|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
7.1.2013 13:51:41   
ada_
dr,Rovcaninu ne bih otisla ni da je zadnji ginekolog na svijetu,to je djubre najgore

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 626
1.2.2013 23:15:46   
Visnja RR
Djevojke , trebam info!

Da li se muzevima na Jezeru dozvoljava prisustvo na porodu?
Hvala! user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 627
1.2.2013 23:25:50   
M kao Mama
ja koliko znam dozvoljava se i na jezeru i i općoj, lai samo onaj dio kad se uđe u salu u zadnju fazu

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 628
1.2.2013 23:28:10   
Visnja RR
za Opcu znam...moja poznanica se porodila dva puta uz prisustvo muza sad treba treci put ali na jezeru pa je zanima...do sada je vodila trdunocu u Opcoj...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 629
1.2.2013 23:33:10   
Hanady RR
ovdje čitah...http://www.ringeraja.ba/forum/Prisustvo_oceva_na_porodima/m_315/tm.htm
može...al neka vidi s asvojim dokrotom porceduru kako stavri stoje muževi koji idu u salu rade brisve i nešto do nalaza...
mislim da je to mjera predostrožnosti nobijega karaktera

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 630
2.2.2013 0:16:32   
veeseelaa
naravno da dozvoljava
al ja čuh d atreba i sanitarna knjižica user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 631
2.2.2013 9:15:28   
canim

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Djevojke , trebam info!

Da li se muzevima na Jezeru dozvoljava prisustvo na porodu?
Hvala! user posted image

Da, mm je prisustvovao

Neposredna veza do poruke: 632
2.2.2013 10:28:48   
Sedina 30
Imam jedno pitanje, od koje sedmice se vode pregledi na Jezeru, mislim kada prestaju pregledi kod redovnog doktora? I koji dr.porađa, jel kojise potrefi na dežuri?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 633
2.2.2013 17:31:29   
veeseelaa
poradja te osoblje koje je u smjeni
na Jezero, na preglede se ide ukoliko ti dr iz DZ iz Skreliće zbog eventulanih problema da uputnicu
inače ako je sve ok ide se tek pred porod, radi CTG-a, isto dobiješ uputnicu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 634
2.2.2013 17:40:24   
I love youu
Od koje sedmice se radi CTG, I koliko cesto? Treba li uputnica za CTG od dr opste prakse I kako to izgleda, koliko dugo traje? Ne znam nista o tome.

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 635
2.2.2013 18:16:01   
zagy
Ctg se radi od 36 sedmice ili ti kad udjes u 9 mjesec. Uputnicu ti daje dr opste prakse ili ginekolog iz doma zdravlja i vazi ti za 1 ctg, a mozes izvaditi u svom domu zdravlja i tzv. Veliku uputnicu koja vazi 30 dana, Vazi za sve preglede i ctg i za sam porod. Ctg radis 1 sedmicno, a prvo se javis nekom dr pa te on posalje, ne mozes doci i sam traziti ctg, jer nalaz na kraju mora potpisati tvoj doktor. A sam postupak je da ti stave hepek na stomak oko 7 min cini mi se i mjeri otkucaje srca bebe, cool stvar user posted image

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 636
2.2.2013 18:54:42   
Ramona11

IZVORNA PORUKA: Sedina 30

Imam jedno pitanje, od koje sedmice se vode pregledi na Jezeru, mislim kada prestaju pregledi kod redovnog doktora? I koji dr.porađa, jel kojise potrefi na dežuri?

Ja sam gore otisla u 4. mj trudnoce s uputnicom za uzv jer je na Ilidzi bio samo vaginalni.
I tako da ne idem tamo-ovamo javim se dr. na Jezeru i otad sam isla samo gore. Nije bilo nikakvih problema. Jedino sto sam trebala cuvati nalaze od dr. s Jezera i na kraju trudnoce odnijela u DZ na Ilidzi ginekologu da prilozi u moj karton.

