|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
24.10.2012 15:25:41   
Anoniman
Ja sam lezala na patologiji 2 dana pred porod i dan nakon poroda tamo gdje su porodilje. Ni ja ni bebac nismo nista pokupili.
U toaletima imate Aseptan, budite toliko pametne da ga koristite i sto manje pipkanja stvari. Nije rijec samo o mrsi, ima zena i s drugim bakterijama.
Meni je sve bilo ok. Mislim da je vise izvikano. Nakon citanja po forumu mislila sam to je strava i uzas, medjutim ugodno sam se iznenadila kad sam bila gore. Non stop su zene dolazile i peruckale, iznosile smece... Sudarala sam se s njima po sobama i hodnicima, ali bukvalno non-stop.
Evo recimo moj brat je rodjen 1977. tada nije bilo rijeci o mrsi, ali je eto u bolnici pokupio neku infekciju koze, sav bio u plikovima.
Dakle, to su bolnice, nisu sterilne vakuum prostorije.

(odgovor članu edina30)
  Neposredna veza do poruke: 601
20.11.2012 12:46:32   
juli2012
Pozz svima

Ima li neko sa friškim info sa Jezera.....jel se šta mijenjalo vezano za stvari koje se nose na porod...mislim na spavaćiće, higijenu itd.....jel to porodilje nose sa sobom...ja trebam u decembru pa bi mi svaka info dobro došla....kakvi su gore....inače nosim blizance i baš mi je nekako frka...ne znam šta me gore čeka user posted image
Prvo dijete sam rodila u Vojnoj i tada mi nije trebala spavaćica, dobijala se njihova bolnička......

Hvala vam puno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 602
20.11.2012 13:38:56   
teacher75
evo nadjoh svoj post nakon poroda u martu, mislim da je i sada ista situacija,pa da kopiram:

mene je uhvatilo tokom noci pa cu pisati kako je to izgledalo. stigli u 21.00 u prijemnu ambulantu, mm cekao ispred- dezurna dr me pregledala ginekoloski,uzeli podatke, klistirali i odmah poslali u porodjajnu salu, smjela ponijeti samo uloske i jednokratne gacice i papuce u jednoj kesi (ja sakrila i mobitel medju uloske). to je islo sa mnom u salu, oni mi dali svoju spavacicu. u sali se poradjala do 00.30, nakon toga sam jos 2 sata morala lezati tamo, nisam se usudila da koristim mobitel u tom periodu da me ne vide i ne naprave frku. onda me odveli u sobu. u sobo su po 2 kreveta, ima i lavabo. wc je u hodniku zajednicki. prije ulaska u sobu mi pomogli da se istusiram i dali mi novu spavacicu. unutra mogla koristiti mob. posto je vec bilo oko 3 ujutro nisam zvala mm da mi ista donosi, on je bio kuci sa malom, ne znam jel dozvoljavaju u to doba noci. inace muzevi kad zena dodje u sobu mogu poslati sta hoce po portiru, ne daju da iko ulazi i vidi porodilju i bebu, al moze poslati po portiru spavacicu, sokove, hranu, kozmetiku, mobitel itd.... meni je mm donio sokove i jos jedan paket ulozaka tek ujutro.pustili me veec taj isti dan oko 13.30 mada nisam bila sigurna hoce li me pustiti tada ili iduci dan jer sam rodila iza ponoci, al srecom pustise m

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 603
21.11.2012 18:08:05   
juli2012
hvala ti puno teacher75

svaka informacija mi dobro dođe , da znam šta trebam spakovat

poz

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 604
19.12.2012 15:57:31   
malamalena
I mene zanima sta se sve smije ponijeti? Brzo ce mi termin, pa da sam spremna aBd. A sad trebam na 4D uzv i kod interniste, pa me zanima treba li se naruciti, ili se samo ode sa uputnicom? Kod kojeg doktora da idem, ko je najbolji? Ja sam cula za nekog Borisa i Sanjina i doktoricu neku cini mi se Mesihovic.

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 605
19.12.2012 16:05:58   
Vinetu
Kod interniste se ne trebaš naručivati, samo otiđi ranije ujutro. TAkođer, doktorica je trenutno na godišnjem, pa provjeri kad se vraća da ne ideš džaba (možeš provjeriti pozivom na broj na koji se inače naručuješ za UZ). Uputnica za internistu ti treba. Za 4UZ ne znam ništa, ja to nisam radila.
Dobrih i loših doktora ima svugdje... teško je reći ko je NAJbolji

(odgovor članu malamalena)
Neposredna veza do poruke: 606
19.12.2012 16:16:34   
disaaa
ja sam bila kod Sanjina nekad davno i nije mi se svideo,,ustvari bio je super dok nije krenulo po zlu onda me ignorisao,, drugu trudnocu mi je vodio Basic i Muhamed me porodio prezadovoljna,,kad bi otisla na UZ on bi detaljno me pregledao i bez strucnih rjeci svaki dio bebinog tijela i unutrasnje organe pokazao,,a Muhamed na porodjaju bio odlican,,mada moj boraavak u sali nije dugo trajao sve se zavrsilo za 20min,,sto se tice poroda,,a sivenje posle doslo koje nisam ni osjetila

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 607
19.12.2012 16:17:17   
ivannna
ja sam mjesec dana pred porod ležala gore na patologiji, za to vrijeme čula sam da je Boris najbolji na 4D-u, meni je 4 D radio Sanjin i bila sam zadovoljna, detaljan je.
A sto se tiče sta sve ponjeti, sve sto su cure ranije pisale vrijedi još uvijek, i nemojte se previše opterećivati time sta god vam zafali može vam se donjeti. Srretno

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 608
19.12.2012 22:50:15   
veeseelaa
ja sam se porodila iznenada / u 17,20 sati/ pa nisam ništa ni nosila u salu..... obukla sam njihovu spavaćicu, papuče nisam imala pa sam ostala u čizmama u kojima sam došla.... i ono što sam skinula sa sebe dala sam mm kao i nakit koji je bio na meni
nakon poroda na krevetu su me odveli do lifta, odnosno do sobe
ispred su me čekali brat i snaha, dali su mi kesu sa stvarima ....... i nešto smo rekli il nismo, ne mogu se sjetiti
mm je bio kod malene na pedijatriji pa njega  nisam vidjela.....
medic.sestra je bila poznanica mm i već je bila upoznata sa našom sitaucijiom, bila je krajnje ljubazna, kao i svi ostali.....
odvela me na tuširanje i htjela mi pomoći al nije bilo potrebe za tim, skinula sam se i istuširala sama, ona je samo onako stajala pored mene..... nešto je govorila ne sjećam se šta.....
dopratila me do sobe.... u kesi sam našla uloške, veš i sl

ukratko sve možeš dobiti odmah nakon poroda i porodica te može vidjeti kad te krenu voditi u sobu.....

za bebe ne znam, moja je malena bila na 9 spratu pedijatrije, u inkubatoru, mm je bio uz nju sve dok se situacija dva sata nakon poroda nije iskomlicirala i više je nije mogao vidjeti....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 609
20.12.2012 14:23:54   
malamalena
Ehh super, hvala na brzim odgovorima. Ma u pravu ste, i sto se zaboravi moze se kasnije donijeti. Sto se tice ovih nalaza svejedno mi je ko ce mi snimati 4D, ali voljela bih da potrefim na nekog ko je bas strucan, bas iz razloga sto mi treba objasniti i internista i doktor koji ce me poradjati sta cu dalje. Inace, imam prolaps srcanog zaliska, pa moram s njima vidjeti da li cu radjati prirodno ili na carski. I treba oko toga dogovoriti detalje, tako da ne bih nekog ko je manje upucen da se igra sa mnom. Ako je imao neko ovakav slucaj sa zaliscima ili zna nekoga, dobro bi bilo da se javi. Sve sam forume pretrazila ali nista...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 610
20.12.2012 17:35:40   
sabinos
malamalena moja sestra je imala isti taj prolaps i rodila je prirodno u vojnoj i super prosla,doduse i trudnocu je imala zaista laganu.
mozes joj se javiti na pp i ona je clan ovog foruma pod nickom amilacha...

nego mene zanima kakva je procedura ako muz zeli prisustvovati porodu?i je li uopce moguce to na jezeru?

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

Neposredna veza do poruke: 611
20.12.2012 17:55:42   
Ramona11

IZVORNA PORUKA: sabinos

malamalena moja sestra je imala isti taj prolaps i rodila je prirodno u vojnoj i super prosla,doduse i trudnocu je imala zaista laganu.
mozes joj se javiti na pp i ona je clan ovog foruma pod nickom amilacha...

nego mene zanima kakva je procedura ako muz zeli prisustvovati porodu?i je li uopce moguce to na jezeru?

Moguce je. Samo se treba najaviti ranije doktoru da da upute sta i kako.
Mislim da muz treba uraditi neke briseve. Nista posebno.

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 612
20.12.2012 18:00:09   
malamalena
Hvala Sabinos puno, evo odmah sam joj pisala, nadam se da je aktivan clan i da ce mi odg. Trudnoca je i meni uredna hB, za 10 sve! Nisam sigurna to za mm, cula sam da se placa da prisustvuje, ali ne znam koliko. Ako hoces mogu pitati pa ti javim u pon.jer cu gore na taj 4D. Ja svom mm govorila, on ne smije, strasljiviji je od mene :P

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 613
21.12.2012 10:50:56   
ivannna
Sabinos, može muž prisustvovati bez ikakvih problema, nista se ne plača, samo treba kao što reče Ramona uraditi briseve i najaviti doktru user posted image

Neposredna veza do poruke: 614
24.12.2012 9:11:48   
zagy
Da li mi za pregled treba uputnica, na telefon mi rekoše da treba, a meni se čini da u 9 mjesecu nije trebala, ili sam ja to nešto pobrkala? Od koga uzimam uputnicu, obzirom da sam privatno vodila trudnoću? Od doktora opće prakse ili moram u DZ?

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 615
24.12.2012 9:13:26   
Medić*
Ima li neko iskustva sa nekim dr Rovcanin sa Jezera ????

Zagy za uputnice ne znam. I ja vodim privatno. Najverovatnije u DM da se uzimaju user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 24.12.2012 9:14:12 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 616
24.12.2012 9:19:02   
Marija13
zagy uputnicu moras imati od ginekologa iz tvog doma zdravlja, ako ti da veliku uputnicu za bolnicu onda s tom jednom ides cijeli 9.mjesec sve do poroda..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 617
24.12.2012 10:01:33   
ajla86

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Zagy za uputnice ne znam. I ja vodim privatno. Najverovatnije u DM da se uzimaju user posted image

medic kao i za svakog dr iskustva su podjeljena....radi gore on i kcerka mu..stari dr malo meni otresit kad sam imala spontani on je bio dezurni i fino me odradio.moja prijateljica na njegov spomen pljune 3 puta....po meni za vodzenje trudnoce treba imati dr u kojeg imas povjerenja...sa znanjem su oni svi gore u 5 deka....samo je bitno da nadzes dr koji ce ti se posvetiti i voditi racuna o tebi..bar ja tako mislim.a za uputnice je rekla marija kako ide...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 618
24.12.2012 10:58:13   
Medić*

IZVORNA PORUKA: ajla86

IZVORNA PORUKA: medic slatki

medic kao i za svakog dr iskustva su podjeljena....radi gore on i kcerka mu..stari dr malo meni otresit kad sam imala spontani on je bio dezurni i fino me odradio.moja prijateljica na njegov spomen pljune 3 puta....po meni za vodzenje trudnoce treba imati dr u kojeg imas povjerenja...sa znanjem su oni svi gore u 5 deka....samo je bitno da nadzes dr koji ce ti se posvetiti i voditi racuna o tebi..bar ja tako mislim.a za uputnice je rekla marija kako ide...

Ajla ja vodim privatno trudnocu. Neki dan dobih preporuku za njega ( a valjda smo iu neki rod user posted image ) Nisam ni znala da postopji, pa onako pitam. Inace privatno vodim a gdje ce porordjaj bit jos je rano, pa vidjet cemo, amo rekoh da vidim zna li ga iko user posted image Mada mi se sve cini da ce ipak Vojna biti, otom potom :)

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 619
24.12.2012 11:06:12   
Teddy Bear
Ja planiram sutra abda prvi put u ovoj trudnoci na Jezero, nemam odredjenog dr, imam veliku uputnicu, mislila sam kod Nikulina al on je tek u petak, a meni moj dr iz DZ rece da se javim prije cetvrtka zbog komisije, jer mi je beba guzom okrenuta. Ima li neko da ide sutra, ili da zna ko je od dr dezurni, puno bi mi znacilo .

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 620
24.12.2012 11:15:44   
zagy
Ja zvala jutros Jezero, javila mi se teta na ultazvuku, i kaže da je Nikulin trebao biti danas dežurni ali uzeo slobodne dane, i da je u srijedu od 8-15 radi, a da je u nedelju dežurni, ne znam kako sad petak? Najbolje nazovi i ti Jezero pa priupitaj još jednomuser posted image

21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 621
24.12.2012 11:21:01   
mimiE

IZVORNA PORUKA: zagy

Ja zvala jutros Jezero, javila mi se teta na ultazvuku, i kaže da je Nikulin trebao biti danas dežurni ali uzeo slobodne dane, i da je u srijedu od 8-15 radi, a da je u nedelju dežurni, ne znam kako sad petak? Najbolje nazovi i ti Jezero pa priupitaj još jednomuser posted image

zagy na koji broj si zvala?ja trebam na jezero,na ultrazvuk pa da provjerim kad je moj dr dežurni..

12.12. Nejla

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 622
24.12.2012 11:56:25   
ivannna
Ja lično kod Rovčanina ne bih nikad, u mjesec dana puno sam se doktora nagledala, za mene gore postoji samo dr. Godinjak, dr. Imširija, dr. Nikulin, dr. Deković, dr Murtezić, ako kome treba neki detalj može na pp :)

(odgovor članu mimiE)
Neposredna veza do poruke: 623
24.12.2012 12:02:21   
ajla86

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Ja planiram sutra abda prvi put u ovoj trudnoci na Jezero, nemam odredjenog dr, imam veliku uputnicu, mislila sam kod Nikulina al on je tek u petak, a meni moj dr iz DZ rece da se javim prije cetvrtka zbog komisije, jer mi je beba guzom okrenuta. Ima li neko da ide sutra, ili da zna ko je od dr dezurni, puno bi mi znacilo .

taddy komisija je ponedeljkom i cetvrtkom....ja bila u ponedeljak u utorak legla da me porode...nazovi 033 250-285 to je dle tel na uz....javi ce ti se sestre i vidi ko je dezurni najbolje ti je.

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 624
24.12.2012 12:37:16   
zagy
I ja zvala ovaj 250-285, teta kad se javi kaže ultrazvuk, izvolite user posted image

21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *