.Fala Bogu zdrava beba,kuc-kuc (da je neureknem)samo u 11mjesecu prvi put dobila temp i to par sati trjalo.Sad ima 19 mjeseci.Najvise sta me navelo na stari kalendar ishrane je to da smo svi fala Bogu zdraviji bili....jer kako su krenuli novi experimenti nesmije se nista prije 6. mjeseca itd, cini mi se da nikad nije bilo vise bolesne djece. Takodje me nerviralo to sto se tice price da beba prerano pocne da stoji,sjedi,de ovako,de onako....nece joj nista biti! Pametovanja je uvijek bilo i bice,ali prvenstveno majka zna sta je naj bolje za njenu bebu! pozz
|
|
|
|