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

Neposredna veza do poruke: 637
3.2.2013 15:26:25   
ihsan
Zamolila bih neku mamu koja se nedavno porodila na Jezeru, a pokrivena je... da mi kaze kakva je procedura za zene pod hidzabom, mogu li koristiti svoje spavacice, mogu li zadrzati mahramu pri porodjaju (prirodnom ili carskom?) ... hvala puno

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 638
3.2.2013 15:29:36   
canim

IZVORNA PORUKA: ihsan

Zamolila bih neku mamu koja se nedavno porodila na Jezeru, a pokrivena je... da mi kaze kakva je procedura za zene pod hidzabom, mogu li koristiti svoje spavacice, mogu li zadrzati mahramu pri porodjaju (prirodnom ili carskom?) ... hvala puno

Prije 2 godine je moglo, samo su trazili da je bijela po mogucnosti pamucna mahrama.

(odgovor članu ihsan)
Neposredna veza do poruke: 639
3.2.2013 15:41:08   
ihsan
hvala na brzom odgovoru user posted image ..citala sam to negdje ovdje na forumu, ali ne znam da li su sta mijenjali u posljednje dvije godine.. nadam se da nisu, i da takodje mozemo koristiti svoje spavacice

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 640
3.2.2013 16:12:08   
canim
Ma ne mjenjaju oni svoja pravila tako brzo, spavacicu svakako svoju koristis uvijek, cini mi se jedino kad na carski rez se ide onda ti daju njihove mantile, jer je to ipak operacija, ali za CR nisam sigurna jer sam ja rodila prirodno.

(odgovor članu ihsan)
Neposredna veza do poruke: 641
10.2.2013 14:02:13   
Sedina 30
Zanima me ima li iko iskstav sa plivaseptom, jel se treba nositi sa sobom u bolnicu, ili kupiti po izlasku, i kako je sa mobitelima znam da se ne smiju unijeti u salu, da li se smiju se ostaviti u sobi, ili je najbolje da muž donese poslije poroda?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 642
10.2.2013 19:04:21   
zagy
Ja rodila prije 20 dana, porodila se u svojoj spavacici, u sali pored mene je bila pokrivena cura, nije imala maramu, vec samu onu kao kapicu, ne znam kako se to zove, kad krene porod nije zgoreg da napomenete samo zenski dok i babice.
Plivaspet kupiti za kuci da imas bebu kupat, oni imaju svoje za kupanje gore,a mob ti ide u torbu(nemoj punjac zaboraviti), e sad ako te prime sa trudovima ides odmah u salu i torbu ti donosi muz poslije poroda, ako te prime ranije npr carski ulazis sa torbom i mob. U salu se nista ne unosi.

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

Neposredna veza do poruke: 643
10.2.2013 21:22:49   
Sedina 30
E hvala puno, jel istina da se sve stvari što se gore obuku po izlasku moraju baciti zbog mrse? I jel to može u torbi, ne moraju biti kese?

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 644
11.2.2013 10:29:39   
Skvo RR
Ja sam bacila vecinu stvari..ali predpostavljam da nema potrebeuser posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 645
11.2.2013 10:43:35   
bebaa
sve sam uredno vratila sem jednih gacica ...otkuhala,ispeglala i nikekvih problema nemamo...sve sam ponijela u kesama a vidjela sam da su i druge zene tako nosile...i meni su govorili pobacaj,,,ok a zbog cega...pa ako cu fasovat mrsu to sam mogla i za vrijeme carskog reza i u sobi,toaletu...i kazu obavezno kupiti onaj sampon da se beba i majka kupaju njime po izlasku fol protiv mrse...ma daj...samo farmaceutima provizija vise...hvala bogu nikakvih problema nemamo...to je moje misljenje...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 646
11.2.2013 10:46:13   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Sedina 30

E hvala puno, jel istina da se sve stvari što se gore obuku po izlasku moraju baciti zbog mrse? I jel to može u torbi, ne moraju biti kese?

ma bjež, ko to kaže

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 647
11.2.2013 10:46:57   
Skvo RR
ma ne kaze niko..ja sam pobacala...ali opet ja sam nerazumna kada je o tome rijec..user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 648
11.2.2013 10:50:10   
veeseelaa
ne znam, meni to niej palo na pamet
a u čemu da insan izadje, nag? mislim ako sve pobaca
il ste bacale kad ste kući došle
no kasno je tada, sjedišta od vozila poprimila user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 649
11.2.2013 10:52:02   
teacher75
ja sam bacila papuce u kojima sam hodala, onu njihovu spavacicu sam ionako ostavila gore. a svoju garderobu sam obukla gore u kabini

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *